×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските роми наглеят: От ВиК са виновни, че не идват до вкъщи да им платим


Бургаските роми наглеят: От ВиК са виновни, че не идват до вкъщи да им платим
Децата ни хванаха холера, краста, жалва се Йордан Фратев
Тема в развитие
Лицето Румен Чолаков обикаля не само централата на БСП, ходи и в ГЕРБ Евангелският пастор Валентин: Не съм организатор на протеста срещу кмета, исках да успокоя хората Само във Флагман.бг! Вижте изпълнителите на активното мероприятие срещу бургаския кмет! Питаме кой го режисира Неочакван обрат! Някой прекрати внезапно стачката на циганите и вече ги изтегля от центъра на Бургас Оформи се контрапротест на мускулести мъже с голи глави пред кметството на Бургас Абсурд пред Община Бургас! Циганите веят трикольори, а българка от Германия води протеста им срещу кмета Николов пред циганите: Няма да ме уплашите, не съм кмет на един ден Бургас завря. 250 от Кумлука се изсипаха пред Общината Готвят мръсна провокация срещу кмета на Бургас! Ще изсипят най-примитивната част от Кумлука под прозорците му утре Багери влизат в гетото в ж.к.”Меден рудник”, за да събарят незаконните коптори Общински шеф влезе в гетото, но ромите избухнаха: За неплатена вода няма вкарани в затвора хора Бургаските роми наглеят: От ВиК са виновни, че не идват до вкъщи да им платим Кметът Димитър Николов: Докато в кв.”Победа” не платят задълженията си до стотинка, водата няма да бъде пусната Спряха водата на задлъжнели роми в Кумлука, „зелен“ евродепутат топи Общината и ВиК в Брюксел
виж още
скрий
15 Март 2019, Петък, 08:43 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ясно е че ромите трудно ще си платят водата

Холера и краста хванахме, как да плащаме водата? Ние сме в заварено положение. Това казаха пред камерата на Нова телевизия роми от Комлука, които са задлъжнели със 100 000 лева към ВиК. Заради това те са вече 20 дни без вода.  За спряната им вода Флагман.бг пръв съобщи вчера, позовавайки се на писмо на евродепутата Ромео Франц до Община Бургас, с което той се опитваше да окаже натиск на администрацията и водното дружество.

Не можем да се изкъпем и децата не могат да ходят на училище, вайка се Калина Стоянова. След като й бе зададен въпроса от колко месеца е спряна водата, тя отговори, че не иска да лъже, а после добави „два месеца станаха“. Семейства от бургаския квартал „Победа” са вече 20 дни без вода заради натрупани огромни задължения към местното ВиК дружество. Към 10-те редовни абонати на улица „Тамара” се закачили още десетки нелегални водопроводи и така сметката нараснала драстично. Кметът на Бургас Димитър Николов  получи писмо от Брюксел с искане на обяснение, защо водата на нередовните платци е спряна.

„След като се прибирам от работа, искам един душ да си взема. Откъде да намеря вода? Работя на мръсна работа. Не се оплаквам, хляба си изкарвам оттам“, реве Чавдар Петков.

Децата ни хванаха холера, краста, твърди Йордан Фратев. "От ВиК са виновни, че не идват, за да им плащаме", обяснява Калина Стоянова. А след като репортерът Цеца Алексова я пита защо не са си платили водата, отговори с въпрос: „Как, като скоро почнахме работа?“.

Спряха водата на задлъжнели роми в Кумлука, „зелен“ евродепутат топи Общината и ВиК в Брюксел

„Ние сме в заварено положение. Когато дойдоха през 2004 г. да асфалтират улиците, ВиК не ни сложиха водомери, за да имаме вода“, жалва се Йордан Фратев. „Защо не ни пускат вода? Колко години живеем тук, беззаконни сме? Сега ли закона хванаха?“, каза млада жена пред камерата.

От ВиК дружеството в Бургас обаче са категорични, че до крайната мярка се е стигнало след дълги разговори с неформалните лидери на ромската общност, с които опитали да намерят решение за дълга.

„Задълженията на тези наши абонати от квартал „Победа” са близо 100 000 лв. Спрели сме им водоснабдяването, защото не може да ползваш вода и да не си я плащаш. Най-големият парадокс е, че ние официално сме спрели на 10 абоната. Официално, защото на толкова къщи има абонатен номер и съответно разкрита партида. Само че другият парадокс ,за който говорим, е, че тези 10 абонати започват да преразпределят водопроводни инсталации. Като средно всеки един от тях е дал на още 10-12 семейства вода”, заяви представителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.

Живеещите в квартала не са съгласни с позицията на водоснабдителното дружество и са убедени, че те са основния виновник за това да нямат вода. В същото време в защита на ромите са обяви германският евродепутат от зелените Ромео Франц, който изпратил писмо до кмета на Бургас и до омбудсмана Мая Манолова с искане на обяснение.

„Ще отговорим на евродепутата Ромео Франц, на всички евродепутати. Даже призовавам и българските евродепутати да обяснят, че България е част от ЕС и законите както в Европа, така и в България, трябва да се спазват. Не знам да има европейска страна,където водата да е безплатна. В България се плаща и е невъзможно ние да пуснем водата, ако тя не бъде заплатена”, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов.
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
16
Коментара по темата
16.
хаха
15.03.2019 14:27:36
0
4
И сега ще пуснат тръби зад водомерите и пак ще имат вода
15.
Пешо кура
15.03.2019 13:44:58
6
2
Този път цигъните са прави защо досега никой не е ходил да им отчита водата а ги е държал за гласове на изборите за сметка на нас който си плащаме и тока и водата сега след 30 г.и натрупани задължения им вадят душите изобщо нетрябвашф да се стига дотук
14.
A
15.03.2019 13:17:03
0
18
Чувствам се като роб в родината си.Цивилизованият български гражданин е роб,който има само задължения, "ромите” имат само права.
13.
наглеят
15.03.2019 12:21:14
0
10
20 дни били без вода, но един каза че не са се къпали от 2 месеца и половина...
12.
ссс
15.03.2019 10:41:17
0
22
предлагам кмета да отговори на този немски депутат с въпрос : защо избихте евреите и циганите в почти цяла европа? да видим как ще отговори, че ми е интересно!
11.
*********
15.03.2019 09:59:53
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Християнски тероризъм
15.03.2019 09:50:36
11
4
Ужасяващ видео клип, на който се вижда как въоръжен мъж слиза от автомобил, влиза в молитвен храм и започва да избива хората вътре, се появи в мрежата. Най-малко 27 души загинаха при стрелба в джамии в Нова Зеландия
9.
Нагли са
15.03.2019 09:30:40
1
21
защото пак идват избори. И много добре знаем кай ги пазарува наедро
8.
Това
15.03.2019 09:30:31
1
25
е предизборен натиск.Всички знаем че циганите не плащат ток вода .
7.
Чичо Ади , оня с мустачките
15.03.2019 09:29:58
0
37
Циганина скача според тоягата, колкото е по дълга, толкова по успешен скок прави мангустата
6.
мнение
15.03.2019 09:27:34
0
30
Много политически игрушки , но има една приказка с моите камъни , по моята глава.
1. Направете проверка - кои живее , имали регистрация на даден адрес.
2. колко домове имат водомер, елекромер , кои плаща данък, такса смет. колко имат нотариален акт . Въведете ред , ромите или циганите имат първо задължение като граждани на тази страна а след това права . Колкото да се говори срещу социализма , имаше правила , добри или лоши . Ако в тази държава , няма правила , всеки ден ще има екшън , всеки ще си прави каквото му скимне . Нима мислите че редовния платец ще остане такъв. Рибата мирише от главата или грешим.
5.
Реалист
15.03.2019 09:11:17
1
38
Първи стъпки към преселение на мангалите.Локацията е добра!!! Сбогом роми
4.
Kri
15.03.2019 09:02:28
1
44
Браво на ВиК
3.
Трол
15.03.2019 08:58:14
1
53
Брюксел много загрижени бе.. Ние ще им плащаме сметките те ще въртят гибеци. Като много ги е грижа европейците - на автобусите и в Брюксел. Те да им плащат социалните помощи.
2.
Дидо
15.03.2019 08:57:14
1
34
И тоя Ромео Франц да го д....!!!
1.
Няма как
15.03.2019 08:54:02
1
70
Не си плащате водата,но сватби по 3 дена можете да правите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори