×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас


Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас
Светило в ортопедията, изключителен като човек, доказал на колегите какво означава да си лидер
Тема в развитие
Вижте официалната церемония "Личност на годината 2018" в Бургас (ВИДЕО) Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас Писмото, което разплака редакцията на „Флагман” в навечерието на церемонията „Личност на годината” Започна гласуването онлайн за Личност на годината 2018, вижте как да подкрепите своя фаворит Личност на годината 2018: Доц. д-р Димитър Минчев от БСУ, който открива и отглежда гении още от началното училище Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2018: Фармацевтът Надя Йорданова, която извади на светло лъжите в козметичната индустрия Личност на годината 2018: Давид Сукнаров - ангелогласното дете-чудо на журналистиката, което събира пари за болните Личност на годината 2018: Родители на 20 деца ни пишат за криминалиста Павел Димитров от ОДМВР-Бургас Личност на годината 2018: Марионела Стоянова – за безкористната й подкрепа и любов към „различните“ Личност на годината 2018: адвокат Теньо Тенев, заради него вече 10 души с ампутации водят нормален живот Личност на годината 2018: Славина Тошева, която възроди детската градина в село Черни връх след потопа Личност на годината 2018: Михаил Заимов за спасяването на Южното Черноморие от екокатастрофа Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията
виж още
скрий
04 Януари 2019, Петък, 18:34 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Сам носеше Кръста в огромната строителна площадка сред болни и вложи десетки хиляди лева лични пари - убеден, че това е призвание



Днешният началник на отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ-Бургас д-р Стоян Христов поема ръководството му през есента на 2016 г. след оспорван конкурс и доказвайки пред външна комисия безапелационно професионалните си качества, защитавайки амбициозна концепция, която започва да реализира буквално на следващия ден.

Невъзможно е да си представите какъв е резултатът от неуморния труд и личната организираност на този човек, ако не сте стъпвали на петия етаж в Хирургическия корпус на УМБАЛ-Бургас. Това ни написаха в писмо до редакцията пациенти, настояващи да идем на място и да се убедим в номинацията им за Личност на годината 2018 с анкета сред лежащоболните.


В това отделение посрещат и дават информация на близките така


Стотици квадратни метри болнична площ са основно ремонтирани и блестят от чистота

Ремонтът е извършен предимно с лични средства на началника, спестени през годините, докато е работил в чужбина и чрез ползването на труда на благодарни пациенти. Дотук, в прекрасните нови условия, са инвестирани близо 80 хиляди лева, но докторът казва, че има още какво да се желае по оборудването и не спира с преобразяването на работната за колегите му среда, която пък за пациентите е чиста и уютна.

През 2018 г. към основната реконструкция са добавени 15 нови телевизора, чисто нови шкафчета, wi-fi предаватели, нови врати на стаите и баните, 6 климатика, машина за почистване на пода, обновени са лекарските кабинети, манипулационната, вече има и комфортна стая за отдих на персонала.



Кабинетите

„Всичко съм направил, защото смятам, че е правилно, това е моето схващане за полезността ми като лекар и ръководител. Бих искал да благодаря на колегата ми д-р Иван Зайков - през цялото време ме подкрепя морално, помогна и финансово. Пациентите се чувстват по-добре, екипът на отделението също. Ефектът е огромен и защото колегите не се подразниха от това, че въведох нова организация в работата. Сега те отчитат и новото отношение на пациентите към тях. Мисля, че не отстъпваме като обстановка и взаимоотношения на големи болници в Европа.

Използвам причината за внезапната проверка на Флагман, за да благодаря  на изпълнителния директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Когато го уведомих за личния ми план да направя голям ремонт, той не отвърна с недоверие и като тесногръд ръководител на държавна болница с мнение "дали изобщо е нужно" да се полагат подобни лични усилия, създавайки и неудобства месеци наред на самите пациенти. Д-р Миразчийски прие идеята с радост, резултатите са налице", каза д-р Стоян Христов, когото чакахме днес до късния следобед, тъй като бе в неотложна и продължителна  операция.



Всяка стая е оборудвана с нови болнични легла, завеси за отделните пациенти, както и кът за отдих. В тях има телевизор и интернет - всичко това е резултат на отдадеността на д-р Стоян Христов.

Ефектът върху пациентите и работата на лекарите и сестрите в отделението е невероятен.

„Още от входната врата имаш чувството, че те поемат сигурни ръце. Тук лекарите, сестрите и санитарите знаят какъв е проблема ти в подробности,  опознават те лично, но най-важното е, че знаят как да те лекуват - от операционната до получаването на епикризата. И никъде няма такава хигиена”, категорични са пациентите. This article is about my favorite top 10 hookup apps 'm not sure why this seems so important, but it's really an easy thing to find these days, and it is the most important feature to have on your phone. If you need some great, powerful hookup apps, read on...

Екипът признава, че в началото било трудно да свикнат с новите правила, наложени от д-р Христов още с встъпването му в длъжност, но вече са убедени, че начинът на работа в отделението е най-правилният.


В отделението има стая за деца с хубав телевизор и играчки

„Надявам се и след като изтече моят мандат като началник, колегите, които работят тук да не загубят добрите навици и да продължат да държат на чистотата и спокойното, уравновесено отношение към пациентите и близките им”, каза още д-р Стоян Христов, който несъмнено е заслужил номинацията си за „Личност на годината 2018”.

Д-р Стоян Христов е семеен, има три деца. Завършил е Медицинския университет във Варна през 1995 г. Специализира в "Пирогов" в периода 1997-2002 г., след което се завръща в Бургас и работи в същото отделение. През 2004 г. заминава за чужбина, за да надстрои професионалната си квалификация.  Работи и специализира в Германия и Великобритания.

Известен е като един от най-добрите детски ортопеди у нас, но спектъра, по който работи и има съответните специализации е всеобхватен, включващ раменна хирургия и ендопротезиране. Член е на Европейската асоциация по детска ортопедия EPOS, където подобна чест имат само още двама български лекари, както и на световните организации от професионалисти като AO Alumni, ESTES, EFAS и SICOT. Специализирал е и е лекувал пациенти още във Финландия, Франция, Австрия и Израел.



България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори