×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеонов: Елена Йончева много често лъже, откъде да знам дали казва истината за Боил Банов


Симеонов: Елена Йончева много често лъже, откъде да знам дали казва истината за Боил Банов
"Не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите по този публичен начин трябва да бъде насърчавано и трябва да му обръщаме внимание"
30 Януари 2019, Сряда, 14:22 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

От парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че стоят зад министъра на културата

 


Елена Йончева много често лъже. Откъде да знам дали това, което казва за Боил Банов, е истина? Така коментира депутатът от „Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти днешната конференция на БСП, уличаваща министъра на културата в корупция.

„По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите по този публичен начин трябва да бъде насърчавано и трябва да му обръщаме внимание. Още повече – лично аз съм свидетел, сигурен съм, че и вие сте свидетели, че много често Елена Йончева лъже. Откъде да знам дали това, което казва, е истина или не е”, каза още Симеонов.

По думите му е редно да изчакаме да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да се коментират.
„Какво да коментирам сега? Помните ли онази лъжа – как беше пробутала една стара снимка от оградата, че била съборена, а снимката се оказа, че е правена още по време на градежа на оградата, на един мост. Нали го помните това? Там имахме една задочна полемика и част от вас, които са били добросъвестни, са я отразили; част от вас не са я отразили. Но там аз я хванах в 7-8 изопачавания на факти и лъжи, свързани с оградата. Откъде да знам аз дали това, което казва сега за Боил Банов, е истина”, попита лидерът на НФСБ.

Той отказа да коментира тайните записи с гласа на Банов, пуснати на пресконференцията на Елена Йончева и колегите й - депутати от БСП.

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стои зад Боил Банов, обяви от своя страна Маноил Манев – депутат от управляващата партия.

Той нарече Елена Йончева „пощенска кутия”. Според него тя сега „гаси” случващото се около нея и повдигнатите й обвинения.  

Според Манев, Йончева не е журналист още от времето, когато е започнала да се грижи за предизборната кампания на Румен Радев.

По думите му тя не четяла вестници.

„Преди 10 месеца, „24 часа”, три листа мисля, че е статията, и така не ги четем тези неща, че министерството съди тези хора, че иска да си вземе парите. Че няма такова нещо за пазарлъци, но важното е „пощенската кутия“ да разнася и да размята едни неща, пък белким някой забрави, че става въпрос за едни офшорки и за КТБ, и за Елена Йончева, която е усвоявала пари от там“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Манев добави: "Помните ли Хасково - страшни неща, страшни разкрития, страшни обвинения, нищо в прокуратурата, никъде, никакъв сигнал, никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата? Фалшиви снимки, ходене по телевизии, размахване на тези снимки и накрая нищо. Нищо не е вярно. След това искания за магистрали, разкрития за магистрали. Накрая какво – едно писмо. Искаме да вземем едни проби, но как и от кого с какви неща, не знаем. Най-накрая днес някакви стотици хиляди левове. Министърът щял да ги отклонява, да ги опрощава и т. н. 2017 г. министерството е завело дело по тия пари. В момента има дела.”

Друг депутат от ГЕРБ – Тома Биков, също коментира темата.

Според него Елена Йончева била употребявана от БСП за целите на черната кампания срещу управляващата партия.

„Бих призовал всички вас като журналисти да спрете да наричате г-жа Йончева разследващ журналист. Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация“, коментира още Биков.

Долнопробно доносничество било да подаваш информацията на обществеността, а не на органите на реда и когато целиш да опетниш политическия опонент с неполитически средства.

„Това прави г-жа Йончева. Ние оттук нататък не се занимаваме с нейните „разследвания“. Очевидно тя е получател на информация от определени заинтересовани среди. Единственото, което прави, е да бъде употребявана от БСП за целите на черната кампания, която се води в момента срещу нас. Точно затова ние стоим зад министър Банов и не се съобразяваме с тези велики нейни разкрития и призоваваме журналистите да си пазят професията. Това понятие, заради такива хора като г-жа Йончева, девалвира в момента. Да ви попитам вас - откога г-жа Йончева е разследващ журналист“, заяви още Тома Биков.

Според него тя станала такава през 2017 г., когато започнала да се занимава с политика.

Биков попита и кога Йончева се е интересувала от корупцията във всички години, в които е била журналист.

„Тя се интересуваше от международна тематика. Тя кога разбра, че в България има нередности? Когато се върна от чужбина ли? Това прави г-жа Йончева две години и си лепи етикета разследващ журналист“, добави Биков.



 

 


В категории: Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
27
Коментара по темата
27.
До Валерката
31.01.2019 09:48:34
0
4
Валерка, кога хвана Йончева в лъжа, та реши да не вярваш? Валерко, ти колко пъти излъга? Валерка, колко привърженици събра от как си се възкачил на въображаемия си трон, а колко противници си създаде? Гледате да устискат 4 г., щото после няма..., а след вас само смърт! Не забравяй Валерка, че всичко се връща...
26.
Банов
31.01.2019 07:22:49
0
1
Аз съм честен човек и не крада

хахахахахахахахахаха
25.
мислещ
30.01.2019 19:53:55
5
1
Пръстче нагоре,пръстче надолу,а на изборите пак ГЕРБ мачка комунясите....факт :)
24.
Банкя Чадьр
30.01.2019 19:39:40
4
5
Валери пак говори врели -некипели на снимката с падналата ограда ИОНЧЕВА изскочи в рьцете с вестник с актуална дата от сьшияДЕН не от едно време
А сега извади ЗАПИС с гласа на БАНОВ
А ся хората на Валери ли да вярват или на ОЧЕВАДНИТЕ ФАКТИ
23.
на практика
30.01.2019 19:17:22
5
2
Валерката е супер пич!
Валерко - президент!!!
22.
пешев
30.01.2019 18:33:19
9
8
ДО СКОРО ТУК НЯМАШЕ ТОЛКОВА МНОГО ЧЕРВЕНИ ТРОЛОВЕ.СЕГА ГЪМЖИ ОТ ОРКИ..ФЛАГМАН,ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ИСТИНСКИТЕ ВАШИ ЧИТАТЕЛИ А ОСТАВЯТЕ ТРОЛСКИТЕ КОМЕНТАРИ .НАЛИ УЖ СТЕ НЕЗАВИСИМА МЕДИЯ?
21.
Rew
30.01.2019 18:13:46
1
10
Голям рев, голямо нещо...Гербаджийският хор припява в един глас, всеки ден репетира...След толкова години крадене, време е за обяснения и ....на топло!
20.
Раднево
30.01.2019 17:23:50
0
6
От Карлуково да се сезират и да си приберат общественоопасното дрисне във Флагман.Не е нормално всеки ден нон стоп да дриска!!!!!
19.
мислещ
30.01.2019 17:12:44
9
5
И къде е тук някакво "облагодетелстване" че да има скандал ! Човека си го казва,за ЗАБАВЯНЕ а не за несвършена работа трябва да се вземе неустойка от 700 000. Но такива неустойки както правилно се отбелязва не се взимат току така,а ще има дела с години. Обаче докато текат делата министерството на културата трябва да внесе в регионалното тези 700 000....а откъде да ги извади !? И затова се търси начин всички да са доволни,а фирмата изпълнител да има пари за заплати вместо да плаща неустойки пак подчертавам ЗА ЗАБАВЯНЕ ,а не за несвършена работа !
18.
до 14
30.01.2019 17:10:26
0
11
Малоумен си бил по рождение или откакто си се записал в ГЕРБ си станал такъв ? Покрай Б.Б. милионите и милиардите съвсем ги нямате за нищо ! Малоумници да превземат една държава и навсякъде ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ! Хем чухте на ЗАПИС как Боил Банов прави СХЕМАТА С ПРОТОКОЛ 10 и пак не вярвате на ушите си ! Смях ! Апропо първоинстанционният съд (където Раждито е вкарал фирмата, защото парите са по европрограма) е оправдал фирмата да не връща неустойка ТОЧНО ЗАРАДИ НАЛИЧИЕТО НА ПРОТОКОЛИ 10 ЗА НЕОБХОДИМИТЕ ДНИ ! Т.е. СХЕМАТА НА БАНОВ Е ВЛЯЗЛА В СИЛА !
17.
007
30.01.2019 17:08:01
0
7
Бг, това живот ли е ?
За да живееш тук добре,
трябва въобще да не те ебе,
главата в торбата, сещаш ли се?
Е как да не е съдбата на всяко едно махленско дете.
Тоя бит, упрвавлява, само обещава,
а не дава, докога ще бачкаме за слава?
Така не става, никой не иска тук да остава, и правата си да защитава!
Народа не въстава, още по-голям глад се очертава, в тая шибана държава!
Трябва да сменим парламентарната брава,
как ли, нямам представа?
Те тука всички спат,
претръпнали да ги ебат,
пасивни отстрани стоят,
чиниите празни, няма кво да ядът,
виж ги ве, тия се подиграват,
не стига че бачкаш за 500 лева, ами и не ти ги дават,
че ще има превод обещават,
като шматка та разиграват,
и че е нормално ти внушават.
Тук от малки възпитават... то нормално ве,
работа със заплащане минимално,
пак нормално, ебат на анално,
няма проблем бе, то нормално..
накрая ще ядем въздух буквално,
и дори да е банално.
Искам да бръкна максимално надълбоко,
не ми викай споко, тия ни шибат жестоко..
До кога бе? До кога ще седим,
стотинките за хляб ще броим,
време е да се съюзим, и да ги затрием,
новото БГ да построим, в парламента да ги обеспокоим,
в една редица да ги наредим,
и да гърмим, и да гърмим,
докато не остане нито един.
Аре бе, няма кво да ги бавим,
ако чакаме, още ще забравим,
с вилицата да боравим,
време е да се изправим, аре бе, аре бе!
Аре бе, с една шепа хора ли не може да се справим?
БГ, това живот ли е? Това живот ли е ?

То нормално ве, вие се смейте, недейте,
време е да проумейте, полужението овладейте,
аре полудейте, и с куршуми ги залейте,
след това нормално живота си заживейте.
Глейте ся колко още да ви ги реда?
За тая смешна пародия,
подбрал съм точната мелодия,
безработицата води я за ушите,
До кога ще спите ве? До кога ще търпите ве?
Като слушам новините и ми идва да си резна ушите,
Аре бе, до кога ще седите?
И стотинки по стотинки ще броите тока да си платите,
Аре бе, кредите си няма как да изплатите,
после с главите в торбите.
Над децата си бдите и се чудите аре бе,
няма кво да губите, станете,
и в ръце се земете, няма кво да губите!
Мазохисти, не се смейте,
не е смешно, трагично е напрао,
претръпнали сте да ви шибат,
тряя да ревем, не да се смеем!!!
16.
Наско Ментата
30.01.2019 16:50:58
0
7
Добрата новина е че вече имаме добре говорещ английски евродепутат.
Той ще обясни на "ония"от ОЛАФ(нали се сещатате какво следва) ,че всичко е монтаж,съдът работи по въпроса,и въобще всичко е 6+:
https://i.postimg.cc/13yXwq6j/IMG-0110.jpg
15.
Абу Ахмед
30.01.2019 16:25:58
2
8
Желязна логика,аферим Валери Ефенди
14.
За Йончева се разбра,
30.01.2019 16:24:03
12
10
че 700 000 лв са и "подарени" от Цветан Василев за препиране на 25 000 000 евра като кредит към нейната ОФШОРКА! Възнаграждение за престъплението! Йончева кога ще върнеш 25 млн. евра на вложителите на КТБ? Крадлата крещи , дръжте крадеца!Сега да я осъдят още няколко наклеветени от нея да види хубаво ли е! Чакаме и втора инстанция на делото Йончева Борисов! Тази платена мутреса сама си го нахендри, защото е зависима!Къде са парите ма крадло?
13.
1
30.01.2019 16:02:13
4
14
Валерко, айде разкарай се вече! Не ставаш!!!
12.
жельо
30.01.2019 15:58:57
6
15
Струва ми се че Герб глътнаха вода с Йончева. Много смешно обвинение имат срещу нея, а тя направо ги разсипа от компромати и разкриване на всякакви схеми за корупция.
11.
*********
30.01.2019 15:55:25
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Надпреварата за янки зефир
30.01.2019 15:38:20
1
7
Някакви влиятелни лобита от едри капиталисти си мислеха, че ще използват новите информауионни възможности само за лично обоготяване. Това е целта. Но в природата често се случва така, че каре седмаци бие кент-флош-роял. Всеки средно образрван човек може да използва интернет, за да провери дали някой лъже или не и за какво всъшност става въпрос. Затова предполагам, че от тук насетне, ще се "работи" за намаляване на ОБРАЗованието на народа и за ограничаване на вярната информация за свободно ползване.
9.
*********
30.01.2019 15:36:55
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
*********
30.01.2019 15:34:14
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
бургазлия
30.01.2019 15:27:55
2
11
този какво обещаваше и нито едно обещание не изпълни да не се прави на честен защото го знаем що за стока е
6.
Извод
30.01.2019 15:24:15
1
9
Жена с топки и мъже п..ки!
5.
оффф...
30.01.2019 15:20:41
2
11
Обърнете внимание как Флагман пише само за гледната точка на ГЕРБ и любимия им Валери, но не споделят нито едно мнение от комунистите.

Обективност? Никаква!
4.
Ко Ко каза
30.01.2019 14:57:53
2
7
Теб кой те пита
3.
Пак се изцепи
30.01.2019 14:48:50
3
10
Голямо важно дали валерката вярвал или не вярвал. Банов си подаде оставката. Той най-добре знае какви ги е вършил. Кой подава осъавка, ако няма неопровержими доказателства?
2.
*********
30.01.2019 14:44:32
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
*********
30.01.2019 14:34:28
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори