×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Голям спад в цените за нощувки в Слънчев бряг


Голям спад в цените за нощувки в Слънчев бряг
Стандартната ни цена за нощувки през юни е 180 лв., а ние сме пуснали оферти за 120 лева, каза управителят на хотел в Слънчев бряг Ростислава Димитрова
28 Май 2019, Вторник, 10:15 ч.
Автор: Флагман.Бг

306 000 българи да окупират плажовете в южната ни съседка, а 290 000 – да тръгнат към турските курорти

Сезонът в Слънчев бряг започва с голям спад в цените за нощувки. За да наваксат спада от ранните резервации, в един от хотелите са принудени да свалят драстично стойността за предлаганите услуги.
„В момента имаме промоции поради спада на западни туристи. Примерно за юни стандартната ни цена е 180 лв., а ние сме пуснали на 120 лв. Това е доста голямо намаление”, каза пред камерата на Нова телевизия Ростислава Димитрова, която е управител на хотел в Слънчев бряг.
Заради спада при ранните резервации хотелиерите са принудени да смъкват цените на пакетите, каза водещият на рубриката „На твоя страна” Георги Георгиев.
Над 5 млн. чужденци ще посетят курортите ни по морето това лято, което е с 3 % по-малко от миналото, сочат предварителните прогнози.
В същото време очакванията са около 306 000 българи да окупират плажовете в южната ни съседка, а 290 000 – да тръгнат към турските курорти.
Сривът на турската лира вече се отразява върху цените на почивките и основните туристически услуги при съседите. А от 20 май в Гърция значително падна ДДС върху храните и услугите в заведения.
Очакванията са хотелиерите по Черноморието да регистрират близо 6 млн. настанявания на български туристи от май до септември. Значително по-малко обаче са записванията от чужденци.
„Очакваме спад от пазари като Русия и Германия. Независимо от това те продължават да бъдат водещи в България. Очакваме много добри показатели, с много голям ръст, при Великобритания, Израел, Чехия, Румъния, Украйна, Полша”, поясни Лиляна Арсова от Министерство на туризма.
Така минусът за хотелиерите може да се окаже плюс за туристите, прогнозират експертите в бранша. И вече го отчитат в офертите.
„Българският хотелиер е изключително гъвкав и ако има лек спад в ранните заспивания, то вероятно хотелиерите ще намерят механизъм, с който да компенсират и българските туристи да не липсват от българското Черноморие. За Южното Черноморие не се очаква проблеми с туристите, но по Северното Черноморие летният сезон ще бъде по-труден”, допълни Арсова.
„Аз предпочитам да почивам при съседите. Те предоставят много по-качествена услуга. Сравнявайки цените, определено Гърция и Турция бият България.  България по-скоро бих я избрала като парти дестинация”, сподели Михаела Колева.
7 нощувки на остров Корфу на човек започват от 899 лева, каза пък Венета Спасова от туристическа агенция.
Туроператорите, които работят на турския пазар, отчитат двойно по-висок интерес към курортите на ориента. 
600-800 лева на човек излиза за седмица почивката, каза Джамал Лютви, който е управител на частна туристическа агенция.
през миналата година валутата на комшиите загуби 20% от стойността си спрямо долара и еврото. Засега обаче туристите не усещат ползата от евтината лира в цените на пакетите. 
Цените се увеличават, тъй като търсенето е голямо, добави Лютви.
Почивка в Касандра, Гърция излиза най-скъпо – 1930 лева. Седмица в Созопол пък ще струва 1092 лева, а в Кушадасъ – 910 лева за двама възрастни и едно дете от 10 юли.
Експертите съветват да следим от първия до последния клик на резервацията. 
За да резервираме най-евтино трябва да избягваме празниците, училищните ваканции и топсезона, съветват експерти в бранша. 
 


В категории: Несебър


6
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
6
Коментара по темата
6.
До 1
29.05.2019 15:43:39
2
8
Тъпан ако е 100 лв нощувката а искаш 1100 на месец чисто това значи че 11 дни от месеца ще пребираш оборота на хотела от 1 стая. Оборота тъпако не е чиста печалба
5.
Наблюдател
28.05.2019 18:52:06
1
9
Без пари да го направят пак няма да стъпя там. Едва ли има някой трезво мислещ да си причини това мъчение в полето на пишман гъзари - комплексарите, месни велможи и всякаква сган от Европа.Дори тя не повтаря престоя си отново.
4.
Турист
28.05.2019 15:02:32
2
19
Да фалират дано!Дневната надница 30 -40лв. а нощувка от 120 лв .Да нощуват само депутатите сега, нормалните хора почиват в Гърция!По евтино,по красиво,по безопасно и обслужването е в пъти по добро
3.
Лари
28.05.2019 14:51:49
3
24
За тоя увеселителен клозет Сльнчака и 50 стотинки на ползване не давам.
2.
Няма да се научим
28.05.2019 12:41:30
0
51
Мениджмънта в туристическия бранш е под всякаква критика! Никаква мисъл за стратегия, план за устойчиво развитие и такива чужди за нашия хотелиер неща. Основен принцип на работа "дай да излъжем тези, догодина ще излъжем други" - кофти храна, мизерия по стаите, скъпи цени, ниски заплата (ниско квалифициран персонал, който дори и не изкарва сезона).... Това не е бизнес, нашето е бит пазар.
1.
Ами
28.05.2019 12:15:28
2
12
Ами те на служителите не плащат а цените космически. В бг трябва да е нощувка със закуска 100 лева и заплатите да не са по малко от 1100 чисти на месец. Те искат за една седмица да изкарат колкото за една година. Ето мангалите от Турция правят така и Гърция и е пълно.. Не може да си мислиш. Че, си бизнесмен когато си прост
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори