×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Говорителят на ВиК Димитър Гюров: Водата в Бургас поскъпва заради новите пречиствателни станции


Говорителят на ВиК Димитър Гюров: Водата в Бургас поскъпва заради новите пречиствателни станции
Цената на доставянето на питейна вода е 2 стотинки, каза говорителят на ВиК - Бургас Димитър Гюров
11 Декември 2018, Вторник, 02:00 ч.

Разликата е в това, че пречистването ще струва малко по-скъпо, но нали всички се борим да има чиста природа все пак, каза той

Водата в Бургас поскъпва с 27 стотинки догодина. Кубикът ще струва 2,99 лева. Сериозният скок в цената от местното ВиК дружество обясняват с изграждането на над 10 пречиствателни станции.
„Цената на доставянето на питейна вода е 2 стотинки. Разликата е в това, че пречистването ще струва малко по-скъпо, но нали всички се борим да има чиста природа все пак“, каза пред камерата на бТВ говорителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.
Бургазлийката Златка Димитрова, чиято последна сметка за вода е около 75 лева, обаче сподели, че очаква заради увеличението догодина, да плаща по 100 лева за питейната течност. „Това е направо безумно. Като платя и 150 лева за ток, разходите набъбват над 250 лева. Представям си как ще се изкарва месецът“, споделя жената.
Добрич остава сред градовете с най-скъпа вода. Там кубикът ще струва 3,35 лева.
„За тази цена трябва да тече минерална вода от чешмите ни. Качеството на течността, която излиза от водопровода, е отвратително. Тя е кафява“, споделя Десислава Първанова от Добрич.

В категории: Бургас


75
Коментара по темата
75.
Петър
15.12.2018 08:56:44
0
0
70,
Поставям на пиедестал ЕС! А, не отделни Държави!
ЕС преди всичко, и все още е, 28 суверенни Държави!
И, както казах, не си наясно с фондовете.
Проблема не е в тях, а в политиците, които Ние си избираме, а не ЕС!
Ако пък нямаме вяра в Изборния процес, то с какво ти е виновен ЕС?
74.
Петър
15.12.2018 07:01:55
0
0
69,
Всички ПС са актива на ВиК!!! Защото е тяхна собственост! Кое не разбираш!
Ако не си собственик, няма как да кандидатстваш за финансиране!
Никой не твърди, че няма разходи! Това го твърди ВиК! Защо? Ами погледни отчета на Дружеството.
Няма лошо да се поддържа, но ....
ВиК е 100 % Държавно дружество, което съществува поради .... 1. .... 2. ... 3. ..., нали така? За да съществува, то трябва да има капитал, в това число и за амортизация, поддръжка и т.н.?!
Ами според отчетите, такива разходи не са предвидени!!! И, не говоря само в сегашно време!
Няма разход, прихода е малък?! Що е, то?
73.
Петър
15.12.2018 06:37:21
0
0
69,
Кандидати за финансиране от фондовете имат собствениците! Кое не разбра?
Дадена Община не е собственик на Вик мрежата!
Тя има участие, като това участие е капитала /бюджетите на съответните Общини/ нужен за реализирането на даден воден цикъл!
Точно за това и казах да погледнете капитала на ВиК, да погледнете отчета на Дружеството, и ще добиете бегла представа за кражбите!
Няма как дружество с капитал, равняващ се на едно най-обикновено ТД ,да приемат кандидатурата му за проект с капитал 10 пъти капитала на дадена Община! А, какво остава за капитала на ВиК!
70,
Евро фондовете имат повече общо със СИВ, от колкото твърдението ти, че те са "безлихвени кредити"!!
Факта, че се използват не по предназначение не ги прави "дълг"! Това исках да кажа! Но, си като кон с капаци!
Не ти е виновен ЕС, че нашите политици те крадат, и задължават!
72.
до 71
14.12.2018 00:17:34
0
9
Сега кажи колко ти струва наема на апартамента, сервиза на колата, данъците ти и месечната транспортна карта, че да смятаме.
ПС: Внимавай, какво ще напишеш, защото и аз съм живял във Франция.
Не се съгласявам с този битов разход, но да предположим, че живееш някъде на юг и не ти се налага да плащаш за топло, както на мен в Рен. Зимно време комуналните ми разходи са над 300 Е, лятото падам на 200 Е. Храната си е по-скъпа, но далеч по-качествена от лайната в България, но пък всичко си има цена са казали хората. Миналата година цената на храната там беше, като тази в България, само че в Евро. Нямаше кафе в града, където напитката да е по-евтина от 2 Е, а бирата по-евтина от 3 Е за малка халба. Точно Франция си е скъпа и да сравняваме цените с там е нелепо. Още тогава се усещаше напрежение сред хората и ужасът им от това тотално според тях обедняване. Ние чужденците се радвахме на заплати от 1500 -1700 Е, но още на първия месец, като си платиш основните разходи и я караш на мускули. За разлика от България, там нямаш избор в цена на стока. На пазарите им няма боклуци, а това да намериш нещо на цена по-ниска с 50% от аналогичната стока си е фантазия. Транспортът е скъп, а да караш личен автомобил там - трябва да си или местен със заплата над 2500 Е, или да е под наем. Трудно стана там, стандартът им е висок, но последно време и заплатите им секнаха. Иначе, ако сравняваме конкретни стоки, там може да намерим и по-евтини, но като цяло всичко в тази държава е пари, пари, пари. Седмица да не работиш и се озоваваш на ръба. Гладен няма да те оставят, но и живот по-различен от на уличен пес няма да ти предложат, еле ако си чужденец. Така, че колега КОЙ, нека назоваваме имената с всичките им букви. Франция е държава, Франция има демокрация, има социална функция, има красота, има ред и дисциплина - факт е, но Франция се дърпа надолу от тази политика на ЕС и стремежът и да интегрира целия арабски свят у дома. Точно това извади и жилетките на улицата. Данъците са убийствени, стандарта на французина страда, а социалната политика на държавата към самопоканените не спира.
71.
Кой
13.12.2018 23:04:47
5
0
Само да отбележа тук в Франция. Газ вода студена и топла за тристаен ап. Четири човека цена на месец прогнозно 135е и не съм до платил в края на годината. Заплата няма лъжа1800/енето. Ако има математик нека смята. При заплащане от700лв.
70.
do 66
13.12.2018 22:15:45
0
6
Аз ти пиша за евро-фондовете, ти ми правиш препратки със СИВ, Русия, Комунизма...Хич не ме интересуват. Виждам, че парите от евро-фондовете не отиват по точното си предназначение. Усвоените от там пари, са същите като усвоените от кредитната карта от примера. Усвояваш и връщаш плюс задълженията си към ЕС, не усвояваш - плащаш само лептата си, какво неясно има. Напълно ясни са правилата. Пък това, че ми слагаш ЕС на пиедестал ми напомня на времената, когато за комунистите по-велико от СССР нямаше. Живеем в различни времена, но с еднакъв вакуум в акъла.
69.
до 65
13.12.2018 22:07:59
0
10
Всички пречиствателни станции впоследствие минават в активите на ВиК. Не си мислете, че една пречиствателна станция няма разходи. Напротив, построяването и е само една малка част от разходите, от там насетне е мама си джаса. Реагентите, които се влагат в нея са около 100 000 лв. на месец, ами разход по електричество за помпите, шнековете, утайниците, преработката на втвърдения екскремент. Не е, като да е паднало от небето. Същото е и с водопреносната мрежа. Водата е от небето, но не си я пълним с кофите, не си я носим и с тубите от язовира де. Иначе няма как всяко поскъпване на ток да не влияе на цената на водата. Само в Бургас тласкателите в помпените станции са над 30 с различните хидрофори, ами докато дойде до Бургас ? И все пак - нереални са по-скоро доходите ни, отколкото цената за 1000 литра вода, защото същата тази вода, доставена по водопровода от Камчия е с добро питейно качество, степенувано като трапезна вода. В магазините най-евтината трапезна вода е 0.25 лв. за 1 литър, или 250 лв. за 1000 литра...
68.
Петър
13.12.2018 07:13:40
4
2
Защо слагате минуси на заплатите, като не разбирате как ви задължават?!
Увеличават минималния праг върху който наемаш работник, а не заплатата му!
Когато говорим за Държавния сектор ...
Тези заплати са дълг, касаещи всички граждани, в това число и самите държавни служители, чиновници висши апаратчици и работници, и т.н.!
Увеличението на заетите в държавния сектор може да е продиктувано само от увеличението на БВП, а не от повишаването на данъците, както е в последните 3 години!
Не може да увеличаваш данъци, и да твърдиш че има увеличение на БВП!
Колкото до частния сектор ....
Зависи от работодателя! Зависи от това дали има знанията, и уменията да се справи, или да принуди работниците си да отидат на борсата!
Та, защо слагате минуси? Мислите си, че въпросното "увеличение" ще промени за нещо позитивно реалността ли?
Вдигнете главите от задниците си, и се осъзнайте!
67.
до 62
13.12.2018 07:12:14
0
4
Исках да напиша 50 лв повече за година
66.
Петър
13.12.2018 06:33:08
0
0
Факта, че гробарите извършват престъпления с евро фондовете, не означава че те са дълг!
Те, са дълг защото извършват нарушения на собствените си проекти, за които искат безвъзмездно финансиране!!!
Като това финансиране е такова, при условия и ред записани в .... Напълно естествено е да плащаш неустойки за нарушени от самия "теб", правила написани от "теб", и създадени за "теб"!!!
Или, сключваме Договори, които нарушаваме, крадем пари и обвиняваме ЕС за това!?
шизофренията ни гони яко!
И, да, плащаме си, както си плащахме докато бяхме в СИВ! А, ако се връщаме още назад, ще има и други съглашения, които да съпоставяш!
65.
Петър
13.12.2018 06:21:20
2
1
61,
Не си наясно със собствеността на ВиК мрежата!
Приоритет на всяка Община е да има ПС /пречиствателна станция/, особено тези по Черноморието! Защо? Ами елементарно Уотсън, но това няма отношение с причините, които изтъква хубавецът на снимката!
Общините имат участие в проектите, защото е техен приоритет, и защото мрежата на ВиК минава на територия на съответната Община, човече, а не защото е тяхна собственост, която искат да подобрят!
Не знам защо натякваш "безплатно"!? Никъде не твърдя, или казвам подобно нещо!
Единственото, което твърдя е, че не си наясно с евро фондовете, и тяхното предназначенние!
64.
$$$
12.12.2018 23:13:47
0
8
ГЕРБерите са сврьх топ крадци ,как може пустина дьржава като Израел гражданите и да плащат само 48 СТОТИНКИ за 1 кубик вода при това се получава чрез обезсоляване на морска вода което е СКЬП процес и технология понеже се използва ПЕТРОЛ ЗА ЗАГРЯВАНЕ/ИЗПАРЯВАНЕ и се получав дестилат без сол и цената за краен потребител е 48 СТОТИНКИ 1КУБИК
А вьв Бьлгария има дьжд СНЯГ безброи язовири водата в много случаи стига по гравитачен пьт и струва 3ЛЕВА КУБИК 6 ПЬТИ повече от пустиняците в Израел
63.
Де е Киро на КИРИЯ
12.12.2018 23:03:34
0
4
НИКОИ НЕ ПИТА министьр Николинка Ангелакова тия 3.000.000 туристи дето посешават СЛЬНЧАКА ,ЗЛАТНИТЕ ,ползват ВОДА от язовир КАМЧИЯ и повярваите ми доста вода за душ хабят тоес тези 3 милиона чужди граждани ХАБЯТ дьржавен бг ресурс разбира се ТЕ 3 МИЛИОНА ТУРИСТИ СА ПЛАТИЛИ само че на Дьржавата а са платили на Частниците с ХОТЕЛИ
62.
do 49
12.12.2018 18:28:46
0
7
Нямам идея и не мисля, че е резонно това покачване цената на водата при замръзнали доходи на населението, но нека мислим трезво. С твоите 15 м3 вода на месец и с новото увеличение ще плащаш с 3 лв. повече ( не че е малко и го оправдавам де), или иначе казано няма да плащаш с 50 лв. повече, а ще плащаш 50 лв. за вода, стига топлата ти вода да не се "облага" от топлофикация с допълнителни пари за затопляне ( от 10 до 15 лв.), защото тогава сметката на ВиК ще е песен пред тази на другите обирджии.
61.
до Петър с 58
12.12.2018 18:18:42
0
10
Стига си писал глупости. ПС е помпена станция. Изграждането на Пречиствателна станция е приоритет на Общините Някои от тях са дори още в активите им. Общините кандидатстват за евро-проекти за изграждането на пречиствателните станции многознайко. Такива са случаите със Средец, Равда, Созопол...След това в повечето случаи ги натрисат на ВиК за поддръжка и прочие. Реагентите им на месец за тях са три-цифрени числа. Разход са си от всякъде, но както е казано нали искаме да сме "еко". Е, няма безплатно еко и евтино био. Не оправдавам повишаването на нито една цена, но е факт, че точно тези евро-проектирани пречиствателни станции са скъпи за обслужване и поддръжка. Просто е. Като ти писаха, че няма безплатни евро-пари,точно това имаше предвид. Стига се пъни.
60.
Петър
12.12.2018 17:06:48
7
9
До 56,
Реално не увеличават заплати! Увеличават минималния праг за осигуряване, а останалия "доход" е дълг!
59.
*********
12.12.2018 15:56:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
58.
Петър
12.12.2018 13:47:48
11
3
ВиК е възложител на всички проекти свързани с ПС!!!
Как да не са обвързани? Влез в сайта на дружеството, отчета си стои на видно място!
До долния многознайко... Според твоите твърдения всички проекти свързани с еврофондове са "безлихвени кредити"? Вярвай си! Сравненията ти меко казано са шизофренични!
57.
R2D2
12.12.2018 12:20:09
0
6
Продавам евтино жълти жилетки.
56.
Протест
12.12.2018 10:32:00
0
15
Ето ти нов повод за протест!!!! Само ни скубят....УЖ увеличават заплати, като това увеличени отдавна е "изядено"
55.
az f до 53
12.12.2018 09:43:19
5
14
Не знам колко е капиталът на това дружество, но не обвързвайте евро-фондовете с ВиК. Те се разпределят по общини, а не случайно ВиК е дружество с 51% държавно участие.
И точно, както ти беше обяснено. Тези инвестиции, па макар и с пари от евро-средства трябва да се избиват. Мислиш, като дърт комунист, на който всичко му е безвъзмездно. Избий си тази мантра от главата. Четох ти двете мнения и въобще не те разбирам,какво искаш да кажеш,освен че мразиш Русия,въпреки че мислиш колхознически.
54.
az 12
12.12.2018 09:29:38
2
20
Петре, умнико.
Четох ти мненията и добивам представа, че или не ти е ясно това финансиране и обязаностите ни като държава членка в ЕС към него, или си един от заблудените, или имаш интерес от евро-фондовете. Да, много хора забогатяха покрай тях и от тях, но това не означава, че държавата ни става по-богата, или че всички фондове отиват точно по предназначението си. За такива като теб дадох пример, но когато не искаш да разбереш еквилибристиката между държавите членки в ЕС е напълно нормално да не схващаш и елементарната логика на всяко финансово отношение. Кое бе абдал ти е безвъзмездно ? Това, че някой нарича един фонд - безвъзмезден, означава, че ти си го или ще го... овъзмездиш по друг начин. Не е задължително размяната да са финансови разплащания, но е пожелателно да се получат и съответните гаранции и обезпечаване на това, което са ти дали. Абдал, къде и кога някой някъде дава пари за черни очи ????Това най-малко не комуникира със здравия капиталистическия разум. Разбирайки, че не схващаш и идея от това, което съм написал ще ти го обясня още по-достъпно. Плащаш на проститутка пари, но получаваш секс, плащаш на жена си масрафите - пак получаваш секс, че и ракия със салата, плащаш в магазина пари - получаваш стока, плащаш пари в бензиностанцията - получаваш гориво, плащаш стипендия, очакваш да получиш специалист...Как по-лесно да ти го обясня. Така е и с евро-фондовете. Същото е, както се получава с етноса - към тях потичат пари - социални помощи, дърва, детски, опрощаване на дългове и за нашите хора - това са безвъзмездни пари. Само, че за мен и теб не са, защото това безплатие им го плащаме ние. И един хубав ден тези версии ще излязат наяве. Така, както във Франция започнаха да излизат. Не очаквай някой да си хвърли парите без да получи покритието си. Що се касае за питането, какво сме дали в замяна на ЕС...Учудвам се и чак се изумявам, щом като има хора мислещи, че ние не изплащаме лепта към тази организация, а потокът пари от там е безвъзмезден.
Друже, всичко се пише на сметката ни, така че не се съмнявай, че рано или късно ще си я платим - справка интегриран градски транспорт Бургас.
53.
Петър
12.12.2018 06:43:43
11
5
12-ти,
Един прост пример ще ти дам ...
Колко е капитала на ВиК?
Знаеш ли колко е прихода на въпросното Дружество, което оперира на една територия заселена с близо милион души, а лятото става близо три?
Хайде погледни отчетите на прекрасното ти дружество, и после ми говори за лошия ЕС, и алчните западняци!
Ако нещо не ти е ясно, питай!
52.
Петър
12.12.2018 06:34:20
11
0
До 12,
Е, как ще са едни и същи пари?!
Че, и безвъзмездни фондове наричаш дълг?! Безвъзмездни, ако се изпълняват за целите, които НИЕ сами си поставяме, но нямаме парите, оти сме много богати, но нямаме пари да си оправим кирливите ризи! Факта, че искаш пари от някого, на който някой му крадеш парите, и обричаш собствения си Народ на мизерия, и да плаща неустойки от кражбата, и за това ти е виновен ЕС?
Колко е лептата за членството ни в ЕС математико, и колко са еврофондовете, които сме "погълнали"? А, знаеш ли колко не сме "погълнали" от факта, че имаме продажни политици? Единствения който смучи от теб е Русия с енергоресурсите, които нямаш, но и искаш да печелиш от тях! Нещастник!
51.
Lavender
11.12.2018 21:24:37
0
18
Думичка не вярвам на това лаишко обяснение от говорителя на ВиК.
50.
Точно !1:1
11.12.2018 20:40:47
0
10
Браво на коментар 12 !
49.
Изроди
11.12.2018 19:45:18
0
18
Досега без пречиствателни станции ли карахме? Не е редно да искате да си избиете инвестицията за 1 година. Питам също защо не ги направихте по европроект тези пречиствателни станции. В цената на водата не може да няма заложени пари за подзръжка и инвестиции. С тях дефакто се постига икономия на средства. Няма логика с която да увеличавате водата, освен да свалите още по една кожа от хората. На месец нашето семейство изразходва минимум 10 куб.м. студена и 5 куб.м топла вода.
Това са поне 15 куб.м вода, т.е с увеличението на водата ще ми прибират годишно допълнително по около 50лв в повече.
48.
gradski
11.12.2018 17:38:02
0
15
Всъщност това увеличение е заради гласоподавателите, които са свикнали да "берат" всичко. Ако ги накарат да плащат ще изгубят изборите.
47.
ани
11.12.2018 16:47:58
0
14
Толкова ефективни пречиствателни станции, че Бургас от край до край мирише на фекалии. Не е ли време да се потърсят причините за това и как са направени въпросните пречиствателни станции.f
46.
Самата истина
11.12.2018 16:46:10
0
19
Сега да изтриете 45. коментар......че фактически сте Платена медия, Целта е да манипулирате общественото мнение!
45.
Самата истина
11.12.2018 16:43:24
1
19
ограничавате не/харесване на коментари на всяка статия=това е абсолютно умишлено, с цел манипулация на общественото съзнание. Ама и вие сте поредната Платена медия. Да не говорим, че е недопустимо в статия да има правоп. грешка/и, ама сигурно и вашите "журналисти" работят за Малко пари, защото четем и другаде!
44.
dahah
11.12.2018 16:37:06
1
4
Лъжци недни... 3 лв кубика, кавали. Ако каза енергото ли е? Не ВиКато! и на вас вика да ви таковам мамата!
43.
ттт
11.12.2018 15:03:57
0
17
ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ СЕ ИЗГРАДИХА ПО КУРОРТНИТЕ КОМПЛЕКСИ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ.ЗАЩО ТРЯБВА БУРГАЗЛИИ ДА ПЛАЩАМЕ МАСТРАФА ЗА СМЕТКА НА РАЗНИ ТАРИКАТИ С ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ.
42.
мисля ,че имаше
11.12.2018 13:59:58
0
19
минимално количество вода,необходимо за съществуването на всеки човек-като въздуха ,който дишаме.Та-това минимално количество-доколкото си спомням -беше 1,5 куб.м. на месец.И то трябва да е безплатно,защото без него човек не може да живее.Това са 50 литра на ден.Нещо не ги споменават тези количества,които трябва да са безплатни.Или това пак важи само за едно малцинство,което никога нищо не плаща.
41.
123
11.12.2018 13:58:36
0
15
Къде ще бъдат пречиствателните станции?Ако са заради курортите обикновените граждани защо трябва да плащат
40.
do 38
11.12.2018 12:52:40
0
19
Обикновените работници във ВиК са с заплати от 550 до 650 лв.
39.
до 28
11.12.2018 12:48:26
0
20
И къде им отиват лайната на тези в Лазур ? В морето ли ? Ай стига украси.
Иначе, ще ви вдигат цените на всичко, нали искахте демокрация, нали лумпените бяха на улицата. Вие, като сте културни и тихи - ще плащате и ще виете, като отманлийски чакали. Енерго и ВиК се редуват. Иде ред на останалите обирджии.
38.
Измамници
11.12.2018 12:31:18
0
24
Вече 30 години след демократичните промени , управляващите мекерета ни лъжат и ни смятат за тъпанари, като непрекъснато качват цените на всичките стоки и услуги.Сега дойде времето на водата.Защо никой не се заинтересува какви заплати се заплащат на управляващите и администрацията в енергетиката, във ве и ка дружествата, топлофикацията, банките, данъчните и т.н.Всички тези огромни заплащания са от нашите пари, които ни ограбват, чрез качването на цените.
37.
Гастро Езофагеална Рефлуксна Болест (ГЕРБ)
11.12.2018 12:03:56
0
24
Ха да ни е честито, напълно ги заслужаваме.
36.
ВиК Бургас
11.12.2018 12:02:35
2
2
недейте така бе ,само с 5 лева на кубик ще ви вдигнем водата по 1 кутия МарлБоро ,молим ви се бе
35.
*********
11.12.2018 11:56:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
34.
*********
11.12.2018 11:55:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
33.
*********
11.12.2018 11:53:12
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
32.
*********
11.12.2018 11:52:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31.
Депутат
11.12.2018 11:32:39
0
10
Ще се мислят за каквито си искат като няма кой да им се опъне насреща винаги ще си правят каквото щът кото и да си мънкате под носа няма да се оправите ;)
30.
Айде стига ревахте
11.12.2018 11:19:03
13
19
Ще плащате и това е! Ако не взимахте малки заплати,нямаше да ревете. Такава държава сте си направили. Га ва крадяха комунягите и Банев режеше заводите,които му дадоха Луканов и ”червената хунта”,вие мятахте гюбеци по чалгите,а фолка беше религия. А сега целият вътре! На това просто племе 200лв. заплата му в много.
29.
*********
11.12.2018 11:09:27
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Питанка
11.12.2018 11:02:00
0
18
Да попитам, за един приятел. Като няма канализация за отпадни води, а само за дъждовни, по ул." Т.Каблешков" и "Перущица", в к-с "Лазур", ще бъдат ли освободени живеещите там от това увеличение за пречистване ?
27.
пиара
11.12.2018 10:59:28
0
18
еййй тоя си изкара заплатата годишната заплата. Веднъж в годината казва нещо
26.
Петър
11.12.2018 10:51:42
9
18
Въпросните станции не бяха ли финансирани от ЕС?
Или причината е в изпълненията им?
25.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
11.12.2018 10:48:14
0
19
най- много се краде ток и вода от хотелите. а матряла плаща "загуби"
24.
*********
11.12.2018 10:44:39
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
Минка
11.12.2018 10:42:43
0
9
И заради огромните течове по амортизираната сиатема на ВиК
22.
Ne SA NAQDAHA
11.12.2018 10:36:34
0
16
NE SA NAKRADAHA....tiq ot GERB....s pari ot ES gi pravqt stanziite za pre4istvane....kolko pati daje go kazvaha,o6te minalata godina,4e ES 6te dava pari za tova....TO BIVA LUJI,ama sa mnogo NAGLI KRADZI......VSI4KI na ULIZATA,pak???Ami s DDSto 6te stane okolo 3,60-3,80lv. za kubik-voda.i kato na4islqt razlikata ot ob6tiq vodomer(te4ovete)minava 4lv.UJASSSS.....danak za di6ane na vazduh sega obmislqt...6toto ot ES naredili taka.....mnogo ni bil mrasen,Jan Klod-Unker kato e bil v BG mnogo ka6lql i kihal,i navikal Razboiko....da vzeme6 merki vednaga
21.
демократ
11.12.2018 10:32:19
1
22
Супер измамата "ЕС ДАВА" ! Дава ама Дебелян ги усвоява а после Тиквун ни прибира и стотинките за да ВРЪЩАМЕ ТОВА КОЕТО СА МУ ДАЛИ ! Затова и надуваха стойността на тези прекалено скъпи пречиствателни станции ! Тройна печалба. А водата не е лукс а условие за живот ! Поредният ВИДИМ РЕЗУЛТАТ НА ГЕРБ ! Ама бедните французи запалиха страната си а богатите българи .. пием по една гола вода !
20.
*********
11.12.2018 10:21:35
0
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Цецо
11.12.2018 10:05:22
0
23
А защо не излезете да протестирате в Бургас ами само се оплаквате в сайтове
18.
до 15
11.12.2018 09:53:40
1
14
Не говори се така е. МАФИЯ!
17.
гражданин
11.12.2018 09:49:49
0
25
ВИК е куче влаче диря няма. Да не говорим за общата вода която плащаме без никакъв отчет това което ти начислят
16.
*********
11.12.2018 09:46:07
0
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
*********
11.12.2018 09:45:25
0
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Сашко
11.12.2018 09:43:57
0
25
А една пречистваща оставчица на Тиквето и съкращение на излишни щатове, като глашатай на ВиК, как ти се струва, а?
13.
Благодаря ГЕРБ
11.12.2018 09:40:48
0
26
Браво. Харесва ми как ГеРБ стриже матряла до кокъл. Хайде и тока да увеличим още малко.. и да се оправдаем с геополитически фактори, а защо не и с комунистите или направо двете световни войни
12.
do 1
11.12.2018 09:40:41
6
19
Аз пък се чудя на такива като теб, които диференцират парите от европейските програми с парите на местните данъкоплатци. Това са едни и същи пари, т.е за да ти отпуснат едни средства никога не е безвъзмездно. За тях си платил. България има лепта към ЕС, която ние ежемесечно плащаме...трупайки външния си дълг и усложнявайки социалната политика на държавенцето България към майки, деца ( българи), старци, болни, хора в неравностойно положение. Нима не може да проумеете това. Тези европейски средства са нещо, като кредитната карта в джоба на всеки българин. Имаш много пари,но не са твои и знаеш, че в края на годината плащаш, като поп за да може да си ползваш тази кредитна карта. Само глупавите допускат да бъдат лъгани, че видиш ли тези пари са ти "подарени". Кой подарява така бе абдали ? Тези държави, които уж са елита на ЕС и цял живот са смукали от своите колонии ли ???????От тях ли търсите безвъзмездните пари ? Иначе, как и за какво се разпределят тези средства оставям на въображението ви, но предвид факта, че ви куца идеята на тези "европари" ще ви го обясня по-просто:........... Все едно във вашето семейство е дошъл един банков служител и ви е казал, че ви дава кредитна карта с 3 000 лв. в нея. Вие обявявате на децата си, че към домът ви потичат пари и ще им направите живота по-хубав и по-добър. Понеже децата ви са малки, глупавички и вярват в чудесата си мислят, че тези пари са дошли от изворче. Вие им правите детската стая, плащате им да учат, плащате в хола си да имате последния Ултра - дупер ТВ, нова пералня и сушилня и докато се ослушате от банката ви искат парици да захраните сметката си. Вие я захранвате, но продължавате да вдигате кредитната си зависимост, за да "усвоявате" средства и все така, докато децата ви не праснат и не разберат, че трябва да плащат задълженията на родителите си и покачилата се/нереална цена на остарелите и овехтели вече техники, закупени от тях. Точно в този момент "чудото" европейски пари вече влиза в аналния отвор на семейството, а децата разбират, че блянът на родителите им днес е станало бреме за тях. Между другото договорът между банката и семейството продължава своето съществуване, защото няма как да се каже край.....В държавата ни е същото дередже, с тази разлика, че парите от кредитната карта се управляват от различни хора във властта, а колко ще теглят и отклоняват в лични сметки от нея си е само тяхна грижа. Тяхна грижа е да пишат едно, а да фактурират десет. И те така. Останалото е грижа на нас и децата ни да покриват тези сметки- я с цена на вода, я с цена на ток, я с цена на горива, я с цена на задължително-доброволни застраховки, данъци и такси.
11.
Пламена
11.12.2018 09:39:57
0
23
Вие кой лъжите. Тези причствателни станции са по европейски проект
10.
харалампи
11.12.2018 09:36:02
0
19
После защо абревиатурата ВиК се бърка с Вода и Кавали...
9.
Обективен
11.12.2018 09:35:24
7
9
И защо е нужно водата да се пречиства да степен за пиене? Колко вода изпива човек на ден? 2 литра. Тя не че годна, но само измамници.
8.
Лъжа е
11.12.2018 09:33:58
0
23
В/К лъжат.монополисти с участието пна местната власт.
В К в Бургаска област ползва най евтината вода.но калкулират в цената и огромните загуби.
Не се грижат като за инфраструктурата си за да намалят загубите.просто вдигат цената .къде са сега контролните органи кметовете на общини да корегират мнението им.
Утре хората като протестират ще ми назначават проверки
Контрол е необходим на тези монополисти
7.
*********
11.12.2018 09:29:57
0
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Бургазлия
11.12.2018 09:13:58
6
25
Като включа двата бойлера изгорели котлен камък и каните и филтрите за пречистване май те имат да ми дават. Освен за тоалетната друго качество не могат да постигнат с новите си пречиствателни станции.
5.
конкурс за простотия
11.12.2018 09:11:07
1
24
гати опеавданието, тия по закон и европейскадиректива са задължени да си вършат работата и пак не я вършат, а надуват цените. докато не ги изкъртим май няма да проумеят че така не става.
4.
Dda
11.12.2018 08:54:36
11
25
Масово цели семейства се изселиха от Бургас в други държави.Голямо крадене.Оставка!
3.
Bingo
11.12.2018 08:54:00
14
27
Шшшшт стига сте мрънкали нали сте доволни от живота. Щом не протестирате ще ви стрижем като овце.
2.
Marinero
11.12.2018 08:05:13
6
29
Безплатно е само сиренцето в капана за мишки.
1.
до всички
11.12.2018 07:18:38
2
32
Долна лъжа..всички пречиствателни станции се изградиха с пари от различните програми на ЕС.,от които много се отграднаха ..и не са платили нито една стотинка.Вкараха ги в счетоводството и в сметките като разходи и сега ние пак отново да им ги плащаме ,а те да крадат отново..големи лъжци ей ..за какви се мислят тея -държавни служители са.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори