×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ректорът на БСУ проф. Галя Христозова връчи дипломите на 300 абсолвенти и ги посъветва как да бъдат успешни


Ректорът на БСУ проф. Галя Христозова връчи дипломите на 300 абсолвенти и ги посъветва как да бъдат успешни
„За добрата реализиация трябва ежечасно да се доказваш и ежедневно да учиш, само така се успява, гарантирам Ви”, обърна се към студентите ректорът на БСУ проф. Галя Христозова
05 Декември 2018, Сряда, 12:28 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Не спирайте да се учите и четете. Животът е поставяне на цели и реализиране им, покоряване на един връх и после изкачване на друг, обърна се към тях проф.Галя Христозова




5 декември е паметен ден за над 300 бакалаври, магистри и докторанти, които днес получиха дипломите си за завършено висше образование от Бургаския свободен университет (БСУ).

По традиция абсолвентите получиха свидетелства си в тържествената зала на университета, която бе препълнена от близки и роднини на висшистите, дошли да ги видят с тога и шапка с пискюл. Ректорът на учебното заведени проф. Галя Христозова поздрави всеки завършващ като му стисна ръката и им пожела бързо професионално израстване.

Отличниците на Випуск 2018 бяха удостоени от проф. Христозова със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност.

На официалното тържеството по повод дипломирането на студентите присъстваха членовете на Настоятелството на БСУ, а гости на церемонията бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, началникът на Регионалното управление и образование Виолета Илиева.

Днешният ден е особено вълнуващ за всеки един от вас. Човек веднъж в живота си получава диплома за висше образование. Желая ви да обичате своята работа, независимо от това кой къде е завършил, къде ще работи. Желая ви да ходите на работа с удоволствие. Никога да не съжалявате за това, което сте учили и сте завършили, и да разберете, че от сега нататък трябва да се надявате само на себе си,  за да бъдете успешни. Не карайте по инерция, не търсете причината в съседа, в държавата или в общината, търсете я в себе си. Бъдете успешни и с бързи темпове реализирайте вашите мечти в професионалната сфера”, каза в приветственото си слово областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.


"Не търсете причината в съседа, в държавата или в общината, търсете я в себе си",
посъветва завършващите областният управител Вълчо Чолаков

Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати поздравителен адрес с обръщение към абсолвентите. Той бе поднесен от зам.-кметът по Култура и образование Йорданка Ананиева. 

Днес вие затваряте важна страница от своето израстване и отваряте следващата. Това надграждане е невъзможно без подготовката и знанията, които вашите преподаватели в университета са ви осигурили. Вярвайте в силите си и помнете, че положените труд и знания се възнаграждават. Пожелавам скорошна реализация в професията, която сте избрали. Бургас има нужда от вас. Ще се радвам, ако изберете да останете и се борите за неговото развитие. Честито дипломиране!”, посочи в поздравителния си адрес кметът на Бургас Димитър Николов.


Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева също поздрави завършващите

Една от студентките Катерина Чутева,  която днес получи своята диплома за завършена магистърска програма по „Социално консултиране и психология” към БСУ, сподели, че днешният ден е колкото специален, толкова и тъжен, защото зад стените на университета остават хубавите спомени от студентските години.

Днес е денят, в който нашите усилия се увенчават с успех. Ден, свързан с много радост и малко тъга. Сега ние сме щастливи и горди от приключването на този важен етап от живота си, но вече изпитваме и малко носталгия към отминалите години в университета, към нашите преподаватели, колеги и приятелствата, които създадохме тук. Има два вида учители – такива, които те заливат с толкова много информация, че оставаш скован  и такива, само с един малък подтик ти вдъхват сила, с която можеш да скочиш чак до небето. Преподавателите в БСУ са точно такива. Благодаря за търпението, което проявиха към нас, в техните очи видяхме подкрепа, приятелство и дори семейна ласка”, заключи Катерина.


Катерина Чутева, магистър по „Социално консултиране и психология”

Ректорът на Бургаския свободен университет проф. Галя Христозова пък даде най-ценните съвети на своите вече бивши възпитаници. Тя им каза, че всеки ще успее толкова, колкото пожелае, но за целта не трябва да бъде мързелив.  

"Знанието е власт, то е сила, самочувствие, предпоставка за успех, то е цел, резултат и стремеж, то Ви дава шанс за реализация и растеж. Желая Ви сутрин с удоволствие да отивате на работа и вече с радост да се прибирате вкъщи. Това е моята представа за щастие. Работете така, че с вас да се гордеят близките ви и дайте добър пример на децата си. За добрата реализация трябва ежечасно да се доказваш и ежедневно да учиш. Не замръквайте никога без да сте прочели една страница, само така се успява, гарантирам Ви", посочи проф. Христозова. 

Тя добави още, че компетентностите, които Випуск 2018 са получили през годините, ще им дадат възможност да се справят с всяко едно препятствие, както в живота, така и в професионалната сфера. 

"Упоритостта и мотивът Ви да завършите, за да докажете пред себе си и близките си, че не се огъвате пред трудностите, ви донесе днешната победа. Прочетохте много учебници, написахте много курсови работи, подготвихте реферати и се справихте с всички предизвикателства, а всъщност това е животът като цяло – поставяне на цели и реализиране, покоряване на един връх и после изкачване на друг", заключи обръщението си проф. Христозова. 




























































В категории: Просвета , Бургас


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Prosecutor
05.12.2018 21:39:45
1
7
До 1,2,3 : някои хора и Масачузетският да завършат пак ще продават марули. Разберете че никое учебно заведение не може да ви вкара знанията насила.
4.
До 1,2,3
05.12.2018 17:00:21
5
9
От маргинали мнение не приемаме,имаме си наше.
3.
пепи
05.12.2018 15:56:43
7
8
И после продавачки в Била........
2.
еее вица е жесток да
05.12.2018 15:53:02
10
8
БСУ е толкова измислен университет, че само си давате парите на петко чубанеца. Ако си мислите че нещо ще стане от вас след това... с тоя измислен университет може да си останете и да продавате краставици на пазара в тъпия Бургас. Ананиева, смени малко стайлинга че гледай ква залюхана леличка учителница си станала. Аман, секи ден само за образование ми говорите а толкоз неграмотници по улиците. Такива измислени специалности, без всякаква реализация и смисъл. Иска се смяна на модела бизнеса да изисква такива и такива специалисти и вузовете да ги подготвят не всяка година стада стада овце да завършват без реализация и смисъл и петко чубанеца да богатее на ваш гръб. завърши ли...завърших... ко завърши ..ми бсу, колкот да са каже че нещо там завърши!
1.
Не_се_сдържах
05.12.2018 15:25:04
5
6
- Здрасти, как е? Завърши ли висшето?
- Завърших. С две дипломи съм вече - психология и публична администрация.
- Браво! А по колко даваш марулите?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори