×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След евровота: ДПС скочи на ГЕРБ в Айтос – игнорирали тяхно село  


След евровота: ДПС скочи на ГЕРБ в Айтос – игнорирали тяхно село  
Съветниците от партията на Ахмед Доган напуснаха залата в знак на протест, но после пак се върнаха
30 Май 2019, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Кметът Васил Едрев не прехвърлил средства за село Мъглен, което по принцип гласува за ДПС

Вотът за Европейския парламент мина, но очевидно напрежението и страстите между политическите партии все още не. Голям скандал беляза следизборната сесия на Общинския съвет в Айтос заради средства за улични ремонти за 13 села. Става въпрос за предложение на кмета Васил Едрев, с което той да поиска съгласие от Министерството на финансите за трансформация на капиталови разходи 2019 г.

За финансиране на неотложни текущи ремонти на общинската пътна мрежа в размер са предвидени 88 000 лв., а за улична, пешеходна и алейна мрежа - 249 050 лв. В списъка с населените места обаче не е включен с. Мъглен, което разбуни духовете в залата на Общинския съвет.

От ДПС се ядосаха и дори обвиниха ГЕРБ, че игнорирал Мъглен, защото там не са гласували за партията на Бойко Борисов.

„Дебатът тръгна към политическa основа. Мога да ви уверя, че нито Черна могила са гласували за ГЕРБ, нито Черноград, когато им направихме улиците. Резултатите от изборите идват, след като тези процедури са изпълнени“, каза кметът Васил Едрев.

Той обясни, че средства за улични ремонти в Мъглен ще има.

Кметът Васил Едрев увери съветниците, че пари за улични ремонти в Мъглен ще има

"Създаваме излишно напрежение. На дневен ред сега е реализацията на мащабен проект за цялостната подмяна на ВиК мрежата в Мъглен и Карагеоргиево за 6 млн. лв. Не можем да ремонтираме улиците и да оставим под асфалта над 50-годишна водопроводна мрежа", коментира кметът.

След горещи дебати общинските съветници от ДПС напуснаха залата демонстративно. След като местата им останаха празни за около 5-10 минути, те отново се върнаха, за да се изкажат. Председателят на Общинския съвет Красимир Енчев обяви кратка почивка, за да успокои страстите. 

След паузата от Движението предложиха да се вземат от всички населени места в списъка по 1000 лв., които да отидат за с. Мъглен. Искането обаче не събра необходимите гласове. 

За кратко местата на общинските съветници от ДПС останаха празни

Общинският съвет прие предложението на кмета Васил Едрев за основен ремонт на уличните настилки в гр. Айтос - ул. "Филип Кутев", ул. "Александър Стамболийски", ул. "Шипка", ул. Богориди", ул. "Атанас Манчев", ул. "Пирин", ул. "Вл. Заимов", ул. "Тр. Китанчев" - 83 050 лв., улични настилки в селата Дрянковец - 15 000 лв., Карагеоргиево - 10 000 лв., Тополица - 10 000 лв., Черноград - 15 000 лв., Чукарка - 10 000 лв., Зетьово- 15 000 лв., Лясково - 10 000 лв., Съдиево - 15 000 лв., Поляново - 10 000 лв., Черна могила - 15 000 лв., Малка поляна - 14 000 лв., Пещерско - 17 000 лв. и Пирне - 10 000 лв. 

В списъка за основен ремонт на общинската пътна мрежа са включени пътища и участъци от пътища до селата Черноград, Раклиново, Карагеоргиево, Тополица, Съдиево, Чукарка, Пещерско, Черна могила, Дрянковец, Лясково на стойност 88 000 лв. Общата сума, която общинските съветници одобриха със 17 гласа "за" основни улични ремонти и ремонт на общински пътища, е в размер на 337 050 лв. Против гласуваха само от ДПС

След 15-минутната почивка общинските съветници се върнаха по местата си и гласуваха против докладната

По Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. на община Айтос има целева субсидия за капиталови разходи в размер на 704 400 лв. Тя е разпределена за основния ремонт на Автогарата в Айтос– 270 000 лв., за основен ремонт на улична, пешеходна и алейна мрежа – 317 100 лв. и за основен ремонт на  общинска пътна мрежа 117 300 лв. Отделно Държавен фонд „Земеделие” отпуснаа на Общината безвъзмездна финансова помощ за улични ремонти в града. А с постановление на Министерски съвет от края на 2018 г. на община Айтос е предоставен допълнителен трансфер за реконструкция и рехабилитация на улични настилки в населени места в с. Черна могила, с. Черноград, с. Тополица. След приключили обществени поръчки през 2019 г. са сключени договорите с изпълнители. 

Тези инвестиции намаляват многократно необходимостта от финансиране на основни ремонти на улични и тротоарни настилки от общинския бюджет. В същото време улиците във всички населени места на общината и пътищата между тях се нуждаят от текущи ремонти, са мотивите в докладната записка на кмета Васил Едрев.


В категории: Айтос


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори