×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Константин Бачийски постигна своята малка победа, която може да изстреля Бургас в друга орбита


Как Константин Бачийски постигна своята малка победа, която може да изстреля Бургас в друга орбита
Константин Бачийски лично е представил проекта си на четири големи инвестиционни форума в Дубай, Санкт Петербург, Пекин и Шанхай
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Септември 2019, Вторник, 09:22 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Проектът за карголетище и свободна безмитна зона е без аналог в геополитически план и предизвиква сериозен интерес

Общинският съветник от Средна европейска класа (СЕК) Константин Бачийски постигна малка, но много ценна победа на последното заседание на ОбС Бургас. Той извоюва оттеглянето на проекта за Подробен устройствен план(ПУП) на летището в Равнец, внесен от кмета Димитър Николов. Според Бачийски в този вид бъдещият ПУП ще направи напълно неизползваеми двете самолетни писти, допускайки строителство на съоръжения в непосредствена близост. Оттеглнето на проекта стана факт въпреки абсолютното мнозинство и яростната защита на ПУП-а от страна на съветниците на ГЕРБ.

Ако това не се беше случило, визионерската идея на Константин Бачийски за обособяването на индустриален парк и Свободна безмитна зона в Равнец(ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) трябваше да отиде в историята.

Общинският съветник преди месец презентира амбициозния си план за превръщането на Бургас в икономически център на Балканите, по който работи от две години. Основният акцент бе точно летището в Равнец, където, според неговата визия, трябва да се извършват каргополети, а около тях да се развива високотехнологично производство с висока добавена стойност за местната икономика.

Дни, след като представи предложението си, Бачийски остана силно изненадан от проекта за ПУП на бившето военно летище, който по думите му превръщаше двете писти – от 2600 метра и 2200 метра в алеи, на които никога няма да може да кацне самолет.

„Това е все едно да затворим входа на пристанището с кейова стена и да твърдим, че имаме порт. В него обаче нито ще могат да влизат, нито да излизат кораби. Опитах се да обясня на колегите на последната сесия на Общинския съвет, че планът, който смятаха да прокарат, щеше да бъде пагубен за бъдещите полети от Равнец. А това е единственото летище в България с две писти, което е едно от безспорните му предимства“, изтъкна пред Флагман.бг Константин Бачийски.

Общинският съветник смята, че администрацията се е опитала да прокара ПУП-а на летището в Равнец през отпускарския август, разчитайки, че съветниците няма да присъстват на комисии или ще бъдат ваканционно настроени и докладната ще мине лесно.

Спорният ПУП за летището в Равнец, който прави пистите неизползваеми

На Бачийски, член на комисията по правни въпроси към ОбС Бургас и един от малцината парламентаристи, които внимателно си четат докладните, опитвайки се да вникнат във всяка една от тях, не убягва променената концепция на бъдещата индустриална зона.

„Останах безкрайно изненадан, запознавайки се с предложения ПУП. Попитах главния архитект на Община Бургас Веселина Илиева защо самолетните писти са отредени за „отдих и спорт“, но тя в прав текст ми отговори:“На нас летище не ни трябва“. Казах й, че на тях, в администрацията, може и да не им трябва, но за бургазлии със сигурност е необходимо, защото дава възможности за развитието на индустриална зона с друг мащаб и от различен тип“, разказа той.

Общинският съветник припомни, че едно от изискванията на Министерски съвет при прехвърлянето на бившето военно летище на Община Бургас, е да се запази функционалността на летателните полета.

Самолетните писти действително се съхраняват, но основният проблем, според Константин Бачийски, е че терените до тях са предвидени за строителство на сгради  в непосредствена близост, няма да има възможност за нормално приземяване и излитане, както и възможност за рулиране.

Константин Бачийски представи плана си за развитие на терминала пред жители на Равнец и получи категорична подкрепа

Необходимото разстояние от пистата до най-близките сгради, тъй наречените страничните ивици за безопасност, трябва да е минимум 75 метра, което липсва в настоящия проект за ПУП. Нещо повече – предлага се абсурдното, според Константин Бачийски, решение за затваряне на летателните полета с 20-метрови сгради. Това е категорично забранено и ако бъде реализирано, летището на практика ще стане неизползваемо – няма кой да го лицензира и допусне да се извършват полети на подобно съоръжение.

Общинският съветник се позовава на Наредбата 14 за летищата и летищното осигуряване. Малко известен факт е, че Константин Бачийски е лицензиран пилот и отлично познава нормативните изисквания.

„Интересът към индустриални имоти в пъти се покачва, когато наблизо има магистрала, пристанище и особено летище. Ние може да предложим всичко това, да не пропускаме тази възможност“, призовава Бачийски.

През последния уикенд Константин Бачийски излезе на улицата, за да събере подкрепа сред бургазлии за идеята си. Той пусна подписка, в която за два дни и половина се подписаха над 3 хил.души.

„Останах приятно изненадан от това, че много наши съграждани бяха запознати с проблема, разбираха каква е нашата идея и видяха потенциала на летището“, каза Бачийски.

Докато е събирал подписите, се е запознал с много бивши военни, които са подкрепили категорично идеята му.

Летището е най-ценната част от целия този проект. Да, ние можем да направим още една индустриална зона, но тя няма да е с нищо по-различна от останалите 65, които съществуваткъм момента в страната. Има и 4 свободни безмитни зони, но те са с много малък мащаб. Бургаската е стартирала с площ от 155 дка, докато в Равнец имаме 3500 дка, което ни дава съвсем други възможности“, допълни той.

Бачийски не приема твърдението на общинските съветници от мнозинството на ГЕРБ, които изтъкнаха, че създаването на безмитна зона в Бургас било невъзможно, защото трябвало да се осигури парична гаранция, равняваща се на 100 % от стойността на стоките в зоната.

Това, което колегите визират, касае складовете под митнически контрол, а не Свободна безмитна зона(СБЗ), каквото е моето предложение. За него не е необходимо да правиш обезпечение. Указ 2242 регламентира съществуването на СБЗ и сегашните зони съществуват под тази нормативна база. ЕС силно ограничи безмитната търговия, но за наше щастие ги остави само по външните граници, а ние сме точно такава“, коментира Бачийски.

Той посочи за пример подобна зона с карго летище в Ирландия – в дълбоката провинция, където от чисто фермерски район след откриването на зоната се превръща в един от най-развитите райони на Острова.

„Може да приемем този икономически модел, защото много млади хора бягат от Бургас не заради инфраструктурата, а заради липсата на добре платена работа. Идеята е ние да спрем изтичането на млади хора от Бургас и да върнем част от бургазлии обратно тук. Вярвам, че това може да се случи. Ако проектът с карго летище и индустриална зона се реализира, ще има достатъчно нови високоплатени работни места в Бургас, а това ще е добавената стойност към икономиката“, допълни общинският съветник.

Константин Бачийски има амбициозен план за превръщането на Бургас във водеща икономически център

Той подчерта, че проектът за карголетище и свободна безмитна зона е без аналог в геополитически план в нашите географски ширини и предизвиква сериозен интерес. Бургас се намира на новия Път на коприната и като цяло е интересен на чуждите инвеститори.

Бачийски лично е представил проекта си на четири големи инвестиционни форума в Дубай, Санкт Петербург, Пекин и Шанхай, където имал възможността да разговаря с представители на някои от най-големите международни компании, които оперират в логистиката, производството и търговията. Те са останали силно впечатлени от проекта.

Мога да ви разкрия, че една от четирите компании, които кандидатстваха за концесията на летище София, но офертата им не бе предпочетена, проявиха сериозен интерес към възможността да инвестират в Равнец. Представих им инвестицията. За тях България вече е във фокус, те останаха заинтригувани. Наскоро поискаха допълнителна информация, предадох я и смятам, че сме на правилен път“, каза Константин Бачийски.

Според общинския съветник, не би следвало да има проблем с откриването на второ летище, близо до терминала, стопанисван от „Фрапорт“ край кв.Сарафово. Той е изискал от Министерски съвет концесионния договор, и съгласно публичната информация , която е представена, след като го е прегледал внимателно и не е открил забраната за откриване на ново летище в радиус от 100 км, с която се спекулира от доста време.

Възможно е да е в някой от анексите, които все още не са му предоставени, но дори и това да съществува като клауза в договора, Бачийски има решение, следвайки основното си мото: „Дайте ми проблема, за да ви покажа решението!“

Ако се запознаете с договора за концесия на летище „Бургас“, ще се уверите, че в него не са заложени неустойки от държавата за неспазване на договора, което е добра новина за нас. Не вярвам да има някакви драматични последици, ако това се случи, защото „Фрапорт“ са концесионери на двете летища в Бургас и Варна при изключително изгодни условия. Виждате, че интересът към летище София бе огромен – 550 млн.лева първоначална концесионна такса, плюс инвестиция за 1 млрд.лева, отделно фирмите предлагат да отчисляват между 32 и 42 % от приходите си към държавата. През този терминал преминават 5 млн.пътници. Само летище Бургас миналата година генерира 3.5 млн. пътници, а във Варна – 2.3 млн. Отчисленията за държавата са 19.8 %.“, обясни Бачийски. Той е категоричен, че няма пречка проектът за карголетище да не се изпълни.

Константин Бачийски подчерта, че е готов да помогне на администрацията с експертиза за преработването на плана. Самият той се надява това да се случи възможно най-скоро. Бачийски има и други интересни предложения, едно от тях е например създаването на жп връзка до бъдещата индустриална зона - нещо, което в този момент липсва.

В следващия месец в редактирания вариант на проекта за ПУП ще бъдат добавени всички онези ключови детайли, които ще създадат необходимите първоначални условия за създаването на безмитна зона и летище за карго товари в Равнец.


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
59
Коментара по темата
59.
Бъчито КМЕТ на с.Равнец, Митко е в Бургас.
13.09.2019 14:56:01
0
1
Плана Бачийски или как да си направиш предизборен популизъм за общински съветник мандат 2019г.-2023г.:
1.измисляш си някаква много сладникава за пенсионери преспективна "възможност" за едно село от общината.
2.даваш пари на електронните и аутдоор медии да говорят за това от сутрин до вечер и да тупосат физиономията ти под слогана по билбордове и витрини.
3.правиш си снимки с бели ризи със замислено и заинтересовано лице, да прави впечатление че си чист и неизцапан (некорумпиран все едно).
4.говориш и си вярваш на глупостите въпреки че нищо не разбираш но така са казали че трябва да правиш за да си още 4г. на общинската хранилка и зоб.
За всичко това да се случи си готов и си се впуснал с дружки ОЗБГ, да го играеш момче форлойфер или казано по-грубичко да си в ролята на презерватив на един много богат чичко, който те бие по време управленско в общината и ти дава зоб да папкаш и си плещиш какво ти на ум дойде само и само, да отклоняваш и разсейваш гласовете на бургазлии от негативният вот срещу Герб-ОП.
58.
Potresen
06.09.2019 16:59:28
1
1
Kak edin ot kritikuvashtite ne mu prizna pone edno negovo postijenie
57.
До 43
06.09.2019 01:00:56
2
1
Планът Бачийски е римейк на небостъргача на Ваклин Стойновски. Това момче няма базисно понятие от инвестиционно проектиране. Интернет поколението не може да различи драмата от комедията. За тях всичко е анимация. Весьолие картинки е до 4 клас, нагоре вече става с познание. Знанието липсва, а PR е посредствен. Все пак става въпрос за Бургас,не за Грудово.
56.
До 54 и 55
06.09.2019 00:41:01
0
3
Трябва да си малоумен или поне психично болен или направо чисто луд за да кажеш , че Бачийски е с ГЕРБ, че той им е най-голямата опозиция в общинския съвет от 8 години и здраво им влиза с бутонките и ГЕРБ-аджии много се притесняват от него , че като почне да рови е като къртица и а и няма спиране. Всичките безобразия на ГЕРБ са разкрити от Бачийски.
55.
Yes
05.09.2019 19:13:53
4
1
Imenno, glasuvash za nego i listata, a polu4avash Gerb i Manev v kombina. No, thanks.
54.
Kiki
05.09.2019 19:11:35
4
1
Никаква идея за управление няма това момче. Като изключим епизодичните проблясъци, но добавим факта, че е с Герб и не особенно качествената листа, то се получава, че той не е вариант въобще за гласуване.
53.
Dani
05.09.2019 17:00:56
1
6
Коцето Бачийски е един от малкото смислени хора , които искат и най-важното могат да направят нещо полезно за града ни.
52.
до 51:
05.09.2019 16:58:45
2
6
Хич не е сигурно , че като гласуваш за Бачийски получаваш Манев, че Бачийски хич не слуша и си прави каквото смята за правилно, нещо бунтар си пада. Виж в интернет как преди време даже Манев искал да маха Бачийски от зам. председателското място в CEK по заръка на Валери Симеонов, които не понася да има по-умни хора от него, които да си отстояват мнението. Даже групата им в общинския съвет в Бургас се разпаднала заради това. Обаче хората от СЕК застанали зад Бачийски, така че като гласуваш за Бачийски си получаваш на 100% Бачийски.
51.
Ала Бала
05.09.2019 00:52:29
7
5
Гласуваш за Бачийски,получаваш Манев
50.
Гошко
04.09.2019 21:44:11
6
6
Я погледнете кой е председател на тази партийка и ще ви стане ясно, че и тя е само- всичката пара в свирката. Георги Манев, май само в ДПС не е бил. Хайде без глупости.... карго марго и бизнес проекти!
49.
християн
03.09.2019 14:43:50
3
11
не разбирам защо го плюят някой хора , разровете се в интернет и разберте колко неща е постигнал, вижте интервюто както казва коментар 44
48.
християн
03.09.2019 14:43:09
3
6
не разбирам защо го плюят някой хора , разровете се в интернет и разберте колко неща е постигнал, вижте интервюто както казва коментар 44
47.
християн
03.09.2019 14:42:24
1
5
не разбирам защо го плюят някой хора , разровете се в интернет и разберте колко неща е постигнал, вижте интервюто както казва коментар 44
46.
клео
03.09.2019 14:40:12
0
5
да така е
45.
гражданин
03.09.2019 14:35:41
0
6
да малка е победата, но си е победа
44.
5665
03.09.2019 14:24:42
0
3
vijte posldnoto interviu na bachiiski v evrokom premulchani istini ot 31.08.2019 zapochva ot minuta 34 ima go v internet
43.
The punisher
03.09.2019 14:17:26
6
11
Планът Бачийски е Най-доброто за Бургас!!!
42.
pleven
03.09.2019 13:58:38
4
2
според кмета НИколов няма шанс някой друг да победи
41.
*********
03.09.2019 13:41:13
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
40.
Иван Иванов
03.09.2019 12:13:24
5
21
Бачийски е бъдещият кмет на Бургас!Някой знае ли изобщо,че всичките си заплати като общински съветник той ги дарява ...
39.
Бачията кмет
03.09.2019 12:04:25
1
14
Страхотна революционна идея! Света ни е в краката и не трябва да пропускаме тази възможност!
38.
До 33 и 37
03.09.2019 12:00:02
3
15
Личи си, че никога нищо не сте направили за града! Ако дори се бяхте опитали щяхте да знаете кой е Батчийски, какво има как допринася за Бургас и хората, и каква му е идеята. Много е лесно да седиш да се оплакваш и накрая като видиш, че някой иска да направи нещо добро, да го пооплюеш и да му потърсиш кусури.
37.
ццц
03.09.2019 11:29:51
16
5
слаба идея от слаб човек
36.
ЗА БУРГАС
03.09.2019 08:55:25
7
15
Много добър проект , личи си че е визионер Бачийски и ги разбира нещата. Ще го подкрепяме, че точно такива хора ни трябват.
35.
Хоремака
02.09.2019 22:36:13
8
7
Първо блясък в очите после зарибявки и накрая порамидка
Хахаха историческия парк в Варна е нешо такива
34.
до 33
02.09.2019 22:25:24
3
3
Компютърмаркет, лидер техномоджис... нещо говорят ли ти?
33.
Филип Тотю
02.09.2019 21:16:52
19
14
разгледах му визитката в гуглето на това момче, голям бизнесмен, ще кажеш Азия му е тясна. После преглеждам Търговския регистър - ниенте, нула,...айде една мизерна фирмичка. Това ли е големият бизнесмен, от къде е тръгнал, какъв бизнес има, кои са му фирмите, кой стои зад него. А идеята за Равнец не е лоша, но такива идеи се спрягат за мястото от сума ти години, не открива топлата вода това момче. Просто си купува поубличноист на идеите, но няма лошо, избори идат, трябва да се ловят шарани:)
32.
До 30:
02.09.2019 20:05:20
2
13
На пристанища Пирея и Констанца пристигат карго по море, което пристига от Китай до Европа за месец-месец и половина , тук за карго на летище Равнец се говори за самолетно карго, което пристига за часова, така че недей да бъркаш двата щата. Иначе настина едно от най-големите летища е новото летище на Истанбул, но първо Турция е извън EU и процедурите са много по-сложни да изнесеш или внесеш нещо през тамошно летище , втора летищните такси са много по-високи и натоварването на летището е доста голямо, а структурата на движение на товаропотоците се определя от най-късото транзитно време или най-евтиното транзитно време или съотношението между тях. Така , че летище Равнец би имало свое място в международната търговия и производство, особено ако е свързано с предимства, като свободна безмитна зона.
31.
Икар
02.09.2019 19:52:06
1
11
В идеята има хляб. Но докато има завистници и наши и ваши,трудна работа. По случайност,от 10 години съм близо до авиацията и все нещо виждам. Вие на карго терминала на летище Сарафово,карго летище ли му викате.? А Истанбул е в Турция,а тя,както знаете още 100години няма да влезе в ЕС.А това им трябва. И не пресилвай толкова числата. 29 млн Е бла бла... На Сарафово си карат с бай тошевия бетон... Що на Равнец да е по- зле...
30.
Бизнес план
02.09.2019 18:36:09
11
13
Алабализми пълни
Първо само на 250км от Бургас е НАЙ голямото летище в света новото на Истанбул
Китайското карго на COSCO пристига на гръцкия порт ПИРЕЯ
Констанца и БУКУРЕЩ също с в игрите с китайското карго
Никакви интереси НЯМАТ китайците
Второ летището в Сарафово служи за оръжейниСАЩ карго доставки и Чичо Сам и НАТО НЯМА да разрешат някое карго щайги да им са пречкат в задния двор
И трето само новия специален асфалт за2 писти ще струва 20 €милиона ,РВД кула радари комуникационни още много
НАЙ добрия вариант карго полети от Колумбия,Еквадор Боливия с кашони с банани(БЕЛО) и кафява ”захар” от Афганистанската тогава ще е икономически изгодно летището и ще конкурира база Бондстийл Косово
29.
*********
02.09.2019 17:05:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
*********
02.09.2019 16:47:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Филип
02.09.2019 16:07:05
2
8
Просто хората са обезверени че нещо може да се промени, и всичко каквото се предложи се приема като пр. Едно куче като го биеш с каиша цял живот и някой се опита да го нахрани то ще мисли че пак ще яде бой, това е истината хората не вярват в пожителната промяна. Държавата е един пациент в кома.
26.
Imali znachenie
02.09.2019 16:00:59
2
22
Бачийски бил зависим от кмета какви са тези глупости, стига с тоя кмет вече видяхме го 12 години какво направи, добре че бяха еврофондовете да замаже с някоя друга градинка и спирка, 10 години световен икономически растеж и за Бургас нищо.
25.
Знаещ
02.09.2019 15:33:47
8
16
Бачийски е едно амбиционно момче,но действа и говори много хаотично.Гласуването на ПУП-а щеше просто да урегулира един имот.Да нямаш инвеститор и да предпоставяш летище и едва ли не ракети е глупост.И СуперБургас видяхме и Ваклинови небостъргачи също...
24.
До Бург
02.09.2019 15:15:10
12
6
Госин Бург, виждам, че сте фен на Бачийски, но той е толкова зависим от кмета, та никога няма да гласувам за него. Само пушек вдига, а не му стиска. А тая идея е неисъществима, пр предизборен. И сега има карго терминал, но е празен, да запълни него. И мислиш ли госин Бург, че може договора за летище Бургас позволява да има друго действащо летище в определен радиус? Табаков поне има топки, а не хлъзкав йато идола ти.
23.
ха ха ха
02.09.2019 14:27:02
1
4
ХХ, от време на време имаш добри постове, но като цяло си много сдухан, пич. явно не си пиеш редовно хапчетата.
22.
Петър
02.09.2019 14:19:07
1
14
Коко,
Защото на место готово летища, и база в която трябва да се инвестира, представителя който неизменно е във властта изготвя ПУП! Човекът ти го казва директно!
Трябва да си изключително нагъл престъпник за да искаш да затриеш готово летище, което вероятно се явява конкуренция на властта!
Успех на проекта, от който ще спечелят в частност близките села, Бургас и въобще цялата област! Но, ще загубят позиции именно властта!
21.
Бург
02.09.2019 14:14:27
3
18
Когато една идея е истинска идея, а не малоумия, като на Табаков, тя трябва да бъде подкрепена. А тази идея на Бачийски е добра. Важни са не партиите, важен е Бургас. Партийните интереси идват след това. Добре е, че предложението му се прие и, ако се реализира ще отвори сериозни възможности пред града ни. Дали ще се възползваме е друг въпрос. Това момче прави впечатление да е сериозно, не въздухар, като пишман кандидата за кмет Живко.
20.
До 17:XX
02.09.2019 14:04:56
2
20
Защо да не говори за свободна безмитна зона , като е в ЕС? То и сега има свободни безмитни зони в ЕС, даже и в България, дори и в Бургас, просто е много малка и не може да се развие в пълния обем като индустриална зона, както в Равнец, а и няма карго летище. За справка www.freezonebourgas.com . Много му е добра идеята на момчето, браво на него.
19.
ivo
02.09.2019 14:04:31
2
15
do 17:

безмитни зони има не само в ЕС ами и в България, но няма безмитна зона с карго летище
18.
XX
02.09.2019 13:36:12
12
4
@12/13
Щом не пие, как ще защитава интересите на население, където не възрастните, а 70% от учениците пият?
17.
XX
02.09.2019 13:31:10
20
6
Според мен тлябва да си слабоумен да говориш за безмитна зона в ес... или лъжец.
16.
Коко
02.09.2019 13:16:43
0
16
Харесвам идеята на Бачийски но защо не е реализирана до сега след като партията чийто представител е ниизменно е във властта и въобще не приемам че е някъква опозиция на герб -пак питам защо не е реализирана тази идея това е по интересно излез и кажи от банкя мразят конкуренцията в прав текст
15.
Равнец
02.09.2019 13:02:52
4
22
Браво Бачийски, с теб сме всичките, които сме служели и работели в РАВНЕЦ и чийто житейски път е неимоверно свързан с Равнец. Пожелаваме успех и може да разчиташ на нашата подкрепа за проекта.
14.
Мая
02.09.2019 12:54:59
4
24
Напълно съм съгласен, такива хора са национално богатство, не трябва да се плюят , а трябва да се подкрепят независимо, кой какви политически възгледи има. Щом нещо е добре за града ни трябва да го подкрепим с всички сили без значение, кои го предлага.
13.
Do 9
02.09.2019 12:52:01
3
16
Забравих да пиша , че коментара е до N9:

Да ти кажа, понеже съм приятел или поне много добър познат с Бачийски от поне 20 години и го познават много добре: ДА употребяваш думата шмърка и Бачийски в едно изречение е напълно несериозно, защото той даже не пуше и не пие , а да не говорим за други неща. Твоята остра реакция, нападка и набеждаване за нещо, в което няма и капка истина го отдават по-скоро на страха, които виждате от неговата личност и евентуалната негова кандидатура за кмет. Иначе „Плана Бачийски“ го знам от поне няколко години включително и точката за Равнец и като сме си говорили през годините знам какво е правил по него във времето, просто той не е търсил медийни изяви за този велик план и затова някой хора го чуват чак сега. Между другото Фонда за стимулиране на полети, които създаде общината е пак негова идея и е точка номер едно отново от Плана Бачийски. Така , че той доста неща направи през последните 8 години, то другите общински съветници да бяха направили поне една десета от това , което прави Бачийски щяхме да сме далеч по напред в развитието на града ни.
12.
Dobri
02.09.2019 12:49:45
3
28
Да ти кажа, понеже съм приятел или поне много добър познат с Бачийски от поне 20 години и го познават много добре: ДА употребяваш думата шмърка и Бачийски в едно изречение е напълно несериозно, защото той даже не пуше и не пие , а да не говорим за други неща. Твоята остра реакция, нападка и набеждаване за нещо, в което няма и капка истина го отдават по-скоро на страха, които виждате от неговата личност и евентуалната негова кандидатура за кмет. Иначе „Плана Бачийски“ го знам от поне няколко години включително и точката за Равнец и като сме си говорили през годините знам какво е правил по него във времето, просто той не е търсил медийни изяви за този велик план и затова някой хора го чуват чак сега. Между другото Фонда за стимулиране на полети, които създаде общината е пак негова идея и е точка номер едно отново от Плана Бачийски. Така , че той доста неща направи през последните 8 години, то другите общински съветници да бяха направили поне една десета от това , което прави Бачийски щяхме да сме далеч по напред в развитието на града ни.
11.
мнение
02.09.2019 12:44:31
1
29
За втори път пиша с подкрепа на тази
идея. Така карго товарите ще са в близост до града или просто казано - имаме пристанище съчетано с едно товарно летище , както в ж п транспорта има товарни влакове - ами мислете какви са

възможностите за района ни.
10.
Георги Ж.
02.09.2019 12:26:05
3
38
Повече такива хора трябва, като него в общинския съвет и изобщо в политиката , за да се управи България.
9.
*********
02.09.2019 12:25:21
8
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Ива
02.09.2019 12:17:13
10
38
Гледам го този Бачийски, като се захване за нещо не пуска докато не стане на неговата, отстоява си позициите човека , а и му сече пипето. Почва много да ме кефи.
7.
MBA
02.09.2019 12:06:06
5
37
Супер идея , всички интелигенти хора разбират защо е ценна за Бургас и защо е добре да се реализира. Бих помогнал с всичко каквото мога за да се реализира.
6.
въй
02.09.2019 11:44:03
34
33
Кое е тъпотия бе пич??? Тъпотията е в твоята глава и в главите на всички главочи от ГЕРБ, начело с главния главоч, в чиито планове влиза само комисионата от поредното безумно строителство в Бургас, а не в икономическия потенциал на града!!
5.
*********
02.09.2019 11:39:10
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
мдаа
02.09.2019 11:36:38
2
35
смятай какви са ни общинските съветници, щом не разбират елементарни неща. на нея не й трябвало летище. баси общината.
3.
Впечатляващо
02.09.2019 11:21:25
12
8
Мм квай тъз негърка на картината зад гърбъ му ве....?
2.
!!!
02.09.2019 11:20:58
9
20
И как така от ГЕРБ яростно защитавали , ако толкоз яростно са защитавали тъпотията на коцето нямаше да бъде приета, защото ГЕРБ имат пълно мнозинство хахахахахахахах
1.
Платена статия
02.09.2019 11:19:15
26
35
Оххх с глас се смея :))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори