×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов издигна двама във висшето ръководство на ГЕРБ, критикува остро местни структури


Борисов издигна двама във висшето ръководство на ГЕРБ, критикува остро местни структури
Тошко Тодоров и Цвета Караянчева (горе) влязоха в Изпълнителната комисия, Тотев (долу) може да изпадне в немилост
07 Юли 2019, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Успели хора искали да участват в партийния живот, но местни феодали не ги допускали

Бойко Борисов разкритикува местните организации на ГЕРБ в Пловдив и Плевен. Това бе един от акцентите в речта му пред Националното събрание на ГЕРБ днес.

Припомняме, че на най-висшия форум бе гласувана оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни партийни постове. Така Цветанов вече не е зам.-председател на ГЕРБ, нито е член на Изпълнителната комисия (ИК).

Одобрена бе оставката от ИК и на Румяна Бъчварова, която стана посланик в Израел.

Така се освободиха две места в тесния и оперативен ръководен орган на ГЕРБ.

Днес Бойко Борисов предложи на мястото на Цветанов и Бъчварова двама нови членове на ИК. Това са председателят на парламента Цвета Караянчева и слабо известният Тошко Тодоров, който от думите на Борисов стана ясно, че отговаря за района на Силистра, Дулово, Разград.

Други предложения очаквано нямаше, а Националното събрание одобри почти единодушно Караянчева и Тодоров – 1062 „за” срещу 1 „въздържал се”.

Пред форума Бойко Борисов обяви: „Хората искат и са много по-чувствителни в момента за справедливост. Трябва ли да стигаме дотам, за да идват хора да ми се оплакват, примерно в Пловдив, да го търся кмета, да отстранявам кметове? Това трябва да го направите вие на место съответната организация! И затова предложих тази етична комисия…”

Припомняме, че областен координатор в Пловдив е кметът на града Иван Тотев. Той е считан за близък до Цветан Цветанов и има сериозни съмнения дали Борисов ще му се довери отново на местните избори наесен. Около Тотев има и немалко скандали през годините. 

Лидерът на ГЕРБ иска да се създаде нов партиен орган – именно етичната комисия, която се предвижда да е към Изпълнителната комисия. Там щели да се проверяват сигнали срещи техни членове, за да се вземат евентуално мерки, включително и изгонване от ГЕРБ.

По думите на Борисов ключовата дума е „справедливост”.

„Помните ли миналата конференция ви говорих за сини и червени лампички и вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и онези с къщите за гости. Не ме разбраха и други. Не ме разбраха и в Пловдив – въпросният кмет. Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува”, закани се Борисов. 

По думите на Борисов навремето ГЕРБ са били предпочетени от избирателите, защото били преди всичко добри полицаи и сега трябвало да бъдат същите.

Лидерът на партията отправи критики и към ръководителите на формацията в Плевен. Това е от малкото областни градове, където ГЕРБ няма свой кмет.

Бойко Борисов си имал своя социология, като ходел из страната. Броял колко хора му махат и колко го псуват. Борисов изрази задоволство, че били повече тези, които го приветстват.

Към местните структури той заръча „много внимателно да си огледат хората”.

„Някъде ще направиме промени, но ще оставя на събранията да ми предлагат. Искам да ги направиме по-отворени събрания, защото като се съберат само нашите членове… и съм го измислил как ще го правим – примерно среща с обществеността. Който иска, да дойде! Не само нашите членове. Ще пращам или аз, или хора от Комисията, сядат – да чуеме и другата страна, какво мислят за нашите кметове, нашите общински съветници. Защото, повтарям, колкото и да сме добри… думата „справедливост” и дали не сме се самозабравили. Дали не сме станали много лъскави. Дали не сме станали много… номенклатура, му викаха едно време. В момента, в който хората усетят това, партията е загинала”, посочи Бойко Борисов.

Той коментира още: „Има много и не само млади, има действително успели хора, доказани хора – искат да участват в партийния живот, но местната структура или местният феодал не го допуска, защото вижда конкуренция. Ще стане по-силен. А ние трябва да се подготвим за следващите няколко години да обновяваме непрекъснато. Не казвам, че трябва да изгоним тези, които са допринесли, допринасят и имат и потенциал, но във всички случаи трябва да направим радикални промени – там, където губиме.”

След това Бойко Борисов даде пример с Плевен. Там държавата направила много, но ГЕРБ нямала успехи.

„И само защото няколко човека в Плевен са се възприели като тартори, ние нямаме не само успех - смеят ни се там. При толкова направени неща от нас за града”, обяви Борисов и отсече: „Е, там трябва - из основи. Първо етичната комисия ще се занимае, след това и Изпълнителната. Но там трябва да се отреже из основа! Мога да дам и още няколко града, но си бях обещал до един часа да приключиме…”


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
5
Коментара по темата
5.
питане
08.07.2019 07:54:30
0
2
Караянчева научи ли къде е Пекин?
4.
Olaf
07.07.2019 21:59:39
0
3
GERB OVER
3.
Християна
07.07.2019 21:55:32
0
2
в Пловдив - въпросния кмет, има предвид Ралев на Северен район
2.
ХХ
07.07.2019 21:41:46
0
0
Партията - с главно П!
Както ги учат партайгеноситата в конрад аденауер...
1.
Аз
07.07.2019 17:53:55
2
13
Мнооого боклук,много нещо....ГЕРБЕРАСТИ гнусни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори