×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.БГ! Как двама с маски и кофи с бензин запалиха мебелния магазин в жк „Славейков“


Само във Флагман.БГ! Как двама с маски и кофи с бензин запалиха мебелния магазин в жк „Славейков“
Единият от подпалвачите хвърля камък по стъклената витрина, пламва якето му и горящ бяга към блоковете на комплекса
09 Май 2019, Четвъртък, 12:52 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимки: Светлозария КИДЕРОВА

Пожарът категорично е умишлен, ще се образува досъдебно производство – издирват се поръчителят и извършителите

Флагман.БГ разполага с информация, според която огромният пожар в жк „Славейков“ снощи, се оказва умишлен и представлява класически терористичен акт, при който можеше да изгори много по-голям район от изпепеления мебелен магазин. Информацията, с която разполагаме е и на разположение на органите на МВР. Преди минути бе предадена и на Прокуратурата.

До започването на втория оглед тази сутрин се считаше, че вероятно става въпрос за нередност в електроинсталацията в сградата, в която изгоряха напълно кухни, холови гарнитури и врати, производство и собственост на айтоската фирма „Делта Мебел Груп“ ЕООД. За това днес рано сутринта пред Флагман.БГ разказа и самия шеф на фирмата – Мехмед Хюсеин Мехмед.

Той твърдеше, че няма врагове, няма дългове, не е получавал заплахи, нито се притеснява от конкуренция. Стоката вътре е застрахована, но големият проблем е, че стабилната двуетажна сграда, предназначена за шоурум, оттук нататък се нуждае от огромен ремонт, за да бъде въведена в експлоатация отново.

Айтоската фирма се е настанила в тази сграда на бул. „Проф. Яким Якимов“ №29 през октомври м.г. – под наем. Най-големи са щетите за собственика на сградата. Има и пострадал автомобил на скъпа японска марка, който е бил спрян между двата шоурума – за мебели и за коли.

Първо във Флагман.БГ! Щетите за „Делта Мебел Груп” от снощи са за над 300 хил.лв., но сградата изгоря напълно

Автосалонът, в който е имало 3 нови лимузини, е залепен за сградата с мебелите и е истинско чудо, че до идването на пожарните не бе обхванат от пламъци, както и автосервизът към него.

Вижте какво точно се е случило и защо пожарът не е тръгнал от късо съединение във входното ниво както предполагаше собственикът на стоката Мехмед Мехмед.

Има достатъчно много видеозаписи от района между кръговото кръстовище при мебелна къща „Сакар“ и „Хемус“ и университет „Проф.д-р.Асен Златаров“. По време на втория оглед полицаите са възложили сваляне на записите от този район. Те вече са прегледани и полицаите разполагат с годна информация, по която могат да издирят извършителите. 

Изгоря напълно мебелен магазин в жк Славейков. Три пожарни предотвратиха щети за милиони левове (ОБНОВЕНА)

Това са двама млади мъже, които се появяват на спирката, намираща се на отсрещното платно на мебелния магазин – в посока кръговото кръстовище край „Метро“. Още там – при автобусната спирка – двамата са с поставени маски на лицата. Всеки от тях носи по една кофа с гориво. Единият държи камък. Те преминават между двете платна в малък участък от около 10 м., който по време на ремонта е останал без мантинела. Движат се около 50 метра надолу в посока мебелния магазин. Хвърлят камъка, след което изливат едната кофа вътре в магазина, а другата по цялото протежение на сградата. Вероятно запалителната течност е бензин, тъй като пламъците лумват много бързо. Единият от подпалвачите обаче се оказва невнимателен и капки от горивото са попаднали по дрехите му. Той самият започва да гори – якето му е обхванато от пламъци.

Алармената система в сградата в този момет се включва и няма време да се справят с огъня, обхванал якето на единия от извършителите. Двамата хукват да бягат в посока комплекса – прескачайки огражденията между двете платна. Вижда се ясно как единият гори буквално като факла, когато успяват да се скрият между жилищните блокове на комплекса.

Вижте във видео началната и крайна точка на двамата престъпници.


В категории: Крими


16
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
16
Коментара по темата
16.
Тези забатачени измамници
09.05.2019 22:52:27
2
8
Сами са поръчали палежа за да опънат кеша. Само на купетата нямат да дават.
15.
Реалист
09.05.2019 21:59:40
5
3
Мехмед е пич, няма да си остави магарето в реката.... Мисля дори че вече ги знае двамата глупаци
14.
Теторист
09.05.2019 21:08:32
1
6
Какви простотии пишете пак бе кавали?! Вие изобщо имати ли си понятие от тероризъм, че сте тръгнали глупости да ми съчинявате... Терористичен акт, майко мила какви идиоти пишат тука статии не е истина...
13.
запознат
09.05.2019 20:15:35
0
10
Аз пък съм чувал че Мехмед на доста хора дължи пари
12.
Така се прави
09.05.2019 18:05:39
3
12
Първо застраховаш,после палиш,след това получаваш тлъстата застрахователна сума и купона започва отначало. :-)
11.
Не вярвам
09.05.2019 18:03:10
0
9
Да са измамници тези агички. Неееееее хахаааааа. Тез колко ли хора запалиха с пари мале мале. И дали са хора на Очите. Дали работят с негови пари?
Когато си измамник се разправят с теб по незаконни начини.
10.
Касабофф
09.05.2019 15:56:36
1
2
как всичко разбирате вие ,сте за разследване 0
9.
Голяма работа станала
09.05.2019 14:55:34
15
5
Щом могат да палят нека палят! Като няма жертви,другото са подробности. Щом са си свършили работата момчетата и са взели нялой лев,нека да са живи и здрави! Няма само полицаите да вършат престъпления,я!
А и без причина, никой никого не пали.
8.
Бай Иван
09.05.2019 14:46:01
6
8
И ако се окаже че това е измислица на флагман ...какво правим?
7.
До кога???
09.05.2019 14:25:31
3
6
На мен пък ми стана интересно от къде започва новият асфалт и как едни 50 метра са оставени в дупки и кърпежи.
6.
W
09.05.2019 14:20:33
1
8
Автосалона сигурно няма дългове към банките и затова не е изгорял или там ще се строй
5.
Офф
09.05.2019 14:09:32
2
10
Тея флЕгмани наясно ли са изобщо какво значи терорист...
4.
Xaxa
09.05.2019 14:07:19
1
14
Ще ги пипнат келешите Въпрос на време е само
3.
Бургас
09.05.2019 13:41:08
1
13
това са едни и същи престъпници!!!!!!!!
2.
Тт
09.05.2019 13:39:53
1
13
ахахахха терористи били
1.
Ую
09.05.2019 13:12:38
3
25
Айде пак терористи...да се смея ли, да плача ли като чета какви глупости пишете....едно време им викахме я подпалвачи, я престъпници....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори