×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Астрологът Даниела Ангелова: Щастието си има рецепта и тя се нарича Любов


Астрологът Даниела Ангелова: Щастието си има рецепта и тя се нарича Любов
Рецептата за щастие е следната: Вяра-свобода-любов-действие, казва астрологът и психолог Даниела Ангелова
14 Декември 2018, Петък, 21:31 ч.

Не очаквайте и не изисквайте, не си създавайте празни надежди и се отнасяйте по-отговорно към вярата си и себе си, съветва тя

Мнозина смятат, че за щастието няма точна рецепта, но може да се постигне на теория или пък някак си наготово – чрез мантри, позитивно мислене, игнорирате или подтискане на разни емоции, освобождаване от тях, а не малка част дори вярват, че щастието изобщо няма правила. И всички дотук са прави и са открили някакви истини, пише астрологът и психолог Даниела Ангелова в сайта си astroanalitik.eu.
Истина обаче е, че щастието си има рецепта и тя се нарича Любов, добавя тя.
Понеже се опитваме да разберем, да опишеш, да оприличим, да „облечем“ любовта в някакви форми, затова и понякога изобщо не осъзнаваме, че вече я имаме. Така е и с щастието, така е и със здравето. Те са като дишането, за което не си даваме сметка и не броим ударите на сърцето си, не обръщаме внимание на импулсите в тялото си и сме изцяло насочени във външния свят и човешкото битуване. Поради тази единствена причина, ние търсим или се опитваме да достигнем до любовта, щастието и благополучието, обяснява психологът.
„Щастието има проста рецепта, но тя не е свързана с външния свят и затова мнозина не я познават, или не са имали късмета да попаднат на нея. За да избегна погрешното впечатление, че материалния и видим свят трябва да се игнорират или забравят, ще кажа че, вътрешния свят у човека има външно проявление и не можем да отречем външното, но то е плод на вътрешното ни съдържание – а не външното съдържание да ни изпълва с вътрешно“, добавя тя.
„Така е с любовта и щастието – те имат външно изражение и материализация, но са плод на вътрешното ни чувство на любов. Празнотата отвътре не може да се напълни с нищо външно, независимо какво имаме, реализираме или постигаме материално. Никога не можете да се изпълните в самите себе си с любов -дори и да ви обича целия свят, няма как да сте щастливи – дори и да ви се изсипе цялото щастие на главата – ако нямате любов в себе си, дори и всички земни блага да притежавате външно – ако вътрешно сте празни и бедни, никога няма да се почувствате богати и значими“, коментира астропсихологът.
„За любовта и щастието е нужно да сте свободни – мисловно, емоционално, психически, душевно и духом! Всяка обвързаност под някаква форма ни прави зависими, страхливи, лицемерни, нещастни и нездрави. Любовта не е зависимост, щастието не е зависимост, благосъстоянието не е зависимост, радостта не е зависимост, оптимизма не е зависимост, уважението не е зависимост, благодарността не е зависимост“, добавя тя.
Лошите мисли и чувства, страхове и емоционални страсти обаче водят до зависимост. „И като си помислите, че и хубавото, и лошото в крайна сметка се явяват от външното, от това, което виждат очите ви и чуват ушите ви, от мислите ви, предположенията, в които се вкарвате, от осъждането на себе си и другите, от критиките, от неприемането, от неуважението, скръбта, нещастието, безлюбието и в крайна сметка липсата на вътрешна свобода“, обяснява Ангелова.
„Свобода я нямате, защото отново я оприличавате с външното имане, бит, социално положение, комфорт, неспирните желания, които сякаш нямат начало и край, защото са плод на външния свят. Любовта е трудна за разбиране, осмисляне и най-вече проявление. Хората са затворили сърцата си, душите им витаят незнайно (за тях самите) къде, а тялото е подложено на какви ли не експерименти или напълно забравено и единствено хранено незнайно с какво. Страхът във вас е път към вашата свобода и щастие, хванете се за него и не го игнорирайте, не го заравяйте, не го подритвайте и не го пренебрегвайте. Опознайте го“, съветва психологът.
„За това пък ви трябват сили, които са в самите вас – но вие ги пилеете безжалостно за напредък, който външно е привлекателен и обещаващ, но всъщност ви носи едно кратко и преходно емоционално чувство на щастие. Любовта, щастието, оптимизмът, свободата и здравето не са емоция. Те са състояния, които предизвикват емоции и не изчезват с първата трудност, сълзи и скръб, не изчезват с материалната постигнатост или ощетеност, не изчезват….те са вътре в човека и са плод на неговите собствени сили. Онези същите сили, които човек използва за щастие или нещастие“, добавя астрологът.
Според нея рецептата за щастие е много проста и може да се предпише на всеки. Тя не изисква да си болен, а напротив – да си здрав и да се поддържаш в добро емоционално, психическо и физическо състояние. Рецептата за щастие няма да ти послужи автоматично, като спазваш някакви норми и правила, нито като знаеш или четеш много, но тя изисква нещо, което много хора не са развили в себе си – дисциплина, подчерта Даниела Ангелова.
Според нея, човек трябва да изследва и разбере собственото си съдържание, да анализира собственото си мислене, чувстване и поведение, да се освобождава от нездравите си мисли, от нездравите си чувства, да лекува нараненото си същество и да подобрява здравето си, това става и чрез действия, постъпки, работа, занимания, отношения… и ако му остане време – да хвърля поглед и към нечий друг живот.
Рецептата за щастие е следната: Вяра-свобода-любов-действие, добавя астрологът.
„Вярата е нещо, което не зависи от нищо и никого – освен от самия теб. Свободата е нещо, което не зависи от нищо материално/външно и от никого, освен от теб. Любовта е нещо, което не зависи от никого и нищо, освен от теб. Не можеш да вярваш в себе си – ако не се приемаш напълно какъвто си, със всички плюсове и минуси“, обяснява Ангелова.
„Почти няма човек, който да не се упреква, вини, самосъжалява, крикитува, наказва и самобичува за нещо, което е направил или не е направил. Никой не се приема напълно – все нещо отрича в себе си“, добавя тя.
„Не може да си здрав(емоционално, психически и физически), ако нямаш любов в себе си и в живота си не внасяш малки радости, положителни емоции, ако не обичаш нищо и никого. Обвързването с някого или нещо не е любов, това е зависимост. Любовта не обвързва, тя прави нещо много по-силно -но в същото време свободно. Тя е действие и проявление, човек като обича прави, създава, обгрижва, проявява воля, действа“, твърди астрологът.
„Излезте от социалните битовизми, престанете да правите безмислени компромиси, не се залъгвайте в тази преходност, нищо ценно на този свят не може да ви направи щастливи, защото това състояние не е от този свят и не можете да го пипнете или чуете, но можете да го изпитате в себе си“, добавя тя.
„Истинският свят е вътре в нас и каквото носим в себе си – това и даваме на света. Не очаквайте и не изисквайте, не си създавайте празни надежди и се отнасяйте по-отговорно към вярата си и себе си. На кого поверявате живота си, здравето си, мечтите си, силите си – на външния свят?! Той е само отражение на вътрешния, ваш образ и ваше подобие! Дали наистина се познавате или просто сте повярвали на света?! Няма как да бъдеш щастлив, ако не избереш да бъдеш такъв“, подчерта астропсихологът.
„Споразумял си се със себе си и света за едно, даваш друго, а очакваш трето. Изчисти несъответствията в себе си, изясни се сам със себе си, приеми се без жал и осъждане, прояви благодарност и смирение. Започни от вярата, тя ще те води към любовта, а щастието ще се настани тихо в душата ти“, съветва тя.
„Ако не намираш за какво да се усмихнеш, да се зарадваш, да се вдъхновиш и ако няма към какво да се стремиш непрекъснато, ако нищо и никого не обичаш, то ще е трудно и да бъдеш щастлив“, добавя Даниела Ангелова.

В категории: Хороскоп


3
Коментара по темата
3.
nnnnnnnn
15.12.2018 09:46:43
0
17
lubovta ne poznava zlobata i obidite
2.
mmmmmmmmmmhm
15.12.2018 09:28:00
0
6
Taka e , no ne pozvolyavaite na sveta , durjavata , horata , obstoyatelstvata i t.n. da izkoreni lubovta ot vas . V pochti vseki e zasadena omrazata . Losha rabota .
1.
мартин пенчев
15.12.2018 04:49:00
0
0
вярно е моята се казва иван
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори