×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Бачийски: Бургас може да загуби с „лека ръка“ едно от най-важните си предимства пред инвеститорите


Константин Бачийски: Бургас може да загуби с „лека ръка“ едно от най-важните си предимства пред инвеститорите
На предстоящата сесия съветникът от ПП СЕК Константин Бачийски ще призове колегите си от Общинския съвет, да проявят далновидност
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Август 2019, Събота, 13:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Проектът на Община Бургас за Равнец нарушава решение на Министерски съвет, алармира Бачийски

Бургас може да изгуби едно от ключовите си предимства пред  инвеститори от цял свят – прогнозира зам. председателят на ПП СЕК, Константин Бачийски.

Това ще се случи, ако на предстоящата сесия на Общинския съвет бъде гласуван и приет вариантът за ПУП на общинска администрация, свързан с развитието на бившето военно летище в Равнец.

На последното заседание на „правната“ комисия, администрацията представи своя проект. От него става ясно, че Общината като вносител на тази докладна предвижда поредното обособяване на парцели, по примера на вече съществуващите индустриални зони. Това отнема възможността за изграждане на карго летище в Равнец, което е ключов елемент от плана „Бачийски“ за привличането на инвеститори от световен мащаб.

Нещо повече - в проекта на Общината е планирано върху пистите на бившето военно летище да бъдат обособени зелени площи и зони за спорт, а без никакво отстояние от тях, да бъдат оформени парцели за производствени сгради.

 

Спорният проект за ПУП на летището в Равнец

Според нормативната база за обслужване на полети „страничните ивици за безопасност“ от двете страни на пистата трябва да бъдат от 60 метра до 75 метра, в зависимост от самолетите.

Премахването на пистите е икономически „автогол“ и сериозно нарушение на решението на Министерски съвет, което при прехвърлянето на собствеността върху базата в Равнец постави категорично условие да бъдe запазено функционалното предназначение на летателните полета – коментира общинският съветник.

Преди седмица, Константин Бачийски представи концепцията си за развитие на старото военно летище в Равнец под формата на Свободна безмитна зона с „карго“ летище.

Той е презентирал проекта си на икономически форуми в Санкт Петербург, Русия, Шанхай и Пекин, Китай и в Дубай. Вече има заявен интерес от китайски и турски компании за включване в проекта на Бачийски, за изграждане на карго летище със свободна безмитна зона.

Може ли Бургас да стане българският Дубай, запознайте се със стратегията "Бачийски”

Един от участниците в конкурса за концесия на летище „София“ също е изразил готовност за обсъждане на параметрите на бъдеща инвестиция.

Ако бившето военно летище се преобразува в карго летище със свободна безмитна зона, Бачийски прогнозира привличане на инвеститори от цял свят, разкриване на нови работни места, повишаване на доходите и жизнения стандарт, а Бургас ще увеличи своята конкурентност в международен мащаб. 

По този начин младите и активни хора ще имат стимул да останат в града, а част от напусналите ще се завърнат.

На предстоящата сесия съветникът от ПП СЕК ще призове колегите си от Общинския съвет, да проявят далновидност и да не унищожават шансовете на Бургас да привлече инвеститори от световен мащаб.

За целта той ще предложи да бъдат осигурени регламентираните от Закона отстояния от пистите и осигурени възможности за обслужване на полети в Равнец, съгласно изискванията на Министерски съвет.

Факсимиле от решението на МС за прехвърлянето на собствеността на летище Равнец
Функцията на летището, т.е. - пистата трябва да бъде запазена

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 9
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
22
Коментара по темата
22.
Летище Равнец
19.08.2019 08:54:41
2
2
Силата на това предложение е съчетаването на едно място на индустриална зона със собствен карго терминал и със свободна безмитна зона. Вярно е че в има друго летище, отделно има индустриални зони и отделно има свободни зона, но Само съчетаването на тези три неща в едно място дава конкурентно предимство !!! Това е уникалното на проекта.
21.
Тони
19.08.2019 08:44:47
1
5
То и сега има огромен карго терминал на летище Бургас, но няма желаещи. За кво ни е друг, а никой няма да разреши.
20.
кела
18.08.2019 00:15:40
1
46
наркомана Перата пак си приписва залсуги. баща му бил измислил плана за безмитната зона, а Бачийски го откраднал и Озбг били хора на Валери симеонов.
пера спирай наркотиците и се дръж като нормален човек. виж са на какво си заприличал като смесваш пико и хап. ем си корав ем си прост.
я кажи ти кога почна да работиш за кела и какво правиш за него. събираш му гласове за изборите, мръсни поръчки или друго. я кажи кой ти е човека дето държиш връзка чрез него с кела. я кажи защо преди няколко месеца келс те извика и ти каза някои работи да не са прайш на много голям. я ги кажи тези работи адвокате.
я кажи тая партия родина как ще я регистрираш като има вече такава партия. смотаняк наркоман стига си лъгал хората. ако кела не ти разреши никаква партия няма да направиш. ти нямаш хора за нищо и всеки ден пишеш че търсиш хора за партията но никой няма да ти се хване на акъла и номерата. ти си мутра която се прави на бивша мутра и която работи за мутра която се прави на бивша мутра. кела си беше мутрта и сега си е мутра, и ти е нчалник ма това що не го казваш на хората яяяяяя кажи защо.
я кажи на хората как онова циагне го намести в общинско жилище. добре че беше кела да каже на журналиста степан дадурян да ти удари едно рамо в общината по арменска връзка. ако кела не беше казал по никкаъв начин журналиста нямаше да ти помогне. я това защо не го казваш.
я направо си смени името и да пише петър дишков.
19.
Койчо
17.08.2019 23:39:34
4
6
Някой хора пишат че идеята за безмитна зона била тяхна и че Бачийски я откраднал. Това не е така защото безмитни зони има доста на територията на Република България, това не е новост, дори в Бургас на пристанището мисля че има. Тук уникалното е възможноста да се комбинира с карго летище и точно Равнец е много добро място. И в края на краищата всичко е заради Бургас какво значение има кой е дал идеята щом е за общото добро. НО ИМА ЕДНА РАЗЛИКА, Бачийски е в най-добра позиция да я реализира защото има огромен междунроден опит в търговията, той е един мини Доналд Тръмп, но без гадорийте на истинския.
18.
Пешо кура
17.08.2019 21:13:42
1
2
Всеки се е наместил в общината за лични облаги изобщо не ги интересува за народа
17.
Do 16
17.08.2019 18:42:35
0
3
Da pozvolqva go, v Bulgaria ima veche takiva bezmitni zoni, no nqma nito edna sus cargo letishte i tova e edno ot neshtata koito pravqt ideqta mnogo dobra.
16.
Venci Georgiev
17.08.2019 18:29:03
0
3
Мен пък друг въпрос ми се върти из главата, европейското право позволява ли изобщо създаването на безмитна зона в страна членка на Европейския Съюз?
15.
Дернев
17.08.2019 18:15:33
0
2
Каквото винаги е било нужно за да стане нещо в БГ.
14.
До компетентните
17.08.2019 17:49:25
0
1
И ще се случи ли, кога? Или по-точно какво е нужно за да се случи този проект?
13.
Do 12
17.08.2019 16:42:20
1
3
Veche se raboti ot 2 godini po neja
12.
Office
17.08.2019 16:34:42
1
2
Koga shte zapochne realiziraneto na tazi ideq?
11.
Shhd
17.08.2019 16:15:41
2
10
От други политици не съм чул една нормална идея за развитие на града.
10.
Lelia polia
17.08.2019 15:50:10
2
13
Дано хората от Бургас се застъпят за идеята на Бачийски за създаване на свободна зона и карго летище, ще е страхотно за града.
9.
potresen
17.08.2019 15:13:14
2
19
боже мили имат летище с такъв потенциал а тези от общината те щели да ми строят зона за спорт в равнец за какви идиоти говориме
8.
от Бургас
17.08.2019 15:11:14
1
13
харесвами този план за развитие на града и бих гласувал за него, защо общината се опитва да прецака всичко, до кога лентяй и некомпетентни ще ни управляват и ще правят каквото си искат?
7.
Наблюдател
17.08.2019 14:38:29
1
4
#2
ДА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ИКОНОМИЧЕСКА ДЕЙНОСТ с , а не В имота. Има разлика, нали?
6.
Васил
17.08.2019 14:36:38
8
24
До долния коментар който казва че Бачийски нищо не е направил. ИСТИНАТА е че е направил толква много хубави неща за града и страната че ако се изброят поста ще стане огромен, но Бачийски има едно качество което може да му изиграе кофти шега и това е че е прекалено скромен и не държи на всяка цена хората да знаят за добрите каузи. Той дори няма и фейсбук. Много хора извъшват добри дел но всичко се документира веднага в мрежата със снимкии калво ли не. Извършил е толква много без да управляв защото власта е при герб.
5.
Мая
17.08.2019 14:31:23
23
19
Бачийски е най-читавия съветник в този общински съвет, дано да има повече хора като нето.
Между другото той е инициатора на фонда за стимулиране на полети, които да разширяват сезона а и да привличат полети извън сезона. Пожелавам му успех и с Равнец.
4.
Двехилядният и първи глас за Бачийски
17.08.2019 14:30:16
3
7
Към втория коментиращ. Драги господине, дано докато оформяте сделката си закупуване на евтино общинско жилище като социално слаб, да ви остане време да видите, че „концесията“ е извън списъка с „икономически дейности“, но там пък са посочени такива занимания като животновъдство, бубарство, дърводобив, рибовъдство и прочие подобни деятелности. Изберете една от тях, спечелете пари и инвестирайте печалбата си в имоти, които не са част от общинския жилищен фонд. Четете не само точките, но и запетайките
3.
До N2:
17.08.2019 14:23:19
1
24
Препоръчвам да се запознаете внимателно с легалната дефиниция за „Икономическа дейност", която гласи:
„Икономическа дейност" е всяка дейност, класифицирана в Националната класификация на икономическите дейности.

Сам ще видите, че концесионирането не се включва там. Ето една възможност как да се случат нещата. А между другото Община Бургас въпреки по-ограничените си идеи за проекта сама предлага да се прави индустриална зона там , как според вас това би се случило , ако нямаше начин. Проекта на Бачийски просто надгражда този на общината със свободна безмитна зона и карго летище, което е супер за града ни. Пожелавам успехи на проекта на Бачийски
2.
*********
17.08.2019 13:58:05
25
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Равнец
17.08.2019 13:41:59
1
40
Летището в Равнец трябва да се запази на всяка цена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите 
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори