×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Войната за кардиоболницата загрубя, хвърлят кал с анонимки по УМБАЛ Бургас


Войната за кардиоболницата загрубя, хвърлят кал с анонимки по УМБАЛ Бургас
Залогът за Кардиоболницата е изключително сериозен - няколко милиона на година, което отприщи истинска война, защото договорът на "Аджибадем Сити Клиник" изтече, а има и друг кандидат
Тема в развитие
МБАЛ "Сърце и Mозък" е обявена за победител в търга за кардиохирургията в Бургас, "Сити клиник" декласирана Започна пресконференцията на МБАЛ „Сърце и мозък”. Очакват се интересни разкрития (НА ЖИВО) Ананиев за „сърдечния” проблем на Бургас: УМБАЛ да купи апаратурата и да поеме дейността на Аджибадем Ананиев за наема на Аджибадем в Бургас: До края на месеца решаваме казуса, има различни варианти РЗОК-Бургас: Надписаната кардиооперация в Аджибадем Сити Клиник Бургас влиза днес в прокуратурата  Право на отговор от Аджибадем Сити Клиник Бургас след изявление на д-р Горан Миланов във Флагман Отговор на Аджибадем Сити Клиник Бургас след разкритията на кардиохирурга д-р Миланов Кардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната каса УМБАЛ Бургас за спора с космическия наем на частната кардиоболница: Спазваме закона! Ще загубят ли кардиохирургичната си болница жителите на Бургас?
виж още
скрий
07 Март 2019, Четвъртък, 17:29 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив на Флагман.бг

УМБАЛ Бургас се опитва да изкара „Аджибадем Сити Клиник” от помещенията, чийто договор е изтекъл, подали са сигнал в прокуратурата

Редакционната поща на Флагман.бг от няколко дни е залята с анонимка, подписана уж от "медицинския състав на УМБАЛ Бургас", в която се изнасят недоказани твърдения, квалифицирани като най-обикновена клевета. Подобна декларация са получили още няколко бургаски медии, както и всички народни избланици от Втори МИР Бургас. За по-голяма автентичност е използвана бланка на УМБАЛ Бургас.

По този повод от пресцентъра на болницата току-що изпратиха становището си, което е изключително интересно. То показва, че заради войната за Кардиоболницата (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), е преминала в нова фаза - на фалшивите новини и доноси. Залогът е изключително сериозен - милиони на година, а интерес към кардиоболницата проявяват две здравни заведения. И ръководството на болницата, и здравният министър Кирил Ананиев обаче имат друга идея - УМБАЛ да не използва посредник със здравната каса, а сами да управляват бъдещата Кардиоболница. 

Ето цялата позиция на УМБАЛ Бургас, публикуваме я без редакторска намеса:

Лъжа 1. Аджибадем Сити Клиник Бургас използва 1400кв м. срещу 7000 лв. месечен наем. Същите са участвали в конкурс през януари т.г. и са предложили 150 000 лв., но конкурсът е бил провален от ръководството на болницата „под диктовката на Министерството на здравеопазването“ и Аджибадем  Сити Клиник Бургас остават наематели 10 г.

 Истината: Аджибадем Сити Клиник Бургас има два договора за наем, подписани с УМБАЛ Бургас през 2009 г. със срок на действие 10 години.  Преди десет години договорът е с с тогавашната кардиохирургична болница „Понтика“, на която Аджибадем Сити Клиник Бургас се явява правоприемник. Договорът за създаване на кардиохирургична болница включва освен заплащане на наем в размер на 13 000 лв., и извършване на ремонт и подобрения, тъй като наетите помещения са в много лошо състояние и не могат да бъдат използвани. За 10 години наемателят освен заплащането на наема, прави ремонти за 2 млн. лв. за привеждането на помещенията във вид, подходящ за лечебно заведение и в съответствие с медицинските стандарти.

 В началото на тази година двата договора изтичат. Обявени са два явни търга за помещенията. Първият търг е за партера и първия етаж, със срок 3 месеца. На него се явяват МБАЛ „Сърце и мозък“ и Аджибадем Сити Клиник Бургас. Спечелен е от Аджибадем Сити Клиник Бургас за цена 204 000 лв. на месец, но те не заплащат в срок наемната цена. Със заповед на изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас  д-р Бойко Миразчийски, за печеливш е обявен вторият – МБАЛ „Сърце и мозък“. Аджибадем Сити Клиник в момента обжалва заповедта, защото има законово право на това. Образувано е административно производство в Административен съд – Бургас.  Подадената жалба спира изпълнението на заповедта, с която бива декласирана „Аджибадем Сити Клиник“ и класирана на първо място МБАЛ „Сърце и мозък“, която при условията на провеждания търг предлага  201 000 лв. На „Аджибадем Сити Клиник Бургас“ е изпратена доброволна покана да освободят ползваните помещения, но до момента те не са сторили това. Затова УМБАЛ Бургас е подала до Районен съд - Бургас искова молба за освобождаване на заеманите без правно основание помещения, както и иск за заплащане на обезщетение в размер на пазарната наемна цена към момента.

Вторият търг, проведен ден след първия – на 8.01.2019 г.  е за цялата сграда. Обстоятелството, което налага да има два търга е, че договорът за първия етаж е подписан през февруари 2009 г., а през май 2009 г. е подписан договорът за третия етаж, и двата договора са с десетгодишен срок на действие.  Затова се провеждат два търга – единият само за три месеца, а вторият – за 10 години, с цел да се уеднаквят датите и занапред помещенията да бъдат отдавани с един търг.

 На втория търг (за 10 годишния период) се явяват отново същите участници. След явно наддаване, в което се постига наемна цена от 150 000 лв. на месец, и двата участника оттеглят документите си и търгът е прекратен не „под диктовката на Министерсвото на здравеопазването“, а поради нежеланието на участниците да участват в него.

Към момента Аджибадем Сити Клиник Бургас имат действащ договор за наем до края на май 2019 г. и доброволна покана да напусне помещенията, за които няма подписан договор. Няма подписан нов договор за наем за 10-годишен период, както се твърди в анонимката.

 Лъжа 2. Вместо болницата да получи 17 млн. лв. за 10 години, тя ще получи само 0,84 лв. Резултат е тежкото финансово състояние и  натрупани дългове за 15 млн. лв.

Истината: За да спази законовите изисквания, УМБАЛ Бургас обявява търг с явно наддаване, с цел защита на своя финансов интерес и класира за наемател този, който предлага най-висока наемна цена. Дълговете на УМБАЛ Бургас са намалени с 3 млн. лв. в последните 2 години, като тези дългове са трупани в продължение на 20 години.  Неколкократно през този 10-годишен период УМБАЛ Бургас кани наемателя за актуализиране на наемната цена и подписване на нов анекс, тъй като няма правно основание за увеличаване на наема едностранно. Болницата се старае да обслужва задълженията си и е в постоянни преговори със синдикатите за увеличаване на заплатите на работещите. Препоръка на МЗ е изграждането на собствена кардиохирургия, към което УМБАЛ Бургас вече пристъпи.

 В писмото са споделени и „факти“, засягащи министъра на здравеопазването и неговото семейство, което не бихме си позволили да коментираме.  В заключение ще заявим, че разпространението на подобни анонимни твърдения не е в интерес нито на участниците в търга, нито на работещите в тях медици, а най-малко – в интерес на пациентите от Бургас и региона.  

 




13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Без име.
08.03.2019 21:37:55
3
4
Сега смъртността от кардиохирургията в Бургас рязко ще скочи - не се знае само от работата на Данов или на Начев.
12.
До Станко Черногоров
08.03.2019 20:40:46
4
1
Данов е най-добрия кардиохирург в момента в България бе ттъпанар. Да беше питал Гуглето, та да се светнеш, ма от идиоти като теб, де тоз акъл.
11.
*********
08.03.2019 19:11:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
08.03.2019 08:11:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Gordon Shumway
07.03.2019 23:02:14
4
6
Цялата работа е мутрите от Чайкафарма (ТИМ) да налапат наготово успешно развития проект на Ситиклиник. В държавата на Мутрата нищо чудно да им се получи.
8.
*********
07.03.2019 22:13:59
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Бургазлия
07.03.2019 21:45:30
0
6
Бланките ,на които са написани доносите,се предполага да се осигуряват, от човек ,който работи там и обслужва ,най- ревностните "Приятели" на Ситито ,които не спряха да ръсят гадости и лъжи!
Успех на Следствие и Прокуратура да ги установи,освен ,ако и там няма конфликт на интереси!
6.
кардиохирург
07.03.2019 21:41:57
1
4
мъдро решение/по-добре приход за деиност от НЗОК-500000-600000хил.лв от колкото наем/добавяме и реаним. процедури на пациент/ден300-500лв.премахваме излишна адм.-40000-60000лв/мес.PR индивидуален,по преценка с подизпълнител/
5.
*********
07.03.2019 20:09:11
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
*********
07.03.2019 19:30:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
me
07.03.2019 18:28:55
12
12
УМБАЛ много нагли бе? Дали една съборетина под наем, Аджъбадем са хвърлили 2 милиона лева за ремонти, и сега вече като всичкое ток и жица,искат да ги разкарат. Няма по-голям тарикат от държавата.
2.
Да идва Данов
07.03.2019 18:07:38
7
15
Не, махайте ги тез турчеля. Да идва Данов и да ни покаже как се прави модерна кардиохирургия. Тез некадърници, вън.
1.
?
07.03.2019 17:43:09
3
12
ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ ЗА АРЕТУВАНИТЕ АРАБАДЖИЕВИ, А?
ПРОДАЖНА ЖУРНАЛЯ СТЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори