×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Силният вятър и проливният дъжд пометоха и плажа в Крайморие


Силният вятър и проливният дъжд пометоха и плажа в Крайморие
Около 40 чадъра са съсипани от северния вятър, има съборени спасителни постове
04 Юни 2019, Вторник, 15:55 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Щетите са големи, но концесионерът увери, че още утре старият вид на любимия плаж на бургазлии ще е възвърнат

Проливните дъждове в Бургас удариха и красивия плаж в Крайморие. Силният вятър и изсипалите се над 30 литра на кв.м. вода, пометоха може би най-добре поддържаната пясъчна ивица, любима на бургазлии. Щетите са сериозни - съборени са спасителни постове, някои от чадърите са повредени, а водни маси от улиците на града са се изляли върху самия пясък и са образували своеобразен канал.

"Не за първи път се случва силен вятър и дъжд да ударят плажа в Крайморие. Щетите не са малко, но имаме опит в справянето с такива бедствия, имаме и опитен екип и още утре всичко ще бъде възстановено и готово да посрещне плажуващите в Крайморие", уверява концесионерът Николай Димитров.

Бурята е накъсала шапките на около 40 чадъра. Има и съборени постове. Този път, за щастие, щети по шезлонгите няма, но пък пясъкът трябва да се оформи наново.

Димитров каза още, че до часове ще вкара тежка машина на пясъка, за да върне предишния му вид.

„Знаем точно какво и как да направим, за да оправим бързо нещата. В Крайморие е така – няма високи сгради, които да пазят завет и вятърът е много силен", допълни концесионерът.

"До утре няма да има и следа от тези щети", категоричне е Димитров.

Проблемът вероятно идва и от старите канализации, които вече не могат да се справят с такива метеорологични състояния. 

 






15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
ВОЛА
05.06.2019 13:04:24
0
4
Последните години плажа е добър, не знам какво плюете толкова концесионера. Щом го поддържат нека си печелят. От бургаските плажове със сигурност е най-чист и уреден. Аз нямам възможност да ходя силно на юг и са ми такива впечетленията. Който не му харесва плажа там , да не ходи. Пък те бурите винаги ще ги има. Природата си знае нейното
14.
До 13
05.06.2019 04:43:01
0
8
Къв концесионер си ти бе 13,по скоро някъв джендър или неосъзнат гей който иска да бъде забелязан.Само може да сънуваш да си такъв “смотаняк” като Никито! Много точно ти го написаха във преден коментар-злоба и завист,пък и си толкова прозрачен кой си,вземи поработи вместо да чупиш пози и стойки и да се правиш на “бизнесмен”!
13.
Концесионер
04.06.2019 22:09:14
6
3
Плажа на карабаир и някъв смотаняк с реклама във флагман
12.
хахахаха
04.06.2019 21:36:59
0
5
Луков пак е писал глупости. Жалък си дъртьо.
11.
Ванко 1
04.06.2019 20:13:31
0
16
Злоба,завист и простотия се чете от повечето коментари,защо ли? Ами защото така са възпитавани от родителите им!! А на концесионера на плажа във Крайморие,чест и почитания за свършеното от него във тези години откакто е там,виждам го всеки ден със очите как работи от сутрин до здрач наравно със служителите си,а Вие само може да се учите от него!!!
10.
до 8
04.06.2019 18:48:06
1
7
Човекът си го е написал. Тъпаци - няма как да го разберат, а и не трябва. Така че амеба като теб е нормално така да реагира.
ПС: Дано поне схванеш какво аз ти пиша .
9.
Я
04.06.2019 18:09:54
3
3
Съсипана е селскостопанската продукция, плажът морето го възвръща
8.
До 2
04.06.2019 17:45:50
6
0
Кви тъпотии,алооуу,ходи у хората,гайди проста
7.
Турист
04.06.2019 17:42:14
8
10
Що САМО за този плаж пишете,ЧУДО ГОЛЯМО СТАНАЛО,Крайморие ТА Крайморие
6.
Боцмана
04.06.2019 17:18:10
8
10
Боли ме члена!) На плаж в Крсйморие ходят селяните от Странджа, които не плащат винетки! Боцмана си плакне мъ....те на юг!)
5.
Кон на цесия
04.06.2019 17:09:14
7
18
40 шапки на чадъри били съсипани, защото концедионера не ги е сгънал. Чак пък огромни щети... Да не говорим, че като гледам са рекламни и не е дал нито лев за тях. Още утре ще ги оправи, т.е. ще му донесат нови безплатни
4.
Гражданин
04.06.2019 16:43:21
4
14
Нищо им няма и без това ни дерат с цени за чадъри и шезлонги и 300% надценка по заведенията … господ си знае работата
3.
до 2 допълвам края
04.06.2019 16:32:15
0
6
...докато накрая не ни заличи от раз и завинаги.
2.
az f
04.06.2019 16:27:50
2
20
И колко още трябва да ни удря природата за да се усетим, че всъщност сме и длъжници. Задлъжнели сме пред нея заради това, че се взехме за по-големи и по-мощни от нея. Сечем дърва на поразия, останахме без гори. Замърсяваме я с комините си, колите си, производствата си, торовете си, строим безогледно и навред, мърсим я с фекалиите си, мърсим я с отпадъците си, но най - вече я подценяваме и нямам страх от нея. Колко "велик" трябва да си за да си построиш замък на склона, вила на брега, къща изкопана в скалата. Колко тъп, прост, нагъл и самозабравил трябва да си за да вземеш багер и да изореш дюната пред взора от коптора си. Ако малоумниците си зададат въпроса, колко години природата и земята ни са създавали пясъка, дюната на него, скалата над морето, дърветата в гората, планината, релефа, почвата и камъка по тях може и да се запрат. Ама надали, то една тиква носеща в себе си две гънки на кръст не разбира и не вдява, че всъщност е един гост на тази планета и е приютен на нея благодарение на съвпадение и закони, които той нивга не би разбрал поне в този си живот. Ако тези влечуги имат акъл и могат да съпоставят временцето им отредено за жалко съществуване днес и точно сега на тази планета със сигурност ще изпитат страхопочитание към Нея ( природата). Пиша "сигурно", въпреки че не съм убеден. Надявам се обаче, че ще ставаме все по-разумни към нея и ще стъпим здраво на краката си. Ако не го направим Тя ( природата) ще си вземе своето и извинявай няма да ни каже дори...И си задайте въпроса: Какви сме ние, че да отдаваме природната даденост под аренда на себеподобен. Кой я отдава и в качеството си на какъв ? На такъв, който е получил случайна власт и си е помислил, че държи Някой за шлифера, или поредния самозабравил се изедник, който днес цъка с език и си гледа щетите. Не, това не са щети, това е едно лекинко предупреждение, че може и още, може и повече, може и всичко да си прибере Тя ( природата). Тя ни е дала всичко, тя ще си прибере всичко. Градим с бетони, дълбаем дупки, залагаме тротил в недрата и, сечем и дърветата, копаем и точим залежите и. Е-ееее, колко още ? Какво трябва да се случи за да се запрем, или ако не можем в глобален аспект, защо на микро ниво и сами пред себе си не признаем, че сме нищожни, смешни и жалки с помислите си, че сме...значими. Събудете се и не се сърдете на "метеорологичните изменения", а се сърдете на ония изменения, които се случват в обществото ни, в порядките ни, във възприятията ни и в новия "смисъл" за живота ни даващ път само на борбата за власт, пари, слава и сребролюбие. Нека самозабравилите се мислят с малките си главички и наистина да се осведомят, за колко хилядолетия Тя (природата) създава планини, релеф, пясък, камък, вода, река, море, океан. Колко години е експериментирала със същества, че за да сме тук и точно сега ние на дневен ред, явяващи се, като някакъв вид наречен от нас самите - хомосапиенс.
Та с две думи. Докато сме си същите палачори, докато погазваме Големите и неписани закони, докато бай "някой" си, ще слага пластмаси и чадъри на Нейния ( на природата) плаж и ще взима пари за този "лукс", докато бай "селянина" ще си хвърля боклуците на същия този плаж, ако някой не го следи, докато омаловажаваме вандалщината си, природата ще е сурова с нас, и колкото по-брутални ще сме с нея, толкова по-жестока тя ще бъде с нас.
1.
адвокат
04.06.2019 16:01:58
10
15
За жалост срещу стихиите всички сме безсилни.Но вярвам ,че плажа ще изглежда отново така привлекателен както и преди след намесата на консиционера.Мисля ,че е точен човек.Успех.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори