×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Ето го парашутистът, пребит от освирепели цигани във Войводиново (СНИМКИ)


Ето го парашутистът, пребит от освирепели цигани във Войводиново (СНИМКИ)
09 Януари 2019, Сряда, 15:00 ч.
Източник: Блиц

Във Войводиново имаше редица протести, а лично вицепремиерът и министър на отбраната заяви, че „циганите в България станаха изключително нагли, търпимостта на обществото се изчерпа“

Преди дни цяла България бе потресена от поредното циганско безчинство. Двама освирепели братя от циганската махала на Войводиново пребиха 33-годишният военен Валентин Димов. Припомняме, че последните два дни във Войводиново имаше редица протести, а лично вицепремиерът и министър на отбраната заяви, че „циганите в България станаха изключително нагли, търпимостта на обществото се изчерпа“.Тази сутрин пък съпругата на Валентин – Атанаска, направи сърцераздирателни признания за случилото се. Жената сподели какво се случва с мъжа й, който в момента е в болница. Атанаска обяви и как е съобщила на двете им дъщерички какво се случва с баща им.

От фейсбук профилите на Атанаска и Валентин се вижда какво задружно и щастливо семейство са. Те имат две дъщери.

"Той е ефрейтор с 12-годишен стаж, от бойно формирование – парашутист разузнавач. За службата си в страната и зад граница е получавал множество награди. Не видях да има наказания, само поощрения – той е трудолюбив, изпълнителен и скромен военнослужещ”, каза бригаден генерал Явор Матеев, който е командир на нападнатият военнослужещ Валентин Димов във Войводиново.

Офицерът разказа, че в действителност ромите са действали „брутално професионално” - якето му е използвано така, че ръцете и главата му да бъдат вързани, като е удрян по най-зверския начин, а той не е изразил агресия спрямо тях. „Много неприятни случай, иначе при друга ситуация тези две хлапета, защото те са такива, няма как да набият военнослужещ, още повече от Специалните сили”, допълни21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
Ганьо
11.01.2019 16:21:16
0
2
Така ще е докато самите българи не се събудят от повече от 500 годишния си сън или не изчезнат безследно и безславно в небитието.Циганите ще си крадат ток и вода,няма да плащат данъци и здравни осигуровки,ще си строят незаконно,ще крадат,грабят,бият,изнасилват и ще просят за пари без да им мигне окото.А Ганьо ще се гърчи под тежеста на данъци,постоянно вдигащи се цени и безработица.
20.
KAT
11.01.2019 13:58:06
0
0
Издаване на разрешения за носене на оръжие/боеприпаси!
19.
Закони
10.01.2019 12:00:34
0
3
Трябва да имаме права за огнестрелно оръжие и право да зашитим домовете си !
18.
Аз
10.01.2019 10:18:35
1
3
Имам въпрос тъпите прости ограничени полицай защо пазят циганите а не Българите ??????? Еврогейски ценности ... смърт за мангалите и това е. Хитлер ни тряба за малко...
17.
и кой защитава циганите в съда
10.01.2019 08:42:10
0
2
продажен е гладен български адвокат
16.
А
10.01.2019 01:29:06
0
2
Едно време, да посегнеш на българския пагон се е наказвало със смърт. Тия мангали заслужават разстрел
15.
B
09.01.2019 22:45:10
0
3
Хубаво сивейство ,бели и възпитани хора!Държава нямаме обаче, освен булдозер за циганските колибите , трябва и химическа кастрация за да не се кучaт!!!
14.
смърт за мангалите
09.01.2019 19:14:59
0
9
Помните ли какво стана в Катуница преди години?Евала на агитките от Пловдив! Ето така трябва да се действа! С мирни протести НЕ СТАВА !Организиране на футболни агитки,ММА бойци,всички от бойните спортове,скинари,метали,рокери и всички заедно и вкупом, да трепем цигнската сган в махалите. Мамицата им урудлива и нагла.Трябва да се кланят като видят българин!Това трябва да стане,масово и организирано във всеки град,градче,село.КАЗАХ !
13.
Българка
09.01.2019 16:24:05
1
5
Красиви, умни, лъчезарни, щастливи млади хора останали в България. Това за размисъл на другите такива. Циганите са политически разглезени. Така ли беше? Криеха се като мишки и така трябва да е. Какви са тия помощи, крадат и само пият и дрогират по цели семейства, кланове и свирепеят после на тумби. Какъв е тоя затвор, да ги хрантутим. Осъдените на тежък физически труд- да си изкарва прехраната и да плати пораженията. Намерили добър животец в България, другаде не ги търпят...измет...Дано човекът да се оправи и схубавото си семейство да чезне от Циганария.
12.
Българка
09.01.2019 16:24:04
0
7
Красиви, умни, лъчезарни, щастливи млади хора останали в България. Това за размисъл на другите такива. Циганите са политически разглезени. Така ли беше? Криеха се като мишки и така трябва да е. Какви са тия помощи, крадат и само пият и дрогират по цели семейства, кланове и свирепеят после на тумби. Какъв е тоя затвор, да ги хрантутим. Осъдените на тежък физически труд- да си изкарва прехраната и да плати пораженията. Намерили добър животец в България, другаде не ги търпят...измет...Дано човекът да се оправи и схубавото си семейство да чезне от Циганария.
11.
Койчо
09.01.2019 14:01:40
4
4
Наско Ментата
Личи си кой е олигофрен- ".Дайте закони за огнестрелно оръжие като в Израел и тогава картинката ще е много различна."
Идиот! С какво картинката в Израел е по различна?Там се стрелят и бомбят непрекъснато.
Нашите пилицаи и горски нали са с огнестрелно оръжие- по-малко бой ли ядът от мангалите ?
Пълен кретен си ! Умен и можещ, като български командос с 12 години стаж.
10.
До "Наско Ментата"
09.01.2019 13:19:16
2
5
Защо ти е оръжие, едно време е имало държавност, в Европата де, които са вземали адекватни мерки. Ето, попрочети малко история : През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
9.
Наско Ментата
09.01.2019 12:27:43
4
9
Подготвя се основно да не отговаря на олигофрен,като теб.
8.
Койчо
09.01.2019 12:18:06
8
8
Наско Ментата
Да, никакъв командос не е ! Това е пълен аматьор! Показва какво е нивото на военните ни - позьори. Да бяха пребили учител по география или флейтист от операта- щях да разбера. За какво се подготвя един командос, според тебе? Ако професията ти е да си военен или полицай и не можеш себе си да защитиш, как ще защитиш останалите ? Какво обучение е минал тоя рейнджър ? По рисуване ... танци?
7.
asfasd
09.01.2019 11:34:03
0
6
Добротата си личи в погледа му, точно затова мангалите са го наскачали. Носиш ли дяволското в теб си личи в погледа и никой мангал дори и тумба не смее да те наскача. Толкова са страхливи мангалите и ги е страх да налазят сърцати хора щото после майката си джаса
6.
Наско Ментата
09.01.2019 10:52:22
2
10
Най-ме отвратиха коментари"къф командос като са го набили" .Държа да знаете че там не са пехливани или гладиатори.Преди 20 години имаше голям проблем ако покажеш тегло 87 кг. и ръст 183 ,и голямо юркане и бягане докато" заприличаш на човек", както казваха. Да питате що не се е справил с мангалите е все едно да питате -Защо Ферари не може да оре като трактор.Дайте закони за огнестрелно оръжие като в Израел и тогава картинката ще е много различна.
5.
P.S.
09.01.2019 10:47:20
0
3
"Почему нам нужна чужая земля, поручик.... ?"
На мисия се ходи по желание.
Да не бъркаме инцидентът с индо.бг със професията на пострадалия.
4.
Кафе
09.01.2019 10:42:47
0
8
моля върнете рубриката на ''КАФЕ''
3.
анализаторА
09.01.2019 10:25:57
0
11
Да пращат циганетата на мисия в Афганистан ! Хем нямат нужда от обучение, хем и няма да се различават от афганистанците, хем и фира да дадат.
2.
Путин
09.01.2019 10:25:12
0
12
Това е опит за убийство на военен и трябва да се наказва със смърт.
1.
хас
09.01.2019 10:21:05
5
8
Това в Русия ако беше нали се сещате какво щеше да се случи? Само в банановата ни държава са възможни такива неща. Преди време един пак корав мъж бивш от френския легион на магистралата го бяха отрепали с един камък хвърлен по него! Срамота!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кубрат Пулев се изправя срещу Богдан Дину, мачът започва в 05 часа тази нощ Кубрат Пулев се изправя срещу Богдан Дину, мачът започва в 05 часа тази нощ

Двамата боксьори минаха през кантара часове преди двубоя в Калифорния, Кобрата е по-тежък

Порнозвезда плати 380 000 долара, за да стане секс робoт Порнозвезда плати 380 000 долара, за да стане секс робoт

Твърди, че няма конкуренция

Най-придирчивите в любовта зодии, ето кои са те Най-придирчивите в любовта зодии, ето кои са те

Представителите на тези знаци трудно влизат в нова връзка

Круизен кораб бедства край Норвегия, хеликоптери спасяват отчаяни хора Круизен кораб бедства край Норвегия, хеликоптери спасяват отчаяни хора

Круизният лайнер Viking Sky бедства на западното крайбрежие на Норвегия,

Божо Кравата: Ба*ти селяните! Митьо Очите: Да кажат къде са камерите от „4 you”! Божо Кравата: Ба*ти селяните! Митьо Очите: Да кажат къде са камерите от „4 you”!

Велислав Попов - зет на Димитър Желязков, даде показания като свидетел, което предизвика искри в съда

Нафиркан до козирката мъж изпразни цял пълнител по време на събор, закопчаха го Нафиркан до козирката мъж изпразни цял пълнител по време на събор, закопчаха го

Купонджията бил глобен със 100 лева заради проява на дребно хулиганство

Пробив! БГ инженер подкарва кола с магнитно поле Пробив! БГ инженер подкарва кола с магнитно поле

Кирил Бараков използва метода на Тесла, видял го по време на кома след катастрофа

Мистериозна смърт на млад басист разтърси българските меломани Мистериозна смърт на млад басист разтърси българските меломани

Предполага се, че е нещастен случай

Рокадите на върха: Шест оставки в кабинета Борисов 3 Рокадите на върха: Шест оставки в кабинета Борисов 3

Първата оставка беше през 2017 г. на здравния министър Николай Петров

Крими герой буйства в казино в жк. „Славейков”, направи на сол екрана на ротативка Крими герой буйства в казино в жк. „Славейков”, направи на сол екрана на ротативка

Екшън сцената се разиграла навръх Нова година

След години дълбоко ще съжалявате за тези 6 неща След години дълбоко ще съжалявате за тези 6 неща

Едно от най-ужасните неща в живота е да се обърнеш назад и да осъзнаеш, че си пропуснал невероятни шансове

Под засилени мерки за сигурност: „Жълтите жилетки” отново на протест Под засилени мерки за сигурност: „Жълтите жилетки” отново на протест

Френската полиция съобщават, че до обяд са задържани 51 души

Раждането на ислямския тероризъм. Част I: Вината на Запада Раждането на ислямския тероризъм. Част I: Вината на Запада

Терористичното нападение в Нова Зеландия на 15 март, при което загинаха 50 души отново повдигна въпроса за религиозно мотивираните нападения

Напрежение в Лондон, градът почерня от протестиращи Напрежение в Лондон, градът почерня от протестиращи

Десетки хиляди, които се противопоставят на излизането на Великобритания от ЕС се събраха в централната му част

4 милиона подписаха петицията за отмяна на Брекзит 4 милиона подписаха петицията за отмяна на Брекзит

Очаква се над 700 хиляди души да се съберат пред сградата на Парламента с искане за нов референдум

Автобус избухна в пламъци в Китай, загинаха 26 човека Автобус избухна в пламъци в Китай, загинаха 26 човека

Двамата шофьори са задържани

Спецакция на полицията е Германия! 10 души в ареста, заподозрени са в терористичен акт Спецакция на полицията е Германия! 10 души в ареста, заподозрени са в терористичен акт

Мъжете са били задържани в района на Франкфурт

Най-възрастният бивш президент на САЩ Джими Картър стана на 94 г. Най-възрастният бивш президент на САЩ Джими Картър стана на 94 г.

Картър мина с 1 ден рекорда на Джордж Буш 

32-годишен моторист загина след тежка катастрофа 32-годишен моторист загина след тежка катастрофа

Инцидентът е станал в петък вечерта, рокерът е починал тази сутрин в болница

Лоши новини от синоптиците! Зимата се връща, чакат ни кучи студ Лоши новини от синоптиците! Зимата се връща, чакат ни кучи студ

Изстиналата от зимата морска вода е като притегателен център за разположения над Източноевропейската равнина остатъчен студ от зимата, разбира се, антициклонът е основният фактор, който го тласка

Доналд Туск, председател на Европейския съвет Доналд Туск, председател на Европейския съвет Готови сме за най-лошото, но се надяваме на най-доброто Виц на деня Виц на деня – Жоре, и какво направи сега? Разведе се с жена ти и се ожени за балдъзата!?
– Много се привързах към тъщата...
Виц на деня Виц на деня Мутра решава да си купи златен кръст и отива в църквата. Дълго време се чуди и мае какъв точно да вземе и най-накрая казва на дядо поп:
- Дай ми ей тоя, големия, с гимнастика!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Много жени биха забогатели, ако можеха да продадат като ловни трофеи рогата на мъжете си
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter