×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Повишена терористична опасност! В Берлин се опасяват от нова вълна от нападения
  • Кървав атентат и паника в Йерусалим! Най-малко двама убити и осем ранени
  • „Дупката“ в бюджета на най-голямата европейска икономика достига 17 млрд. EUR
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Войната за кардиоболницата загрубя, хвърлят кал с анонимки по УМБАЛ Бургас


Войната за кардиоболницата загрубя, хвърлят кал с анонимки по УМБАЛ Бургас
Залогът за Кардиоболницата е изключително сериозен - няколко милиона на година, което отприщи истинска война, защото договорът на "Аджибадем Сити Клиник" изтече, а има и друг кандидат
Тема в развитие
МБАЛ "Сърце и Mозък" е обявена за победител в търга за кардиохирургията в Бургас, "Сити клиник" декласирана Започна пресконференцията на МБАЛ „Сърце и мозък”. Очакват се интересни разкрития (НА ЖИВО) Ананиев за „сърдечния” проблем на Бургас: УМБАЛ да купи апаратурата и да поеме дейността на Аджибадем Ананиев за наема на Аджибадем в Бургас: До края на месеца решаваме казуса, има различни варианти РЗОК-Бургас: Надписаната кардиооперация в Аджибадем Сити Клиник Бургас влиза днес в прокуратурата  Право на отговор от Аджибадем Сити Клиник Бургас след изявление на д-р Горан Миланов във Флагман Отговор на Аджибадем Сити Клиник Бургас след разкритията на кардиохирурга д-р Миланов Кардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната каса УМБАЛ Бургас за спора с космическия наем на частната кардиоболница: Спазваме закона! Ще загубят ли кардиохирургичната си болница жителите на Бургас?
виж още
скрий
07 Март 2019, Четвъртък, 17:29 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив на Флагман.бг

УМБАЛ Бургас се опитва да изкара „Аджибадем Сити Клиник” от помещенията, чийто договор е изтекъл, подали са сигнал в прокуратурата

Редакционната поща на Флагман.бг от няколко дни е залята с анонимка, подписана уж от "медицинския състав на УМБАЛ Бургас", в която се изнасят недоказани твърдения, квалифицирани като най-обикновена клевета. Подобна декларация са получили още няколко бургаски медии, както и всички народни избланици от Втори МИР Бургас. За по-голяма автентичност е използвана бланка на УМБАЛ Бургас.

По този повод от пресцентъра на болницата току-що изпратиха становището си, което е изключително интересно. То показва, че заради войната за Кардиоболницата (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), е преминала в нова фаза - на фалшивите новини и доноси. Залогът е изключително сериозен - милиони на година, а интерес към кардиоболницата проявяват две здравни заведения. И ръководството на болницата, и здравният министър Кирил Ананиев обаче имат друга идея - УМБАЛ да не използва посредник със здравната каса, а сами да управляват бъдещата Кардиоболница. 

Ето цялата позиция на УМБАЛ Бургас, публикуваме я без редакторска намеса:

Лъжа 1. Аджибадем Сити Клиник Бургас използва 1400кв м. срещу 7000 лв. месечен наем. Същите са участвали в конкурс през януари т.г. и са предложили 150 000 лв., но конкурсът е бил провален от ръководството на болницата „под диктовката на Министерството на здравеопазването“ и Аджибадем  Сити Клиник Бургас остават наематели 10 г.

 Истината: Аджибадем Сити Клиник Бургас има два договора за наем, подписани с УМБАЛ Бургас през 2009 г. със срок на действие 10 години.  Преди десет години договорът е с с тогавашната кардиохирургична болница „Понтика“, на която Аджибадем Сити Клиник Бургас се явява правоприемник. Договорът за създаване на кардиохирургична болница включва освен заплащане на наем в размер на 13 000 лв., и извършване на ремонт и подобрения, тъй като наетите помещения са в много лошо състояние и не могат да бъдат използвани. За 10 години наемателят освен заплащането на наема, прави ремонти за 2 млн. лв. за привеждането на помещенията във вид, подходящ за лечебно заведение и в съответствие с медицинските стандарти.

 В началото на тази година двата договора изтичат. Обявени са два явни търга за помещенията. Първият търг е за партера и първия етаж, със срок 3 месеца. На него се явяват МБАЛ „Сърце и мозък“ и Аджибадем Сити Клиник Бургас. Спечелен е от Аджибадем Сити Клиник Бургас за цена 204 000 лв. на месец, но те не заплащат в срок наемната цена. Със заповед на изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас  д-р Бойко Миразчийски, за печеливш е обявен вторият – МБАЛ „Сърце и мозък“. Аджибадем Сити Клиник в момента обжалва заповедта, защото има законово право на това. Образувано е административно производство в Административен съд – Бургас.  Подадената жалба спира изпълнението на заповедта, с която бива декласирана „Аджибадем Сити Клиник“ и класирана на първо място МБАЛ „Сърце и мозък“, която при условията на провеждания търг предлага  201 000 лв. На „Аджибадем Сити Клиник Бургас“ е изпратена доброволна покана да освободят ползваните помещения, но до момента те не са сторили това. Затова УМБАЛ Бургас е подала до Районен съд - Бургас искова молба за освобождаване на заеманите без правно основание помещения, както и иск за заплащане на обезщетение в размер на пазарната наемна цена към момента.

Вторият търг, проведен ден след първия – на 8.01.2019 г.  е за цялата сграда. Обстоятелството, което налага да има два търга е, че договорът за първия етаж е подписан през февруари 2009 г., а през май 2009 г. е подписан договорът за третия етаж, и двата договора са с десетгодишен срок на действие.  Затова се провеждат два търга – единият само за три месеца, а вторият – за 10 години, с цел да се уеднаквят датите и занапред помещенията да бъдат отдавани с един търг.

 На втория търг (за 10 годишния период) се явяват отново същите участници. След явно наддаване, в което се постига наемна цена от 150 000 лв. на месец, и двата участника оттеглят документите си и търгът е прекратен не „под диктовката на Министерсвото на здравеопазването“, а поради нежеланието на участниците да участват в него.

Към момента Аджибадем Сити Клиник Бургас имат действащ договор за наем до края на май 2019 г. и доброволна покана да напусне помещенията, за които няма подписан договор. Няма подписан нов договор за наем за 10-годишен период, както се твърди в анонимката.

 Лъжа 2. Вместо болницата да получи 17 млн. лв. за 10 години, тя ще получи само 0,84 лв. Резултат е тежкото финансово състояние и  натрупани дългове за 15 млн. лв.

Истината: За да спази законовите изисквания, УМБАЛ Бургас обявява търг с явно наддаване, с цел защита на своя финансов интерес и класира за наемател този, който предлага най-висока наемна цена. Дълговете на УМБАЛ Бургас са намалени с 3 млн. лв. в последните 2 години, като тези дългове са трупани в продължение на 20 години.  Неколкократно през този 10-годишен период УМБАЛ Бургас кани наемателя за актуализиране на наемната цена и подписване на нов анекс, тъй като няма правно основание за увеличаване на наема едностранно. Болницата се старае да обслужва задълженията си и е в постоянни преговори със синдикатите за увеличаване на заплатите на работещите. Препоръка на МЗ е изграждането на собствена кардиохирургия, към което УМБАЛ Бургас вече пристъпи.

 В писмото са споделени и „факти“, засягащи министъра на здравеопазването и неговото семейство, което не бихме си позволили да коментираме.  В заключение ще заявим, че разпространението на подобни анонимни твърдения не е в интерес нито на участниците в търга, нито на работещите в тях медици, а най-малко – в интерес на пациентите от Бургас и региона.  

 
13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Без име.
08.03.2019 21:37:55
3
4
Сега смъртността от кардиохирургията в Бургас рязко ще скочи - не се знае само от работата на Данов или на Начев.
12.
До Станко Черногоров
08.03.2019 20:40:46
4
1
Данов е най-добрия кардиохирург в момента в България бе ттъпанар. Да беше питал Гуглето, та да се светнеш, ма от идиоти като теб, де тоз акъл.
11.
*********
08.03.2019 19:11:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
08.03.2019 08:11:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Gordon Shumway
07.03.2019 23:02:14
4
6
Цялата работа е мутрите от Чайкафарма (ТИМ) да налапат наготово успешно развития проект на Ситиклиник. В държавата на Мутрата нищо чудно да им се получи.
8.
*********
07.03.2019 22:13:59
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Бургазлия
07.03.2019 21:45:30
0
6
Бланките ,на които са написани доносите,се предполага да се осигуряват, от човек ,който работи там и обслужва ,най- ревностните "Приятели" на Ситито ,които не спряха да ръсят гадости и лъжи!
Успех на Следствие и Прокуратура да ги установи,освен ,ако и там няма конфликт на интереси!
6.
кардиохирург
07.03.2019 21:41:57
1
4
мъдро решение/по-добре приход за деиност от НЗОК-500000-600000хил.лв от колкото наем/добавяме и реаним. процедури на пациент/ден300-500лв.премахваме излишна адм.-40000-60000лв/мес.PR индивидуален,по преценка с подизпълнител/
5.
*********
07.03.2019 20:09:11
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
*********
07.03.2019 19:30:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
me
07.03.2019 18:28:55
12
12
УМБАЛ много нагли бе? Дали една съборетина под наем, Аджъбадем са хвърлили 2 милиона лева за ремонти, и сега вече като всичкое ток и жица,искат да ги разкарат. Няма по-голям тарикат от държавата.
2.
Да идва Данов
07.03.2019 18:07:38
7
15
Не, махайте ги тез турчеля. Да идва Данов и да ни покаже как се прави модерна кардиохирургия. Тез некадърници, вън.
1.
?
07.03.2019 17:43:09
3
12
ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ ЗА АРЕТУВАНИТЕ АРАБАДЖИЕВИ, А?
ПРОДАЖНА ЖУРНАЛЯ СТЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ден на отворените врата и Кариерна борса в БСУ Ден на отворените врата и Кариерна борса в БСУ По интересен и атрактивен начин пред учениците от средните училища бяха представени специалностите, по които университетът ще обяви прием за следващата 2023-2024 академична година Този ментор от „Гласа на България“ иска 4 деца от приятеля си Този ментор от „Гласа на България“ иска 4 деца от приятеля си Дара има брат и сестра, затова мечтае за голямо семейство За 2 месеца второ показно самоубийство от хазарт в бургаския кв. Долно Езерово За 2 месеца второ показно самоубийство от хазарт в бургаския кв. Долно Езерово На 12 септември от 55 м от моста над м. "Ковач" се хвърли 25-годишният Иван Европов, а съседът му Станко без събран на парчета от жп релсите до квартала Кубикът вода поскъпва, ще стане 6,08 лева Кубикът вода поскъпва, ще стане 6,08 лева Рекордната цена е в Разград Той беше фолк идол, но започна кариера в киното Той беше фолк идол, но започна кариера в киното Фолк звездата Борис Дали се превъплъщава в ролята на напорист адвокат Новият кмет на Варна вкарал в кабинета си детективи, поп и екзорист Новият кмет на Варна вкарал в кабинета си детективи, поп и екзорист Благомир Коцев се притеснявал от магия и подслушвателни устройства  ГЕРБ и ПП-ДБ с разлика от 5%, ДПС е трета сила според ново социологическо проучване ГЕРБ и ПП-ДБ с разлика от 5%, ДПС е трета сила според ново социологическо проучване 39% смятат, че кабинетът трябва да продължи да работи, а 36% - че е нужен нов Навън ще е само за вътре! Идват дните с виелици, вижте кога настъпва обрат Навън ще е само за вътре! Идват дните с виелици, вижте кога настъпва обрат Първо ще се затопля, после ще стане "кучи студ" Тази актриса може и да е на 50 г., но още изглежда главозамайващо в прозрачна рокля Тази актриса може и да е на 50 г., но още изглежда главозамайващо в прозрачна рокля Кейт Бекинсейл не остави нищо на въобръжението в последната ѝ фотосесия Той беше звезда, но днес е безработен и всички се питат какво ще прави Той беше звезда, но днес е безработен и всички се питат какво ще прави Изглежда ще се завърне в стендъп комедиите 
Не го мислете - завръща се в ново предаване с по-висока заплата Не го мислете - завръща се в ново предаване с по-висока заплата Новото предаване се казва „Кой да знае?“ и ще върви в делничните дни Може ли да повярвате, че тази знаменитост вече е на 60 години Може ли да повярвате, че тази знаменитост вече е на 60 години Той ще празнува с гаджето си на 20-ти декември  Всички мислят, че е забил страшна мацка, но гаджето му се оказа бивш мъж Всички мислят, че е забил страшна мацка, но гаджето му се оказа бивш мъж Красавицата си сменила пола още на 13 години Тази световна звезда бе ошушкана от новата си гей приятелка Тази световна звезда бе ошушкана от новата си гей приятелка Джоди Фостър няма пари дори за издръжката на децата си Карл Чарлз трупа милиони от имоти на покойници Карл Чарлз трупа милиони от имоти на покойници През последните 10 години монархът е събрал повече от 75 милиона долара във фондовете Хутите ще продължават да блокират израелски кораби в Червено море Хутите ще продължават да блокират израелски кораби в Червено море Говорителят на йеменските бунтовници Яхия Сариа с ново предупреждение към Израел Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Тайван е другата страна в Азия, която е легализирала еднополовите бракове Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Апелът е на фона на растящите смъртни случаи във войната в Украйна От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили Вижте ĸaĸ дa запазите дaннитe cи Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Става ясно, че обвинената за убийството си е купила пистолет само дни преди трагедията и той съвпада с оръжието на убийството
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня На летището в Нидерландия, бе задържан пасажер, който се опитваше да излети със собствени сили! Виц на деня Виц на деня Невероятно но факт!
Когато политик лъже, му расте вилата!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една жена може да прости на мъжа нещо, за което не е виновен.
Добротата ни няма край, момичета!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори