×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ваклин с нова порция скандални разкрития за подкупната Иванчева


Ваклин с нова порция скандални разкрития за подкупната Иванчева
Знам е, че 10 минути, след като са предадени парите, Десислава Иванчева се е обадила на секретарката да пусне преписката, каза Александър Ваклин
Ключови думи: Иванчева, подкуп, Ваклин,
15 Декември 2018, Събота, 23:50 ч.

Излизат публикации, че съм мафиот, лъжец, но се надявам, че хората разбират, че това не е вярно, каза бизнесменът

Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната администрация, която има единствено курирска роля да изпрати писмото до главния архитект, а в същото време чакате 7-8 месеца, ви става ясно, че не става въпрос за некадърност, а за нещо друго. Това заяви пред Канал 3 строителният предприемач Александър Ваклин във връзка с казуса с обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова и по-конкретно затова как му е станало ясно, че от него се иска подкуп, информира БЛИЦ.
Именно след жалба на Ваклин и с негово съдействие се стигна до арестите на Иванчева и Петрова.
„Седмици наред се носеха слухове и от други хора за тази практика”, допълни той. Относно излезлите СРС-та в медиите той бе категоричен, че тези, които са с негово участие, са истински.
„Посредникът, по неговите думи, води няколко седмици преговори с нея и са стигнали до договорка за 15 евро на кв.м на първата фаза. Три по 75 означава 3 пъти по 75 хиляди евро”, каза още Ваклин.
Той поясни, че фирмата му е искала разрешително за 4 строежа на територията на „Младост”. Разказа и цялата хронология около срещите му и предаването на подкупа.
„Пред мен Дюлгеров изпрати СМС-и затова до кметицата или зам.-кметицата. След това стигаме до среща в общината. Обясни ми, че тя е изнервена, инструктира ме как да се държа. Трябваше и той да дойде с мен, но се оказа, че той реши да ме изчака в кафене, където да му дам парите след това“, добавя бизнесменът.
„Доста време се надявах, че всичко е от некомпетентност, от липса на кадри. Надявах се, че нещата ще тръгнат нормално, но се оказа, че идеята е била съвсем различна“, споделя Ваклин.
„Отидох на тази среща (на 13 април) със 70 хиляди евро. Тя продължи 4 часа. В момента, в който пристигнах пред кабинета на кмета, настана суматоха. При влизането си чух, че секретарката обясни на кметицата, че това съм аз. Оставиха ме да чакам към 2 часа. Стана около 19:00 часа и естествено общината вече се бе изпразнила. Тогава се появи един човек, който се представи като отговорник по сигурността”, разказва бизнесменът.
Той внесе и яснота по друг въпрос относно искането за изграждане на детска площадка. „Никога от нас не е искано да бъде изградена детска площадка – беше поискано да дарим пари с цел да бъде изградена детска площадка. Но това е друга тема как се харчат тези пари за дарения”, допълни бизнесменът и се върна на въпроса за срещата.
„Тя се проточи непредвидено дълго и Дюлгеров си бе тръгнал. Разбрахме се след това той допълнително да се разбере с кметицата. Той поиска да отида по-късно вечерта при него, но аз се притесних дали не става въпрос за измама. След това той ми се обади в понеделник, обясни ми, че кметицата е много изнервена и няма да пусне нищо, докато не предам парите“, добавя Ваклин.
„На срещата тя много странно размахваше преписката ми и я въртеше като волан на автомобил. Те искаха още в понеделник да ги предам, но тогава нямах възможност да събера парите и отложихме за вторник. Срещата бе уговорена за вторник в заведение на ул. „Раковски”. Те искаха да се предадат парите в Столична община, но се оказа, че по това време има заседание на Общинския съвет, на посещение бе и американска делегация“, уточни бизнесменът.
„Казват, че мястото на срещата не е било случайно, но не – случайно беше. Тя си избра мястото, на което да бъдат предадени парите. Аз бях с Дюлгеров, когато той се разбра по телефона с нея, той да предаде парите в друго кафене. Пет минути по-късно той тръгна натам. Аз го проследих, докато той седна на една маса с кмета и зам.-кмета. След това вече нямам наблюдения какво се случва. И това, което знам е, че 10 минути, след като са предадени парите, тя се е обадила на секретарката да пусне преписката”, подчерта Ваклин.
„Излизат публикации, че съм мафиот, лъжец, но се надявам, че хората разбират, че това не е вярно. Наистина се чувствам дискомфортно и неприятно. Хората ми питат „защо ми трябваше” – трябваше ми, за да допринеса в тази борба. Вярвам в институциите, винаги съм вярвал, занимавам се със строителство от 1999 г. и винаги съм се уповавал в тях. Досега не съм давал подкуп“, каза още бизнесменът.

В категории: Животът


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
7
Коментара по темата
7.
Абе
16.12.2018 12:25:31
1
5
Абе, тоз, е, син на някой комунист голям крадец. Той е, свикнал само да, взема. Но таз на, сто процента, е искала тез, пари. Те фризьорките, са алчни. Тоз я е нагласил понеже има много връзки. Сега, също я наглася. Скоро тя няма, да излезе оттам. Като оня гъз, Митьо Очите. Убива хора пали пренася наркотици сега реве. Ама някой сее обадил и едва ли скоро ще го върнат. Ако го върнат жив, де
6.
Николай
16.12.2018 08:55:28
0
15
Дядо Добри и Бургазлия са умни хора много бързо прозряхте плитката схема. Евала.
5.
бургазлия
16.12.2018 05:57:59
0
8
От всичко ставя ясно, че Иванчева не е искала, нито е намеквала дори, че му иска подкуп. Иванчева, Ваклин и този уж посредник Дюлгеров никога не са се срещали тримата заедно, така че Дюлгеров спокойно е можел да клати и едната и другата страна и да е играел своя игра или пък е вършел услуга на някого. А ОПГ-то родна полиция как подхвърля улики на който й кажат, едва ли на някой не е ясно.
4.
Дядо Добри
16.12.2018 03:23:33
0
25
Много ясно, че няма общо. Тоя мишок, плати да и отворят колата и да оставят парите вътре. После са нацапали волана с маркера. Влизайки в колата Иванчева като всеки шофьор хваща волана и вместо теорията, че тя пренася маркера от парите с ръцете си по волана, става обратното, тя си нацапва ръцете!
Забележете колко ефтино, само за 70000 лева, разкарват тази която спира презастрояването в Младост, извършвано от този и още няколко мишока. Ивянчева я няма, строителството в градинките започва!
3.
до 1
15.12.2018 23:03:15
8
0
Ми като няма нищо общо кво праят пачките с евро в колата и ?
2.
Vaklingroup.com
15.12.2018 22:29:15
0
2
Строеж8те са замръзени в цяла София,заминаваш си тъпак
1.
батка
15.12.2018 22:03:30
0
19
Тоя е такъв мишок.Вече съм убеден,че Дюлгеров го е изклатил и кметицата няма нищо общо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори