×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тихият убиец или как се уврежда здравето от Wi-Fi рутера


25 Ноември 2018, Неделя, 19:49 ч.

Днес много хора в цивилизования свят трудно могат да си представят нормален живот без интернет. Интернет, Wi-Fi и появата на новите технологии заемат водеща позиция в ежедневието ни. Но Wi-Fi не е толкова безопасен, колкото изглежда.

Може би това е невидим убиец, който хората доброволно оставят в живота си. Учените са извършили редица проучвания и са идентифицирали няколко фактора, които засягат човешкото здраве и представляват сериозна заплаха за него.

Подпомага безсънието. Учените са забелязали връзка между излъчването от Wi-Fi рутера и скоростта на заспиване. Те са провели проучване с хора, като на половината са раздали телефони със или без сигнал за Wi-Fi. Субектите не знаели дали имат истински телефон до тях или фалшив. Учените са забелязали, че хората, в близост до които е имало телефон, който е получил сигнала, са заспали много по-трудно, а техният сън е бил по-неспокоен. Те също регистрирали промяна в мозъчните вълни.

Нарушаване на клетъчното развитие. Излагането на радиочестотна радиация значително засяга развитието на човешките клетки. Това е особено опасно за тях на етапа на ембрионалното развитие. Wi-Fi може да промени структурата, поради което се появяват вродени патологии. Това твърдение е доказано чрез многократни опити с животни. Появило се е забавяне на развитието на бъбреците поради Wi-Fi излъчване. Ето защо учените казват, че не трябва да се излагат продължителното на Wi-Fi бременни жени, деца и юноши. Тъй като това е изпълнено със сериозни нарушения на протеиновия синтез.

Повлиява клетъчния растеж. Но не само протеиновият синтез се нарушава от това излъчване. Датските ученици проведоха експеримент, в който доказаха, че клетките забавят развитието си и се разделят по-бавно. За експеримента те са използвали две саксии растения. Те оставили първата в стая, където няма Wi-Fi, а втората била поставена близо лъчение като от мобилния телефон. В резултат на това те забелязали, че растенията, подложени на постоянно облъчване, почти престанали да растат, докато в другата саксия те се развиват добре.

Инхибира мозъчната функция. Учените също така са озадачени от факта, че хората стават като "забавени", ако прекарват дълго време в среда с Wi-Fi. Използвайки ядрено-магнитен резонанс (MRI), те провели проучване, показващо намаляване на мозъчната функция в някои области на мозъка, ако са засегнати от радиочестотите, предаващи интернет.

Намалява мозъчната активност при жените. В друго изследване учените взеха 30 души, от които имало равен брой мъже и жени. На първия етап те изследвали мозъчната активност на субектите без влиянието на Wi-Fi. После сложили хората в стая, където били изложени на радио излъчване за 45 минути. Повторните анализи на проучването показали, че жените са имали по-изразена промяна в мозъчната активност и енергийните разходи за функционирането си, отколкото мъжете. Това дало основание да се смята, че Wi-Fi рутерът има по-негативно въздействие на жените, отколкото на мъжете.

Прави спермата некачествена. Учените отдавна са установили, че топлинната радиация, генерирана от лаптопите, има отрицателен ефект върху качеството на сперматозоидите. Последните проучвания казват, че това не е единствената причина за мъжкото безплодие. В експеримент било забелязано, че след облъчване на семенната течност с Wi-Fi вълни, подвижността на сперматозоидите намаляла и се появила фрагментация на ДНК. Това проучване се провело както при животни, така и при хора. Резултатите били еднакви за всички.

Отрицателно засяга плодовитостта. И засегната е не само сперма. Проучванията показват, че някои безжични честоти могат да предотвратят имплантирането на оплодено яйце. Като тестови субекти били използвани лабораторни мишки. Те в продължение на 45 дни, по 2 часа на ден, са били подложени на излагане на безжични честоти, които пренасят Интернет. Това причинило увреждане на клетките и структурата на ДНК. В резултат на това бременността или не се е случила изобщо, дори и при оплодено яйце, или е била нарушена с много отклонения. Ето защо, учените препоръчват бременните жени да се опитват да избягват използването на джаджи с Wi-Fi технология и да останат далеч от други хора, които ги използват.

Причинява рак? Това е твърде противоречиво твърдение. При хората експериментите, които биха могли да го потвърдят, не се извършват от етична гледна точка. Но при животни многократно е доказано, че експозицията на радио вълни увеличава шансовете за развитие на злокачествени тумори.

Начини за защита. Лекарите са доказали, че мелатонинът и L-карнитинът могат да увеличат устойчивостта на тялото към радиовълни. Тези данни са получени при експерименти с животни. За съжаление дори използването на тези вещества не може напълно да неутрализира отрицателните ефекти на радиовълните.

Избягвайте и тях, няма да работи. Достатъчно е да погледнете картата за покритие на клетъчните оператори и списъка с безжични мрежи, предлагани за смартфона ви, към които можете да се свържете в момента. Но можете леко да намалите интензивността на тяхното въздействие. За да направите това, трябва да задържите телефона и лаптопа далеч от тялото и да изключите рутера, след като го използвате поне за нощта.

В категории: Животът


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
baihui
25.11.2018 20:08:14
1
6
Моята неука баба навремето ми каза: "Моето момче, да знаеш, че учените хора ще затрият света!".
3.
хихи
25.11.2018 17:15:41
1
5
Флагман иска да си спрем нета и да не им пишем коментари. Най- много обичат сами да си коментират
2.
Кебапче
25.11.2018 16:57:04
2
3
Bремето ще покаже!
1.
Джендъролог Суеверний
25.11.2018 16:54:18
3
1
FAKE NEWS
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Иън Гелдър влезе в образа на Кеван Ланистър още в първия сезон на "Игра на тронове" След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител Съгласно правилата на Шенген не се извършва граничен контрол при извеждане на деца в рамките на шенгенското пространство Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите След приемането на конституционните промени работата по законодателната програма спря, защото предстояха промените в службите, каза Соколов Листите на ДПС - изненади не липсват Листите на ДПС - изненади не липсват Елена Йончева изненадващо смени цветовете на БСП с тези на ДПС
Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели
Люба КУЛЕЗИЧ Люба КУЛЕЗИЧ Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори