×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петте най-опасни мафиотски групировки в света


Петте най-опасни мафиотски групировки в света
Италианската камора е една от най-страшните мафии в историята на човечеството
14 Юни 2019, Петък, 07:53 ч.
Автор: pochivka.blitz.bg

Сред тях е и Бамбуковият съюз, който е основан в Тайван

Мафиотските групировки съществуват на практика навсякъде. Някои от тях са били принудени да се прикрият напълно, други се подсигуряват с необходимите политически връзки и дори не крият престъпната си дейност. 

Ето и пет от най-влиятелните и опасни мафиотски групировки на света.

Бамбуковият съюз

Това е една от най-влиятелните мафиотски групировки в Тайван. Тя има влияние не само в Азия, но и в Европа, Централна Америка, дори и в Северна Корея. По непотвърдени данни самият Ким Чен Ун е един от покровителите на тази мафиотска структура. 

Основната й дейност е в изпълнението и уреждането на мокри поръчки, рекет и издирване на големи длъжници. През последните години представителите на Бамбуковия съйз са започнали да участват и в легалния бизнес. 

Всякакви опити на властите да пресекат дейността на групировката до момента са без успех. 

Мара Салватруча 

Тази групировка е създадена относително скоро - през 1980 година в Лос Анджелис. За краткия период, в който съществува, Мара Салватруча се превръща в една от най-влиятелните в Северна и Южна Америка. По данни на ФБР в групировката членуват не по-малко от 80 хиляди души и тази цифра постоянно расте. Мафиотската структура се слави с изключителна жестокост и така държи в страх цели квартали в различни градове.

Групировката се занимава с всякаква незаконна дейност - поръчкови убийства, грабежи, рекет, сутеньорство, търговия с оръжие и наркотици. Неотдавна представители на Мара Салватруча са се включили и в бизнеса с нелегални мигранти, желаещи да се доберат до САЩ.

Ямагути-Гуми

Спомене ли някой за престъпните синдикати в Япония, първото, за което човек се сеща, това е Якудза. Самата групировка се състои от няколко десетки по-малки кланове. Сред тях най-влиятелен и опасен е Ямагути-Гуми. Той е дотолкова популярен в света, че много държави са създали за върхушката на този клан персонални санкции и забраняват какъвто и да е контакт с него, особено на банките си. 

За да станете членове на Ямагути-Гуми, трябва да преминете през определени изпитания и да направите на тялото си специални татуировки. Ако някой от представителите на този клан извърши нарушение, му режат палците. 

Членовете на Ямагути-Гуми са измислили и собствен начин за присвояване на големи пари. Те купуват част от дадена компания, след което започват да търсят уличаващи факти за другите акционери. После започва и шантажът. 

Най-често членовете на клана искат големи суми пари или останалата част на компанията. 

Солнцевската ОПГ

Веднага след разпада на някогашния СССР на територията на Русия започват да се образуват различни престъпни групировки. 

Една от най-влиятелните и опасните е Солнцевската ОПГ. Бурното развитие на групировката й помага да получи влияние в много руски градове. Силата на "солнцевците" се увеличава и от близките им взаимоотношения с представители на италианските и латиноамерикански групировки. 

Основната дейност на тази ОПГ са рекет, отвличания, поръчкови убийства и търговия с оръжие и наркотици. Знае се, че те контролират няколко от основните канали за дрога в света. 

Италианската Камора

Най-старата мафиотска структура в Италия е Камората. Тя се споменава за първи път през 18 век. Камората се появява в Неапол, но за дългото съществуване на групировката нейни структури се разпростират не само по цяла Италия, но и в много други държави по света. 

Мафиотите от Камората имат контрол и върху политическа власт. Контролират най-вече хора на определени позиции в съд, полиция и прокуратура. Те се интересуват само от финансовото благополучие. Основният им източник на средства идва от продажбата на кокаин, поръчкови убийства и търговия с влияние. 

Доколкото може да се каже, че е организирана изобщо, тя се е управлявала от някаква естествена йерархия и принадлежност; служителите от всяка степен се самоосъществяват и зависят от силата на характера за силата, която упражняват. Може да се нарече система на тормоз, при която всеки водач, който може да се наложи на другарите си, на свой ред е насилствено контролиран от един от по-висши, отколкото от самия себе си, който отново е подчинен на други и т.н. от уличното момче, което получава живеейки, като продаде купчина пури, на висшия служител и може би на члена на Парламента. 


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
2
Коментара по темата
2.
Ую
14.06.2019 08:16:17
0
5
Пропуснали сте и ОПГ на карчо и илко паскалев, в сравение с нея мара салватруча е като сбирка на третокласници....
1.
Незнаещ
14.06.2019 08:10:28
0
5
А Мартин от шофьорите защо не го посочвате ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори