×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Теньо Тенев стана „Личност на годината 2018” (ВИДЕО, СНИМКИ, ОБНОВЕНА)


Теньо Тенев стана „Личност на годината 2018” (ВИДЕО, СНИМКИ, ОБНОВЕНА)
Областният управител и патрон Вълчо Чолаков връчи наградата на Теньо Тенев, залата го аплодира дълго
Тема в развитие
Вижте официалната церемония "Личност на годината 2018" в Бургас (ВИДЕО) Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас Писмото, което разплака редакцията на „Флагман” в навечерието на церемонията „Личност на годината” Започна гласуването онлайн за Личност на годината 2018, вижте как да подкрепите своя фаворит Личност на годината 2018: Доц. д-р Димитър Минчев от БСУ, който открива и отглежда гении още от началното училище Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2018: Фармацевтът Надя Йорданова, която извади на светло лъжите в козметичната индустрия Личност на годината 2018: Давид Сукнаров - ангелогласното дете-чудо на журналистиката, което събира пари за болните Личност на годината 2018: Родители на 20 деца ни пишат за криминалиста Павел Димитров от ОДМВР-Бургас Личност на годината 2018: Марионела Стоянова – за безкористната й подкрепа и любов към „различните“ Личност на годината 2018: адвокат Теньо Тенев, заради него вече 10 души с ампутации водят нормален живот Личност на годината 2018: Славина Тошева, която възроди детската градина в село Черни връх след потопа Личност на годината 2018: Михаил Заимов за спасяването на Южното Черноморие от екокатастрофа Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията
виж още
скрий
19 Януари 2019, Събота, 13:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Георги РУСЧЕВ

Той върна надеждата за живот на десетки с ампутирани крайници, социализира ги и им осигури възможност да мечтаят

Теньо Тенев стана третият носител на приза „Личност на годината”. На тържествена церемония, която се провежда тази вечер в Гранд хотел и СПА „Приморец” Тенев получи наградата си от областния управител Вълчо Чолаков.

Той бе отличен заради това, че върна надеждата на десетки с ампутирани крайници, социализира ги и им осигури възможност да мечтаят. Проектът, който той реализира е без аналог в България и заслужава огромни адмирации.

„Това, което направихме за хората с ампутирани крайнити, превърнали се в заточеници на собствения си свят, явно е намерило най-добрата оценка. Те не виждат какво ги заобикаля в продължение на десетки години и като се изправят на крака, гледайки света от действителния си ръст, се случва малко чудо, което ги връща обратно в живота. Благодаря на всички, без които нямаше да е възможен този проект!“, заяви Тенев.

Д-р Стоян Христов води в онлайн гласуването за „Личност на годината 2018”

На официалната церемония тази вечер присъства областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, почетният консул на Румъния в Бургас Евгения Попеско, проф.Николай Михайлов, ръководител на катедра „Пътища” в УАСГ, инж.Николай Николов,зам.-председател на Камарата на строителите в България, депутатите Ивелина Василева, Галя Желязкова, Ася Пеева, Валентин Касабов, Христиан Митев, Йордан Апостолов, Георги Колев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, кметовете на Карнобат - Георги Димитров, на Созопол - Панайот Рейзи, на Приморско - Димитър Германов, на Камено - Жельо Вардунски и на Малко Търново - Илиян Янчев. Сред официалните гости бяха и директорът на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, заместник-кметът Красимир Стойчев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби – адмирал Мален Чубенков, певиците Тони Димитрова и Ева Найденова, представители на бизнеса, културата и образованието, общински съветници, партньори и приятели на Флагман.

Областният управител сподели, че скоро е попаднал на 3 картинки, на които имало опашки от хора.  "Първата беше на мрънкащите, втората – на критиците, а третата – на вършещите. Радвам се, че номинираните са от вършещите и пожелавам на цялата ни общност тази опашка да става все по-голяма! Тогава ще живеем по-добре“, каза той.

Вълчо Чолаков подари на екипа на Флагман.БГ макет на платноход, кръстен на името на сайта. 

Той пожела на всички от екипа на Флагман.БГ здраве. „Искам като родител да  благодаря за тази полезна за нашето общество инициатива "Личност на годината", защото давате възможност на хората, които живеят в областта, лични примери“, добави губернаторът.



Преди да връчи грамотата на адвокат Теньо Тенев за голямото сърце, с което се посвети в спасяването на 10 човека с ампутирани крайници, които получиха адекватно лечение, изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски каза, че е горд за честта да я даде на един достоен човек.

Той поздрави и екипа на „Флагман“ за осмия рожден ден. „Надявам се да има още поне десет пъти по осем години и все така да жънете успехи!“, добави шефът на бургаската болница.

„Горд съм, че мога да връча тази награда на този достоен човек, защото съм свидетел на това, което направиха той и колегите му. Пред очите ми вдигнаха хора на крака, които бяха отчаяни, които бяха загубили крайници и бяха се асоциализирали. Някои от тях дори бяха посегнали на живота си, но сега могат да се движат, да работят, да прегръщат децата си и да бъдат равностойни граждани“, заяви  д-р Миразчийски.

„Тази награда е признание за каузата, на която сме се посветили! Благодаря на „Флагман“, които от самото начало ме подкрепяха за нашата специфична дейност, направиха популярно това, което извършихме и способстваха на този проект, който започнахме, да му се вдъхне живот“, каза пък Теньо Тенев.

„Благодаря на г-жа Касабова! Тя винаги откликваше на нашите нужди! Благодаря на екипа от специалисти! Нямаше да просъществува този проект без подкрепата на УМБАЛ – Бургас, Община Бургас, Община Созопол“, добави той.

Димитрина Тенева: Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, това е столицата на културата

Наградата на Давид Сукнаров за личния му обществен пример, за моралната подкрепа на тежко болни хора и ангажираност в масовите мероприятия с благотворителна цел, организирани от Община Бургас, връчи председателят на комисията по култура и читалищна дейност в Общински съвет Бургас Веселин Пренеров.



„Изключителна радост за мен е когато млади колеги избират този нелек път! Сукнаров е най-младият колега от нашата гилдия. Той има изключителни качества и като талантлив певец. Пожелавам му да запази своя младежки хъс, защото имаме нужда от повече такива момчета, които достойно носят призванието си да са журналисти!“, заяви той.

„Много благодаря за тази награда! За мен тя е едно признание за това, което правя!“, сподели Сукнаров. Той е ученик в Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски“-Бургас. Известен е на широката общественост и медийната гилдия със създадената от него Бургаска младежка телевизия още преди да е навършил 16 години.  Печелил е десетки конкурси у нас и в чужбина за популярна естрадна песен. В свободното си време той пее неуморно на всички благотворителни концерти.

Изпълнителният директор на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" Стамен Стамов пък връчи на доц. д-р Димитър Минчев грамота за безвъзмездна и активна работа, извън академичната му заетост, с над 150 деца от Бургаска област, организирани в създадените и ръководени от него Школа по роботика и в Академия за таланти по програмиране.



„Благодаря на ръководството на БСУ за номинацията и на всички родители, които ми се довериха! Горд съм да работя с тези деца и ще продължа да развивам IT-общността в града!“, сподели доц. Димитър Минчев.
Той е преподавател по информатика и компютърни науки в БСУ.

Подготвил е стотици студенти за републиканската студентска олимпиада по програмиране.

Създателката на Сдружение „Социален център“ Марионела Стоянова пък преди да получи своята награда, подари на главния редактор на Флагман.БГ Катя Касабова око, изработено от стари вестници.



„То се превърна в запазена марка за нашата творческа работилница. С него се представихме на Флора - Бургас 2018 г. Искам да пожелая на „Флагман.БГ да сте все така проницателни и да държите отворени очите на обществото за истинските проблеми на хората със специфични потребности“, заяви Стоянова, след като заместник-кметът на Община Бургас по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев й връчи грамота за  неизчерпаемата й енергия, човеколюбие и загриженост, с които служи на хората в неравностойно положение чрез осигуряване на компютърна техника за управление с поглед.

„За мен е изключителна привилегия да съм сред номинираните за „Личност на годината 2018“. Благодаря много на Флагман.БГ и на г-н Тодоров за номинацията! Приемам я не толкова като оценка за моя труд, а за работата на Социалния център“, добави тя.

„Когато преди седем години се събрахме с още двама мои колеги социални работници и с родители на хора с увреждания, много искахме да създадем една работеща неправителствена организация, която да даде шанс на хората с увреждания от нашия град и региона, за да създават социални контакти, да се обучават. Искахме тази организация да е като трамплин за техните творчески изяви“, каза още Марионела Стоянова и връчи на Флагман.БГ "Око" от стари вестници, изработено от потребителите на Сдружение "Социален център Бургас". с пожелание да са все така прозорливи и да държат отворени очите на обществото.

„Мисис България 2017“ инж. Валя Жекова направи дарение за жертвите от насилие

Преди депутатът Ивелина Василева да поднесе грамотата на водолаза-изследовател Михаил Заимов за проявен изключителен героизъм и креативност при организирането и участието в подводна операция за предотвратяване на екологична катастрофа край Созопол, тя изтъкна, че той е спасител.



„Благодаря, че в момента, в който нашият залив бе заплашен от голяма екокатастрофа, той я предотврати! Заимов бе доброволец при източването на мазута в потъналия кораб и това е доказателството за неговата обич към Черно море. Действията на един всеотдаен човек доведоха до това да бъдат спасени обитателите на морето и поминъкът на много хора“, заяви бившият екоминистър.

В началото на лятото водолазът Заимов, който е и потомък на знатен български род, журналист енциклопедист, откри източника на фаталното за крайбрежието ни замърсяване с мазут. Той пръв сигнализира за проблема с потъналия преди 100 години танкер „Мопанг“. След компетентна кореспонденция с Националния архив на САЩ в Колидж Парк, набави пълните конструктивни  планове на кораба и ги предостави на опитни корабостроители, за да съветват водолазите как най-успешно да стигнат и обезвредят на дъното девет резервоара с общ обем 1 100 тона гориво.

Шефът на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев пък сподели, че за него е чест да поднесе наградата на Надя Йорданова за енергията, с която превръща знанията на фармацевт в информация, достъпна за обществото, за посветеността й на каузата да отстоява истината за вредите от подвеждаща реклама в козметичната индустрия. Грамотата бе получена от майка й Мария Ценова поради заболяване, което й попречи да присъства на церемонията. 



Магистър-фармацевтът Надя Йорданова фокусира вниманието ни върху ситния шрифт на етикетите и множеството неразбираеми формули, за да изобличи измамите, че най-скъпият козметичен продукт е и най-ефикасен. През 2018 г. Йорданова издаде своята книга „Как да избираме козметика“, която за броени дни се превърна в бестселър и влезе трайно в топ 10 на книжарници „Хеликон“. Блогът й наброява 10 000 последователи в социалните мрежи.
Наградата получи г-жа Мария Ценова, бивш зам.-областен управител от правителството на Сакскобургготски.

Адмирал Мален Чубенков поднесе на криминалиста Павел Димитров наградата за отдаденост на професията и проява на смелост при изпълнение на служебен дълг като български полицай, който в личното си време възпитава малки деца в школа по бойни изкуства.



„За мен е чест втора поредна година да присъствам на този форум. Хубаво е, че има такива млади хора сред нас!“, заяви адмиралът, а криминалист сподели, че е много приятно изненадан от номинацията за „Личност на годината“. Не я очаквах, каза  Павел Димитров, който е многократен републикански и световен вицешампион по джиу джицу за полицаи.

Директорът на Детската градина в село Черни връх община Камено Славина Тошева пък сподели, че ще продължава да работи за каузата на младите хора, за техния успех и за да това да останат в страната.



Заместник –председателят на Камарата на строителите в България инж. Николай Николов й връчи наградата за голямото й сърце на педагог и ръководител, който с лични усилия възроди потопената след природно бедствие сграда и я превърна в интерактивен модел за обучение чрез ежедневни активности за изграждане на навици у децата.

Голямото наводнение в Община Камено в края на 2017 г. принуди 30 деца на възраст между две и шест години да пътуват един час тежки километри по разбити участъци в тъмното, защото детската им градина бе сред най-пострадалите от водния ад. Младата и напориста директорка водеше ремонтните дейности, даваше тласък и с тропане по вратите на местни и национални институции. Благодарение на нейната всеотдайност, сградата бе разширена и реновирана и днес в нея има два пъти повече деца.

„Това, което правя, е моя лична кауза. Благодаря на кмета на Камено Жельо Вардунски, който ме подкрепя във всяко мое начинание!“, каза Тошева. Тя благодари и на Сдружение „Младежки глас“ за номинацията.

Началникът на Отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ-Бургас д-р Стоян Христов пък сподели, че приема номинацията за „Личност на годината“ като признание за целия екип, с който има щастието да работи.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Георги Колев му поднесе наградата за проявен изключителен професионализъм, за личните дарения и за денонощната отдаденост на пациентите, с които превърна отделението в пример за съвременно европейско здравеопазване (в кадъра):



„Тази година ми се наложи да връчвам много награди, включително и за лекар на годината. Изключително съм впечатлен обаче от този форум. Бургас и „Флагман“ пак избихте рибата!“, възкликна депутатът шеговито, но със сериозен тон.

Председателят на Комисията за избор на „Личност на годината 2018“ Елка Стоянова разясни процедурата, по която безпристрастно и обективно бе определен победителят в конкурса. Тя се качи на сцената сред номинираните. В ръцете си 



„Едно от най-хубавите неща, които вселената ни дава като дар, е възможността обикновени хора да правят необикновени неща. В момента виждате деветте лица на тези, които са направили нещо необикновено“, възкликна Елка Стоянова.

Другите членове на комисията, която определи кой да получи уникалната бронзова статуетка, с автор Огнян Петков, пресъздаваща класическия образ на Флагман, са: проф. Севдалина Турманова – заместник областен управител на Област Бургас, Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, Божидар Божков – журналист и д-р Стилияна Томова – носител на наградата „Личност на годината 2017“. 

След това г-жа Стоянова връчи запечатания червен плик на г-н Вълчо Чолаков, за да обяви победителя:




Адв. Теньо Тенев каза през сълзи, че не е очаквал да получи престижната награда "Личност на годината 2018"

С това първата част на церемонията приключи, залата аплодираше дълго победителя.





Атанас Иванов, Тодор Тодоров, Михаил Михайлов, Симона Маринова и Диана Димитрова от Китареният ансамбъл на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ с ръководител Тодор Илиев очароваха с виртуозните си изпълнения на „Анданте“ от Антонио Вивалди, „Хълмът на боровинките“ от А. Люис/Л. Сток, „Rosa Que Linda Eres“, „Tryptuk“ от Guybergeron и „Пали мотора, бейби“ от Огнян Вълев.

Управителят на Флагман.БГ Веселин Василев пък съобщи, че до няколко дни читателите ще имат възможност да видят обновената и модернизирана версия на сайта.


Екипът на Флагман.БГ

„Ние сме готови с новия облик на нашата медия и благодарение на Таня Георгиева и Гергана Георгиева (втората отдясно наляво) - фронт и бек енд дивелъпъри на сайта Флагман.БГ от фирма "КАК Development". Благодаря, че подкрепихте с присъствието си нашата инициатива да даваме трибуна на добрите дела, на достойните хора, на личностите на Бургас! Надяваме се това да стане традиция и всяка година да се провежда! Благодаря на домакините от Гранд хотел и СПА „Приморец“!“, каза още той.

Празничната вечер продължи с честването на осмия рожден ден на Флагман.БГ.


В категории: Животът


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
България Всички новини
Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи
Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори