×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП обвини прокуратурата, че върши репресии и изпълнява поръчки на Бойко Борисов


БСП обвини прокуратурата, че върши репресии и изпълнява поръчки на Бойко Борисов
Парламентарната група на "БСП за България" се събра в кулоарите, за да защити Елена Йончева
23 Януари 2019, Сряда, 06:45 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Парламентарната група категорично застава зад депутатката Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари


Депутатите от БСП обвиниха ГЕРБ и Бойко Борисов в контрол над прокуратурата. Те застанаха мощно зад колежката си Елена Йончева с извънредно изявление в кулоарите на парламента по повод повдигнатото й обвинение за пране на пари.

Самата Йончева каза: „Обвиненията, че работейки за телевизията TV7 през периода 2012-2014 г., съм била финансирана по престъпен начин, са абсурдни”.
Тогава тя заснела поредица документални филми за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. По думите й средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди нейния срив.

„Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат”, каза тя и допълни, че тази атака е започнала, след като левицата е поискала независима експертиза на българските магистрали.

„Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката” - тази организирана престъпна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази атака, това сплашване, тази репресия няма да ни спре”, категорична бе Йончева.

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналиста Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви от своя страна народният представител Иван Иванов. Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнато обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Правило впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Според Иванов, обвинението срещу Йончева било повдигнато, след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата, след „Кумгейт”, след разследването за магистралите.

Той заяви, че БСП иска да попита: „Към днешна дата - защо, освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа за разкриване на престъпление, за което държавата с години си затваряше очите."

Според Иван Иванов става въпрос за нескопосан опит на ГЕРБ  да спечели служебно европейските избори.
„Един опит, който ще бъде увенчан категорично с неуспех. Искам да заявя, че парламентарната група на БСП категорично застава зад Елена Йончева в нейната обективна дейност като журналист, като народен представител, и я подкрепя в дейността й да работи обективно, да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние заставаме зад нея и ще я подкрепяме във всички действия оттук нататък, които тя предприема, и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на Народното събрание и законът”, заключи Иван Иванов.

Припомняме, че по закон прокуратурата е част от съдебната система и е независима от изпълнителната и законодателната власт.
Главният прокурор, в случая Сотир Цацаров, осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори, гласи Конституцията. 
Днешното изявление на БСП на практика представлява обвинение, че прокуратурата и Цацаров действат в зависимост от правителството в лицето на Бойко Борисов.

В категории: Темида , Политика


30
Коментара по темата
30.
29
23.01.2019 19:23:44
0
0
Егати психоптите тука!!
29.
До 28 Бебо кавала
23.01.2019 19:23:30
0
3
Не обиждай децата,те не са прости и луди като тебе,че да мислят като теб! Пий си хапчетата,защото на баща ти жена му ги говореше ей такива като теб и превъртя,и като отиде в циганската,като си свали гащите,че като ги метна,накрая циганите се отвратиха от нея и не искаха да я гледат!
28.
Бебо
23.01.2019 19:09:39
1
0
"прокуратурата и Цацаров действат в зависимост от правителството в лицето на Бойко Борисов."

Има ли нормален човек в тая държава, който не го знае това?!? И на децата е ясно, че Цацата, Пеевски и Тиквата бачкат и правят милиони в комбина.
27.
Дядо Добри
23.01.2019 17:15:09
1
7
Отдавна се вижда, че Цацара действа "независмо" под крилото на Бойко, ама вече надмина себе си. Журналистическо разследване не се финансира пряко от банката. Финансира се телевизията, за която тя прави репортаж. Я сега си спомнете, кой евродепутат беше шеф на тази телевизия и гордо разкриваше Бойковите далавери, а сега гласа му не се е чул от от Брюксел?
По логиката на Цацаров, ако една телевизия фалира, сметката трябва да се плаща от журналистите, които са работили за нея. Ами тогава,що не хванат касиерките в КТБ да платят 4,5 милиарда?
Няма как да се затвори устата на журналист, освен да го ликвидираш или да го купиш. По друг начин, съз заплахи и прокурори, няма какво да постигнеш, освен сам да си извадиш кирливите ризи на показ. Ама при великите ГЕРБ няма достатъчно мозъчен потенциал, за да го разберат това. Нека Цветанов да почне да се съветва малко със скрития си партньор Доган, да разбере как след хиляди далавери и откровенни убийства в сараите, никой не ти вижда мръсния врат!
26.
пешев
23.01.2019 16:42:00
5
2
ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА,СЪСТОЯЩА СЕ ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ,ИЗМАМНИЦИ,ПРЕДАТЕЛИ,ДВУЛИЧНИЦИ И ПОДЛЕЦИ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ СА ЗА ЗАТВОРА.ЕДВА ТОГАВА В РОДИНАТА НИ ЩЕ НАСТЪПИ МИР,СПОКОЙСТВИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ
25.
Ценко
23.01.2019 16:40:02
3
5
Оставката оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка оставка
24.
курнелия нунева
23.01.2019 16:39:16
5
2
Визата за САЩ на Крушовската селянка е анулирана, имат си достатъчно престъпници, не искат да внасят и от България! Също и на 80% от Дондуков 2 са отказани визи, защото имат тъмно минало, престъпно настояще и незавидно бъдеще! За справка дори съветници на Радев нямат допуск до секретна информация, за това и за връзки с чужди служби не са желани по цивилизования свят, дори и в Русия не ги желаят!
23.
до гербера 23
23.01.2019 16:36:56
3
7
Орешарски, тройната коалиция и т.н. все друг ви е виновен, защото Той е безгрешен. Майка му между две филии с мас му е казала така. Борисов има психопрофила на завършен психопат. И това го усеща всеки ненапуснал страната Му. Милиционерщини по време на демокрация !
22.
До22ри шизото
23.01.2019 16:28:25
5
3
Ами те преди Бойко,колко ви грабиха,биха и еб.ха,ехееее. То вие цъфтяхте и вързвахте!
21.
демократ
23.01.2019 16:11:02
1
5
Западният Балкан, Бойко Борисов УСПЯ и построи ДЪРЖАВАТА МЕЧТА БЪЛГАРИЯ. За наше съжаление Неговите мечти се оказаха МИЛИЦИОНЕРСКО - МУТРЕНСКИ и това, което е негова МЕЧТА за нас е ТИКВАТУРА !
20.
напред с ф 16 Блок 70
23.01.2019 16:06:49
1
3
напред с ф16 Блок 70 до пълна победа Батце -
Браво Бойко и Доганя
19.
Време е ?
23.01.2019 16:05:02
6
0
Време е Герберска мечка Цацарка да подпука и льотчика фатмаков-Импйчмънт и кръгом при Путя
18.
треперете Комунета хахаха
23.01.2019 16:02:58
4
1
хахаха Треперете комунета Треперете мекерета - Браво на Цаццаров
17.
Браво Николов
23.01.2019 16:01:13
3
0
Николов Браво: Напред с ф 16 Блок 70 до пълна победа с герберска мечка Цацарка
16.
Гербер до комунетата
23.01.2019 15:59:44
0
1
Комунета Треперете от Герберска мечка Цацарка ... хахаха Или с Батце или в Кауша ...
Браво Доган
Браво Бойко
Браво Цацарков
Браво Ердоган
Браво САЩ
Напред с Ф 16 Блок 70 до пълна победа ...
Бате Боби:Последния Ганю като хване Терминал 2 и ще отворя Шампанското...
15.
верен Гербер
23.01.2019 15:53:55
0
0
млъквайте да не ви срещне Герберска мечка Цацарка ....
Браво Бойко Браво Доган
Напред със САЩ и Ердоган
14.
15
23.01.2019 15:41:48
3
2
Че е карала, крала е мастията, това е ясно и за слепите. Ама сега що реве кат' мушната гайда, като е ясно, че няма да я осъдят.
13.
Това е виц!
23.01.2019 15:29:54
4
5
Офшоркова е най-доблестната журналистка! Докато ”мачкаше чаршафите” на светеца Серго,тя разкри и вкара в затвора всички крадци от неговата партия,и то само с микрофон и камера. Няма журналист в
България,който да е корумпиран и продажен. В България политици,журналисти,съдии, полицаи,прокурори са доблестни хора и никога не се продават за пари! Точно за това държавата ни е най-уредената в Европа. Корупцията и офшорките свързани с миньори, бакшиши,тираджии,работници в чистотата,и строителни работници. Точно за това тези тарикати карат коли за по 100-200хиляди,а политици,журналисти и съдии са с градския транспорт. Хахаааа
Булгаристан земя на тъпаци и роби.
12.
Това е виц!
23.01.2019 15:02:45
4
6
Журналистката Елена Йончева се оказа най-големият мафиот в тая държава, ти да видиш! Ами щом една пишеща и снимаща жена е най-големият проблем, вкарайте я в затвора и да се свършва това комедийно театро.
11.
ГРОБ
23.01.2019 14:29:59
0
7
Пипнеш ли ни кумовете и кръстниците става лошо!!!!
10.
До7ми разбирача Тъпанчев
23.01.2019 14:22:36
5
6
Прав си юрист Педалски на 100% ! Ценко Чоков, Баневи, Митьо Очите, Куката , Йоско Костинбродския са невинни жертви на спец прокурарурата и спец съда. Те са достойни българи, бизнесмени и данъкоплатци давали работа и достойно съществуване на хиляди български семейства. Хахааааа
Абе Тъпанчев,майка ти да не би да те е изтървала като малък и да си ударил главата си? Или си генетично заложен тъпак?
9.
ГЕПИ
23.01.2019 14:16:24
4
7
Като гледам какво се случва със собственика на Дунарит и с Йончева излиза, че и Влади Въргала трябва да е там при тях, защото е взел заем, за да си купи апартамент а впоследствие след фалита се оказва,че парите са съмнителни! По същия начин се оказва,че и още 200 000 българи ,които са теглили заеми за коли и апартаменти трябва да са там, защо след фалита на банката излиза, че парите не са чисти!!!
8.
Tiri-ram, tiri-ram
23.01.2019 14:15:57
3
6
Неоспорим факт. Герберастите са се развили като зараза във всяка институция. Репликата и реваншизма са им въздуха и водата. Само огледайте показните ив акции срещу другомислещите и оправдателните присъди за техните сектанти. Пример: Московски, Цветанов...
7.
ех
23.01.2019 14:10:03
3
8
въпросния спец съд от самото си създаване работи само и изцяло в ползва на бб, ама народа си трае трае си - овце
6.
Павката
23.01.2019 13:33:08
4
5
Това е истината, но когато БСП управляваше беше абсолютно същото.
5.
гражданин
23.01.2019 13:30:56
6
6
Да разбираме че по презумпция,щом си от БСП значи няма как да си виновен за нещо,и ако те разследват значи те репресират !? И това го казва Корнелия Техноимпексова ? Тая стерва обикаляше света с държавни пари давани от подходящите фирми "уж срещу реклама" а сега ми се прави на велик борец срещу корупцията ? Абе комунист ли е-народен съд без процес....като по тяхното време !
4.
А добър ден
23.01.2019 13:11:02
4
12
Мутрата си е мутра!Преди с бухалка,сега с държавната машина в ролята на бухалка.
3.
Банев-сина на Данчо ятака
23.01.2019 13:10:20
6
5
И мен ме репресират ГЕРБ заради мойте си 130 предприятия. Аз и Ленчето ”офшорката” сме Ботев и Райна Княгиня,и държавата ни е задължена,както и народа. Долу ГЕРБ! Само приватизаторката Импексова и ”офшорката” Йончева!
2.
БСП
23.01.2019 13:02:33
4
6
само БСП ГЕРБ СА МАФИЯ
1.
Радев нали искаше "Светлина" цитирайки Г
23.01.2019 12:55:45
8
5
Нинова ще вдигне скандал, писукайки, че се обезлюдява България, защото Бойко с действията си е направил страната негостоприемна за престъпниците, особено с закона за осветляване на офшорките, съвсем ще закрие страната! Няма да останат в България големите престъпници, може и Славуца с Баджанаците да емигрира на Вирджините! Нинова пак ще сезира Страсбург, че Бойко се бори с "честните" престъпници и малкия бизнес, разбирай наркобизнеса! ДРОГАрите са в потрес, всеки ден нови емигранти от СПОНСОРИТЕ на БСП и Радев, напускат България или се настаняват на топло в следствения арест! Кой ще финансира протестите и изборите? Много лош този Бойко, пак ще бие биволица у дувар
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори