×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инициативният комитет започва разговори с политическите сили за районирането на Бургас


Инициативният комитет започва разговори с политическите сили за районирането на Бургас
Инициативният комитет за районирането се надява да убеди основните политически сили, че промяната ще е за доброто на гражданите
12 Април 2019, Петък, 21:02 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Флагман.бг

ИК „За развитие на местната демокрация” се надява на подкрепа, за да прокара идеята градът да има районни кметства

Ще проведем срещи с всички представители на групи в ОбС Бургас, както и независими съветници, за да потърсим подкрепа за районирането на Бургас.

Това съобщиха за Флагман.бг от Инициативния комитет „За развитие на местната демокрация”, в който попадат общинският съветник и лидер на Движение „България на гражданите” в Бургас Живко Табаков, Стоян Грозев, адвокат Иво Баев, художникът-историограф Митко Иванов и зеленият активист Даниела Божинова.

Флагман.бг потърси инициаторите на идеята Бургас да има районни кметства, минути след като стана ясно, че градоначалникът Димитър Николов е внесъл докладна записка с готов проект за определяне на шест самостоятелни администрации с избираеми кметове на най-големите комплекси в града.(ВИЖ ТУК)

„Това е една малка победа за нас! Още днес започваме разговори с представители на всички политически сили. Надяваме се да ги убедим, че районните кметства ще са полезни за гражданите на Бургас”, каза пред Флагман.бг Живко Табаков.

По думите му е крайно време да се промени настоящата ситуация, при която териториалните дирекции прехвърлят топката към общината и никой не носи пряка отговорност. 

Районните кметове с ясни политики ще могат да се ангажират и за разрешаване на проблемите с паркирането, което вече има във всички жилищни комплекси в града”, подчерта Табаков.

На този етап е трудно да се предположи дали ОбС ще подкрепи предложението. Мнозина считат, че след като Димитър Николов е вносител на докладната, то тя ще бъде приета, но кметът реално е извършил ангажиментът, който има по закон – да изготви проект и внесе предложението на Инициативния комитет.

От друга страна в Закона за прякото участие на местни граждани в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГДВМС) никъде не е посочен срок, а в случая Димитър Николов внася предложението 10-ина дни, след като е получено в администрацията, което може да се тълкува многозначително.

При всички положения предстои интересен дебат по темата.

 


В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
бургазлия
13.04.2019 19:24:49
0
3
Докато от ЕС настояват за намаляване на администрацията то в Бургас са на тъкмо обратно мнение да разширят администрацията с допълнителни чиновници .
11.
PR1
13.04.2019 10:43:40
0
3
Браво, браво, браво, господине.
10.
бургазлия
13.04.2019 10:29:16
0
14
а не е ли по-важно да се обясни на хората каква ще е ползата от това райониране, отколкото да се обяснява на политиците. все пак хората ще гласуват и хората ще издържат тези нови служби.
9.
Бегач на дълги разстояния
13.04.2019 10:02:54
0
5
Митко и Живко що се излагат да се появяват с тези нескопосници на едно място.
8.
Дядо Динко
13.04.2019 09:48:38
0
14
По-нескопосан опит за предизборна кампания не бях виждал
7.
иван
12.04.2019 23:55:52
0
59
Питате ще има ли районни кметове. Ами да, дори вече са си направили снимка. Колкото до "Зелените" според тях всички около тях са недоузрели и твърде зелени, затова им са необходими "водачи" като тези на снимката.
6.
Бургазлия
12.04.2019 23:52:35
1
68
Поредна популистка идея на Живко Табаков. Хайде стига се напъва - няма да станеш кмет.
5.
*********
12.04.2019 23:44:32
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Дернев
12.04.2019 22:24:17
0
64
"районните кметства ще са полезни за гражданите на Бургас”," Колкото са полезни многобройните органи и промени на закони за борба с корупцията в БГ. Изведоха я на първо място в Европа. Сякаш я поливаха с интусиазма си за работа.
3.
Санчо
12.04.2019 22:18:43
2
15
Със санирането какво стана, че нещата ги правите на парче и не докрая.
2.
Бургазлия
12.04.2019 21:54:44
10
11
Каква работа има в тоя комитет елховски "художник-историограф"
1.
Чико
12.04.2019 21:19:23
3
78
СТИГА С ТЕЗИ КЛОУНИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ В БУРГАС НЕ ИСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЛУЖБИЧКИ И ПОСТОВЕ ЗА ПАРТИЙЦИ, НА КОИТО ДА ИМ ПЛАЩАМЕ И ЗАПЛАТИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори