×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд


Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Депутатът Цонков (вдясно) пусна снимките във "Фейсбук". Вътрешният министър обяви, че ще проверят случая
07 Декември 2018, Петък, 11:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър


Правенето и разпространението на снимките от падналата ограда край Малко Търново може да се окаже престъпление. Припомняме, че преди два дни депутатът от „БСП за България” Николай Цонков пусна кадри във „Фейсбук”. Вчера Цонков обяви, че му ги предоставил сигурен източник, но не каза кой е той.

Вътрешният министър Младен Маринов днес коментира темата в кулоарите на парламента след въпроси на журналисти.
Той обясни, че нарушението на преградното съоръжение не е прецедент и това се случва заради свлачища и други природни явления.
Областният управител бил уведомен. Взети са незабавни мерки за ремонт на съоръжението.
Пренасочени са физически охранители и  термовизионни камери, които да предотвратят преминаване на незаконни мигранти през мястото.

Припомняме, че в края на 2017 г. Министерският съвет прие, че оградата по границата е стратегически обект от значение за националната сигурност.
Флагман” попита министър Маринов – дали правенето на снимки е нарушение на закона след промяната от миналата година и какви мерки ще се вземат в случая.
„Ами да, тя действа, така че… То е упоменато в закона. Мерките са – който наруши закона, се предприемат действия за доклад, образуване на досъдебно производство и съответно предаване на съд”
, каза Младен Маринов.

На питането дали в конкретния случай има разследване за разпространението на снимките, той отговори: „В конкретния случай първо трябва да видим дали снимката е направена в реално време и съответно дали е извършено престъпление съгласно промените в закона, така че това ще бъде предмет на проверка”.
На министъра бе припомнено, че вчера Валери Симеонов е потвърдил, че снимките са автентични.
„Да, ще проверим”, отговори лаконично вътрешният министър.

След още един уточняващ въпрос – дали правенето на такива снимки застрашава националната сигурност, министър Маринов каза: „След като законодателят е преценил, че застрашава, това означава, че е така и реално изнасянето на филмови материали и снимки от това съоръжение и от начина на охрана на границата… естествено, че тази информация не я придобиват само добронамерени и съвестни граждани.”

По повод скандален танц и песен на изпълнителката Тита на събитие, на което е било ръководството на МВР, Младен Маринов коментира, че не обърнал голямо внимание.
„Аз слушам съвсем различен вид музика. Привърженик съм на хевиметъла”, коментира министър Маринов.



16
Коментара по темата
16.
mmmmmmmmmmhm
30.12.2018 18:26:37
0
8
Mnogo stranno ! Vsichki ot MVR imat glavi kato shkaf , a vutre prazno haha !
15.
фц
29.12.2018 11:30:01
0
3
Искаш на бабати фърчилото ,левскар тъкав.
14.
Крушкув
26.12.2018 21:26:23
0
5
Глад, глад..много съм зле..Искам си социализЪма, че всички да сме равни
и научил съм думички на чужд ( загниващ) език..Е, само една де, ама точно каквото ти трябва,думичката е МЪНИ. Ай чиститу.Тиха нощ, насвяткана нощ и ощ, и ощ...
13.
DO 7
25.12.2018 15:49:48
0
2
AMI SEGA E SIGORNO NARIAZANA NA POVE4E MESTA
12.
Пейдж Спиранак
08.12.2018 09:04:31
0
9
Защо няма вратичка да минават бедните животни,те не искат да живеят в турция ,искат си у нас,предлагам тази ограда ,дето е паднала,да не се ремонтира отново, ами да се остави като вратичка да преминават животните.
11.
Мунчо
07.12.2018 20:54:07
7
5
Защо не станете гранични полицаи щот много ги разбирате от флагман.
10.
Браво
07.12.2018 18:52:54
1
29
Само издънки да живее властта. Няма такава държава.
9.
Важно!!!
07.12.2018 17:59:01
3
30
Не ни снимайте издънките, че ще ви съдим до дупка. Аматьори, не се закачайте с нас
8.
Крадци
07.12.2018 16:43:12
5
28
От хартия да беше щеше да издържи
7.
Лазур
07.12.2018 15:54:34
1
31
Лятото правихме един преход от Сливарово до гробницата на Бастет. Оградата беше нарязана на 3 места. Нямаше изгледи някой да смята да ремонтира, нито пък сме срещнали някой да я охранява през целия път. Тази ограда е бахти и ташака.
6.
Хахаха
07.12.2018 15:53:12
2
28
Оставка оставка оставка
5.
бай Ставри
07.12.2018 15:45:35
3
32
Абе Пешев, на такива малоумници като теб още 150 години комунистите ще са ви виновни за всичко. 2 години съм служил граничар. 25-30 километра от кльона сме обхождали ежедневно. Какви ли не природни бедствия е имало. Кльона не е мръднал. На тази ограда като на всяка ограда трябваше да се вкопаят колонките на 70-80 см. в земята и да се бетонират и нямаше да мръдне. Все пак ни струва по 4 милиона на километър. А те я кльопнали отгоре и после на всеки дъжд са вайкат.
Турците на половин цена направиха двойна ограда, едната бетонна, със сензори и камери по цялата дължина и наблюдателни кули на всеки километър, а ние градински парапет за 4 милиона.
Ама ние сме идиотите, не Валери Симеонов и другите политически тарикати.
4.
В.Гочев
07.12.2018 15:25:10
0
26
Когато народа е настръхнал от десет годишно безобразно властване, колкото и да му обясняваш, че подобен акт е в ущърб на националната сигурност , няма да бъдеш разбран. има и нещо друго- по стария кльон нямаше изсипан толкова много бетон но оградата "удържа" 40 години. защото беше построена с ум.
3.
пешев
07.12.2018 15:21:42
25
8
всички комунисти в затвора,ако той още не е крал,то баща му и дядо му,че и майка му и баба му са крали.нали заради тях сме сега на това дередже
2.
Трябва !
07.12.2018 15:15:12
3
35
вЕрно някой трябва да отиде на съд , само , че това изобщо НЕ СА фотографите на това безобразие !
1.
Гарантирано от ГЕП
07.12.2018 15:13:42
11
28
Некачествената заради кражби ограда Не е престъпление и Не застрашава националната сигурност, но този който подава сигнал, че е такава и е паднала е престъпник и застрашава Националната сигурност!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Защитните валове от пясък пазат плажовете на България Концесионер: Защитните валове от пясък пазат плажовете на България Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори