×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната каса


Кардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната каса
Д-р Горан Миланов си е тръгнал от Аджибадем Сити Клиник Бургас, защото отказал да участва в престъпната схема
Тема в развитие
МБАЛ "Сърце и Mозък" е обявена за победител в търга за кардиохирургията в Бургас, "Сити клиник" декласирана Започна пресконференцията на МБАЛ „Сърце и мозък”. Очакват се интересни разкрития (НА ЖИВО) Ананиев за „сърдечния” проблем на Бургас: УМБАЛ да купи апаратурата и да поеме дейността на Аджибадем Ананиев за наема на Аджибадем в Бургас: До края на месеца решаваме казуса, има различни варианти РЗОК-Бургас: Надписаната кардиооперация в Аджибадем Сити Клиник Бургас влиза днес в прокуратурата  Право на отговор от Аджибадем Сити Клиник Бургас след изявление на д-р Горан Миланов във Флагман Отговор на Аджибадем Сити Клиник Бургас след разкритията на кардиохирурга д-р Миланов Кардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната каса УМБАЛ Бургас за спора с космическия наем на частната кардиоболница: Спазваме закона! Ще загубят ли кардиохирургичната си болница жителите на Бургас?
виж още
скрий
01 Февруари 2019, Петък, 17:05 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Проверки са назначени, но все още истината не е излязла наяве, казва д-р Миланов

 

В редакцията на Флагман дойде кардиохирургът д-р Горан  Миланов. Той разказа в подробности за схеми, по които се прибират стотици хиляди левове от Националната здравноосигурителна каса чрез несъществуващи дейности по лечение на пациенти в кардиохирургичното отделение на Аджибадем Сити клиник Бургас. Показа и документи, с които е сезирал НЗОК и здравния министър Кирил Ананиев. 

Флагман предоставя възможност на ръководството на АджиБадем Сити Клиник за отговор. 

Ето разказа на д-р Миланов:

Завърших Медицинския университет в София през 2001 г., след което специализирах кардиохирургия. Семеен съм, с двама синове – на 15 и на 9 г. Имам 17 години стаж  като кардиохирург, близо осем от тях в АджиБадем Сити клиник Бургас. 
Дойдох от софийската УМБАЛ „Света Екатерина”, където  лично ме е назначавал проф. Чирков. 

Напуснах бургаската кардиоболница в края на октомври м.г., защото не искам да ставам съучастник в престъпления -  източване на Здравноосигурителната каса чрез фалшифициране на документи, с които разполагам, в т.ч. и подправена епикриза на пациент, когото аз лично съм оперирал. 
Фалшификациите станаха обичайна практика след 21 септември м.г. Тогава бе назначен нов началник на кардиохирургията – д-р Самуил Казаков, защото бившият бе финансово неизгоден. Д-р Тодор Якимов бе отстранен, защото не се съгласи да прави неща, които започнаха веднага с идването на д-р Казаков от болница „Токуда”.

Още от първия ден, в който започна д-р Казаков, се случи следното: Работихме операция върху аортна клапа, като отдолу се дописа втора процедура, която оскъпява клиничната пътека, а всъщност не е направена. Лично аз  бях на тази операция и мога да потвърдя навсякъде, че такава операция не е извършвана. Документите са така обработени обаче, че е недоказуемо. Доказуемо е, само ако пациентът бъде подложен на реоперация, което би било гавра с него.

Тази операция бе утежнена с пластика на асцендентната аорта, което всъщност оскъпява цялото лечение - с 3500 лева отгоре. И така клиничната пътека вместо да е 10 000 лева, скача на 13 500 лева. Имплантите и клапата се покриват отделно от Касата. Така грубо цялата сметката набъбва на 18 000 лева. При положение, че може да бъде за 10 000 лева. В протоколите се оказа вписано, че операцията е извършена под ръководството на д-р Якимов, който в същия ден е освободен и не оперира. Д-р Якимов узна за това преди няколко дни, когато проверката от Здравната каса, предизвикана от мен,  установи този факт. Още нещо по същия случай: Процедурата е назначена и е извършена в деня, в който същият този пациент е бил изписан.

Престъплението, за което разказвам, касае лично мен: 

Предупреждавам, че стигне ли се до реоперация, случаят ще бъде поверен на проф. Генчо Начев, който ни е дал дипломите на всички и той няма да премълчи видяното.

На 9 октомври 2018 г. постъпва пациент от к-с „Меден рудник”, Бургас, на 64 г., по спешност, с остър инфаркт. Този човек е с исхемична болест на сърцето. Направена му е коронарография и се установява, че е за оперативно лечение. Стабилизира се сърцето чрез антикоагулантна терапия няколко дни. На 11 октомври вкарваме пациента за операция. Оперирам аз. Извърших само аортнокоронарен байпас по четири, това означава, че съм поставил 4 байпаса. Минаха три дни и пациентът се стабилизира. Наложи се на 15 октомври да изляза в болничен, заради обострен плексит на дясното рамо. След моето завръщане на работа разбрах, че пациентът е изписан на 22 октомври, 12 дни след като е бил опериран от мен,  в добро състояние.

Той постъпва с помпена функция на сърцето до 20%, а ние го изписваме с близо 60%, което е много добър показател. Показва, че сърцето е получило бенефит от 4-те байпаса. Седнах пред компютъра, за да прочета какво е вписано в системата с медицинската история. Не  можех да повярвам на очите си, мислех, че съм полудял. Аз ли съм сторил това?! В досието на този човек бе вписано, че освен въпросните байпаси, аз съм направил и пластика на асцендентната аорта. А това може да стане, ако в хода на операцията аортата се е спукала и се е налагало да работя в извънредна ситуация.

Имайте предвид, че след като излязох от операционната, аз бях разговарял с близките на пациента, обясних им какво съм свършил, казах им, че сърцето е доста увредено, но положението не е безнадеждно и т.н. Но не съм им съобщавал, че съм правил пластика на асцендентната аорта.

Установих, че тези допълнения са нанесени по нареждане на началника на кардиохирургията и на управата. В оперативния протокол в системата бе вписано, че е направена такава пластика на аортата и тук аз съм си сложил името, защото съм оператор. И добре, че бе запазен протокол върху книжен носител, благодарение на него подадох сигнала до регионалната служба на Здравната каса. 

Помогна ми и сестринският протокол. В него бяха отбелязани само байпасите. Стигнах до оперативния журнал. В този журнал всеки ръкописно въвежда каква операция е извършил. Намерих го, 253-ти протокол за 2018 г., в който всичко съм написал собственоръчно. Направих копия на тези документи. И почнах да мисля:  ако се случи с този пациент нещо, ще ми бъде търсена наказателна отговорност и могат да ми бъдат отнети лекарските права. Аз ставам престъпник. Не искам да участвам в такива схеми. Не мигнах няколко нощи, подадох молба за напускане, след което документите, които показвам на Флагман, предадох в Касата и написах жалба до НЗОК и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Предоставих цялата информация.

На 20.11. 2018 г. ме освободиха. До 20 декември не се случи абсолютно нищо. На 20 декември са дошли хора от Регионалната каса в болницата, започнали се проверка, която е траяла цял месец, до миналата седмица. След Регионалната каса са дошли от Националната каса, разпитвали са, назначили са медицински одит. Аз лично съм подал сигнали за още  аналогични на моя случай, когато са надписвани суми и са изплащани на болницата. 

Първи случай: Вписана операция на пациента Ж.Ч. – работено е върху аортна клапа и е надписана резекция на асцендентната аорта и пластика, но всъщност е сменена само аортна клапа. Пластика не е правена. Надписаването е за 3500 лева. 

Втори  случай: Байпаси 4-ри с перикардиотомия. Надписана е перикардиотомията и никой не може да го докаже. Тя струва 4000 лева.

Трети случай: Пациент за смяна на митрална клапа. Обаче  отдолу е надписано, че освен смяна на митрална клапа, е извършено затваряне на ухото на лявото предсърдие.Това никой не може да го докаже, а струва на съвестта на лекаря 3500 лева отгоре. 

Четвърти случай: Пациентка с извършен четворен байпас. Изписана на петия оперативен ден, тя си тръгва. В края на месеца от нейното лечение се прибират от Касата 10 500 лева. Схемата е: Пациентката не се изписва  от отделението, а остава още един ден, защото трябва да има разминаване на дните (т.е. 24 часа). След това се вписва, че е приета втори път, за да й бъде извършен перикарден дренаж срещу 3 500 лева отгоре. Тя лежи при нас през това време. Изписана е документално и все едно си е у дома. Записваме, че е дошла пак след още един ден и отново е приета с перикарден излив около сърцето. Така се натрупват 10 500 лв. 

От 21 септември до 15 октомври м.г. са тези случаи, те са установени при проверката. И това е от първия ден на новия началник. Аз обаче не съм голям оптимист, че истината в цялост, ще излезе наяве. Ако се потули  за мен това ще е огромно разочарование. 
Затова все още не приемам предложения за друга работа. Имах възможност да започна в УМБАЛ „Света Екатерина”-София при проф. Начев, но не ми се тръгва оттук, докато водя тази битка.

Разговорът ни с д-р Миланов бе на 31 януари, четвъртък.

Днес разбрахме, че е пред подписване на трудов договор с МБАЛ „Бургасмед”, където е приел да работи в областта на гръдната хирургия. Но това ще стане идната седмица.

Флагман се свърза и с бившия началник на отделението по кардиохирургия в Аджибадем Сити Клиник Бургас д-р Тодор Якимов, който, узнахме ние, е започнал работа  в УМБАЛ „Дева Мария”. Оказа се, че дългогодишният кардиохирург сега специализира съдова хирургия, защото там нямат подходящо друго занятие за него. 

„Дали ситуацията, в която съм сега ме удовлетворява или не, аз не смятам да  коментирам в медиите”, бе лаконичен д-р Якимов, който, все пак, уточни при какви обстоятелства си е тръгнал от Аджибадем Сити Клиник Бургас на 21 септември м.г. 

След като ръководил отделението седем години и половина - още от откриването на кардиоболницата в Бургас с първата операция на 28 март 2011 г., миналата есен бил обявен конкурс за началник, който той загубил. След това подал документите си за редови кардиохирург, но работа му била отказана. 

Около половин час по-късно д-р Якимов се обади в редакцията и добави: „Аз съм запознат с това, за което ме питате, тъй като съм републиканси консултант по кардиохирургия и съм включен в проверката.

Подробности от нея не мога да изнеса, защото не е приключила. Но аз смятам, че д-р Миланов е прав за това, че никой няма право да нанася след оператора каквито и да било поправки или промени в каквато и да е болнична документация”.
 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
184
Коментара по темата
184.
Ohhaaha
16.12.2019 23:36:04
0
11
Тук има афера.Чакаме да има осъдени и скъсани дипломи на няколко лекари ,ще наблюдаваме и ще реагираме от чужбина,иначе те както ги споменават вече си работят спокойно но ние няма да ги оставим да спят спокойно....Мера според мера.....c8a6c
183.
*********
30.10.2019 14:09:44
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
182.
Стефан маврудиев
19.10.2019 15:42:26
0
13
има голяма разлика между акб и поставяне на стенд на аортата във вр с аневризма или дакронова протеза за дисекация или стенд . точно това е направила Контевица направила е парите за акб за дакронова протеза или стенд на ао ртата която е в пъти повече а операция не е имало и това се доказва със ядрено магнитен резонас. но флагман са техни хора и хем пишат за това хем трият истината . а Контева отърва затвора и отиде с кардиологчетата си на 1 год стаж кардиология в Дева Мария . ако не е истината проследете това и защо уволниха шефа на здравната каса който нищо не разбира от това и плаща по документи а Контева се вихри и никой не я пипа . Но има друг начин да и скрият шапката .
181.
&
19.09.2019 09:37:21
0
6
Мина почти една година и няма развитие на нещата... има ли правда ...
180.
Apolo 13
19.08.2019 17:28:14
0
5
Evala na doktora, no sled tezi pisanici vsicko zamria...Niama li koi da prodalzi da razsledva sluchaia...Oste niama vinovni,a da be te nali si izmiha racete i sega rabotiat v drugi bolnici....Sramota
179.
Потърпевша до знаещ
17.04.2019 14:10:01
0
14
А защо тези същите лекари не прецениха, че пациента не е подходящ за поставяне на стенТове. Или се полакомиха за паричките от здравната каса.
Знаещия, всичко в тази клиника е за ПАРИ. Дано Бог да раздаде справедливост.
178.
отвори си очите
07.04.2019 15:40:17
0
24
Браво на доктор Горан!Трябва много да ти стиска да го направите , докторе. Не е лесно да се изправиш пред стена от престъпни схеми и машинации .Аз работя мед.сестра от 20 години,работила съм и с доктор Горан в Света Екатерина преди години.Достоен лекар и човек.Не се притеснявайте за работата си , в чужбина ще Ви уважават и плащат няколко пъти повече, но като си лягате вечер ще спите спокойно. Хора, като не стигат парите от здравната каса , не означава че трябва да се краде от нея.Просто защото крадем от собственият си джоб.Трябва да се даде на НЗОК да разбере , че трябват повече пари за здравеопазване, трябва да проумеят заспалите политически глави , че БЪЛГАРИНЪТ не трябва да плаща по сто пъти за здравеопазване (веднъж от заплатата,после в като го приемат за лрчение,после за кой знае какво).Ния за съжаление предпочитаме да измисляме 24 часа в денонощието нови схеми за оцеляване , било то и кражби от самите себе си ,вместо да изискваме от държавата да си върши работата. Подкрепям Ви напълно доктор Горан.
177.
*********
18.02.2019 11:41:14
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
176.
към колега
16.02.2019 19:24:03
3
3
нееее, мислят какво да кажат,където трябва/
175.
колега
16.02.2019 19:21:24
0
9
ама горане,те немат кво да кажат,умориха ли се?
174.
до 173
07.02.2019 15:18:09
13
4
1.Факт е нещо лесно видимо от всички аз не съм го видял това.
2.Бихте ли уточнили по какъв критерий решават там кого да спасят и кого да затрият? Например ако трепят вторниците и четвъртъците да ги избягваме тези дни.
3.На Миланов май за постижения в медицината не са му казвали браво - доживя, че и голямо при това.
173.
До 170 и 172
07.02.2019 12:25:06
4
18
Вероятно на много хора са помогнали от Сити клиник , но със сигурност и много са уморили за пари от Здравната каса!Смъртни случаи , които се покриват, прикриват, скриват , поради деликатността на кардиохирургията и сложността при доказване на злоупотреби с човешки животи и съдби !!!!Факт! Голямо браво на доктор Миланов!!!Да видим сега Прокуратурата до колко е независима :)
172.
Stefka
06.02.2019 18:59:15
11
5
До потърпевша : Госпожо моя баща е със 7 стенда и е жив и здрав на 74 год. Благодарение на Сити Клиник .
171.
до 109
06.02.2019 11:03:25
0
1
Виж саита на нзок.Изплатените средства са съпоставими за всичките 12 месеца2018.
170.
знаещ до потърпевша
05.02.2019 23:51:46
6
8
Госпожо съжалявам за вашата загуба, но как преценихте, че стенТовете не са били необходими при положение, че не сте наясно дори, че не кардиохирурзите ги поставят. А и щом не е издържала процедурата вероятно състоянието на съдовете и наистина е било много тежко. Тя обикновената атеросклероза често така прави и хората с подобен проблем си умират внезапно преди да се опита някой да им помогне, че дори и няма кой да е виновен. Иначе не се притеснявайте да обиждате и лекари и сестри и всички наред те да не дава Господ и на вас да ви се наложи ще се помъчат да ви помогнат - мръсници какво да ги правиш.
169.
Потърпевша
05.02.2019 13:43:57
5
9
В Сити Клиник Бургас кардиохирурзите убиха майка ми с шест стенда без да бъдат наложителни /обикновена артеро склероза/, който всеки възрастен човек има. За пари от здравната каса. Убиха я на място под носа ми, убеждавайки ни, че нещата са много зле. В епикризата пишеше, че е постъпила в задоволително добро здравословно състояние. Веднага след поставяне на стендовете е изпаднала в клинична смърт. Обясниха, че са й ги сложили на веднъж, за да не се налага да я викат втори път. Мръсници
168.
Петър
05.02.2019 06:56:51
0
5
До 145,
Съдиш екипа, който е правил манипулацията, която е довела да смърт, не болницата! Експертизата ще докаже, или не твърденията ти! Не ме разбирай погрешно, но правото не си ли го потърсиш, никой няма да ти го поднесе на тепсия!
Мафията има страхове, така, както ги има всеки! Мафията е всесилна, а мълчанието затвърждава тази сила! Мълчанието е прокоба, която убива бъдещето! Бори се, човече!
167.
В памет на Д-р Чилингиров!
04.02.2019 21:17:19
2
12
БЕШЕ СЪСИПАНА КАРДИОЛОГИЯТА НА БИВШАТА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА ЗА ДА ДАДАТ ФАНДЪК НА КЕЛЕПИРДЖИИ-КАРАГЬОЗЧИИ ЗАНИМАВАЩИ СЕ СЪС СТЕНТАДЖИЛЪК! в ЦЕЛИЯ СВЯТ СЪОТНОШЕНИЕТО ОПЕРАЦИИ/СTЕНТИРАНЕ Е 1 КЪМ 3(4) А ТУК Е 1КЪМ 12! (СПРАВКА - ГЕНЧО НАЧЕВ) ВЪЗСТАНОВЕТЕ И ИЗГРАДЕТЕ НАНОВО КАРДИОЛОГИЯТА В ОКРЪЖНАТА БОЛНИЦА - КОЯТО БЕШЕ ЕДНА ОТ НАЙ ДОБРИТЕ В БЪЛГАРИЯ! СЕГАШНАТА КАРДИОЛОГИЯ Е ДОНОР НА СТЕНТАДЖИЙНИЦАТА, КОЯTО СЕ Е НАСТАНИЛА КАТО ПАРАЗИТ НА ГЪРБА НА БУРГАСКАТА КАРДИОЛОГИЯ!
166.
Иво
04.02.2019 13:18:58
0
19
Ами, да отнемат лекарските права на един който системно лъже, и другите лекари за известно време ще се кротнат...
165.
Бургас форевър
04.02.2019 11:52:16
2
14
Алтъни сбират само. Де що намерят в джоба на закъсалите болни. Сдират им кожата. Тез коиту ги държат и те са за метлата
164.
Асен Пенев до 155 Сеирджиеви ООД
04.02.2019 10:04:01
7
5
Казаното от мен си е лично мнение и становище! И като такова беше постнато на личната ми стена във Facebook, която си е място за лични мнения и становища!
Поставянето и тук, без мое знание и разрешение с цел Сеир (ООД) е тъпо!
Чия ли сеирджийска душица се е почувствала наранена!?
163.
Наблюдаващ
04.02.2019 09:52:15
4
19
За тяхно съжаление зад всички негативни коментари прозирзт имената на Контева, Казаков и Увалиев (последният с особено дълъг и сълзлив коментар). Не го мислете Горан. Я се огледайте с вашите "отлични " резултати, предимно финансови де, кой и къде ще ви вземе на работа след време!
162.
Али Баба и Приятели
04.02.2019 06:10:40
2
16
Системата на социалното осигуряване допуска да има пенсии от 200 лева.....!!!!!!
Системата на здравното осигуряване допуска да има
заплати 100 пъти......!!!!!! по-големи от минималната пенсия....!!!!!!
И, едните и другите пари, са най-общо казано от един и същи джоб.....!!!!!
161.
Майло Майловски
03.02.2019 23:02:05
2
7
Всички на белене !!!
160.
Горан Брегович
03.02.2019 22:41:20
3
3
Оставям кардиохирургията и почвам ново турне с оркестъра. Всички от Чайкафарма ще имат безплатни билети !
159.
Мария
03.02.2019 17:47:55
13
20
Нека докторчето Казаков изкара на светло статистиката за смъртните случаи и да ги анализира като професионалист :)
158.
*********
03.02.2019 15:04:25
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
157.
До 154
03.02.2019 14:52:12
4
4
...плюс лекарите, работещи там имат свободата да изписват само "висококачествените лекарства"
156.
Чайката Каменов:Не разбрахте ли?
03.02.2019 14:52:01
7
6
Споко , кацам в Бургас скоро: 1/лепвам стикера “Чайка” върху “Ситито”. 2/ Горан Миланов- началник Кардиохирургия. 3/ Читаков - началник Кардиология. 4/ Митето Кехайов- управител, ако успея да го примамя с 20 бона заплата, че е уникално ценен кадър в Швеция.5/ “купувам “МБАЛ, Дева Мария, Бургасмед. 6/ отивам при Тръмп.
155.
Сеирджиеви ООД
03.02.2019 14:37:14
8
11
Асен Пенев (119 и 114), маниаче, :)) изби рибата с тази литература, ах ти, душо сантиментална:), библиотеката, "..,която на хартиен носител", щяла да ти "заеме скромното жилище". Напрао значи разплака Контето с нескромното жилище и нескромната заплата. И как само заставаш зад всяка своя дума, и как само едни дИиибеели намеци "без имена" обаче нали, заставаш зад всяка своя дума :)), от висотата на скромното жилище на отдадения на наука и четене отдаден на науката отшелник:))). Ей! Бандата! Тук тия комедии взимат съвсем разюздан характер! Ша пукнем от майтап бе!
154.
Сбалк ямбол
03.02.2019 14:24:17
3
11
Ако дойде Чайкафарма, ще видите тогава какво зверско източване ще започне.
153.
До 147
03.02.2019 14:10:03
5
2
Чайкафарма.
152.
ВМРО
03.02.2019 13:35:47
9
18
Колко коментара платихте да напишат твойте хора в Сити Клиник София и работещите в Бургас,а д-р Контева пишете от ваше име както навсякаде се показвате лично когато имате лоби. Имайте доблест с д-р Казаков да пишете от ваше име. …….
151.
*********
03.02.2019 13:29:50
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
150.
Митко Иванов
03.02.2019 13:23:55
9
13
Поздравления за смелостта и будната съвест на Д-р Янакиев! Спокойно бих му се доверил да ме оперира!
149.
Големан
03.02.2019 13:15:46
1
3
На кого да вЕрвам? На НЗОК, на пациентите ли, или на лекуващите?
148.
ВМРО
03.02.2019 13:15:19
8
19
Браво,ако всички бяха като теб сега щеше да има и обесени. Нека доктор Казаков излезне с името и факти и каже колко коментара написа в Флагман. И да напише също за пациента опериран на 06.11 а починал на 01.12 който след байпас операция прави инсулт защото вече е подаден сигнал в прокуратурата. Нещастни безхаберници. Само бесилка за такива.Да живее България.
147.
До 146
03.02.2019 12:48:58
3
12
Бъди мъж. Назови ги по имена. Тези с по-големите и по-нечистите интереси.
146.
До 143
03.02.2019 12:03:35
8
13
Да, прав си - интереси има и то големи.
Проблемът тук е, че на този воевода Миланов някой друг му е дал в ръцете това знаме дето така геройски развява. Някой друг с още по-големи и нечисти интереси.
145.
До 136
03.02.2019 11:39:16
1
6
Петре, кого да съдя? Нали пак доктори ще правят експертизата, а е казано - гарван гарвану око не вади. Да си водял някой да е осъдил някога болница? Няма и да видиш. Там си е мафия. СИК, ВИС. ТИМ ряпа да ядат.
144.
Сеирджиеви ООД
03.02.2019 11:03:55
8
7
Читаче, :)) Неуморим си! Разкова клавиатурата! Давай, даваааай!
143.
Дааа
03.02.2019 10:53:35
3
19
Явно нечии много сериозни интереси е засегнал този доктор, щом толкова голяма дискусия събуди.
142.
*********
03.02.2019 10:42:34
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
141.
До 135
03.02.2019 09:48:24
8
8
Системата (не само здравната) е кофти, лекарите преобладаващо са съвестни и правят нужното. Тази болница беше пример за това.

До 135.Пациенти винаги умират, в множеството случаи - от състоянието си, рядко - от лекарска грешка - тогава се ходи в съда, а не се плюе пост фактум по форумите.
140.
До 137
03.02.2019 09:45:52
14
5
Да,обществена тайна е източването на касата и като такава е удобно средство за всеки посредствен и неконкурентноспособен да осветлява злоупотреби, когато нещо лично не му изнася - избирателно и нагласено - както е в случая.
139.
*********
03.02.2019 09:38:31
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
138.
реалист
03.02.2019 09:29:01
23
10
Горан никога не е блестял с интелект ама сега счупи тъпометъра, че и гнусометъра с него. От всички болници, за които имам наблюдение, в Сити най-рядко се прави стъкмистика и то от няма накъде, защото НЗОК не покрива реално направените разходи за лечение. Та много ми е интересно къде ще го вземат сега на работа Горан след тази излагация. Горане съветвам те да почнеш да четеш или обща медицина или да учиш чужди езици, защото не само се наака ами се погрижи и всички да разберат.
137.
Запознат
03.02.2019 08:14:39
2
20
Обществена тайна са тези методи за източване на касата. Абсолютно всеки,който работи в системата знае за схемите-отчитане на нереални манипулации,завишени цени (по обясними причини) на вложените медицински изделия... В ортопедия, неврохирургия, кардиохирургия и т.н И?!?! Схеми,работещи безпроблемно десетилетия. Респект за такива лекари! Докато пациентите не започнат да съдят болниците и лекарите не проговорят ще затъваме все по-дълбоко. Но проблемът е кой ще има дупе да се опълчи срещу статуквото.
136.
Петър
03.02.2019 06:47:46
9
18
Проблемът е един, и се казва НЗОК!
Не хората работещи в нея, а хората изградили тази система! Хората, които работят в Касата трябва сериозно да се замислят защото това все някога ще стигне своя лимит, както Касата обикновено се оправдава /лимити/. Тогава ще става страшно!!!
Доктора говори за умишлени "несъществуващи операции", които източват Касата /това сме всички граждани на тая проскубана Държава/, в това число и операцията на майка ми, която според ценоразписа е, 3500 лв.! Това е умишлено престъпление, за което Прокуратурата не думва?! Това не са единични случаи, и доктора ясно ви го казва, КОЛЕГИ! Може да е всякакъв, но поне не мълчи за престъпленията на господарите ви, които прикривате!
135, "убили" са баща ти, а ти се жалиш в пространството? Твоето, не е само твърдение, ами директно си обвиняваш болницата в убийство! Или ги съди, или недей да обвиняваш някого, когото може да те осъди за клевета!
135.
До 103
03.02.2019 02:04:26
9
15
Е, нали точно в тази болница убиха баща ми. Влезе за преглед зарафи едно леко пристягане на гърдите, а ни го дадоха в ковчег. Без подготовка, на другия ден още му направиха коронарографоя. От там тръгнаха нещата. Явно тромб, ма те и това не можаха да хванат. Точно за теи дни си отиде. Ми извинете, ма баща ви почина. От какво ги питам. Ми не знаем. Просто сърцето му спря, а нямаше никакъв проблем със сърцет - техни думи. Е как така е спряло бе джанъм. Вие къде бяхте. Просто са спали. Десет години по-рано също му правиха коронарография, но при истински лекари, въе Втора градска на проф. Григоров. При дена само го подготвяха, а тези некадърноци оше на другия ден, само да лапнат скъпата пътека. Проклети да са. Ако не бяхме го закарали там, още щеше да си е жив и здрав. НЕКАДЪРНИЦИ.
134.
Генчо и Тошко
02.02.2019 23:49:35
19
6
Горане, пудел такъв. Кажи пак бау-бау. Ауу , много си сладък.
133.
Чайка pharma
02.02.2019 23:18:35
5
17
Д-р Горан Миланов ще е първият, когото ще назначим в новата ни болница в Бургас. Той ще е нашата съвест, нашето лице в обществото. Респект !
132.
Айде бе Горане
02.02.2019 23:01:52
13
9
Знам че четеш. Напиши “Миланов” и се извини, бъди мъж , не педи.
131.
До лаик
02.02.2019 22:55:54
17
8
Горанчо, пиле шарено, Генчо те кани в Екатерината, искал да те шляпа по дупето...пак, ама разбрал, че си борец за справедливост и се уплашил.
130.
perfekten
02.02.2019 22:54:01
5
13
добре че е д-р гогов да и преглежда пациентите.и да се скапва от работа/
129.
трудова инспекция
02.02.2019 22:47:59
3
9
графиците кои ги прави.мирише. а извънреден труд.а кодекс на труда.мирише.кои работи от обяд,зависим от какво,хапчета
128.
лаик
02.02.2019 22:40:11
1
10
нещод-р симов мълчи.има камери.лесно е да хирург-фантом.и на саита го няма.то екипа е от 2,5 хирурзи.а каракашева къде е
127.
Чайкафарма
02.02.2019 21:45:25
12
8
Дръжте се бургазлии, Ние идваме !!!
126.
Колко жалко!
02.02.2019 21:35:30
1
19
Колко сме жалки-като общество, като ценностна система, морал... Днес лекарят лекува, утре ще бъде в ролята на пациент-чак тогава ще се замисли какво е да си от другата страна. И най-благородната професия е омърсена. Помните ли нелепата смърт на Д-р Георгиев - АГ ЛЕКАР. СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! Почина в същата болница. Тук трябва да замълчим...
125.
hoho
02.02.2019 21:07:19
1
1
https://www.flagman.bg/article/180018
124.
3456
02.02.2019 20:37:04
7
12
А умрелите след грижите в Сити Горчив Бадем на кого да се оплачат ?
123.
Господин
02.02.2019 19:48:31
13
23
Крайно време беше някой да разкаже престъпленията в тази болница. С арогантната управителка Контева със сигурност има още много случаи там.
122.
До 119
02.02.2019 19:26:11
1
14
Виж сега аз не съм си позволил да те обиждам за това се дръж малко по прилично,да запазим добрия бон тон , незнам какъв икономист си но виждам че живо следиш какво се случва да не си икономически свързан с Болницата , бъди жив и здрав приятелю но не давай излишни квалификации ... нямам представа иначе какво как са описали и по каква пътека са го направили не ме и интересува .... Важното е здравеопазването да е качествено и да се спрат от този тип безобразия във всеки аспект и ще има пари за всичко ... защото не може да продължава така !!! Икономисте ,спирам да коментирам най добри пожелания към качествените хора и към болницата дано се справят ....
121.
Мария Кръстева
02.02.2019 19:11:33
11
17
Жалко за добрите лекари.Хиляда пъти благодаря на Д-р Горан Миланов който ми спаси живота миналата година.Дано всичко се оправи и пак да се върнат в Сити Клиник.
120.
До119
02.02.2019 19:05:30
0
4
Ти разбираш ли, че всеки мошеник, като лъже с баща ти, ще излъже най-много до три дни престой? Тва е максималния престой, за който плаща касата.. защо да рискува с още 4 дена фалшив престой?
119.
До116
02.02.2019 18:58:43
2
4
Тъпунгера си е тъпунгер. Не работя в болница , имам икономическо образование. Казвам ти какъв е един от недостатъците на здравната ни система с една ЗК. Ама той си знае за целуфаните. Ае беги, виж по- далеч от носа си.
118.
До 116
02.02.2019 18:57:07
3
4
Няма такава клинична пътека, мой човек, която да е повече от три дена, че да има интерес отделението да "задържа" баща ти цяла седмица.
Като лъжеш, поне се информирай преди туй.
Или пък личния ти лекар не е в час
117.
116
02.02.2019 18:50:56
1
9
Но пак казвам добри специалисти добра техника Баща ми е жив до голяма степен благодарение на тях и от професионализма им още от времето когато бяха Понтика ... Дано се решат проблемите там и да продължават да лекуват и спасяват хората .. има си компетентни хора и институции те ще се произнесат ние сме просто лаици
116.
До 111
02.02.2019 18:43:44
6
4
От колко време работиш в болницата ??? Разбираемо е да се притесняваш за хляба си ! Но правилата и законите са за да се спазват не системно да се погазват , не казвам нарушават в България се ПОГАЗВАТ и ако не се правиха такива Шменти Капели щеше да има пари за Здраве и за всичко друго намен ми е ясно чене е само тази Болница да прави това нещо те са всяка 2 -ра това е проблема от погазването на всякви норми и правила скрити от Добри намерения и оправдания ..... Разбра ли ме и повече не ме занимавай с глупости щото всички сте маскари ... извършват се нарушение (измама) и ти ми търсиш оправдание що било така ..... ЗАЩО БАЩА МИ лежи 24 часа за определена манипулация а го водят че е лежал повече от седмица ... Това е толкова долно и искаш да го обвиеш в красив целофан от добри намерения ли е ....
115.
Най голямата лъжа
02.02.2019 18:09:54
16
13
“Напуснах бургаската кардиоболница в края на октомври м.г., защото не искам да ставам съучастник в престъпления - източване на Здравноосигурителната каса.” Уважаеми д-р Миланов , напуснахте болницата, защото не можахте да понесете мисълта и чувството, че ваш бивш състудент Ви стана началник и че е много по-способен от Вас. Нека да не се лъжем, да не лъжем и обществеността. Всичко останало е ала-бала.
114.
Асен Пенев
02.02.2019 17:49:49
9
10
109-и коментар е копиран от стената ми във Фейсбук, без мое знание и разрешение!
Но пък заставам зад всяка своя дума!
113.
Голата истина
02.02.2019 17:23:25
17
15
Още първото изречение под снимката не отговаря на истината. Г.Миланов не си е тръгнал от болницата заради никакви схеми. Той самият знае перфектно защо вече не работи в Сити Бургас. Оттук нататък цялата статия избива на емоция тип махленски разговори и напъни за "принципност и доблест". Тинтириминтири!! Разчита се на измъчения и опоскан български пациент да подеме вой за поредния случай на корумпирани бг лекари. Плоско и скалъпено без въображение.
Лабилната психика трябва да се подкрепи от стабилна финансова причина, за да прояви такова "мъжество". Да беше проявил поне мисловните си способности в писането на доноси, но и там не му се получава.
112.
Благодарен пациент,пратил си от джоба
02.02.2019 17:07:43
7
13
Само схемите в тази болница ли виждате,ами другите болници в най-добрия град за живеене,една болница на професионално ниво и вие некадърници долни се чудите как да я ликвидиране, за да съществуват университетските ви морги
111.
До 110
02.02.2019 17:01:07
7
9
Само схеми са ти в тъпата непроумяваща кратуна. Да ти обясня ли пак? Приемат се 2 човека за 1 и също нещо за което касата плаща 100 лв. Първият е на 30 год и всичко минава ОК, разходът му е 80 лв, остават 20 лв за болницата. Вторият е на 80 години с мн др заболявания и по- големи нужди , касата пак ти плаща 100 лв , но разходът на втория е станал 180 лв. Кой поема този разход? Нито НЗОК нито държавата се интересуват, а болниците нямат сметка да лекуват тежко болни. Страда пациента. И тези случаи не са рядкост.
110.
До 104
02.02.2019 16:39:55
4
9
Те парите не стигат точно заради такива схеми на болницата и всички останали по този начин никога няма да стигат за нуждаещите се
109.
!!!
02.02.2019 16:23:44
18
18
Дойде време и аз да се изкажа… Аз съм от ония, „крадци и убийци в бели престилки“. Работя в „Аджибадем Сити клиник Бургас“ от времената, когато беше „Понтика“ И не ме е срам…
Не съм от най-добрите, има по-знаещи и по-можещи от мен. Аз просто давам всичко от себе си. Като не успявам сам, успявам с тяхна помощ. Старая се да дам най-доброто от себе си винаги и за всеки пациент. Чета ежедневно …учебници. Даже в телефона си съм събрал медицинска библиотека, която на хартиен носител, ще ми заеме скромното жилище. И я чета! Ежедневно, всяка вечер чета нещо! Завърших медицина преди много години. Доста учебници прочетох оттогава, онези, задължителните май бяха по-малко. Ами така де, тогава станахме доктори, айде сега да станем и ЛЕКАРИ.
Не съм написал нито един за разлика от един колега, той бил написал осем!!!- не съм ги чел! Не съм ги и виждал, иначе с удоволствие бих ги прочел. Знам за тях единствено от неговия рекламен флаер, пуснат в пощенските кутии на блока. Сигурно щях да ги прочета… аз чета всичко, писано от него във Facebook, опитайте и вие- много е забавно „единствения лактолог“ в държавата и член на Токийската академия на науките, хабилитирано лице по фармакология да коментира състоянието и концепциите на спешната медицина. Това е забавната част… кацата с мед…
Капката катран обаче, разваля всичко… Доста капки се събраха… Тъпо е да „четеш по задължение“, нали? Ама на мен ми се налага! И не ми е забавно, на пациентите им е още по-малко забавно, но нейсе, тях кой ги брои за хора… Човекът е хабилитиран член… поставя диагнози, като аортна дисекация по една рентгенова снимка, белодоробна тромбемболия със слушалка и лекува с целодневната доза Хепарин, като едномоментен болус... МИ НЕ МИ Е ЗАБАВНО!
Щеше да е забавно… Ама много щеше да е забавно, да го прочета някъде, да се посмея. Ама на мен ми се налага да отхвърлям безпочвените диагнози на колегата с множество високотехнологични, скъпи и времеотнемащи методики. И да обяснявам на пациента… А той/тя, те гледа изпод вежди: „ама как така?! Докторът ми каза, че СПЕШНО трябва да ме оперират, иначе ще умра?!“ Айде да видим, колко е забавно?
Или пък… идва човек: „моят доктор ми каза по телефона да ми направите едно ЕКГ, и ако е нормално да си кара спокойно Нова Година“. Да бе, ЕКГ-то е нормално, ама оплакванията на човекът са толкова типични, че чак ми става страшно. И следват снимки по Viber, консултации по телефона, разговори с петричката врачка… В крайна сметка, човекът решава, че го лъжа, щото нали се е консултирал и „те ония в частните болници, все гледат да те приберат за нещо“ и си тръгва.
Малеееее, как предпочитам да бях излязъл от ония „продажници, дето само смучат от здравната каса“, щеше да е страхотен виц за маса, вместо да карам нова Година с мисълта, че защото не съм го убедил, че си разбирам от занаята повече от консултантите му, човекът се прибра у дома и умря, навръх Нова Година! Ми хич не ми беше забавно на Нова Година!
Общо-взето- голям смях! Много забавно! Изпращаш от кабинета човек с белодробна тромбемболия в болница. Оттам, след 3 дни го изписват с диагноза сърдечна недостатъчност. Ама изследването, което доказва или отхвърля белодробната тромбемболия е „пулмоангиография“… И не е направено… Ама има тънкости… прави се на скенер… с контраст… и ако покаже, тромбът се разтваря с лекарство, иначе само „дондуркаме“ пациентът и който оцелее, оцелее. Просто даваме шанс да се самокомпенсира, именно „самокомпенсира“ не самоизлекува. И после ПАК НЕ МИ Е ЗАБВАНО, да обяснявам на пациента и близките, че само лекарството за разтваряне не тромба струва 1500лева, ама при нас няма как да е по здравна каса, щото касата е казала, че на това място, на което е болницата, ако ние го лекуваме, тя (НЗОК- здравната каса) няма да плати. И после… пак в кабинета дочувам… как „си ги прибира при тях да си ги лекува, да им вземе парите. Щото не им стигат ония, дето точат от касата!“
Забавно, а?
Забавното е, че човекът си е жив, диша спокойно и си се лекува от основното заболяване, да му даде оня горе и природата още дълги години!
А да, и дъщеря му ми прати покана за приятелство във Facebook-a!
Голямо забавление пада, покрай източването на здравната каса, да ви кажа! Източваме, източваме… и колегите ни се смеят и им е забавно, особено когато шефката ти разкаже за клиничен случай с ново лекарство (една от малките революции в кардиологията в последните 2-3години) и как пациентът е лежал няколко месеца в болницата, докато го пуснем да си ходи по живо, по здраво и след 2 месеца да дойде да ни пита, дали би могъл да покара ски. Ама забавно им се струва на колегите от други болници и градове, как да не им е забавно… Как да повярват, че е лежал с месеци… Ми забавно им е я, и на вас би ви било забавно, ако знаете за колко дни пролежаване плаща НЗОК по тая диагноза… Миии идиотията понякога е забавна. Ама аз съм горд, че работя на място, дето такъв тип идиотия се смята за норма!
Ами да, забавляваме се. Точим НЗОК. Точим я бе… имаме си и апарат за хемодиализа… в реанимацията. О, всъщност ние нямаме реанимация- нямаме право, според НЗОК- и пак щото сме на това място! Забавното е, че ако имаш Отделение по Реанимация, НЗОК ти плаща, по 500лв, на пациент, на пролежан ден, само защото лежи в отделение по реанимация!
Беше ми мъничко по-забавно, преди време… Имахме колеги- хирурзи, кардиохирурзи… Специализирахме, учехме се един-друг, помагахме си… Изучихме се. Повярвахме си. Някои- повече. Имаше ВЕЛИКИ, от които да се учат. После великите ги домързя, отдадоха се на величието си… ( за алкохола- не коментирам). Смениха ги. Оказа се, че можело и по-добре… Имало и по-добри… И някой се почувства засегнат. Вместо да се загледа в по-добрите, реши че го мачкат. Излезе в болнични… удължи ги… реши да напуска, щото не му дават да се докаже. Не ни беше много забавно, ама преглътнахме. Забавното дойде, когато осъзнахме, че въпреки липсата на ВЕЛИКИТЕ, става все по-лесно и забавно да се работи. Ами да! Не толкова великите оперираха по двама на ден и О, чудо! Въпреки липсата на ВЕЛИКИТЕ в реанимация имаше свободни легла!!! И болните им ги изписваха според срока на клиничната пътека! ( нали разбрахте, че източването най-после може да започне- касата НЕ плаща за престой извън клиничната пътека) и в болницата се роди нов крилат лаф, отправяме го сутрин към болните, дето от вчера искат да си ходят, ама НЗОК не ще да плаща и ако болният е лежал по-малко, отколкото изисква клиничната пътека (ама до минутка- затова беше оная драма с пръстовите отпечатъци и четците за лични карти). Та все по- често се налага на болния сутрин да му кажем: „Имаш присъда по здравна каса, налага се да си я излежиш!“
Смея да претендирам за авторството на тоя лаф ;)
Ама по- дребния велик, реши да си мъсти…(оня, дето беше в болнични).
И стана много забавно… Настана едно надлъгване, едно надприказване...
На затова и дойде време и аз да се изкажа!
108.
Старша
02.02.2019 16:22:24
4
29
В Аджабадем го правят и в Токуда, и в Онкото. Всички болници и всички отделения го правят. Не само в частните. В държавните, университетските и общинските е абсолютно същото. Целта тук е да разсипят Сити Бургас.
107.
САИЛ
02.02.2019 15:54:31
3
14
Хората в много тежко състояние мноооого често умират.
И щото няма отделение по реанимация, НЗОК не дава, - на шестте реанимационни легла в тая болница са спасени повечето хора в много тежко състояние, които на много други места просто щяха кротко да си умрат, защото НЗОК е преценила колко струва лечението им....
106.
Мария Вълкова
02.02.2019 15:53:27
4
13
Защото прекратяват дейността на болницата поради изтичане на договорът й за наем! За това ли точно сега излиза тази публикация?https://www.peticiq.com/222764?fbclid=IwAR3w27sCYGJGXShIdb_gW9T3eOCSMsTwLalCNUfV8cOLTI-0gfzdCUIx_EY
105.
Райков
02.02.2019 15:49:17
13
10
Статията звучи гръмко и за незапознат човек отстрани веднага разпалва възмущението. Хората от гилдията познават детайлите и биха могли да дадат компетентно мнение. Знам само, че болница Сити клиник Бургас и нейните лекари имат заслужено висока оценка от хората.. но уви схемите, в които се използват дребни души като авторът на тези "истини" ще решат съдбата на нуждаещите се кардиоболни в региона.
104.
също до 96
02.02.2019 15:38:12
6
8
Ключовата ти дума е “ в много тежко състояние” . Много тежкото състояние - изисква много средства. Защо не отиде да ревнеш пред НЗОК , че парите за неговото състояние , които те отпускат- не стигат.
103.
До 96
02.02.2019 15:33:13
7
13
Да беше отишъл в друга болница. Просто баща ти вече нямаше да е жив. И аз съм плащал за баща ми. но съм доволен от грижите. Операция с байпаси за 10 000 от НЗОК- да ама не стигат. 2500 лв контрапулсация, кръвоспиращи за 6000 лв само първия ден, няколко кръвопреливания, тежки антибиотици за 2 седмици, диализа на място за 6-7 0000. Но баща ми е жив , защото хората там не се примириха даже когато аз нямах надежда.
102.
В. Христова
02.02.2019 15:32:25
17
12
Ниската лична и професионална хигиена на бившия хирург, както и природната му ограниченост не му позволяват да прозре каква маша е в нечии още по-корумпирани, от тези срещу които доносничи, ръце... Ще по живеем, ще видим как и от следващото си работно място ще излети с подвита опашка и как след това ще плаща цената на еднодневната си слава из бургаските медии с грандиозните си разкрития. Градът е малък, къде ще си търси работа след това!? Може би в биг брадър, за там точно пасва, народът е жаден за хляб и зрелища... Докато истинските лекари си изработват смените и лекуват.
101.
Шльокавица
02.02.2019 15:19:42
16
12
Свиренето на толкова чувствителна обществена струна и фактът, че в частните болници действително има източване на пари не правят въпросния доктор Миланов по-малко червей... Той просто яхва вълната за личните си дребнави низки цели, в резултат на което ще премине от Блек Рам на малцово :) нищо повече и не за дълго :)
100.
Възмутен
02.02.2019 15:13:15
14
12
Тръгнал да изобличава корупцията..крадецът вика Дръжте крадеца!
99.
Хипократ
02.02.2019 15:09:31
18
11
Тези, които са поръчали "разкритията" на онеправдания, недоказал се хирург Горанчо Милановски, да внимават - и тях ги очаква същата атака, когато лъсне колко са възможностите му в медицината и ефективността на работата му. А докторът може да си изкарва хляба с писане на компромати, явно до там се простират и възможностите му. Докато не го научат всички що за продажник е и не му се наложи да търси местопрепитание другаде, много на далече. Жалко само за хората, работещи в болницата, на които са чужди подлостта, лицемерието и сребролюбието...
98.
VALERIAN
02.02.2019 12:32:09
18
17
Вярвайте на доктора всичко е вярно , проверките много неща ще покажат , вярвам на доктора защото лично съм засегнат от тази болница и безобразията който се случват два пъти е трябвало да се опре до тях и два пъти имаше лайняни работи , но кой каквото прави това ще намери и заслужи , Но немога да се изкривя и на бялото черно да кажа имат Добри специалисти и добра техника .... но до там .....
97.
Анаконда
02.02.2019 12:31:10
17
23
Типична постъпка на страхлив и посредствен хирург, когото идеално устройваше старата схема - да лежи като прасе в локва и да е доволен от себе си, с алкохолизиран началник и никаква самокритичност. Защото истината е, че Казаков е блестящ, техничен хирург и истински перфекционист, който нямаше да търпи грешките ти. Нямаше доблест да работиш до него и сега плюеш към високото, където и без това не стигаш! Лесно се водиш, Горане, но за хората е ясно, че това е фарс! Погъделичка хората по най-болното им място-корупцията и парите за здраве... С това ли ще правиш име, като не можа с Кардиохирургия
96.
До 93
02.02.2019 12:23:16
16
24
Това че някой е проговорил за безобрзията който се вършат там , аиде сега да е непризнат и подтиснат от колегите си ... това че вие работите там и не ви устройва че някой изнася истината е съвсем друго ... само ще кажа че бях сигурен че ще дойде ден в който ще излезе истината за вас и само ще допълня ... Баща ми беше пациент в доста тежко състояние (здравно осигуряван) Контева ми изкара документи който бях заставен да подпиша за извършените бъдещи манипулации на стойност 8000 лв,защото нещата седяха така или гадните пари или Баща ми в изключително рисково състояние според вас какво се случи? платих си .... преди известно време беше приет пак за профилактичен преглед,беше му извършено продухване на стент и цялата терапия му беше променена до тук добре 24 часа лежа при тях ОБАЧЕ тънкия момент е отивам с ден два сле изписването при личния да изпише в книжката новата терапия след два месеца при Личния отива проверка от здравната каса какво се случва пишат АКТ на личния защото е изписала лекарства а към ония момент баща ми бил в болницата още лежал с две думи писали че баща ми е лежал 7 -ца при тях а той реално е бил 24 часа при тях после си го прибрах .... такаче вярвам на Лекаря и ще видите че много неща ще излязат на яве .....
95.
Д-р Ох Боли
02.02.2019 11:34:22
0
21
Темата е с широк обществен отзвук..., но много енергия се хаби в дрязги...
Компетентните държавни органи да се самосезират и да установят истината и накажат виновните, ако има такива....
94.
*********
02.02.2019 11:32:02
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
93.
Моето име
02.02.2019 10:35:56
26
13
Смешна е цялата работа. Някакъв лекар, обиден, щото е непризнат в болницата, решава да си отмъщава на колегите за собствените изцепки в работата си, жалвайки се чрез случаите на точно тези изцепки...Под предлог, че иска да катурне корумпираната здравна система :) Междувременно покрай личното отмъщение и очерняне на болница, в която работят над 100 души, той лично ще получи работно място в бъдещия купувач на Сити клиник Бургас... Тогава пак ли ще бъде такъв борец за честност и справедливост? Може би първо ще поработи 7-8 години и съвестта му ще проговори чак като го изритат за некадърност и оттам...
92.
Гошо
02.02.2019 10:25:53
12
15
Браво. Така се прави журналистика! С проверени факти.
91.
Зоя
02.02.2019 09:24:26
9
25
Познавам и двамата лекари! Спасиха живота на дъщеря ми три пъти! Доктор Миланов и доктор Якимов са не само професионалисти, но и прекрасни хора! Те са искрен и, честни и отговорни! Пример за цялото здравеопазване в България! Лекари които държат за пациента и правят и невъзможното за да го спасят! Благодаря Ви др. Якимов и др. Миланов! България има нужда от лекари като Вас!
90.
До 60
02.02.2019 09:18:32
11
13
Ей, не закачай Читачето. Той може да е.простак, но е един от малкото в Бургазъ, който може да ти постави правилна диагноза. После е лесно. Следваш инструкциите само.
89.
Да въ питям нящо Флегман
02.02.2019 09:00:33
5
8
Е, що трихте коментарите на хората в предната статия за т.т. кардиохирургия? Добре ви платиха или от глупост? Престанете с тази цензура, че ставате смешни. По-добре чуйте истините които хората казват, а не да защитавте интересите на мошениците. Апропо, в статията не е засегнат проблема с т.н. мъртви души. Една бройка с отчита хоспитализирани, съвсем друга е бройата на реално лецащите в отделението. Ма това не е само там. И в най-забутаната клиничка го играят тизи филм, при това от дълги години. Сестра, колко са мъртвите души днес - въпрос на доктор в болницата в Средец, Грудово де.
88.
Предложение
02.02.2019 08:14:06
6
19
Нека " ученичката на д-р Чирков" излезе пред хората и направи опровержение на казаното от доктора. Става въпрос за много пари. Нашите пари. На най-бедните и най-болните в Европа.
87.
Флагман
02.02.2019 07:38:08
8
19
не научава сега за пръв път за лекарската небрежност и огромната корупция в здравеопазването. Тук е писано за изнудване на болни бургаски болници, за това, че биват изоставяни на произвола на съдбата, ако не бутнат пари на лекарите, за това, че онкоболните се оставят на доизживяване по същата причина... И последното е казвано именно от лекари! Случайно ли си отиде внезапно неотдавнашен шеф на едно болнично онкоотделение здрав, прав и в разцвета на силите си? Мисли ли един онкохирург от същата болница уж с ангелска фамилия, но с демонско поведение, че веднъж като го е застигнало възмездието,оставяйки го без съпруга именно заради онкозаболяване, и той няма да си плати! Лекарите са едни от най-богатите хора в България, нагли и безпардонни, търгаши, които за пари като едното нищо залагат човешки животи. Нека бъдат извинени за тези думи онези лекари, които все още имат съвест и си изпълняват професията съобразно Хипократовата клетва. Но пациентите не са виновни, че покрай боклука и те биват засипвани с него. Виновни са и те, защото ако ние виждаме върха на айсберга поради някоя пациентска лична трагедия, те ежедневно стават свидетели на това, което сега разказва този доблестен мъж, а вкупом си мълчат...
86.
Мдйдйд
02.02.2019 07:23:09
7
16
Браво !
85.
Петър
02.02.2019 07:14:28
6
25
Доктора да е жив, и здрав, и да продължава да говори! Мълчанието е прокоба, а не злато!
Генчо, медицината учи ли те да лъжеш, и крадеш от болния? Защото това, което разказва доктора е истина! Заплата? Ти си получаваш заплатата чрез лъжи, кражби и измами с високо рискови заболявания? Надявам се да не си доктор! А, ако си, изгори дипломата си, и повече нивга не е припарвай до медицина! Освен, ако не искаш да си разчетеш ЕКГ-то.
84.
емигрант
02.02.2019 05:39:03
8
25
Браво - не говорете глупости а бъдете подръжка на лекатя. Ето така следва да не се мълчи и да се подкрепя корупцията в България ,Това засяга всеки. Да си болен и да си осигурен и да плащаш е порочно. Мислете хора , това са вашите пари. Сигурно всеки си задава въпросът защо е така. Погледнете кражба от долу до горе , една порочна система.
83.
Мария
02.02.2019 05:07:48
4
25
Не ви прави чест да коментирате колега по този начин. Е как един не си написа името...
82.
Kum Gencho 2
02.02.2019 00:57:34
8
11
Ekg,много добре си ги разчита!Преди да стане лекар е учил много за медицината и сестринството в Македония!
81.
Ali
02.02.2019 00:53:02
3
13
Evala!Bravo!
80.
колега
02.02.2019 00:30:01
7
27
Дълги години съм работил с доктора, весел, достоен и добър професионалист. Шапка му свалям за куража да разобличи тези измами! Мъжага!
79.
*********
02.02.2019 00:28:23
4
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
78.
Генчо 2
02.02.2019 00:21:27
21
11
Аве мъжкарче, като си толкова отворен, кадърен и доблестен, къде беше последните 7 години, кой ти дава заплатата, що не рева тогава тъй и преди 21.09.2018- пътеките пак са били същите? За тези години поне да беше научил елементарните неща в медицината-едно ЕКГ да можеш да разчетеш без да връщаш пациентите от вратата! Дребна душица беше и още по-дребна ще си останеш!!!
77.
Кръстева 2
02.02.2019 00:10:51
19
11
Времената се менят скъпа, хората също, аз също съм работила с него. За хирург не става, беше добро момче, сега обслужва нечии интереси.
76.
Абе Гале
02.02.2019 00:05:22
12
3
За Горанчо ли говорим? Голяма шегаджийка, кефиш ме . Дай телефонче
75.
Кръстева
02.02.2019 00:02:50
9
27
РАботила съм с д-р Миланов преди години,прекрасен човек,голямо сърце,умен,добър и можещ хирург!И винаги е заставал на сттаната на справедливостта!Никога не е правил конфликти!Явно,някой найстина го е засегнал!Д-р Миланов,с вас сме!А,тези анонимните ви колеги,дали спят спокойно,след като толкова ви плюят,че казвате истината!
74.
Галя
01.02.2019 23:59:09
10
25
Прекрасен доктор,добър професионалист,отговорен в работата си!
73.
пациент
01.02.2019 23:45:53
8
22
Хора тук има изброени няколко подобни случая не само един. Ако това е вярно, колкото и добри специалисти да са, говори за сериозни нарушения и измами с диагнози и операции. Това освен, че е източване на здравната каса, е и голяма безотговорност към пациентите. Никой от пациентите на тази "болница" не може да бъде сигурен какво точно са му направили великите добри доктори. Много лошо...много.....
72.
До 70 от wind of change
01.02.2019 23:44:25
16
12
Ми сменят ги , щото старите началства и Горчо просто не стават , мен ме боли...аз и в ЦСМП мога да рАботя, ама Горанчо и за т’ва не става
71.
?
01.02.2019 23:37:17
6
8
Ох боли; Ти пък какво спасяваш , виждал ли си умиращ човек, който да върнеш от оня свят.
70.
До ми аз
01.02.2019 23:32:20
6
8
Нещо много си напред с материяла...колега! В Ситито напоследък си сменят началниците на сърдечните хирургии. Гледай да не им стане традиция, да не те отвее и тебе вятъра на промяната.... ;)
69.
Лаик
01.02.2019 23:28:46
3
13
Много неща не знам, oбаче едно нещо знам със сигурност - това не е пластика!
68.
Д-р Ох Боли
01.02.2019 23:26:51
13
19
Смешна работа:) и се наредили разни "респект" да викат:))) не ви ли е ясно какво става? Не са могли да се разберат за парите и процентите и сега почва плюенето! Тая схема с надписването се играе от 15 години, цели болници само от това се хранят, мерцедеси и вили се купуват, сега баш видиш ли ти му заговори съвестта на Горанчо!?
Драги ми богопомазани "кардиохирурзи", не ви ли стигат пътеките по 10000 и 20000 лв, не ви ли стига, че обирате финансирането на половината болнична помощ, ами сега взехте като кифли да се излагате и да говорите глупости по медиите!? И стига сте ми говорили за съвест - къде му беше съвестта на Горан до сега? Цялата работа е за "кинти" пичове.
А на оня пуяк Генчо Начев, вместо да го плюете трябва краката да ми целувате, че ви уреди с тия благи пътеки и ви оправи на всичките далаверата!
Не че ми пука за алчните ви душички, ама вземете си уреждайте сметките "тихичко", без да крякате глупости, че плюете в лицето на цялото съсловие! А някой все още са лекари и се тряпят с 10 пъти по малки пътеки от вашите също да спасяват животи!
67.
Тръмп
01.02.2019 23:22:12
5
19
Всичко е вярно! Д-р Миланов е мой личен приятел и познат
66.
Генчо и Тошко
01.02.2019 23:18:58
17
12
Горанеее, Горончооо , кажи нещо де...пуделче- бау, бау....пак те разкриха. На калпавия уй , все нещо му пречи. Айде утре у BTV-то.
65.
Доналд Тръмп
01.02.2019 23:00:53
5
12
Една вечер ми беше зле и попаднах на дежурния македонски лекар, който ме посрещна с думите "Ако ти мислиш, че е спешно ще те прегледам, ако не мислиш, че е спешно си тръгвай". Много ми хареса доктора. Затова казах на Каменов да ги купи тия и да го направи шеф
64.
док
01.02.2019 22:46:54
20
16
Браво Д-р Миланов, много сте смел, много сте съвестен като гражданин и се борите против източването на здравната каса. За случаите които така описателно изброявате, разходите направени от болницата за тези пациенти многократно надминават реимбурсирането от здравната каса. Тези пациенти сега водят нормален живот в резултат на колективните денонощни усилия на всички работещи в болницата. Колектив с който Вие не може да работите.
63.
Стига!
01.02.2019 22:39:17
7
34
Какви клоунски коментари, не е истина.. .! Човекът застана с името си, разрови в тинята. Да, нека си признаем всички, че системата не работи!!! Нека признаем, че много се КРАДЕ! Не е ли това целта? Събудете се, хора!
62.
Моето име
01.02.2019 22:38:30
17
16
То да не се окаже накрая, че д-р Миланов е сгафил, а се опитва да очерни бившите си колеги? Тя стана една.....
61.
Македонски боец
01.02.2019 22:34:33
13
10
Момчета аре да приключваме вече, че ме заболя рамото.
60.
Т. Каменов - приятел на Д. Тръмп
01.02.2019 22:29:35
6
12
Споко , кацам в Бургас скоро: 1/лепвам стикера “Чайка” върху “Ситито”. 2/ Горан Миланов- началник Кардиохирургия. 3/ Читаков - началник Кардиология. 4/ Митето Кехайов- управител, ако успея да го примамя с 20 бона заплата, че е уникално ценен кадър в Швеция.5/ “купувам “МБАЛ, Дева Мария, Бургасмед. 6/ отивам при Тръмп
59.
ми аз
01.02.2019 22:26:55
20
14
-Е ли, зашитата аорта, дето си я пробил и се е наложило да сложиш кръпка (patch- in english),, пластика или не е??? И ти що не си я писал, бе аланкоу???
-Ами, щот не съм правил „пластика“!
-Ами, кат си я пробил, и после си я шил с допълнителен материал, що е то, бе аланкоу??? И що не си го писал в протокола???
-Ами де да знам, ама не е „пластика“, щото НЗОК ще трябва да плати повече, заради туй, дет съм пробил и после зашил! Пък аз съм велик хирург и таквиз неща не правя!
58.
До Казакича
01.02.2019 22:20:36
11
12
Не мога имам обострен плексит
57.
Оооох
01.02.2019 22:17:32
2
14
Няма такава държава.
56.
Казакича
01.02.2019 22:15:09
5
10
Дайте ми го тоя 1в1
55.
Донка
01.02.2019 22:14:48
6
10
Въй, тука било много забавно. Правя пуканките!
54.
Филмов Критик
01.02.2019 22:10:16
2
11
Очаквайте ЗАРАЗНО ЗЛО 7 "МАКЕДОНЦИ ТЪРСЯТ ВЪЗМЕЗДИЕ"
53.
Чайка
01.02.2019 22:07:52
5
14
Кацаме в Бургас. Ще грабим наред и ще сеем евтини хапове. Мухахахаха
52.
До Щерю
01.02.2019 21:52:59
0
4
Читаче, спри се бе, майна!
100 пъти го пусна тва
51.
Лили 2
01.02.2019 21:52:33
2
7
250 euro X 80 милиона население за Германия ; 8 euro Х 8 милиона население за България. И то много груба сметка. Сама виждаш разликата Лили.
50.
До гражданин
01.02.2019 21:46:58
6
10
Когато за 16 лв на месец осигуровка- ти или твой близък иска сърдечна операция за 10-15 Хил , а разходът ти стигне 25-30 Хил по някаква причина- случва се често, кой плаща-ходи реви на НЗОК, няма да чуят. Основна причина за точенето на НЗОК. Питай , Горан Миланов- запознат е
49.
Динамо
01.02.2019 21:43:18
16
15
Докторите в тази болница са на много високо ниво.
Обслужването е перфектно.
А доктор Контева е светило в кардиологията.
На нея дължа живота си
БЛАГОДАРЯ ВИ ДОКТОР КОНТЕВА
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС СЪМ ЖИВ И ЗДРА
48.
Стела
01.02.2019 21:42:09
17
13
Някой щи попита ли, памиентите преминали през болницата, как са се чувствали и дали са доволни от лечението, което са получили? В тази болница са лекувани пациенти,които са имали разходи по 40-50 хил.лева,а реимбурсацията от здравната каса е била 14500лв.Това дали е измама? Искате да унищожите една перфектна за нашите условия болница и хората,които работят в нея.Д-р Миланов,многхо добре знаеш това,но излезе голям мерзавец!
47.
др Тодор Якимов
01.02.2019 21:42:07
8
31
Уважаеми т. н. колеги,
Може ли, когато използвате моето име, да използвате собственото си име? Никога не съм си позволявал, да използвам епитети по непотвърдени данни, относно мои сътрудници.
За разлика от вас, аз и др Миланов имаме авторитет изграждан в продължение на седем години и половина, които оставиха следа в историята на здравеопазването в Бургас. Не се намесвайте в нашия професионален и личен живот!
Не сте компетентни! Такива са държавните контролни органи, БДК и нац. консултант по КХ.
По темата може да си споделяте само с мен. Успех!
46.
Доктор Ох Боли
01.02.2019 21:30:04
6
24
И в Лайф Хоспитал правят така и в УМБАЛ и къде ли не!!! Яко точене пада, така докторите си заработват по 10 бона на месец на наш гръб
45.
Лили
01.02.2019 21:25:08
3
8
Ей за това ще си стоя в Германия.Ще ходя по лекари,ще ме лекуват,ще ме оперират и няма да ме гледат в ръцете .Жалко за родителите ми,които плащаха четирицифрени подкупи и в Бургас и във Варна и в София.Но животът на всеки му е мил.Да ,плащам по 250 евро към здравната каса на месец ,но с тези пари си купувам спокойствието .
44.
гражданин
01.02.2019 21:24:13
5
20
Все едно има нормален човек,който да не знае че касата се точи от мафията на белите престилки по най-безогледен начин !
43.
До лаикчо
01.02.2019 21:12:04
14
6
Щото той стои в едни дълбоки и миризливи ла'на, които не съвсем сам сътвори и явно не му пречи да е там. А ние нямаме общо с това.
Жалко, че още не осъзнава как го използват като маша и после няма да им е нужен.
Нищо, толкова може момчето
42.
лаик
01.02.2019 21:02:37
7
30
Не разбирам, но лекарят си застана с името и лицето си! Пишете, а се криете зад фалшиви имена!!! Долно!
41.
Abc
01.02.2019 20:56:23
16
19
Айде бе Горанчо, разкажи за проф Начев- неговите далавери за милиони; Разкажи на колко водки е бил Я. в 12 наобед . Разкажи как кьопавите ти операции лежат по 20 дни в реанимация, а сега излизат от там на 2 -ти ден. ....Топкиии.....топкииии немаш. Респект , поклон пред д-е Горан Миланов. А и слагането на цици- също се нарича пластика
40.
Чудя се
01.02.2019 20:55:28
10
6
Плебеите винаги са били жадни за хляб и зрелища. И сега типичен представител на по-ниските им прослойки успява да ги зарадва повече от бТВ и Нова, като създава невероятен фурор с къртещи истини. Интересно, що тия плебеи малко не се замислят, как така седем години техният герой не само не подава сигнал, ами и той пирува и ликува.
Много ми е интересно какво ще излезе.
39.
До Методиева
01.02.2019 20:37:25
2
6
Методиева, я кажи по колко плати на някои медии? Уж да ти "отразят" инициативата, а всъщност е "такса спокойствие"?
38.
DJARO
01.02.2019 20:35:09
2
2
Ami samo v Sofiq ima 80 bolnizi(kliniki)ve4e...po vremeto na taka nare4eniq komunizam bqha 8-10 bolnizi s Pirogov daje....Zdravnata kasa q to4at naludoi na pusto, o6te purviq manadat na Razboiko, Simeon Dqnkov i razkaza igrata.ako si spomnqte za POSTNATA PIZA na Dqnkov....otkradnaha milionite i Razboiko go natiri v USA, za da zamaje vsi4ko,Boiko ima tam v USA zaporirani nad 2 miliarda dolara,v Delauer(6tata),zatova sa nervni i dosieto mu e na buroto na Trump,zakona MAGNITSKI,6te go zastigne.....zatova dava i razprodava Bulgariq kakvoto mu naredqt ot Amerika e SAGLASEN,tolkova e qven,pak za Peevski prestupno mul4i,ama Debelaka go durji s kompromati....pak za KTB,..ujasssss
37.
Методиева
01.02.2019 20:28:37
14
15
А дали "доблестният и самоотвержен" доктор Горан Миланов не се гласи да се върне "на бял кон "на същото място, след като Чайкафарма успеят да прилапат най-накрая и Бургас. Защо чак сега излиза тази информация ако е истина? Може би едва сега докторът е намерил спонсор, който да го мотивира да проговори "истината" - сам е посочил колко дълго болница Сити клиник му е давала хляба. Тежко на съвестта му ако е така...
36.
Ани
01.02.2019 20:27:25
22
14
Д-р Якимов беше уволнен заради алкохолизъм и некадърност. Д-р Казаков е в пъти по-можещ от него. Пациентите имат късмет, че той дойде да работи в Бургас! Д-р Миланов, до скоро плюеше по проф. Начев, сега изведнъж какво се промени? Смешен си вече!
35.
СМЕ
01.02.2019 20:23:05
8
25
Защо хора, без медицински познания, дори базисни имат наглостта се изказват неподготвени? Повечето сте невежи във това отношение! Горан е прекрасен и човек и лекар, малко могат да бъдат на неговото ниво! Тази статия трябва са се коментира от позиция на запознатост, а не на догадки и необосновано осъждане! Нелепи изказвания, предизвикващи погнуса, свидетелство за това, че обществото е стигнало дъното! Този който пише, че колегата се е изложил, да се аргументира, защото съм сигурен, че не може, дори това да е друг колега! Жалко колко злобни и неграмотни хора има сред нас!
34.
от ОПГ
01.02.2019 20:09:12
8
19
Давайте по-бързо да се сплотяваме и да го смачкаме тоя Миланов, тая душица дребна дето ни разбива схемите. Събирайте се от всички страни - подкупвайте прокурори и полицаи, съдии, следователи - да го прибират на топло Горан Миланов, че както е тръгнал може за всички нас да разкаже.
33.
Аbc
01.02.2019 20:00:26
19
13
Борецо за справедливост, обясни, че не можа да понесеш, че новият ти началник може и прави всичко по- добре от теб; кажи защо преди 8 години избяга от Генчо Начев; разкажи що за човек е “великият” Професор...ама затова нямаш топки- не ти стиска; Разкажи за следващия ти началник - изгонен заради алкохолизъм. Хайде борецо
32.
Генчо
01.02.2019 19:53:33
20
13
Горанчо, знам че ти харесваше всеки ден да те мачкам като гнида. Затова сега така ме обичаш. Ела пак при мен да ти разпъвам дупето всеки ден, както ти харесва. Целувки Генчо
31.
крайно време беше
01.02.2019 19:51:11
5
29
И сега ако имате малко останал морал вместо да го подкрепите колегата си, вие почнахте да го плюете и ще го разкъсате. Жалки сте, докторчета, анонимни сте, как спите? Повечето сте станали мародери, като съдиите ни.
30.
САИЛ
01.02.2019 19:48:42
22
14
Горане, много се изложи! Винаги си се излагал, но сега е грандиозно. Сам знаеш, че е така.. Това е достатъчно.
Внуците ти ще ги е срам от теб.
Знаеш, че истината не може да стои скрита. Тия твоите фоерверки колко мислиш ще изкарат...
29.
Стела
01.02.2019 19:45:58
22
13
Д-р Миланов,как спите спокойно?
Много долна война сте повели,след като и Вие ,и много Ваши колеги знаете каква е всъщност истината!
Трудно се приема ,друг е по-кадърен от теб,но дребната душица надали ще го разбере!
28.
мхгдстъуйг
01.02.2019 19:34:37
12
11
Bravo doktore a na vas kolko pari vi dadoxa i kakvo vi obeshtaxa za da dadete publi4no izkazvane.Nie znaem na kogo lijite gaza i zashto ste napusnali tazi bolnica,zashtoto ne stanaxa vashite sxemi.Zasramete se ,zaradi doktor4eta kato vas nqma medicina.Zavist,,,,,,,,,,,,,,,jalki sashtestva!!!!!
27.
Начев
01.02.2019 19:09:01
17
13
Д-р Миланов всъщност копнее да работи на същото място, но не си харесва началника- толкова е просто. А Бургас си заслужава идването на Чайкафарма и техния стил на работа/ всички знаем за Ямбол/-вместо автобуси с туристи, автобуси с баби, дядовци за коронарографии.
26.
Към Abc
01.02.2019 19:08:02
4
23
Abc, навярно никога не си виждал аорта отблизо и затова не знаеш, че не всяка интервенция върху аортата е пластика. Т.н. "запушване на дупката", което е изключителен "медицински" термин, може да се зашие с проленови конци и филц или ленти. И това не е пластика. Прочети малко повече, ще ти е от полза. Иначе злобата преобладава над знанията.
25.
Иван
01.02.2019 19:00:20
6
17
Здравната каса трябва да се затвори.Всички болни трябва да бъдат лекувани,безплатно щом работят за тази държава трябва и безплатно,да се лекуват както едно време.
24.
Иван
01.02.2019 19:00:19
5
26
Здравната каса трябва да се затвори.Всички болни трябва да бъдат лекувани,безплатно щом работят за тази държава трябва и безплатно,да се лекуват както едно време.
23.
браво
01.02.2019 18:56:09
3
25
Браво за смелостта на д-р Миланов.
Но сезирането на НЗОК, здравния мимистър и тн е огромна грешка. При установяване на такива престъпления трябва да се сезира ГДБОП за да се свърши работа, останалите не разполагат нито с ресурсите, нито с уменията, а вероятно и без нужния морал за да докарат нещата докрай.
Успех все пак и дано съм в грешка!
22.
Неа
01.02.2019 18:52:24
4
22
Браво ! Съвестните доктори напускат , а тези които безчистват са оставяни . Защо ???
21.
Дядо Йоцо гледа
01.02.2019 18:51:35
2
20
Тая държава няма да се оправи....Крадливо племе сме.
20.
kkk
01.02.2019 18:51:22
5
24
А основния проблем в тази гнусна за съжаление история, според мен е че заради едни крадци и мошеници, смеейки да се наричат лекари, медицината и в частност Бургас губи двама изявени специалисти кардио хирурзи, които вместо да спасяват човешки животи, се борят с "вятърни мелници" и са напуснали професията и се занимават с това, което не им е работата. Жалко!
19.
До Божидаров
01.02.2019 18:46:53
3
10
А ти за толкова години какво направи по въпроса? Плямпаше глупости по СКАТ и развеселяваше с поведението си Общинския съвет. Смешник. Прибирай се в село Черноморец и не се показвай никога повече.
18.
Пациент
01.02.2019 18:46:26
22
8
Браво Докторе!
Като е имало далавери,защо си стоял и си работил там толкова години,или причината е друга ,за да си толкова ядосан?
Аз съм доволен от обслужването в тази болница ,която въпреки ,че е частна , пациента осигурен или не е на първо място!
Жалка е тази война!
Ние Докторе ще умираме!
17.
; -[
01.02.2019 18:44:20
1
19
Tрябва да се взема прьстов отпечатьк и видео запис от оперции струващи десетки /стотици хиледи лева и после комисия да привика пациент подложил се на операция за контролен преглед при констатирана измама ВРЬЩАНЕ на ПАРИТЕ и прекьсване лекарски права
16.
Доктор Хаус
01.02.2019 18:42:17
4
42
Много хора на много високо ниво в държавата са замесени в този бизнес за милиони. Ще смачкат всеки, който дръзне да им ритне кочинката. Евала на д-р Миланов. Да го подкрепим и да не спираме да задаваме въпроси. Крадци от здраве е равно на Крадци на животи!
15.
Божидаров
01.02.2019 18:42:13
1
22
Няколко здравни каси-конкуренция и естествен контрол! Ама корумпетата не щат, а управляващите кълват
14.
М да...
01.02.2019 18:42:02
7
24
Имам лични впечатления от тази болница, изпитвам отвращение! За един тампон ( спира кръвотечението при некадърно поставяне на сонда) ми взеха 280 лв. , които прибавиха към друга 4-цифрена сума...
Е, как д-р Контева ще си осигури заплата от 20 000 лв. на месец...???
13.
Аbc
01.02.2019 18:41:48
21
15
Горане, разказа ли че проби аортата на човека и прави ПЛАСТИКА и не я написа, ако не си направил как запуши дупката; Стига с този проф Начев, знаеш вс му далавери, обаче не ти стиска да говориш затова, всички знаем мнението ти и за него.
12.
Пю
01.02.2019 18:38:19
4
25
Ха,че само къщите им вижте на мин.бани и Банево,няма под 300кв.на по два ката.
11.
Фаняра
01.02.2019 18:32:40
3
33
Около АджиБадем Сити Клиник започна да смърди. А как ли смърди в "Лайф хоспитал", "Маджуров", "Бургасмед", "Дева Мария"? Лекарите са готови да разкажат. Журналисти, вие готови ли сте? Впечатлени ще останете от схемите за крадене на пари от здраве. В тази връзка, адски вони и в регионалната Здравна каса. Журналисти, готови ли сте да бръкнете с голи ръце в горещия катран?
10.
Автоматчик
01.02.2019 18:21:04
3
22
Най- ефикасното лекарство за крадливците е КАЛАШНИКОВ
9.
Всеки път
01.02.2019 18:18:10
2
33
Ей сега ще му хвърлят кофата с помия отгоре, а компетентните органи ще направят проверка която ще установи че няма данни за нарушения. Тоя доктор заплашва престъпна схема която прави бизнес за милиони и затова случаят ще се потули, той ще трябва да признае че е негър и да разчита че всичко ще отшуми с времето
8.
Иванов
01.02.2019 18:16:02
3
12
Господа и дами ,

Как е възможно да имате толкова отчайващо скучен дизайн ?
7.
Добро утро
01.02.2019 18:03:15
0
11
Добър ден
6.
Възхищавам се! Все още има надежда за България!
01.02.2019 17:58:24
3
34
Поклон за голямата смелост, достойни човеко! Колко малко хора дръзват да постъпят по този начин...
5.
Бургазлия
01.02.2019 17:56:53
1
33
Ако само там точеха здравната каса, щеше да е прекрасно, всяка една болница го прави това..... тази здравна система освен за точене на пари за друго не става, а и мангалите да лекуват без здравни осигуровки. Жалкото е, че народа си мълчи и търпи тази гавра
4.
Иво
01.02.2019 17:49:21
1
27
То да е само при тях,НАВСЯКЪДЕ за жалост
3.
...
01.02.2019 17:45:56
6
36
Евала на човека!!! Преди няколко години разбрах за схема, която се случваше на мястото където работих. В момента, в който реших да направя нещо, колегите ми обърнаха гръб и казаха, че това тях не ги касае, кой какво крадял. Няма как да се оправим докато си затваряме учите за това, което се случва пред нас, а после мрънкаме, че нищо не е наред.
2.
Ютист
01.02.2019 17:37:17
2
33
Да се сезира прокуратурата! Дано не остане глас в пустиня. Да се даде гласност и в националните медии!
1.
Мари
01.02.2019 17:26:33
5
31
Вьзхищавам се на Д-р Миланов!!! Успех!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори