Установиха мотивите на Кристиян за хакването на НАП
Хакерът само дебнел да стане известен и малко преди да гръмне новината, е споделил популярна песен на C-Block - "Time is ticking away"
20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е задържан за атаката срещу НАП. Официално от прокуратурата обявиха, че той работи във фирма за киберсигурност в София. Описанието отговаря на Кристиян Бойков, който в профила си във фейсбук е отбелязал, че отскоро работи в софийския клон на американската Tad Group, специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията. От компанията съобщиха, че ситуацията е изключително критична и неприятна за тях и в момента подготвят съобщение до медиите, цитирани от "Труд". В същото време в социална мрежа Кристиян е споделял и коментирал новини за хакерски атаки. Малко преди да гръмне новината в медиите, че са източени данните на 5 млн. души в НАП той е споделил и популярна песен на C-Block - "Time is ticking away", която в превод означава "Времето тиктака", като вероятно е очаквал реакцията на обществото след новината.
Освен това в профила му е споделил видео, на което нагледно се показва как се хаква сайтът на община Стара Загора. "Издърпах данните на 235 543 души, жители на община Стара Загора", се хвали 20-годишният младеж.

Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
