×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето хакера Кристиян, който подлуди цялата държава


Ето хакера Кристиян, който подлуди цялата държава
Преди две години Кристиян разказа пред „Господари на ефира“, че се занимава с т. нар. pen tasting или киберсигурност
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Юли 2019, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Задържаният няма криминално досие 

20-годишният хакер, арестуван във връзка с безпрецедентната кибератака срещу системите на Националната агенция за приходите (НАП), участва преди две години в "Господари на ефира". През 2017 г., още като ученик, Кристиян е пробил защитата на сайта на Министерството на образованието и науката.

Случаят тогава придоби голяма медийна публичност, като даже от ведомството поканиха младежа да участва в процедурите по опазване и съхранение на информацията. Той е бил ученик в Търговската гимназия в Пловдив, както сам споделя в репортажа, пише блиц.

Сега хакерът работи в столична фирма, която се занимава с тестване на безопасността на компютърни системи. Бил е задържан на работното си място. Няма криминално досие. Продължава изясняването на подробности около атаката срещу НАП, включително дали зад нея стои цял екип от хакери и дали им е помогнал вътрешен човек.

Преди две години Кристиян разказа пред „Господари на ефира“, че се занимава с т. нар. pen tasting или киберсигурност, като в свой личен проект решил да провери дали личните данни, с които работи министерството, са защитени. Според младежа, „всеки човек, който има елементарни познания по програмиране или киберсигурност“ би могъл да пробие сайта на МОН, както е направил той и то в рамките на 1-2 часа.


В категории: Животът


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Ще спят спокойно някои хора
17.07.2019 22:36:57
0
2
Политиците са си отдъхнали. Сигурно са пуснали жълто от страх да не им пусне в нета доходите...
15.
пръц тръц
17.07.2019 19:34:39
0
7
Много мноооооооооооого ме съмнява да е той ! Все някой трябва да го отнесе и да бъде " награден " за това , че е дупедавец ! ! !
14.
TWICER
17.07.2019 18:31:26
1
4
ЕДВА ЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, ТОВА Е СИГНАЛ ОТ 'БИГ БРАДЪР' ,А ТОВА МОМЧЕ Е ТВЪРДЕ ВИСОКА ТОПКА ЗА ПРОГНИЛАТА НИ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ! ! ! !БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ САМИТЕ НАС ! ! ! !
13.
Bill
17.07.2019 18:28:13
0
6
Според мен някой странджански селянин си е отмъщавал за закланото гуди от ветеринарните служби.
Времето съвпада нали?!
12.
оффф...
17.07.2019 18:11:55
1
12
Искам ОТЧЕТ!
Колко хиляди лева от българските данъци са дадени за бъгавите сайтове на НАП и МОН, които ученици разбиват за удоволствие?
КОЛКО ЛЕВА?
11.
русенец
17.07.2019 18:00:33
0
13
Свобода за Кристиян!!!!!!!!!!!!!!
10.
Prosecutor
17.07.2019 17:49:39
1
7
Penetration tests...
9.
до 8
17.07.2019 16:48:30
9
8
утайка живееща във виртуалния свят, такива амеби като теб са ненужни на планетата ни
8.
до хакера
17.07.2019 16:39:10
24
5
Шибан путиноид,рисофилистична маймуно,цялата държава се напълни с облъчени путинисти и педеруски кучета..увредена педеруска подлога,безродно малоумно изродче,отивай да живееш в пдеруската кочина да те видя,педеруско лайно.
7.
Позитано
17.07.2019 15:47:15
24
9
България е във Война, нападната е от престъпни организации,само Путин отказа помощ на Радев за сваляне на Бойко,но КГБ с Решетников захранват с агент-провокатори и много рубли, нашествениците! ДПС+БСП+Радев са чуждопоклонници и Българофоби! Да се задейства чл.103(2) от Конституцията и Радев първо на село, после в Софийския!Да се публикуват данните за гласувалите оставката на Нинова на 49 конгрес на БСП/БКП,или как се отчетат ръкоплясканията!Едно ръкопляскане за нинова, равно на 25 гласа за нея,така иска и с машинно и електронно гласуване да спечелят изборите
6.
Шайка
17.07.2019 15:25:24
1
33
Шофьорчето на Мето и корумпираното пишлеме от МФ казаха вчера, че атаката е от Русия, заради американските самолети. Няма други такива умствено увредени министри.
5.
Винету
17.07.2019 15:16:25
7
25
Хакерът е другаря Бойко Борисов, който полудява държавата 10 години с пребоядисни комунисти, деца и внуци на комунисти.
4.
Смешна държава
17.07.2019 14:29:19
2
31
Какви данни кви 5 лева в тази смешна държава управлявана от тикви,мутри и мафиоти в бели якички ще се огласят? Освен откраднатите милиони и милиарди от народа друго няма какво да се краде.
3.
Ахххаххахах
17.07.2019 14:29:19
13
13
Който не е искал, не ги е "хакнал"! А този нууб щом са го хванали значи не е много кадърен, и сега с криминално минало никъде няма да може да бачка, балък.
2.
Бургазлия
17.07.2019 14:18:54
21
24
Туй е нищо
Цяла Зорница е пълна с бездомни котки и бълхи
Няма власт която да спре коткарките да хранят котки
Не можем да влезнем във входовете
1.
Георгиева
17.07.2019 14:12:52
48
4
БОКЛУК!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори