×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт


Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт
Нашият читател Ивайло Е. се бори дълго и отстояваше правата си на потребител. В крайна сметка дефектната помпа(на снимката) бе сменена
13 Декември 2018, Четвъртък, 08:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Вече му я сменихме, няма драма, каза управителят на „Помпен свят” Васко Сотиров

„Купих си чисто нова помпа от специализирания магазин „Помпен свят” в Бургас. След малко повече от 10-ина дни се развали, върнах я в сервиза, но останах потресен като отидох да си я взема - поискаха ми 24 лева за ремонт. Не съм за тези пари, но е смешно и обидно.” Този случай разказа за рубриката „Вашият сигнал до Флагман.бг” Ивайло Е. от Бургас.

Проблемите му започват през септември. Той си купува машина, която е сравнително висок клас – Gardena, струваща 119 лева. Избира малко по-скъпия разглобяем модел, защото смята, че така ще е по-удобно да я чисти.

Използва я един-два пъти, след което уредът се поврежда. Връща го в сервиза, тъй като има двугодишна гаранция.

„Смятах, че всичко е наред, докато не отидох да си взема помпата. Посрещнаха ме от вратата с бележка:  24 лева за „диагностика”! Останах изумен! Каква диагностика ще ми правят на повреден уред, закупен преди 10-ина дни? Взех помпата и видях, че са я залепили със силикон. На практика са я направили неотваряема – повредили са я още повече”,, гневи се Ивайло Е.

Той е категоричен, че дистрибуторът от „Помпен свят” е трябвало да смени уреда, а не да го ремонтира с подръчни според него средства.

„Две години трябва да е в оригинален вид, но я залепват със силикон и вече става неразглобяема. Работеща, но неразглобяема, като подобна помпа, но от по-нисък клас.”, отбеляза потребителят.

Ивайло е потърсил правата си в Комисия за защита на потребителите, както и във вносителя на помпи Gardena за България –Husqvarna. След няколкоседмична битка за правата си получава чисто нова помпа от същия клас и марка.

„В "Помпен свят" не им стана никак приятно, след като отидох да си я взема. Казаха ми, че повече не желаят да бъде техен клиент. Значи, ако си потърсиш правата – не те искат за клиент. Това е безумие!”, коментира той пред Флагман.бг.

Свързахме се и с управителя на "Помпен свят" – бургаският бизнесмен Васко Сотиров. „Разбрахме се с въпросния господин, върнахме му парите, които колегите са взели, сменихме му помпата. Направихме го, за да нямаме разправии въпреки че проблемът не бе в нас”, твърди Сотиров.

По думите му помпата била повредена от ползвателя, а силиконът, за който той се оплака не бил обикновен силикон, а отлято уплътнение, което не повреждало целостта на машината. Тя пак можела да се отваря и чисти, когато е необходимо.

„Помпата имаше механичен дефект, дръжката беше счупена. Липсва едно уплътнение и то не по наша вина. Още тогава когато е дошъл да си вземе помпата и не е бил съгласен са му казали: дайте да си вземем уплътнението, но той е отказал.”, допълни Сотиров. 

Сотиров твърди, че вече са се разбрали с клиента, подменяйки му уреда. 

Ако сте попадали в подобна ситуация пишете ни за рубриката „Вашият сигнал до Флагман.бг.”



24
Коментара
24
Коментара по темата
24.
Анонимен
25.12.2018 22:33:52
0
0
Теленовелата Бедната Силвана
Всяка вечер без сьботите и неделите от 18 до 18 55
19 часа
И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 до 8 55
9 часа по Бтв Лейди
Певецьт на Теленовелата Бедната Силвана е Карлос Понсе
Който е в ролята на Мануел в Теленовелата Бедната Силвана
23.
Анонимен
25.12.2018 22:31:00
0
0
Здравейте препорьчвам ви Теленовелата Сладка Тайна
Изльчен по Телевизия Евроком
Повторение всяка сутрин без сьботите неделите и вторниците от 11
11 05 и 10 до 11 45
12 на обяд
И всяка сутрин без неделите и понеделниците от 5 до 6 часа
5 и 30 до 6 и 20
И всяка сьбота сутринта от 4 до 5 часа по
Телевизия Евроком
Теленовелата Сладка Тайна
За Голямата любов на младите
Росита Виолета и Брус
Тяхната любов завьршва щастливо
Големите Злодей в Теленовелата Сладка Тайна са Саманта
Анхел
И Грейс
Накрая Росита Виолета и Брус завинаги заедно
И другите герой от Теленовелата Сладка Тайна
Певецьт на Теленовелата Сладка Тайна е Карлос Понсе който е в ролята на Брус в Теленовелата Сладка Тайна
Брагодаря ви
22.
Хорейшката
14.12.2018 22:19:01
0
0
Къв е проблема е, изпомпени....
21.
Георги Илчовски
14.12.2018 21:13:49
0
2
Къде го прочетох ами малко по горе
´´Той е категоричен, че дистрибуторът от „Помпен свят” е трябвало да смени уреда, а не да го ремонтира с подръчни според него средства.´´Вие сте били категоричен
Моля Ви напишете какъв е бил проблема защото никъде не става точно ясно какъв е
След което ще попитаме хусварна това дали е гаранция или не и всичко ще стане ясно
20.
До Георги Илчовски
14.12.2018 21:01:10
0
0
Къде прочете, че искам да я сменят?!? Възмущението ми беше от това, че без да диагностицират проблема, ей така директно ласаха, че гаранцията не важи!
19.
Милена
14.12.2018 19:56:11
0
2
Помпен свят са с добри техници. Ремонтирала съм при тях помпа и косачка и всичко работи нормално, а и чесно казано помпата я бях отписала. Вече година и половина нямам никакви проблеми. Бяха коректни.
За гаранциите на стоките на всякъде има ядове.
18.
Р
14.12.2018 14:35:01
10
1
17 коментара написани от две души живеещи в едно тяло!
17.
Мария Иванова
14.12.2018 11:33:57
1
6
С мъжа ми сме животновъди от Дебелт , доилната ни техника е от помпен свят, имахме с единият апарат гаранционни проблеми, екип на фирмата ги отстрани в почивен ден-животните не търпят почивни дни , а фирмата се съобрази с това. Не мога да кажа нищо лошо, съпруга ми е 138 кг но аз го обичам той си е моя "шишо" , какво ще постигнем с обиди на външен вид.
16.
Георги Илчовски
14.12.2018 00:09:39
9
6
Васил прасето;лъжлива мишка;шишо всичко това прилича на лично заяждане•Всичко на вилата ми е купено от помпен свят’ дори помпата и хидрофора са монтирани от сина на въпросният Васил вече пет години работи•Всичко бе пресметнато и монтираното от фирмата• Не разбрах само от кога китайските помпи на Гардена са висок клас•Не разбрах от кога теглото на управителя на един магазин влияе на гаранцията• Не разбрах и от потърпевшия каква е повредата и защо иска да е подменена тя се подменя при три пъти един и същи дефект в останалите случаи се ремонтира ако не попада в посочените в гаранционната карта проблеми не попадащи в гаранцията
15.
Задрасках ги
13.12.2018 21:52:07
0
0
Изобщо не съм ги чувал тези, но със сигурност ще ги избягвам
14.
Нели
13.12.2018 21:49:21
0
3
Измамите с гаранцията на закупени уреди са факт.През месец юни си купихме Delimano,нагревател за вода с две години гаранция и удължена гаранция заплатена допълнително.До тук Ок! Обаче това нещо се развали след три месеца.От магазина ни увериха,че при евентуална повреда ще го заменят с нов ,защото не подлежи на ремонт.Така! Преди няколко дни,когато върнахме уреда в магазина обаче,ни беше обяснено,че ще го отремонтират и ще го върнат( това нещо не подлежи на ремонт) Ще изчакаме още малко и в зависимост от резултатът ще потърсим съответното съдействие.Да,ще кажете че за 100 лева не си струва усилията,но тук трябва да се научим на ред! Значи като вземат парите са мнооого мили....после, човека каза...Ще видим!
13.
Бивш клиент
13.12.2018 17:57:08
0
15
Най големите измамници в Помпени свят . Хора не купувайте от там, защото ще станете пишман. Васил прасето е лъжлива мишка.
12.
Потърпевш
13.12.2018 14:43:31
0
18
Сходна ситуация и при мен! Помпата е гаранционна, професионална, струва около 600лв.Влизам аз и
обяснявам, че помпата спря и не работи, след въпрос на продавачката дали сме я пуснали да я пробваме дали работи отговарям с ДА.Проблем! Щом сме я пробвали дали работи, гаранцията отпадала! След скандал излиза въпросния шишо и почва да й се кара, че не трябвало да ми казва така, то производителя щял да откаже гаранцуята! След като му казах, че ще се обърна към КЗП запя друга песен!
11.
М.
13.12.2018 13:35:33
1
16
НЕ,КУПУВАЙТЕ ПРОДУКТИ ОТ ПОМПЕН СВЯТ,ЗАЩОТО ЩЕ ВИ ИЗПОМПЯТ МНОГО ЯКО!!! И аз съм един от потърпевшите,абсолютно същия сценарий добре е,че има чичо Гугъл,за да се информира човек и евентуално,да си закупиш необходимата техника.
10.
ссс
13.12.2018 13:28:56
0
23
що го обиждате тоя, бре? бизнесмен бил! поредния боклук набеден, решил да стане милионер набързо! не ходете там! не купувайте боклуците му! да фалира набързо и да затваря! шофьори се търсят на борсата, ако става и за това де!!?
9.
И
13.12.2018 12:38:40
0
18
Имам директни впечатления върху работата на помпен свят-стотинкаджии са! Как може да се заплаща за труд веднъж на майстора и още веднъж на шефа им? Ставаше въпрос за ремонт на фреза и така и не заработи. Що се отнася до КЗП ,плачевна картинка са. Те работели само по документи и дори като ти върнат продукта със закъснение,повече от един месец,това не било проблем,щото в документа на фирмата пишело,че всичко е в срок.
8.
Клиент
13.12.2018 12:21:07
1
19
Пълен измамник е .Страшно некомпетентен измикяр . Ходете пазарете където и да е но там аз не повтарям. Навсякъде е по евтино от там
7.
Иван Николов
13.12.2018 12:00:28
0
18
Счупила се дръжката! Бахти боклука. Какво е виновен човека, има гаранция 2 години...
6.
John Mcenroe
13.12.2018 11:57:59
2
22
Абе който е влязъл там е ял дървото.Мазното алчно прасе васил няма да се оправи....
5.
клиент.
13.12.2018 11:16:57
0
17
там. ми взеха. 70. лева за ремонт на помпа. останах изумен защо не са ме предупредили поне приемчика каза това е нормална сума за такава помпа. струвала 200 нова лв и си заслужавало да дам 70 лв според него за което съжалявам че я ремонтирах така и се развали бързо пак купих някаква. китаиска по евтина. която. въобще неможа да заработи когато им я върнах казаха че ще я пратят до вносителя им да. си вземели те парите и тагава да ми ги върнат върнаха ми ги чак след месец и пак се отнесоха. грубо. като твърдяха. какво да очаквам от помпа за 60. лв.
4.
Bs
13.12.2018 11:12:47
3
6
Прави се експертиза и всичко се доказва, ако клиента е нарушил гаранционните условия му се издава протокол с опис и още при приемането се прави външен оглед. Ако вината е в продавача и е дефектна задължават съд за загубеното време и нерви на клиента.
3.
Нейко
13.12.2018 10:51:31
5
13
Чоекът да си потърси правата в КЗП, те работят учудващо добре и бързо. Флагман да не се правят на КЗП!
2.
Тези от помпени свят
13.12.2018 10:50:36
2
25
Абсолютни измамници! Отивам там за една помпа и както казва и господина 24 лева за диагностика! Пълна измама там няма добри техноци. В същото време едното монтьорче идва и вика на шефа че без да иска счупил една пластмасова джджа на мото фреза оставена от клиент и шефа го уговори ,ако клиента разбере да каже че така е докарана фрезата,та смятайте какви нещастници
1.
Хахахахахха
13.12.2018 10:48:15
1
19
България сме бре ко са учудвате.Страната на абсурдите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори