×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кой буни духовете в Английската гимназия в Бургас и използва учениците, за да разчиства лични сметки


Кой буни духовете в Английската гимназия в Бургас и използва учениците, за да разчиства лични сметки
Вече на всички е ясно, че някой умишлено се опитва да вкара напрежение в елитната гимназия, буни учениците и ги използва за подли цели, но кой е той - все още остава загадка
15 Април 2019, Понеделник, 13:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ако някой наблюдава процесите отстрани, ще остане с впечатлението, че в АЕГ „Гео Милев” расте поколение на извънсистемни деца, които не понасят догмите на традиционното образование

От няколко месеца едно от елитните училища в региона – Английската езикова гимназия „Гео Милев” влиза в новините не с постиженията на учениците, а с техните протести – първо срещу разместването на класните им ръководители, после срещу униформите, а днес и срещу …”училищните значки, които били с остри игли и късали дрехите”.

Ако някой наблюдава процесите отстрани, ще остане с впечатлението, че в АЕГ „Гео Милев” расте поколение на извънсистемни деца, които не понасят догмите на традиционното образование.

Интересен факт е, че Английската гимназия започна да се бунтува след назначението на Жаклин Мутафян-Нейчева за директор през лятото на 2018 година. Изведнъж се пробуди съвестта на учениците, които започнаха да се бунтуват срещу всяко предложение на училищното ръководство. Днешният казус със значките звучи още по-абсурдно и от оплакванията за „еднаквите униформи, които ги карали да се чувстват като през соца”.

Пощата на Флагман.бг и фейсбук страницата ни бе залята от едно писмо, уж написано от ученици. Същият текст е изпратен и до други бургаски медии.

Публикуваме го в автентичен вид, за да направи всеки сам своите изводи, да си отговори на въпроса дали това е стила на Поколението Z, което ако се вярва на написаното писмо се вълнува от руската класическа литература, лидерските качества на директора им и как той работи с учителите и философски размисли за бъдещето на образованието.

Извършихме кратка проверка и установихме, че три от четирите профила, които ни изпратиха писмото в нашата фейсбук страница на пръв поглед са на ученици от Английската гимназия, другият е определено фалшив потребител с 30-ина приятели, без снимка, регистриран преди няколко месеца. Ще запазим самоличността на учениците в тайна, защото вероятно сами не разбират как са вкарани в нечии учителски интриги и са инструмент за дискредитиране на училището и персонално – директора Жаклин Мутафян, която явно има доста врагове.

Ето писмото, публикуваме го без редакторска намеса, за да може всеки от вас да извади своите изводи:

“БУДИТЕЛИТЕ” НА XXI ВЕК

Нашумялата с разнообразните и все интересни, да ги наречем, ‘'събития'', на които стана свидетел цяла България след репортажите по няколко телевизии, Английска езикова гимназия в Бургас, излезе на естрадата с новата си комична приумица, по- точно на директорката , която, както стана ясно, не съумя да се покаже като лидер дори за едно малко нещо. Най-новата и с предстояща фамозност идея на г-жа Мутафян е учениците от гимназията да носят значки с логото на училището.

Няма да коментираме факта, че отново това решение не беше взето след обсъждане с родители, ученическо допитване или друго, а своеобразната училищна императрица го наложи сама. Новата гимназиална директорка не е направила дори един най-малък опит да се сближи, опознае или разбере повече учениците, на които в крайна сметка е директор. Тя прояви абсолютна безпардонност, отказвайки да се появи , а и да се представи пред учениците от гимназията, на първия учебен ден.

Пословично известни в града стъанаха безбройните размествания на класни ръководители, които тя направи само за да привлече внимание и да покаже, че има нов “лидер” в училището. Нейните ходове ,до един , бяха винаги проява на подобни на детински капризи, хрумвания. Не стига омерзяването на директорския пост на престижното училище, а учителка по английски език , която видимо няма таланта, а и натрупванията в професионален план, за да стои в кабинета с табелка ‘’директор'', не посещава заседанията на училищното настоятелство и не стои в кабинета си повреме на родителски срещи, когато майки и бащи искат да говорят с нея.

Ярък пример за комичността на всичко, която за жалост Илф и Петров или Булгаков не са тук, за да опишат, е отсъствието на жената точно, когато проблемът с дрескода беше особено наболял за всички родители и те искаха да говорят с нея.

Страхливостта обаче се е превърнала в еталон на г-жа Мутафян , която така и не е проявявала смелост да застане лице в лице с учениците, налагайки правилата си, достойни да залегнат в основата на новия прочит на сценария на някоя Аристованова комедия. Мъдростта обаче, присъща на древногръцкия автор, липсва тук. Сякаш Матю от първия Кронинов роман беше получил властта в Английската гимназия. Идеята за значките, както и тази за цветовете на облеклото, е преди всичко объркваща.

Нима, ако учениците спазват дрескода, който по правилник би трябвало да еднакви всички тях, като носят едни и същи цветове, няма да е е и не е достатъчно ефективен, та и сега дойде нужда от значки, които е добър момент да изтъкнем, че имат твърде остри игли, можещо да доведе до разкъсване или увреждане на плата на ученическите дрехи.

Естествено това не пречи на ‘’глутницата''учители, които стоят на входа на гимназията и най-праволинейно, спазвайки безпрекоссловно заповедите на интерпретираната Мери Първа, сякаш преследваща протестаснтските свещеници, гони собствените си ученици, проверяват за дрескода , а скоро и за значки. От 15. 04, по-точно. Случва се така, че на някои представители на гимназията им се налага да бъдат овикани от груби преподаватели още рано сутринта, като някои учители дори целенасочено се заяждат и подхождат изключително мизантропски спрямо стоящите пред тях същества. които в крайна сметка делят едно царство с тях.

Всички сме животни, но май сме най-нисшите, поне в някои случаи. Самата сграда на гимназията, с изключение на няколкото модерни кабинета, представлява доста трагична постройка отвътре, която до скоро, което и е особено иронично, не разполагаше с мивки на първия етаж.

Да не става пък дума за сапуна в тоалетните, който влиза в употреба, а и е наличен само когато се провеждат родителски срещи. Амплоато на Жаклин Нейчева на една безпардонна и велика личност, което тя иска да постигне, завършва ,по-скоро, като апотеоз на цялата съществуваща комедия. Изводът от трагикомичния, който се представя, уж , като великолепен , образ на случващото се в АЕГ ‘’Гео Милев'' е, че явно е вярна истинността на думите: ''Ако искаш да сринеш една държава, един народ, трябва да започнеш от училищата, от учителите…''

Ученици от АЕГ „Гео Милев”


В категории: Просвета


25
Коментара по темата
25.
Учител-възпитател
17.04.2019 12:52:02
0
5
А каква е позицията на другарката Илиева,нали тя ги надроби тези така наречени реформи ,а те са си чиста проба партийни назначения.Тези ,които декларираха, че ще бъдат различни ,ще се различават от предишните се оказаха по-неморални от всички взети заедно!Да видим какво ще им отреди народа?
24.
Родител - отново
16.04.2019 15:05:42
4
7
Да допълня - като гледам харесванията и палчета надолу стана ми ясно .... платена статия с наети тролове ..... няма лоша реклама, нали г - жо Мутафян ?!
Свобода на словото!!!!!!!!!!!!!
23.
До 13
16.04.2019 12:27:35
0
7
Какви жалби? Не знаете ли за честите срещи с министъра в града. Ще го нахраним, ще го напоим-поинтересувайте се на кого е този изказ и подход! Разберете - само частни училища ,но конкурентно способни и с качествено образование в тях- това е спасението за образованието. Иначе високи заплати, три месеца и косур отпуск- нищо не решава проблемите. Знае се , че няма кадри и ще се търпят наличните каквито и да са и затова не работят достатъчно за квалификациите си. Имаше едни купени дипломи, удостоверения, как се разви случая по нататък? Както всичко-... - всяко чудо за 3 дена!
22.
Родител
16.04.2019 12:07:31
16
6
От всички написани коментари и статията става ясно, че Флагман защитават директорката. Не знам как го правят без да са запознати с нещата в училището.
Наистина г - жа Мутафян се опитва да бъде диктатор, а не директор. Не знам какъв авторитет е да гониш учениците по стълбите и да им разкопчаваш якетата, за да видиш с какъв цвят блуза са облечени, да стоиш разкрачена в кабинета си и да говориш арогантно с тях. Това е пълно безумие!
Никой не е против униформите, но това се прави в началото на учебната година, а не когато го сънуваш и на другия ден го изискваш. Не всеки разполага с излишни пари, за да смени гардероба на детето си. Не сме против да ходят прилично облечени, но защо ги ограничава цветово? Нека се обсъди с децата, с родителите, с учителите, а не еднолично да е решението.
Когато има нужда от децата, било да превеждат или нещо друго, отношението е друго.
И като за последно ..... На благотворителния концерт на гимназията, организиран с много труд и всеотдайност от децата г - жа Мутафян отказа да държи реч, което говори за безразличие от нейна страна, а дори кмета на града изпрати поздравителен адрес за събитието. А следд това се похвали с него на страницата на гимназията във фейсбук.
Мога да пиша още много, но няма смисъл ... дори не знам дали ще ми допуснат коментара от Флагман.
Нека не използваме децата за избиване на комплекси !!!
21.
*********
16.04.2019 11:29:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
20.
Бургаски представител
15.04.2019 23:48:24
8
18
Преди новата директорка, Бургаската английска гимназия се беше сринала до нивото на второразрядно училище. Сега нещата се променят към по-добро. Ако направите независимо проучване ще установите , че 90 % от бургазлии подкрепят това,че АЕГ се стъпва на краката
19.
123
15.04.2019 23:30:40
2
28
От всички коментари става ясно едно,целта не е да се протестира срещу значките или униформите.Целта е да се използва всяка възможност да се удря по авторитета на новия директор,който явно разклати летаргията и мързела на досегашния учителски състав и замести един директор с никакви реформи и постижения,но удобен за подчинените си.Ей,не всички са с интелект на кокошки.Методите ви са елементарни и вече доста еднообразни.Доскучахте ми
18.
до 13
15.04.2019 20:33:52
1
10
РУО никога няма да се намеси - ще се намеси тогава когато има конкурси за директори, за да уреди "мои" и "свои" , за да може някой да си прокара интересите, да е послушен и да не противоречи.
Ето пример: в края на 2018г. се проведоха конкурси за директори на много училища - никъде не беше публикувано, кои кандидати се допускат, с какви критерии се класират отделните кандидати, какъв им е резултата от тестовия изпит и кои са го издържали, за да се явят на интервю.
Поставиха се "удобни" директори, продължи се с пенсионираните такива да продължат да работят, като директора на Спортното, като зам.директора на "Иван Вазов", бивш директор на ТОХ-а и на възраст 67 години и ред други съдбовни грешки, които не кореспондират с нормалното управление на образованието на местна почва - тепърва ще има жалби до Министерството на образованието, тепърва някои ще треперят, тепърва някои ще се страхуват за топлите си местенца!
17.
???
15.04.2019 19:56:54
0
6
До onzi:Не си образувай нерви-няма да те разберат.Много си прав за разместването на преподавателите.
16.
Хаххаа
15.04.2019 19:48:02
4
9
Според мен е напълно възможно да е писано от ученик, който е чел активно литература от 8 до 10 клас. Цитира гръцки и руски автори, както и английска история. :) Някак си ми е мило да гледам този невинен бунт.
Аз нямам против униформите, защото дрехите не са най-добрият начин да демонстрираш индивидуализъм. Но значките наистина късат дрехите - могат да набодат и някое хлапе.
15.
Същият баща
15.04.2019 19:14:00
17
7
Кандидатствай момиче в Северна корея. С робска души ги вземат първи. Но и там не обичат подмазвачи.
14.
ученичка
15.04.2019 19:02:15
10
29
Тенденциозно и невярно написано! Аз лично харесвам методите на директорката, нека въведе ред. Това за напрежението са пълни глупости! Успех г-жо Мутафян!
13.
Баща
15.04.2019 19:00:21
30
10
С омерзение чета поредния опит да се смачкат българските деца в училище с традиции.Те са там не да се учат на практически комунизъм от комплексирани администратори, а да се учат на знания съвместими с демократична държава. Инспекторатът най-после да се намеси и да защити ученици, учители и родители от недоучен марксизъм-ленинизъм.
12.
До директорката
15.04.2019 17:43:28
31
11
Не Ви ли е ясно, че не се ли получи от първия път после нищо не става. Както свекърва не приема снаха, така и Вас не Ви приеха, какво се напъвате, ходете си дайте път на кадърен човек с опит , с мерак, можещ да работи в екип, с почит към учители и ученици! То много станаха директорките вече в противоречия с учениците. От кого зависите, какво Ви е поведението за да е модел на поведение на ученици и учители? Ей разрушиха го това образование брей...
11.
До 8
15.04.2019 15:30:24
3
29
Май не си ходил до АЕГ.Автопарк .Парици си имат хората.Просто искат да са манекени.
10.
Кой
15.04.2019 15:26:14
0
5
В крайна сметка кой буни духовете?
9.
Видял
15.04.2019 15:16:23
11
31
Бори се жената.Голямо наследство прие.Няма да могат кифлите да показват парцалите си.
8.
Гого
15.04.2019 15:06:38
23
12
Това всичко е свързано с бъркане в джоба-Униформи , значки и други глупости. Някой родител да каже колко струва това
7.
haha
15.04.2019 15:06:15
11
33
Браво на шефката Джаки! Малките цървуланки и джендърчета имат нужда от юркане. Иначе ще си останат шматароци. хаха
6.
един дивак каза
15.04.2019 15:05:15
9
23
че писмото е писано от жена с неприкрита омраза.Защо и за какво,само тя си знае.Аза да има по - голяма тежест/към кого8се е подписала с "Ученици от АЕГ „Гео Милев".Такъв обигран стил е присъщ на опитен човек.Но е подло и гнусно,безкрайно омерзяващо да се криеш зад крехките гърбове на деца.Това прилича на едновремешните доноси,писани с лява ръка от едно лице и неизменно завършващи с"група възмутени граждани".
5.
Калеко Алеко
15.04.2019 14:58:49
15
26
Ауууя каква велика конспиративна схема разкрихте флагмани. Английската е и винаги ще бъде бардак, в който всеки може да влезе срещу даретие от 2000 лв. и това го знаят от Бургас до София. А тази платена реклама е евтин трик да вдигнете реномето и лирсата на какъвто и да е престиж на въпросното школо. Пожелав ви успех с нелеката засача...ще ви трябва
4.
onzi
15.04.2019 14:08:49
41
34
Завършил съм ПМГ преди 20 години. Тогава нямахме униформи, нямахме значки, изкарахме от подгответа до 11 клас с един класен ръководител...и станахме хора, реализирахме се...За къв чеп и е на директорката(ако е изцяло нейно решение) да изисква значки, да размества ръководители познаващи децата в класовете си? От това учениците по-кадърни ли ще станат? Значката ще ги направи по-дисциплинирани ли?
3.
читател
15.04.2019 14:02:18
15
27
Браво на Флагман, толкова интелигентно обмислено и написано, наистина, поздравления! Поздравявам Ви, че не сте поредната медия, която просто препечатва някаква анонимка, без опит за мислене. Очевидно, въпросната директорка яко дразни някоя даскалица, вероятно по литература, като ѝ гледам литературните напъни.
2.
Пешо
15.04.2019 14:00:51
11
43
Абе каква "английска" е това?! Най-обикновена гимназия със засилено изучаване на английски. Такива са 99% процента от гимназиите в страната. Минаха времената когато, за да научиш английски трябва непременно да си ученик в АЕГ.
1.
Министър Вълчев
15.04.2019 13:54:15
5
21
Флагман, а на вас кой ви буни духовете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Монтираха еко хранилки за птици в Бургас, вижте къде Монтираха еко хранилки за птици в Бургас, вижте къде

Акцията е посветена на Световния ден Земята – 22 април – и организирана от ГЕРБ

Йеховистите „честват смъртта на Иисус” в подла нелегалност в Бургас Йеховистите „честват смъртта на Иисус” в подла нелегалност в Бургас

Анонимни покани, с призиви за събитието в залата на Царството заливат входните врати на хората

Изправиха пред съда шефа на баретите, спипан с откуп за джип в центъра на София Изправиха пред съда шефа на баретите, спипан с откуп за джип в центъра на София

Командосът остана в ареста, пред съда заяви, че е набеден

Умираме по пътищата: Ето кога стават най-честите тежки ПТП-та Умираме по пътищата: Ето кога стават най-честите тежки ПТП-та

Най-голям брой на тежки катастрофи - около 17.00 часа 

С грандиозен фолклорен концерт Бургас посреща Цветница С грандиозен фолклорен концерт Бургас посреща Цветница

В 12 часа на сцената на пл. Св. Св. „Кирил и Методий” излязоха фолклорните ансамбли „Странджа” и „Сливен”

Прецакаха Гери-Никол за поредна година! Певицата се размина с номинации за музикалните награди Прецакаха Гери-Никол за поредна година! Певицата се размина с номинации за музикалните награди

Гери била обидена, но вече е приключила темата

Чудо невиждано! Цветница се превърна в общоградско поклонение за Бургас (ОБНОВЕНА) Чудо невиждано! Цветница се превърна в общоградско поклонение за Бургас (ОБНОВЕНА)

Пред малкия храм Св. „Йоан Рилски” опашката се извива още от тротоара покрай БСУ

Днес е финалът на мъжкото първенство по водна топка в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" в Бургас Днес е финалът на мъжкото първенство по водна топка в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" в Бургас

В събота и неделя (20-21 април) в басейн "Парк Арeна ОЗК" са двубоите от финалната четворка в шампионата.

Британски разузнавателен кораб навлезе в Черно море Британски разузнавателен кораб навлезе в Черно море

Плавателният съд се е отправил на север, сочи информацията

Мъката е неописуема! Погребват 6-месечната Еджрин, загинала в зверското меле с Лютви Местан Мъката е неописуема! Погребват 6-месечната Еджрин, загинала в зверското меле с Лютви Местан

Заради състоянието на майка ѝ се забави и взимането на последно сбогом с детето

Ето откъде е тръгнал пожарът в „Нотр Дам“ Ето откъде е тръгнал пожарът в „Нотр Дам“

Работи се по версията, че някои от датчиците не са били в изправност

В Северна Македония днес гласуват за президент В Северна Македония днес гласуват за президент

Това са шестите президентски избори от обявяването на независимостта през 1991 г.

Бебе се роди с 4 промила алкохол в кръвта Бебе се роди с 4 промила алкохол в кръвта

При раждането майката била пияна

Назоваха основния признак за ранна смърт Назоваха основния признак за ранна смърт

Проучването, в което са участвали около 800 души на възраст 50 години, започнало през 1993 година

Цял свят говори за чудото с тези близнаци Цял свят говори за чудото с тези близнаци

 Удивителният случай на тези бебета се оказа едновременно медицинско чудо и сериозен административен проблем

Завод за шоколад за €50 милиона се появява в Сърбия Завод за шоколад за €50 милиона се появява в Сърбия

Oчaĸвa ce зaвoдът дa зapaбoти дo 2021 г.

Сняг през април шокира Турция Сняг през април шокира Турция

Местни жители споделиха, че за първи път виждат да вали сняг през този месец

Ужасът в "Нотр Дам" продължава, нови срутвания разтърсиха катедралата Ужасът в "Нотр Дам" продължава, нови срутвания разтърсиха катедралата
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg:
https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html
Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/intsidenti/uzhast-v-notr-dam-ne-e-svrshil-srutikha-se_news669595.html

Разследващите полицаи все още не могат да влязат в катедралата

Христо Проданов покори Еверест преди 35 години със снимка на Васил Левски и остана на върха Христо Проданов покори Еверест преди 35 години със снимка на Васил Левски и остана на върха

Сам, без помощта на шерп и без кислородна бутилка и по „жестокия западен път” първият българин, стъпил на „покрива на света“, се нарежда всред световноизвестните алпинисти

Кълбовиден НЛО летя над Тексас Кълбовиден НЛО летя над Тексас

Според уфолога Педро Рамирес няма никакво съмнение, че мистериозният обект е на извънземните

Мартин Карбовски, тв водещ Мартин Карбовски, тв водещ Пожарникаря е отрицание на всичко, което някога бе СДС Виц на деня Виц на деня Нека този годежен пръстен символизира факта, че още не искам да се женя за теб, но се налага да оставя капаро. Виц на деня Виц на деня Когато шефът е в настроение, можеш да го объркаш с човек. Огромна грешка е на другия ден да общуваш с него, изхождайки от тази илюзия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Прочетох "Кама сутра". Разплаках се... те така и не се ожениха!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter