×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кой буни духовете в Английската гимназия в Бургас и използва учениците, за да разчиства лични сметки


Кой буни духовете в Английската гимназия в Бургас и използва учениците, за да разчиства лични сметки
Вече на всички е ясно, че някой умишлено се опитва да вкара напрежение в елитната гимназия, буни учениците и ги използва за подли цели, но кой е той - все още остава загадка
15 Април 2019, Понеделник, 13:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ако някой наблюдава процесите отстрани, ще остане с впечатлението, че в АЕГ „Гео Милев” расте поколение на извънсистемни деца, които не понасят догмите на традиционното образование

От няколко месеца едно от елитните училища в региона – Английската езикова гимназия „Гео Милев” влиза в новините не с постиженията на учениците, а с техните протести – първо срещу разместването на класните им ръководители, после срещу униформите, а днес и срещу …”училищните значки, които били с остри игли и късали дрехите”.

Ако някой наблюдава процесите отстрани, ще остане с впечатлението, че в АЕГ „Гео Милев” расте поколение на извънсистемни деца, които не понасят догмите на традиционното образование.

Интересен факт е, че Английската гимназия започна да се бунтува след назначението на Жаклин Мутафян-Нейчева за директор през лятото на 2018 година. Изведнъж се пробуди съвестта на учениците, които започнаха да се бунтуват срещу всяко предложение на училищното ръководство. Днешният казус със значките звучи още по-абсурдно и от оплакванията за „еднаквите униформи, които ги карали да се чувстват като през соца”.

Пощата на Флагман.бг и фейсбук страницата ни бе залята от едно писмо, уж написано от ученици. Същият текст е изпратен и до други бургаски медии.

Публикуваме го в автентичен вид, за да направи всеки сам своите изводи, да си отговори на въпроса дали това е стила на Поколението Z, което ако се вярва на написаното писмо се вълнува от руската класическа литература, лидерските качества на директора им и как той работи с учителите и философски размисли за бъдещето на образованието.

Извършихме кратка проверка и установихме, че три от четирите профила, които ни изпратиха писмото в нашата фейсбук страница на пръв поглед са на ученици от Английската гимназия, другият е определено фалшив потребител с 30-ина приятели, без снимка, регистриран преди няколко месеца. Ще запазим самоличността на учениците в тайна, защото вероятно сами не разбират как са вкарани в нечии учителски интриги и са инструмент за дискредитиране на училището и персонално – директора Жаклин Мутафян, която явно има доста врагове.

Ето писмото, публикуваме го без редакторска намеса, за да може всеки от вас да извади своите изводи:

“БУДИТЕЛИТЕ” НА XXI ВЕК

Нашумялата с разнообразните и все интересни, да ги наречем, ‘'събития'', на които стана свидетел цяла България след репортажите по няколко телевизии, Английска езикова гимназия в Бургас, излезе на естрадата с новата си комична приумица, по- точно на директорката , която, както стана ясно, не съумя да се покаже като лидер дори за едно малко нещо. Най-новата и с предстояща фамозност идея на г-жа Мутафян е учениците от гимназията да носят значки с логото на училището.

Няма да коментираме факта, че отново това решение не беше взето след обсъждане с родители, ученическо допитване или друго, а своеобразната училищна императрица го наложи сама. Новата гимназиална директорка не е направила дори един най-малък опит да се сближи, опознае или разбере повече учениците, на които в крайна сметка е директор. Тя прояви абсолютна безпардонност, отказвайки да се появи , а и да се представи пред учениците от гимназията, на първия учебен ден.

Пословично известни в града стъанаха безбройните размествания на класни ръководители, които тя направи само за да привлече внимание и да покаже, че има нов “лидер” в училището. Нейните ходове ,до един , бяха винаги проява на подобни на детински капризи, хрумвания. Не стига омерзяването на директорския пост на престижното училище, а учителка по английски език , която видимо няма таланта, а и натрупванията в професионален план, за да стои в кабинета с табелка ‘’директор'', не посещава заседанията на училищното настоятелство и не стои в кабинета си повреме на родителски срещи, когато майки и бащи искат да говорят с нея.

Ярък пример за комичността на всичко, която за жалост Илф и Петров или Булгаков не са тук, за да опишат, е отсъствието на жената точно, когато проблемът с дрескода беше особено наболял за всички родители и те искаха да говорят с нея.

Страхливостта обаче се е превърнала в еталон на г-жа Мутафян , която така и не е проявявала смелост да застане лице в лице с учениците, налагайки правилата си, достойни да залегнат в основата на новия прочит на сценария на някоя Аристованова комедия. Мъдростта обаче, присъща на древногръцкия автор, липсва тук. Сякаш Матю от първия Кронинов роман беше получил властта в Английската гимназия. Идеята за значките, както и тази за цветовете на облеклото, е преди всичко объркваща.

Нима, ако учениците спазват дрескода, който по правилник би трябвало да еднакви всички тях, като носят едни и същи цветове, няма да е е и не е достатъчно ефективен, та и сега дойде нужда от значки, които е добър момент да изтъкнем, че имат твърде остри игли, можещо да доведе до разкъсване или увреждане на плата на ученическите дрехи.

Естествено това не пречи на ‘’глутницата''учители, които стоят на входа на гимназията и най-праволинейно, спазвайки безпрекоссловно заповедите на интерпретираната Мери Първа, сякаш преследваща протестаснтските свещеници, гони собствените си ученици, проверяват за дрескода , а скоро и за значки. От 15. 04, по-точно. Случва се така, че на някои представители на гимназията им се налага да бъдат овикани от груби преподаватели още рано сутринта, като някои учители дори целенасочено се заяждат и подхождат изключително мизантропски спрямо стоящите пред тях същества. които в крайна сметка делят едно царство с тях.

Всички сме животни, но май сме най-нисшите, поне в някои случаи. Самата сграда на гимназията, с изключение на няколкото модерни кабинета, представлява доста трагична постройка отвътре, която до скоро, което и е особено иронично, не разполагаше с мивки на първия етаж.

Да не става пък дума за сапуна в тоалетните, който влиза в употреба, а и е наличен само когато се провеждат родителски срещи. Амплоато на Жаклин Нейчева на една безпардонна и велика личност, което тя иска да постигне, завършва ,по-скоро, като апотеоз на цялата съществуваща комедия. Изводът от трагикомичния, който се представя, уж , като великолепен , образ на случващото се в АЕГ ‘’Гео Милев'' е, че явно е вярна истинността на думите: ''Ако искаш да сринеш една държава, един народ, трябва да започнеш от училищата, от учителите…''

Ученици от АЕГ „Гео Милев”


В категории: Просвета


25
Коментара по темата
25.
Учител-възпитател
17.04.2019 12:52:02
0
5
А каква е позицията на другарката Илиева,нали тя ги надроби тези така наречени реформи ,а те са си чиста проба партийни назначения.Тези ,които декларираха, че ще бъдат различни ,ще се различават от предишните се оказаха по-неморални от всички взети заедно!Да видим какво ще им отреди народа?
24.
Родител - отново
16.04.2019 15:05:42
4
7
Да допълня - като гледам харесванията и палчета надолу стана ми ясно .... платена статия с наети тролове ..... няма лоша реклама, нали г - жо Мутафян ?!
Свобода на словото!!!!!!!!!!!!!
23.
До 13
16.04.2019 12:27:35
0
7
Какви жалби? Не знаете ли за честите срещи с министъра в града. Ще го нахраним, ще го напоим-поинтересувайте се на кого е този изказ и подход! Разберете - само частни училища ,но конкурентно способни и с качествено образование в тях- това е спасението за образованието. Иначе високи заплати, три месеца и косур отпуск- нищо не решава проблемите. Знае се , че няма кадри и ще се търпят наличните каквито и да са и затова не работят достатъчно за квалификациите си. Имаше едни купени дипломи, удостоверения, как се разви случая по нататък? Както всичко-... - всяко чудо за 3 дена!
22.
Родител
16.04.2019 12:07:31
16
7
От всички написани коментари и статията става ясно, че Флагман защитават директорката. Не знам как го правят без да са запознати с нещата в училището.
Наистина г - жа Мутафян се опитва да бъде диктатор, а не директор. Не знам какъв авторитет е да гониш учениците по стълбите и да им разкопчаваш якетата, за да видиш с какъв цвят блуза са облечени, да стоиш разкрачена в кабинета си и да говориш арогантно с тях. Това е пълно безумие!
Никой не е против униформите, но това се прави в началото на учебната година, а не когато го сънуваш и на другия ден го изискваш. Не всеки разполага с излишни пари, за да смени гардероба на детето си. Не сме против да ходят прилично облечени, но защо ги ограничава цветово? Нека се обсъди с децата, с родителите, с учителите, а не еднолично да е решението.
Когато има нужда от децата, било да превеждат или нещо друго, отношението е друго.
И като за последно ..... На благотворителния концерт на гимназията, организиран с много труд и всеотдайност от децата г - жа Мутафян отказа да държи реч, което говори за безразличие от нейна страна, а дори кмета на града изпрати поздравителен адрес за събитието. А следд това се похвали с него на страницата на гимназията във фейсбук.
Мога да пиша още много, но няма смисъл ... дори не знам дали ще ми допуснат коментара от Флагман.
Нека не използваме децата за избиване на комплекси !!!
21.
*********
16.04.2019 11:29:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
20.
Бургаски представител
15.04.2019 23:48:24
8
18
Преди новата директорка, Бургаската английска гимназия се беше сринала до нивото на второразрядно училище. Сега нещата се променят към по-добро. Ако направите независимо проучване ще установите , че 90 % от бургазлии подкрепят това,че АЕГ се стъпва на краката
19.
123
15.04.2019 23:30:40
2
28
От всички коментари става ясно едно,целта не е да се протестира срещу значките или униформите.Целта е да се използва всяка възможност да се удря по авторитета на новия директор,който явно разклати летаргията и мързела на досегашния учителски състав и замести един директор с никакви реформи и постижения,но удобен за подчинените си.Ей,не всички са с интелект на кокошки.Методите ви са елементарни и вече доста еднообразни.Доскучахте ми
18.
до 13
15.04.2019 20:33:52
1
10
РУО никога няма да се намеси - ще се намеси тогава когато има конкурси за директори, за да уреди "мои" и "свои" , за да може някой да си прокара интересите, да е послушен и да не противоречи.
Ето пример: в края на 2018г. се проведоха конкурси за директори на много училища - никъде не беше публикувано, кои кандидати се допускат, с какви критерии се класират отделните кандидати, какъв им е резултата от тестовия изпит и кои са го издържали, за да се явят на интервю.
Поставиха се "удобни" директори, продължи се с пенсионираните такива да продължат да работят, като директора на Спортното, като зам.директора на "Иван Вазов", бивш директор на ТОХ-а и на възраст 67 години и ред други съдбовни грешки, които не кореспондират с нормалното управление на образованието на местна почва - тепърва ще има жалби до Министерството на образованието, тепърва някои ще треперят, тепърва някои ще се страхуват за топлите си местенца!
17.
???
15.04.2019 19:56:54
0
6
До onzi:Не си образувай нерви-няма да те разберат.Много си прав за разместването на преподавателите.
16.
Хаххаа
15.04.2019 19:48:02
4
10
Според мен е напълно възможно да е писано от ученик, който е чел активно литература от 8 до 10 клас. Цитира гръцки и руски автори, както и английска история. :) Някак си ми е мило да гледам този невинен бунт.
Аз нямам против униформите, защото дрехите не са най-добрият начин да демонстрираш индивидуализъм. Но значките наистина късат дрехите - могат да набодат и някое хлапе.
15.
Същият баща
15.04.2019 19:14:00
17
8
Кандидатствай момиче в Северна корея. С робска души ги вземат първи. Но и там не обичат подмазвачи.
14.
ученичка
15.04.2019 19:02:15
10
29
Тенденциозно и невярно написано! Аз лично харесвам методите на директорката, нека въведе ред. Това за напрежението са пълни глупости! Успех г-жо Мутафян!
13.
Баща
15.04.2019 19:00:21
30
11
С омерзение чета поредния опит да се смачкат българските деца в училище с традиции.Те са там не да се учат на практически комунизъм от комплексирани администратори, а да се учат на знания съвместими с демократична държава. Инспекторатът най-после да се намеси и да защити ученици, учители и родители от недоучен марксизъм-ленинизъм.
12.
До директорката
15.04.2019 17:43:28
31
11
Не Ви ли е ясно, че не се ли получи от първия път после нищо не става. Както свекърва не приема снаха, така и Вас не Ви приеха, какво се напъвате, ходете си дайте път на кадърен човек с опит , с мерак, можещ да работи в екип, с почит към учители и ученици! То много станаха директорките вече в противоречия с учениците. От кого зависите, какво Ви е поведението за да е модел на поведение на ученици и учители? Ей разрушиха го това образование брей...
11.
До 8
15.04.2019 15:30:24
3
29
Май не си ходил до АЕГ.Автопарк .Парици си имат хората.Просто искат да са манекени.
10.
Кой
15.04.2019 15:26:14
0
5
В крайна сметка кой буни духовете?
9.
Видял
15.04.2019 15:16:23
11
31
Бори се жената.Голямо наследство прие.Няма да могат кифлите да показват парцалите си.
8.
Гого
15.04.2019 15:06:38
23
12
Това всичко е свързано с бъркане в джоба-Униформи , значки и други глупости. Някой родител да каже колко струва това
7.
haha
15.04.2019 15:06:15
11
33
Браво на шефката Джаки! Малките цървуланки и джендърчета имат нужда от юркане. Иначе ще си останат шматароци. хаха
6.
един дивак каза
15.04.2019 15:05:15
9
23
че писмото е писано от жена с неприкрита омраза.Защо и за какво,само тя си знае.Аза да има по - голяма тежест/към кого8се е подписала с "Ученици от АЕГ „Гео Милев".Такъв обигран стил е присъщ на опитен човек.Но е подло и гнусно,безкрайно омерзяващо да се криеш зад крехките гърбове на деца.Това прилича на едновремешните доноси,писани с лява ръка от едно лице и неизменно завършващи с"група възмутени граждани".
5.
Калеко Алеко
15.04.2019 14:58:49
15
26
Ауууя каква велика конспиративна схема разкрихте флагмани. Английската е и винаги ще бъде бардак, в който всеки може да влезе срещу даретие от 2000 лв. и това го знаят от Бургас до София. А тази платена реклама е евтин трик да вдигнете реномето и лирсата на какъвто и да е престиж на въпросното школо. Пожелав ви успех с нелеката засача...ще ви трябва
4.
onzi
15.04.2019 14:08:49
41
35
Завършил съм ПМГ преди 20 години. Тогава нямахме униформи, нямахме значки, изкарахме от подгответа до 11 клас с един класен ръководител...и станахме хора, реализирахме се...За къв чеп и е на директорката(ако е изцяло нейно решение) да изисква значки, да размества ръководители познаващи децата в класовете си? От това учениците по-кадърни ли ще станат? Значката ще ги направи по-дисциплинирани ли?
3.
читател
15.04.2019 14:02:18
15
27
Браво на Флагман, толкова интелигентно обмислено и написано, наистина, поздравления! Поздравявам Ви, че не сте поредната медия, която просто препечатва някаква анонимка, без опит за мислене. Очевидно, въпросната директорка яко дразни някоя даскалица, вероятно по литература, като ѝ гледам литературните напъни.
2.
Пешо
15.04.2019 14:00:51
11
43
Абе каква "английска" е това?! Най-обикновена гимназия със засилено изучаване на английски. Такива са 99% процента от гимназиите в страната. Минаха времената когато, за да научиш английски трябва непременно да си ученик в АЕГ.
1.
Министър Вълчев
15.04.2019 13:54:15
5
21
Флагман, а на вас кой ви буни духовете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щерката на Глория потресе с огромни бомби на плажа! СНИМКИ 18+ Щерката на Глория потресе с огромни бомби на плажа! СНИМКИ 18+

Щерката на Глория на пръв поглед оставя без дъх със свръхедрите си гърди, които едва се побират в изрязания бански

Отровна змия убила Нончо Воденичаров в „Сървайвър”? 10 години след смъртта му семейството не вярва на официалната версия Отровна змия убила Нончо Воденичаров в „Сървайвър”? 10 години след смъртта му семейството не вярва на официалната версия

Според причината за смъртта, вписана в смъртния акт на Нончо той е издъхнал от естествена смърт

Изненадващ обрат: Корнелия Нинова се отказа от оставката си пред Конгреса на БСП Изненадващ обрат: Корнелия Нинова се отказа от оставката си пред Конгреса на БСП

Не предполагала, че ще отвори Кутията на Пандора

Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем

Известният режисьор ще се възползва от възможностите на технологиите

Страшни подробности за намерения в канавка труп край Маказа Страшни подробности за намерения в канавка труп край Маказа

Разследващите работят по версията за тежък пътен инцидент 

Как да шофираме безопасно при силен дъжд Как да шофираме безопасно при силен дъжд

Който някога е попадал в истински порой, знае каква е главната опасност

Какво трябва да знаят родители и деца преди изпитите след 7 клас Какво трябва да знаят родители и деца преди изпитите след 7 клас

Тази година тестовете по български език и по математика няма да се състоят от два отделни модула

Прекъсналата финала на ШЛ мацка се разголи отново (СНИМКИ 18+) Прекъсналата финала на ШЛ мацка се разголи отново (СНИМКИ 18+)

Кинси на почивка в Португалия

Ето какво можехме да си купим от кварталния магазин в края на 80-те Ето какво можехме да си купим от кварталния магазин в края на 80-те

Налагаше да връщаме бутилките от бира и газирано, за да вземем нови

Месо, но не от животни... Какво е бъдещето на пържолата? Месо, но не от животни... Какво е бъдещето на пържолата?

Култивираното месо ще е най-популярно в дългосрочен план, като то ще представлява 35% от пазара през 2040 г.

В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва! В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва!

Кметът Садик Хан заяви, че е „изключително обезпокоен“ от ситуацията 

Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен? Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен?

Много мнения бяха изказани за това дали действителността във филма е реалистично показана - че тогава в СССР нямало тениски и ходели по потници или че не можело партиен деец да пие водка на работното си място

След световния успех на "Чернобил", намериха прилики между Белене и Припят След световния успех на "Чернобил", намериха прилики между Белене и Припят

Идеята е била да се построи за около 5000 човека жилища – с детска градина, магазини, медицински пункт

Обвиненият за Чернобил руски инженер: Реакторът щеше да гръмне и без теста Обвиненият за Чернобил руски инженер: Реакторът щеше да гръмне и без теста

В последното си интервю през 1994 г. Дятлов разказа как съдбоносната нощ протекла в завода

Извратеняк се навря в женската тоалетна с телефон в ръка и... Извратеняк се навря в женската тоалетна с телефон в ръка и...

Органите на реда в Млайзия издирват мъж снимал жени в тоалетната

 

В Гърция почнаха да глобяват за припичане по монокини В Гърция почнаха да глобяват за припичане по монокини

В Гърция нравите са доста консервативни, няма нудистки плажове, а на монокините не се гледа с добро око

Шокиращо! 11-годишни момичета се състезават коя ще сложи първа кондом на макет на мъжки член и да експериментират в орална и анална любов Шокиращо! 11-годишни момичета се състезават коя ще сложи първа кондом на макет на мъжки член и да експериментират в орална и анална любов

Новото ръководство за обществените и частните училища на щатско ниво е първото в страната, което изисква учениците да получават уроци на трансджендър теми, като с тях се започва от детските занимални (преди детската градина – бел. прев.) и детската градина

Разследват внезапната смърт на секс бомба Разследват внезапната смърт на секс бомба

Красивата Лилия беше намерена мъртва в дома си

Горбачов заживя в болница Горбачов заживя в болница

Бившият президент на СССР казва, че в близко бъдеще ще бъде публикувана негова книга, която пише от болничното легло

Публицистът Любо Кольовски за промените в Нова ТВ Публицистът Любо Кольовски за промените в Нова ТВ Не е на добре, когато журналистите се превръщат в новини, вместо да правят новини Виц на деня Виц на деня Запознали се в бара. Накрая на вечерта той й предлага:
- Ще ми откажеш ако те поканя да отидем у нас да правим секс?
- Никога не ми се е случвало - казала блондинката.
- Никога не си спала с мъж?
- Не, никога не съм отказвала..
Виц на деня Виц на деня - Бабо, защо жените живеят по-дълго от мъжете?
- От инат бабиното, от инат...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Така яростно се боря с вродения ми мързел, че когато накрая го надвия, то вече нямам сили да отида на работа...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори