×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП и АБВ се обединяват срещу ГЕРБ и Димитър Николов?


БСП и АБВ се обединяват срещу ГЕРБ и Димитър Николов?
Николай Тишев е готов за сблъсък с бургаския кмет, но засега не е ясно ще получи ли подкрепата и на АБВ
23 Юли 2019, Вторник, 20:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Левицата готви общи действия по места, но на национално ниво коалиция засега няма да се състои

БСП и АБВ започват размразяване на отношенията. Двете формации подготвят почвата за коалиции по места за общинските избори наесен. За това загатна председателят на АБВ Румен Петков пред БНТ в понеделник.

Една от ключовите стъпки за примирието вероятно е отказът на партията да ползва името „Коалиция за България“. АБВ се яви под него на евроизборите и вбеси БСП, която го ползваше дълги години. Съмненията бяха, че много избиратели ще се объркат, но това не се случи и не се оказа фатално.

Според Румен Петков в момента се правят сериозни стъпки в посока съвместно явяване по места.

Коалиция на национално ниво обаче няма да има, коментираха пред „Флагман“ фактори от „Позитано“.

От БСП дали на структурите пълна свобода да решават за коалиции с АБВ.

А ако има обединение, то трябва да започне отдолу нагоре, смятат от червената централа.

Областният координатор на АБВ за Бургас Антон Коджабашев бе лаконичен пред „Флагман“, че в региона все още разговори за коалиция с БСП не са водени. Според него има много време до местните избори, които ще са на 27 октомври.

От централата на БСП в Бургас потвърдиха, че засега продължават да стоят на дистанция от АБВ, но не изключиха сближаване за вота наесен.

Припомняме, че преди дни Николай Тишев бе одобрен на общинска конференция на соцпартията за кандидат-кмет на Бургас. Окончателното решение обаче трябва да вземе Националният съвет на БСП (т.нар. пленум).

По информация на „Флагман“, пленумът вероятно ще одобри Тишев за кандидат-кмет. Оттам обаче имали резерви към предложената листа за общински съветници.

От „Позитано“ определят като „екстравагантно“ предложението Николай Тишев да е начело и на листата, при положение че той е народен представител.

Левицата в Бургас, независимо дали ще се яви обединена или не, има почти непреодолимо препятствие заради силната обществена подкрепа за ГЕРБ и кмета Димитър Николов, които през последните години засилиха още повече позициите си.

От друга страна БСП показа мускули на евровота през май и не са изключени изненади.


В категории: Местни избори


18
Коментара по темата
18.
Даниел
24.07.2019 17:03:17
0
1
Е как може приятели да се обединяват срещу приятели? Тези номера работят вече при хората над 68 год. Ние знаем, кои сте вие всичките.
17.
Помощ
24.07.2019 13:07:45
1
4
к-с Зорница се е превърнал в коткарник.
Няколко откачалки разнасят по цял ден храна и хранят котките Напълнихме се със бълхи
Такова чудо не се помни
16.
bre
24.07.2019 08:46:05
1
6
абв и бсп /и не само те/-са родени от БКП за какво обединение ставва въпрос
15.
Чичо Вичо
24.07.2019 08:08:30
4
6
Мишоците се обединили срещу котарака
14.
Бургазлия
24.07.2019 07:09:34
6
10
Колкото и до се обидиняват и кучатта вечи разбраха чи са руски кавали
13.
*********
24.07.2019 03:09:18
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Варна бе първа!
24.07.2019 00:46:34
1
9
Гуцанов изненада Нинова и не си подаде оставката, за да остави на заден план неуставността на опита за свалянето му, даде отпор. Така се стигна до срещата в понеделник с Кирил Добрев. Отново агитки, подкрепа за Гуцанов, пак напрежение.
В същото време Борислав Гуцанов се готви за реванш след изборите - неговата група ще бойкотира вота, ще сравнява резултати, ще атакува и ще се опита да "осребри" битката си с Корнелия Нинова с влизане в националното ръководство след свалянето й с пуч от групата "Станишев-Гергов".

"Гуцанов ще бъде едно от многобройните знаменца, които ще се веят след местните избори за свалянето на Нинова", заяви бивш местен лидер.
Враждуващите групи в БСП всъщност са калкулирали загубата на местните избори - групата на Нинова ще се опита да отрази атаката след местните избори, за да смачка опозицията на конгреса, а "пучистите" ще се опитат да я свалят с искане за свикване на конгрес веднага след вота.

Корнелия Нинова се погрижи за пиара на Борислав Гуцанов. Ако пучът срещу нея успее, той ще се бори за национална позиция в партията - или на мястото на Драгомир Стойнев (вече работи по каналите на Пеевски), или на позицията на Кирил Добрев, колкото и на някои това да им изглежда "в повече".

Условието за тази интервенция е само едно - пълен разгром на БСП не само във Варна.
11.
*********
24.07.2019 00:06:14
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
*********
24.07.2019 00:06:12
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
Батко
24.07.2019 00:03:38
6
12
Тоя Тишев ще вземе по-малко гласове дори от Живко Табаков.
8.
Driver
23.07.2019 22:55:31
7
66
Време е чичо Митко да си йоди,без значение кой ще е
7.
леле мале
23.07.2019 22:51:58
5
9
Голямо обединение, няма що. По-скоро обратно действие да има
6.
До 3
23.07.2019 22:44:53
4
16
Точно така или няма да остане държава изобщо! #долугерб
5.
С
23.07.2019 22:17:05
25
16
Дори всички срещу Димитър Николов пак нама да хванат и 20%
4.
Бургазлия
23.07.2019 22:07:05
21
13
Кандидатурата на БСП с или без АБВ няма никакви шансове. Единственият кандидат, който може да се противопостави на Димитър Николов е обявеният днес Владимир Павлов от ПП Възраждане.
3.
българин
23.07.2019 21:38:02
19
39
не съм фен нито на Абв нито на Бсп но гербаджиите трябва да ги изхвърлим от власттта
2.
Az
23.07.2019 21:31:15
13
9
БРАВО,СУПЕР
1.
Сълза и смях ...
23.07.2019 21:01:46
11
21
0+0 =00.......боклук + боклук = 2 боклука....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори