×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

50 хиляди българи изхвърчат от Острова заради Брекзит, ето защо това може да съсипе и България


50 хиляди българи изхвърчат от Острова заради Брекзит, ето защо това може да съсипе и България
Над 60% от българите във Великобритания работят в обслужващата сфера - хотели, ресторанти
07 Декември 2018, Петък, 07:23 ч.

Прогнозирам, че една голяма вълна от хора ще се завърне, тъй като няма да могат да покрият изискванията“, коментира Нишан Джингозян


Голяма част от българите, които живеят във Великобритания, ще се завърнат. Това ще е защото няма да могат да покрият изискванията за оставане в страната след Брекзит. Това каза Нишан Джингозян, основател на Български център за социална интеграция и култура в Лондон.  Той поясни, че граждани на ЕС, в това число и българите, които живеят във Великобритания, следващата година трябва да кандидатстват за нов юридически статут заради Брекзит. 

Нишан Джингозян коментира, че последствия от завръщането на българи ще има и за Великобритания, и за България. 

„Над 60% от българите във Великобритания работят в обслужващата сфера - хотели, ресторанти. Едно евентуално тяхно завръщане в България ще има отражение върху Великобритания, но също така и върху България. Представете си вълна от 10, 20 или 50 хиляди българи, които се връщат в България заради това, че не могат да останат във Великобритания.  Първо това означава значително намаляване на средствата, които постъпват в България от Великобритания.

От друга страна това означава натоварване на социалната система на България. Например, ако в София се върнат 10 хиляди граждани, те кандидатстват за работа, за личен лекар, за жилище.  Прогнозирам, че една голяма вълна от хора ще се завърне, тъй като няма да могат да покрият изискванията“, коментира Джингозян, цитиран от Фокус.

Според него има няколко проблема пред българските граждани на Острова: липса на езикови знания, липса или недостатъчно дигитални умения, невъзможност за предоставяне на необходимите документи, както и липса на информация за самата процедура, предава Блиц

По думите му хората, които няма да могат да отговорят на критериите основно са сезонни или нископлатени работници, хора с нисък образователен ценз или такива, които работят без договор, български граждани които не могат да докажат престой защото не са регистрирани, както и пенсионери, които живеят при децата си във Великобритания, но не са регистрирани и няма да могат да докажат, че през последните 5 години са живели там. 

„За това приоритет номер едно за нас е информационна кампания, която да обясни на българските граждани, че трябва да кандидатстват. Тази разяснителна кампания трябва да започне и от България“, каза Джингозян. 

Той благодари на институциите в Лондон, които активно работят за популяризиране на кампанията.

„Искам да изкажа благодарност на седалището на ЕК в Лондон, които са изключително благоприятно разположени към нас, подпомагат ни. Ние започнахме съвместна информационна кампания, но без тяхната подкрепа, не бихме се справили. Благодаря на Кейт Осамор и Джон Райн – това са депутатите от Енфийлд, в тази част на Лондон, в която е базирана и нашата организация. Също така на Садик Кан, кметът на Лондон, който започна голяма кампания в подкрепа на гражданите на ЕС, живеещи в Лондон. Кампанията се провежда и на български език, в цял Лондон има плакати и материали на български, които разясняват правата на гражданите след Брекзит. Благодаря и на Джоан Маккартни, тя е заместник кмет на Лондон и отговаря за интеграционни програми, както и на цялото ръководство на Лейбъристката партия в Стенфийлд. Благодаря на общинските съветници Нека Киазор, която отговаря за социалната интеграция, на Ясмин Брет и Несил Калискан. За нас е много важна и подкрепата на кмета на Енфийлд Сарай Каракус. Ние работим и с 6 училища в Енфийлд, в който над 55% от децата са от България – започнахме разяснителна кампания с тях с подкрепата на национална организация на Великобритания - Тhe Law Center Networк, които предоставиха информация за самата процедура. Радваме се на ползотворна подкрепа както от страна на локалното кметство така и от редица институции във Великобритания“, каза Нишан Джингозян.



В категории: Бизнес


14
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
kow
07.12.2018 21:19:02
0
23
Колко трябва да си тъп,за да се върнеш на едно от най бавно развиващите се места на тая голяма планета?
13.
Някой от някъде
07.12.2018 18:26:10
1
2
Май май скоро и Германия ще издаде багажа както се говори за криза и намаляване на производство не незнам да ли немски трябва да се учи умнико
12.
Бай Марин милиардера
07.12.2018 17:50:44
20
48
Хич не ни трябват тези емигранти тва са мързеливци които тук не могат да се пласират в обществото разни кенефаджии дето стават слуги на гнусните англичани. Работа има тук за целия китайски народ само да ти се работи и да си кадърен! Ако се връщат да им направят закон за отседналост ако не са 1 година в страната да нямат право на работа!
11.
До 6 от 5
07.12.2018 16:53:00
12
6
Ами колегата ти го рече за 500-те лева,аз ще допълня,че освен пазач има и други по платени професии,за които трябва да почетеш.Е,за някои даже и акъл трябва.
10.
Кънчо до 7
07.12.2018 15:41:14
22
24
Това,че ти работиш като нощен пазач за 500 лева не означава че всички останали ще паднат на нивото ти!За да работиш навън се иска "дупе" и в много сфери и акъл.Ма ти ако имаше такъв,щеше да знаеш как се пише комунизъм!!
9.
11
07.12.2018 14:02:06
2
9
Ще отидат в друга държава! Тук по курортите не плащат! Всички го знаем.
8.
koko
07.12.2018 13:44:58
1
6
значи тези де плащат данъци да си стоят другите по простите по родните места ам може на тоя принцип да връщаме и емигрантите от африка
7.
Бай Иван милионера
07.12.2018 13:30:00
30
36
Не ги пускайте в страната ни тез боклуци да си седят в Англия или ако искат да се в върнат да платят по 10 000 хил паунда входна такса на България и повече да нямат право да напускат страната като по кумунизъм!
6.
До 5
07.12.2018 13:02:40
3
7
Хахаха....тази свежа работна ръка никога няма да се завърне в България. Те за туй ли за избягали? И как да се върне, като тъка я чакат едни огромни заплати от по 500 лв. Те и мангалите не искат да работят за толкова. Под 30 лв на ден, че не ги и харрсват, няма мангал който да можеш да наемеш на работа.
5.
Работник
07.12.2018 12:47:13
7
8
Напротив,това е шанс за България и свежа работна ръка.
4.
Turchin
07.12.2018 12:37:06
3
0
Несил Калискан i Сарай Каракус sa turci.
3.
Ох
07.12.2018 12:33:42
0
29
Ох, ще се пръсна от смях. Брекзит щял да съсипе България! Значи, не некадърните, крадливи управници дето изгониха хората от България, съсипаха всички предприятия, а сега точат европари, съсипват България, а Брекзит. Ни политицитре ни политици, ни медиите медии!
2.
Deutschland
07.12.2018 11:48:01
8
9
Почвайте да учите немски
1.
Аз
07.12.2018 11:25:26
4
17
България отдавна е съсипана
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори