×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесмен за данък „Богатство“: Юнак от КНСБ иска да откраднат 300 млн. лева от нас, това е неморално


Бизнесмен за данък „Богатство“: Юнак от КНСБ иска да откраднат 300 млн. лева от нас, това е неморално
Да се вземат насилствено пари от богатите, които създават стойност, за разлика от онези, които не плащат данъци, е неморално, каза бизнесменът Ивайло Пенчев. Той коментира предложението за данък „Богатство“
12 Юли 2019, Петък, 08:22 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Не съм откраднал и един лев, а има една паразитна група, която се храни от нашите данъци, каза Ивайло Пенчев

Един юнак от КНСБ иска да открадне 300 млн. лева от нас и да ги преразпредели, но това е неморално. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бизнесменът Ивайло Пенчев. Той влезе в студиото с Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“, за да коментират предложението за въвеждането на т.нар. данък „Богатство“.

Инициативата богатите да се облагат с данък идва от американски милиардери, защото имат по-малка данъчна тежест спрямо по-бедните, обясни пък Любослав Костов от КНСБ.

„Нашето предложение е 1/10 от този 1% богати българи да се облага. Това ще допринесе за увеличаването на приходите в републиканския бюджет с около 300- 350 млн. лева. Тези средства може да се използват за социални трансфери или за икономически растеж“, добави той.

„Тези 300 млн. лева не звучат зле, но ако те решат да откраднат или да обложат не 1% от най-богатите българи, а всички българи с 5%, ще съберат 3 млрд. лева. Това, че юнакът предлага да открадне още 300 млн. лева от хора, които честно са ги изработили, ненасилствено са ги изкарали, но той иска насилствено да им бъдат иззети и препразпределени, е неморално“, коментира бизнесменът.

„Това е нормална реакция на хората с парите. Няма как да е иначе. Бизнесменът няма да ни благодари, ако му бръкнем в джоба. В същото време този тип хора много обичат да участват в благотворителни кампании. Няма лошо да даряваш, когато си дал своето за развитието на обществото. Когато го правиш, за да си измиеш лицето пред обществото, тогава е просто ПР“, каза пък Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

„Данъчното облагане представлява насилствено изземване на пари от хора, които са ги изкарали честно. В една правова държава този, който има повече пари, е създал повече блага за останалите, повече стойност. Насилственото изземване на повече средства е неморлно. Хората, които имат повече пари, ако искат, да дават повече пари“, изтъкна Пенчев.

„Не се чувствам крадец. Помогнал съм на много хора да са по-богати, отколкото са били. Не съм откраднал и един лев. Всичко съм изкарал с честен труд. Така е с всички останали честни бизнесмени“, сподели той.

„Аз работя повече от обикновения човек. Идеята да противопоставяме труда и капитала е погрешна. Трябва това да се прави между хората, които създават стойност и плащат даници с тези, които консумират и не си плащат. Има една паразитна група, която се храни от нашите данъци“, каза още представителят на работодателските организации.

Ако предложението за данък „Богатство“ бъде прието, от 1432 души, които имат годишен доход над 500 000 лева, ще бъдат вземани повече средства, за да се увеличат приходите в републиканския бюджет.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
9
Коментара по темата
9.
Ганьо от Странджата
12.07.2019 18:54:34
2
3
Този човек, който така смело оплювате е един от най-успешните български предприемачи в новата история на България. А вие драги коментиращи, ще си останете цял живот мишоци, обвиняващи всеки друг, но не и себе си за тежното положение, в което се намирате.
8.
Направо байгън...
12.07.2019 18:35:05
2
3
Тоя се беше титулувал международен бизнес лидер някъде в нета го бях видял... Яко го пере сачмата явно... В последната година никне по всякакви телевизии и дава интервюта за разни медии. Направо байгън...
7.
Бим
12.07.2019 11:48:56
2
5
Като не давате пари за нощния труд ще ви ги вземат тези, които могат. Дребния бачкатор не може да взима така. Не може да си вдига сам и заплатата
6.
Мнение
12.07.2019 10:07:40
7
14
БГ е страната с едни от най-ниските заплати, осигуровки и данъци в ЕС. Какво не му харесва? Плаща данък върху каквото печели. Навсякъде е така. Като не му изнася, защо не премести бизнеса в някоя африканска държава?
5.
един
12.07.2019 10:04:09
0
15
Всичко е въпрос на държавна политика.
Франция ако цеди богатите за да има пари за социални услуги. Лошото на този модел е, че събраха всички мързеливци да лежат на социални помощи.
В САЩ обратно, корпорациите са под крилото на държавата, социалните услуги са на последен план. Там пък умираш като куче на улицата, ако ти се наложи по-скъпа медицинска процедура. Дето има един виц, успял си в САЩ, ако не ти се налага да ходиш в друга страна за да си правиш зъбите.
А в България, каквито и пари да влязат в бюджета, преразпределянето, краденето и източването водят до това, да събираме пари с СМС за деца и тежко болни. Не 300милиона, ами 300 милиарда няма да променят това.
4.
оффф...
12.07.2019 09:51:05
9
8
Факт е че българинът харесва робството, ако то се прилага на някой друг.
Българинът харесва кражбата, ако крадат от някой друг българин.

Българинът иска в България, когато някой успее в начинанието си, той да бъде оплют, отказан и да замине в чужбина.

По-високите данъци за успелите хора, ще ни превърнат нас, по-бедните в паразити! По-високите данъци са КРАЖБА!
3.
А бе
12.07.2019 09:20:34
11
32
Аз не познавам честен бизнесмен. А Вие?
2.
Marinero
12.07.2019 08:56:20
4
13
Данъците са за бедните, не за богатите. Така е било и така ще бъде.
1.
Ахаха
12.07.2019 08:50:36
23
26
Къв в тоя олиг*френ Ивайло Пенчев? Кво е създал тоя паразит? НИЩО! Взе готови пари от банка ПИБ (Преразпределяме си Имането на Българина) и нае специалисти да създават стени за катерене. Всеки може така, дори един петокласник ако вземе готови пари може да наеме специалисти и да създаде космически кораб! Работниците му създават всичко, а взимат НИЩО като заплащане, докато той и неговите приятелчета, като една престъпна мародерска група си разпределят чуждата плячка (пачки). Богатите трябва да се облагат с до 70% данък, а да бъдат освободени от данък работниците получаващи до две средни заплати. Ако не бяха обикновенните работници Ивайло Пенчев нямаше да съществува, защото майка му щеше да умре от глад, понеже нямаше да има кой да й произведе храната! Такива като него са крадци на пуждия труд наричащи себе си " бизнесмени". Заслужава БЕСИЛО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори