×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искате ли етажни паркинги в Бургас? Вижте първия предложен терен


Искате ли етажни паркинги в Бургас? Вижте първия предложен терен
Този парцел е общински, намира се на ул."Македония" в ж.к."Възръждане". Според експерти мястото е подходящо за етажен паркинг
26 Март 2019, Вторник, 14:10 ч.

Според предвиждането на Общината, в един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 - 110 автомобила

От 10 години в бюджета на Бургас винати има доста средства за изграждане на паркинги от конвенционалния вид - покрит с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Въпреки това проблемът с паркирането в най-силно урбанизираните територии на града продължава да е актуален.

Затова Община Бургас има желанието да идентифицира подходящи свои терени, върху които да се реализират етажни паркинги. Това ще позволи да се съберат повече автомобили на едно място, вместо за същата цел да се използват три терена, при условие, че два от тях потенциално биха могли да се превърнат в детска или спортна площадка, например.

Общината вече набеляза подходяща локация за първия подобен паркинг в Бургас. Това е терен в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси - "Възраждане", по ул. "Македония". Върху него и в момента паркират автомобили, но на мястото могат да се съберат едва 20-30. Според предвиждането на Общината, в един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 - 110 автомобила.

Посоченото място в к-с "Възраждане" може да бъде използвано по много начини - положението да си остане същото, да се превърне в зелена площ или детска площадка... но там може да се изгради и етажният паркинг.

Това е многоетажен паркинг за автомобили в Леонберг, Германия

Както във всяко свое сериозно и с голяма обществена значимост начинание, Община Бургас отново иска да узнае мнението на бургазлии. Подкрепяте ли генерално идеята за изграждане на етажни паркинги на различни места в града? Искате ли такова съоръжение на посочената локация в к-с "Възраждане" и по какъв начин да функционира то - по-ниска такса да плащат жителите на комплекса, по-скъпо да е за външните посетители, да е безплатен, с абонамент?

Вашите мнения и допълнителни предложения можете да изпращате на следния мейл: [email protected].

В комуникацията с гражданите Община Бургас иска да разбере дали те подкрепят нейните намерения, за да продължи с идентифицирането на нови терени, подходящи за изграждането на етажни паркинги. От Вашето мнение зависи дали да бъде реализиран първият във "Възраждане" и следващите такива съоръжения. 


В категории: Бургас


13
Коментара
Михаил ДИМИТРОВ Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка 16/06/2024, Неделя 10:30 0
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
kkk
27.03.2019 07:48:01
0
1
Въпроса е напълно излишен. Трябват и то много. То в цяла Европа навсякъде има такива само нашите безхаберници още не са открили топлата вода
12.
Петър
27.03.2019 05:55:41
0
0
11,
Проблема не мисля, че опира само до паркоместата, и предвидимостта на този факт! Но, уви не и от управляващи!
Изначално, и осъзнато е "сбъркано" устройството на града. Паркоместата, са едно от следствията, което явно първо се изяснява на обществото, и няма да е последно.
11.
Така така
26.03.2019 21:34:16
2
4
Ония ден за една статия пак писах, че общината нарочно стеснява улиците и намалява паркоместата с цел в последствие народа да ревне, че няма къде да спира и веднага с готово решение за направа на паркинги ще изкочат от гробаджии за ново крадене на парики от данъкоплатците... После ходите разправяйте, че няма мафия в общината и това за евроразпореждания е врели не кипели. Вярвайте тея са крадци и мошенници от класа!
10.
Ха ха
26.03.2019 18:33:29
0
6
Предложеното място е много малко парцела трябва да е поне 4 пъти по голям.В този парцел само рампата ще отнеме 20 % на етаж и ще събира 10 автомобила на етаж което е не рентабилно....
9.
Петър
26.03.2019 16:28:51
1
5
Реалист,
Това, че Управляващи нарушават приетите от тях Закони, Наредби и т.н., не означава че публичната собственост е частна.
Това, че всеки спира сякаш е негов паркинг е престъпление! Това, че Управляващи правят платени зони за паркиране на публични места е престъпление. Това не може, и няма да продължава дълго.
8.
Реалист
26.03.2019 15:57:26
3
5
Чудя се как е възможно да измислят такава глупост и ще се обоснова.
Паркинг на Москва! Кой ще ходи до там да си оставя колата и да плаща за което? Имам наблюдения над частния паркинг до к-с "славейков" на ул Янко Комитов 10. Там винаги има места, евтини са, за по педесетина лева за месец и е празно, защото българите са си свикнали да си спират пред домовете и то безплатно. Как ще ги накарате да остават колата си накрая на възраждане и да ходят пеш до блока си? Струва ми се невъзможно, освен ако след като построите паркинга не пуснете паяците по цели нощи да вдигат коли из Възраждане.
Иначе е възможно да се направи проект за пазара краснодар на 1 етаж пазар над него 5 етажа паркинги, мисля си, че там инвестицията няма да е на минус и ще има повече клиенти за паркоместа.
7.
Сс
26.03.2019 15:42:36
1
8
Идеята Ви е чудесна но не съм съгласен да има такъв паркинг между кооперациите и без това няма въздух а вечер е някакъв кошмар като търсят място за паркиране. Първо проверете гаражите за какво се ползват,не да ги тъпчат с вехтории и да си паркират колите пред тях а да ги ползват по предназначение. И доколкото виждам на снимката паркинга не е между жилищните кооперации. Такъв паркинг трябва да е на широко място
6.
Тракийски
26.03.2019 15:26:04
1
21
1. Искаме да не ни одират кожата фирмите, на които общината е дала да стопанисват паркингите изградени с ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ !!!
2. Искаме да спрете да ни миете очите с "Романтичния бургас" щото целия град е във вълнообразна неоромантика между павета и полуразбит асфалт за която плащаме по 1 лв. на час.
3. Искаме да спрете да застроявате Лазур, както обещахте.
4. Искаме да погледнете колко некадърно са изпълнени всичките Ви обществени поръчки за инфракстуктурни проекти, интегриран градски транспорт и тн.
5. Искаме да знаем кога в града ще има работа различна от Сервитьор и Продавач консултант.
5.
до Дучето
26.03.2019 15:03:36
4
17
Не са ни питали за нищо. Най-големия проект на Общината беше транспортната схема. Чертаеха ни схеми преди нея, обещаваха ни розови сънища, обещаваха, че новостите няма да влияят върху цените на билетите и прочие глупости. Две години след тази схема, трябва да се признае и от "творците" и, че по-голям гаф в града не е правен. Аз дори наричам този гаф - престъпен предвид факта, че в града ни имаше перфектен транспорт, който с лека ръка беше замазан за да се въведе това недоразумение. Резултатът: Нередовност на автобусите и връщане на преживявания отпреди 30-40 години, забавяне на пътуванията ( въпреки шумното афиширане за скоростно пътуване), увеличаване месечния километраж на Бургасбус ( Драгнев го призна) и неефективност в превоза на хора. С цветен тебешир ни оцветяваха този проект, докато към днешна дата се вижда резултатът: Хората масово слязоха от автобусите (вкл. и аз) поради неудобството, ненадеждността, забавянето и цената на услугата.
4.
симулатор
26.03.2019 15:00:24
3
3
Искаме, искаме, как да не искаме !!!
3.
az
26.03.2019 14:53:17
0
16
Да фантазираме е хубаво нещо. Хубаво нещо са и тези гаражи на няколко нива, но тук идва едно голямо НО. Нека преди да започне реализацията им, някой да се замисли по какъв начин ще става подходът им, кой ще ги стопанисва, кой ще ги охранява, на какво разстояние от жилищни сгради трябва да бъдат. Металната конструкция е нещо сравнително евтина, но крие своите ограничения откъм подходи ( повечето ги правят с асансьори), габарит на колите и не на последно място стабилност и здравина във времето. Поддръжката на подобно съоръжение ще изисква средства във времето, а предвид малкия му капацитет, надали си струва да се прави за обществено ползване. Иначе да, в София има такива съоръжения, но са прилежащи към хотели и големи административни сгради. Те се обслужват и от обучени лица, които правят маневрите и разпределят тежестта на автомобилите по цялата конструкция. Ако това нещо се остави на бай Ганя за безконтролно паркиране ще станат непредвидими сакатлъци. Ако пък това нещо се гради от бетон, напрактика конструкцията ще получи по-дълъг живот, по-голяма товароносимост и по-голям капацитет. Само че направата на един подобен паркинг ще глътне същия ресурс, колкото за построяването на една жилищна сграда със същите размери. Общината въобще прави ли си сметката, кой ще строи и кой ще отдава тези паркинги. Как ще става това ? Под формата на наем ли, пембяна зона със СМС ли ? Как ? И второ - за такова нещо в държава, като нашата, в която по-скоро ВЕЧЕ се числи към третия свят трябва да се мисли за охрана и за пожарна обезопасеност.
2.
Дучето
26.03.2019 14:40:29
2
23
Това е предизборна партенка...Все едно досега са се допитвали за нещо, което са осрали....
1.
мнение
26.03.2019 14:34:47
2
18
Идеята е прекрастна . В основата е къде общината има собствени терени , но когато се определя , мястото също може да се направи оглед , къде има кооперации с гаражи и къде не . ЕДИН ОБЩИНСКИ ГАРАЖ В ЗАВИСИМОСТ ТЕРЕНА , МОЖЕ ДА ИМА ПОДЗЕМНО И НАДЗЕМНО , като надземното може да е само метална конструкция .Такива има в Испания в район Барселона на летищата . Може и да се предложи на граждани ако желаят да си закупят . Над гаражите , може да има заведение - арт зала ,това е проект и следва добре да се обсъди , да се предложи и гражданите от района да участват с мнения .
Важно : Крайно време е общината да направи проверка , колко по проект гаража са магазини или нещо друго.С времето както сглобяемите бараки и тези гаражи им е минало времето. В комплексите има МОЛ , големи магазини ,все пак следва да се гледа на т , н цигания която започна преди 30 г като отживелица , т е . минало им е времето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Прот. Емилиан Михайлов благодари на дарителите Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Вместо използвайте средствата за благотворителност, каза Симеон II Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Хората може да се къпят спокойно, каза д-р Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми! Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов
Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори