Те искат промяна на системата, но дават ли си сметка, че с протеста си ще бетонират статуквото


Те искат промяна на системата, но дават ли си сметка, че с протеста си ще бетонират статуквото
3500 души излязоха в цялата страна в неделя, обявиха се, че говорят от името на Народа и сковата страната, а ако има мажоритарни избори гласовете им няма да стигнат и за 1/8 депутат
20 Ноември 2018, Вторник
Автор: Иван КОЛЕВ

Мажоритарната система, за която призовават демонстрантите, ще облагодетелства най-много ГЕРБ, БСП и ДПС


България, както и Бургас бяха сковани от протести два поредни недели - 11 ноември и 18 ноември. Исканията на демонстрантите трудно можеха да бъдат идентифицирани, но все пак впечатления направи, че хората, които са излезли на улиците (според МВР около 3500 в цялата страна, б.а.) мразят всичко. В София издигнаха плакат: „НародА срещу партиите”, призоваха за изриването на „цялата политическа сган”, както и мажоритарни избори.

В Бургас на целия град стана известно, че протестърите не са доволни от начина си на живот, заплатите си и данъците, които трябва да плащат. (за справка на протестиращите - в аутсорсинг фирмите в Бургас има остър недостиг на кадри, средната заплата е между 1500 и 2000 лева, б.а.)

Заради това затварят кръстовища, блокират стотици, може би хиляди по улиците, и крещят: „Мафия!”. Всеки, дръзнал да им се противопостави е определян за национален предател, овчедушец или „шматка”(по форумни писания на част от протестиращите, б.а.).


Това момиче отнесе гнева на тълпата край Камено в неделя. Тя се опита да премине, но неволно бе закачила с огледалото си един от демонстрантите и преживя огромен кошмар


Все пак ще се спра на едно от исканията им – „НародА срещу партиите” или мажоритарните избори. Дали точно този вот би дал алтернатива е много, ама  много спорно, защото практиката, а и историята показва, че мажоритарните избори обикновено бетонират статуквото.

Мажоритарната система създава стабилно правителство и облагодетелства големите партии – в един избирателен район мандат печели само победителят, което рязко променя представителността в парламента. Т.е. – изгарят гласовете на хиляди избиратели, дали вота си за втората, третата или четвърта политическа сила, които при други обстоятелства биха влезли в парламента, а с това осигурили и представителност на определена група от хора.

Напълно възможно е мажоритарният вот да прати в следващия парламент само три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, имащи солидни позиции по регионите.

Справка – изборите през 2009 година, когато пилотно във всеки район бе заложен по един мажоритарен мандат. Въпреки че на места имаше силни кандидати, нито един от тях не успя да се доближи дори малко до фаворитите на политическите сили, което напълно обезсмисли тази възможност. Тенденцията се запази и на местите избори през 2011 и 2015 година. Едва ли в някоя от 265-те български общини има „независим кандидат за общински съветник”, влязъл като такъв и преминал избирателната квота.

Преди две години Флагман.бг направи разбивка за потенциалните мажоритарни райони в Бургаска област (ВИЖТЕ ТУК). Изчисленията показваха, че за 1 мандат, т.е. – един депутат ще са необходими минимум 30 хил. гласа – огромна бройка, недостижима за всяка по-малка партия или независим кандидат. 

Ако приемем, че протестиращите в неделя в Бургас до един се обединят зад даден кандидат, дори и в най-надценения мащаб, гласовете им не могат да стигнат дори за 1/35 народен избраник или половин общински съветник от 51-членния местен парламент.

В категории: Политика


29
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
29.
Родолюбец
21.11.2018 11:02:54
1
0
Ivan Rusev

ПЪРВИ УРОК ЗА МЛАДИ ТЪПАНАРИ
Ядосаха ме преди малко едни младежи. Пишат се "патриоти", а наричат осъдените и избити на 1 февруари 1945 г. от незаконния "Народен съд" "фашисти". Това наистина са прости момчета и е срамота, че се раждат такива в България. Затова ще им разкажа за четирима от "осъдените" и избити от комунистическите слуги на Москва. И защо точно такива хора са избивали червените терористи. Защото тероризмът по произход е комунистически. След това се появява "ислямският". В книги комунистите проповядват терорът като средство за разбиване на една държава. Но по реда си.
Да се надяваме, че младите тъпанари са чували за Иван Вазов – патриархът, както го наричат, на българската литература. По-патриот от него трудно биха намерили. Но дано да са чували. Та Вазов има племенник. Този племенник също се казва Иван Вазов. През Балканската война той командва рота в 12-и пехотен балкански полк и е ранен при обсадата на Одрин. С други думи сражавал се е за Отечеството, срещу турците. талантлив човек, приема да стане за една година министър на търговията, промишлеността и труда. И е осъден на смърт и екзекутиран на 1 февруари 1945 г. Какъв "фашист" е той, питам тези млади псевдопатриоти и пропутински боклуци.
Още едно име: Борис Колчев. Знам за него, защото като посланик в Македония научих, че той е ръководил строителството на жп линията Кичево-Охрид-Струга. С други думи работил е за българска Македония. През 1923 година Колчев става един от основателите на на Държавното железопътно училище. Нормално е избран за министър на железниците, пощите и телеграфите,И осъден на смърт от комунистите-терористи. Екзекутиран.
Ще припомня още едно име. Това на Професор Борис Йо̀цов – виден български славист, юрист, литературен историк и критик, политик, член-кореспондент на Българска академия на науките.И само 2 години министър на образованието. Впрочем той е автор на книги за Братя Миладинови, за Паисий Хилендарски, за Захари Стоянов. Ако псевдопатриотите знаят кои са тези личности. Препоръчвам и книгата му: „Български страдания и борби за свобода в славянската поезия“ (1935). Осъден на смърт и утрепан от червените престъпници.
И Димитър Василев, инженерът, който пръв решава задачата с водоснабдяването на Делиормана. Той е наистина пионер на водоснабдяването и канализацията в България. Това му е вината пред тъпоглавите комунисти. При това също е участник и дори носител на орден от Балканската война. Става министър на обществените сгради, пътищата и благоустройството. Потърсете стари фотографии и вижте как е изглеждала някога София, преди комунистите да нацвъкат панелните кутии и сталинските сгради. "Съдят" го и го убиват.
Това са само четири случая. На 1 февруари 1945 г. България се лишава от достойни личности, от можещи и знаещи хора. За да дойдат бездарните и некадърните, озлобени от простотия и желание да се подмажат на съветските окупатори. Връх на простаците е правешкият каскет Живков. По това време е шеф в дирекцията на "милицията". И лично разпорежда избиването без съд и присъда на хиляди българи. Намигвал с око – така давал "разрешението". Пратил да убият и писателят Елин Пелин. Убийците сбъркали адреса в "Лозенец" и утрепали друг талантлив човек – Борис Руменов, приятел на Димчо Дебелянов и на Христо Смирненски.
Затова искам да кажа на всички млади тъпанари, които се пишат "патриоти", а са готови и днес да продадат България на Русия и акъла им е като на комунистите след 9-ти септември: АЛО, МЛАДЕЖИ, ИЛИ ЩЕ СТАВАТЕ БЪЛГАРИ ИЛИ ДЯВОЛ ДА ВИ ВЗЕМЕ!
28.
до ОФФФФФФФФФФФ 27
20.11.2018 18:53:13
1
0
В ГРЕШКА СИ 15 ТИ ИСКА ДА ВЪРНЕ КОМУНИЗМА.АГЕНТ 007 Е ОДРИСКАЛ ВСИЧКО С ПРОПАГАНДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА СЪС СКРИТИЯ ЗАМИСЪЛ//прост че му е лесно//президент радев –ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА И ВЛИЗАНЕ В ЕВРАЗИЯ//болни мозъци опитващи се да яхнат протеста/хората ги надушват и НЯМАТ ШАНС.
27.
оффф... до 15
20.11.2018 18:00:19
3
1
Ти ЦАРСТВО от 15 ВЕК ли искаш да правиш бе?

Искаш да подариш България в ръцете на един незаменим диктатор ли бе?

Защо си мечтаете да сте роби?
26.
оффф...
20.11.2018 17:30:55
6
1
Флагман говори за "мажоритарната" система на Слави, която вместо да ти дава избор го отнема.

Истинската мажоритарна система ти дава свободата да посочиш когото от всички кандидати си пожелаеш без значение от кой град е. И точно това е мажоритарната система, която искаме, за да блокираме лидерските партии и техните марионетки без мнение.
25.
Г–н Колев
20.11.2018 16:23:06
3
1
Манипулирате в посока и ЦЕЛ комунистическа ПРОПАГАНДА.На коментари 2.10.11.15.16.18.19.21.25 писани от едно лице //ТИПИЧНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА С ПРОГРАМА ТИП""ПРОСТ ЧЕ МУ ЛЕСНО"НИ ""ВОДИ "КЪМ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!!!!!!!НА ТЕЗИ КОМЕНТАРИ КАТО НАТИСНЕШ МИНУС ИЗЛИЗА ЧЕТИРИ ПЛЮСА .А НА ДРУГИ КОМЕНТАРИ БЛОКИРАТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ВОТ №З.8.9.20 ЦЕЛТА НА КУМОНИСТИЧЕККИТЕ МАНИПУЛАТОРИ Е ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ПРИОБЩАВАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ А НАЧИНА ЗА ПОСТИГАНЕ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ СЛЕД КОЕТО ПЪТЯ Е ЛЕСЕН!!!!!!!!
24.
dj
20.11.2018 14:56:16
6
1
Da vi serra na maloumnite statii
23.
до флагман
20.11.2018 14:53:07
9
3
Господа/жи не правете опити да МАНИПУЛИРАТЕ видимо насочвайки усилията си към конкретна ЦЕЛ.Нахвърляте се върху протестиращите как били показали истинското си лице как не знаели КАКВО ИСКАТ ДА БЪДЕ дори как били облечени с анцузи.ТОВА КАКВО ДА БЪДЕ е РАБОТА НА УПРАВНИЦИТЕ НА КОИТО НИЕ ГРАЖДАНИТЕ СМЕ ПРЕДОСТАВИЛИ НЕОБХОДИМИЯ РЕСУРС.Но те често остават ГЛУХИ СЛЕПИ БЕЗМЪЛВНИ И БЕЗДЕЙНИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ "СИГНАЛИ".Гражданите "УСЕЩАТ"НЕРЕДНОСТИТЕ при функционирането на СИСТЕМАТА.ТЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРАВЯТ СТРАТЕГИИ ДА ОПИСВАТ БЪДЕЩЕТАТА да дават отговор на всички въпроси да чакат първо да се изяснят до най малка подробност и тогава да ПРОТЕСТИРАТ.БЕЗУМНО Е ДА СЕ ИСКАТ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПОДОБНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ–ТОВА СА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА УПРАВНИЦИТЕ.ПРОТЕСТИТЕ САМО СОЧАТ ПРОБЛЕМИТЕ И КАЗВАт!!!!!!!!!!!!!!СТИГА НА КОРУПЦИЯТА!!!!!!!!!!!!СТИГА НА НЕРЕДНОСНИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!!!!!!!СТИГА НА НЕКАДЪРНИТЕ ""КАЛИНКИ"" ВЪВ ВЛАСТА!!!!!!!!!!!СТИГА НА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТИГА НА ПРОПИЛЕНИТЕ ГОДИНИ НА ПРЕХОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.
професор по право
20.11.2018 14:52:43
10
4
Държавата това е конституцията,законите,наредбите-това е системата.

Да променим държавата,означава да променим конституцията,законите и наредбите

За 30 години се видя .че системата въведена 1990 е грешна и ще унищожи България

Време е за Нова система и Нов законов Ред !

Така повече НЕ МОЖЕ

п.п. Коледа идва -"да сготвим Прасетата"
21.
agent 007- В Икономиката
20.11.2018 14:41:34
8
2
1.Рабиване на Монополите:
-Енерго
-ВиК
-Мобилни Услуги
-Горива
Възстановяване на Пазарната икономика=свободен достъп на всяка компания до монополизираните пазари на ток,вода,мобилни услуги и горива-
Възстановяване на конкурентния Принцип на пазара.
Справедливо данъчно облагане на принципа богатия плаща повече .
Въвеждане на Електронното правителство по Естонски образец-на естонския принцип гражданите нямат нужда от държавната бюрокрация.
Възстановяване на българското селско стопанство:
Ваксиниране на животновъдството и забрана за убиване на здрави стада и животни.Въвеждане на карантини зони без изтребване на здравите стада-ваксиниране. Наказване на убийците избили стадото на баба Дора
Закрила на българското овощарство и зеленчукопроизводтсво ,чрез Отнемане на земята от Земеделските Олигарски-въвеждане на лимит от 500 декара собственост на 1 или свързани лица !
Оземляване на дребните стопани- безплатна мелиорация на стопанствата ,възстановяване на държавната хранително вкусова индустрия за изкупуване на българската продукция.
Създаване на Земеделска Държавана Банка за финансиране на българските дребни и средни земеделци и
още хиляди Истини за възстановяване на Държавата и Измитане на Боклука и Уродите на Бунището на Историята
20.
до 15 и 19 комунистите
20.11.2018 14:20:18
2
11
ОПИТВАЩИ СЕ ДА ЯХНАТ ПРОТЕСТА–ХОРАТА ВЕЧЕ ВЕДНАГА ВИ НАДУШВАТ НЯМАТЕ ШАНС.
19.
до протестиращите
20.11.2018 14:12:32
11
2
Копирайте коментар № 15 и го разпространявайте= Манифеста на протестa изготвен от анонимните борци срещу тиранията на диктатора, за спасение на отечеството майка България
18.
Иво Василев
20.11.2018 14:04:28
8
2
България НЯМА нужда от Партиите-те донесоха на народа само страдание и бедност , на България Гибел и Унищожение
17.
Волско търпение
20.11.2018 14:03:16
4
1
Ганьо е лош материал знае се отдавна и не става за никъв чеп.И преди и сега всичко се управлява от едно котила.Обръчите от фирми,обществени поръчки и корупция на всяко едно ниво са нещата които вкарват Булгаристан в батака.Властта е опиум за всички тъпанари и сега е тяхното време да тъпчат останалите.
16.
Яна
20.11.2018 13:55:54
6
3
И аз съм за спешно свикване на ВНС-Велико Народно Събрание и преминаване към Президентска Република !
15.
agent 007
20.11.2018 13:49:50
18
5
Спасението е само в Президентска Република с президент Генерал Румен Радев !
1.Президента да има право с укази да изменя или отменя всички закони и наредби написани и приети от старата парламентарна мафия
2.Забрана на всички партии и партиини организации
3.Избор на законодателен орган само с представители на браншовите и професионалните съсловия и организации в държавата.-с изисквания за задължително образование ,ценз и психотест за склоност към насилие или измами с власт
4.Забрана за участие в избори на граждани които нямат 8-ми клас диплома
5.Въвеждане на 2-инстанционно съдебно производство и забрана на 3-инстанционното
6.Съдиите сами да избирата съдебен началник,прокурорите сами прокурир ,Полицайте сами полицай с директен Мажоритарен ЯВЕН вот
7.Забрана на тайното гласуване и въвеждане на задължително ЯВНО и поименно -публично публикуване на изборните резултати от гласуването-всеки сам да се убеди ,че гласа му не е подправен или фалшифициран
8.Въвеждане на лична самоотбрана на личността и имота срещу циганската и битова престъпност=с възможност за използване на бойно отъжие за лична защита на личноста и имота
9.Разтурване на Общинските съвети и забрана за избори на общински съветници=хрантутници
10.Изборните длъжности да са само след мажоритарен избор,а кандидатите да са подложени на специални изисквания=членове на професионални браншови организации-професионалисти с чисто криминално минало и преминали през Психо тестове за склонност към корупция,измами и кражби
и още мнооого правила които да сложат ред в кочината и да изметат Боклука на сметището......
14.
До 11
20.11.2018 13:44:17
8
2
"Вижте се от снимките. Нямате един ден трудов стаж"

Любовницата на Борисов и тя няма един ден стаж ама и купихме къща в Барселона за 2 млн. евро. ОСТАВКА!!!
13.
Пешо кура
20.11.2018 13:38:29
6
1
Ами нека да се проведат мажоритарни избори да видим колко гласа ще има
12.
червени калинки от ГЕРБ и НФСБ
20.11.2018 13:34:57
5
1
Напоследък забогатяхте силно и видимо от "управлението" на ГЕРБ и написаното е в полза на благодетелите ви, но и вас ви чака горчив хап, никой не обича такива като вас.
11.
работещ
20.11.2018 13:34:51
5
9
Вижте се от снимките. Нямате един ден трудов стаж , а претенции колкото щеш. Хайде свалете го това правителство да видим след това какво ще правите. Подлогата на КУрнелия ще назначи служебно правителства за 6 месеца , ще приемат 2-3 закона тихомълком и после хоп спасявайте се . Изборите , за кой ще гласувате? ДПС? Слави Трифонов? а сори пропуснах Шофьори Бургас.? Мислете с тези глави , като едно малко стадо овце сте . Бойко не бива , но ако излезете с конкретни искания към конкретно министерство или индустрия със сигурност ще има резултат. В случая какво да се занимава с вас ?
10.
agent 007
20.11.2018 13:34:33
10
5
спасението е само в Президентска република с прзидент Генерал Румен Радев !
Свикаване на Велико Народно Събрание и преминаване към Президетска Република!
1.Президента да ума право с укази да отмени всички закони и наредби написани от парламентарната мафията
2.Забрана на Всички партии
3.Избор на законодателен орган само с представители на браншовите организации и съсловия.
4.Забрана да се участват в избори които нямат 8-ми клас диплома
5.Въвеждане на 2-ДВУ инстанционно производство в съда и забрана на 3-инстанционното произвдство
6.Съдиите сами да си избират Началници-Прокурорите само Прокуро- Полицайте сами Полицески шефове- без възможност за намеса ,квоти и пр. от други власти
9.
Флегми
20.11.2018 13:27:15
8
2
..стига сте заблуждавали хората
8.
ДЖО БАНАНА
20.11.2018 13:22:08
5
4
Няма никакво значение формата на управление . Дали ще е парламентарна република или президентска република е все тая ,
важен е МАТЕРИАЛА . А той материала не става . Идиоти и анархисти е имало винаги , но в българския вариант те са на хонорар.
7.
*********
20.11.2018 13:19:55
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
мислещ
20.11.2018 13:08:56
7
9
Президетска република !? С този сричащ фатмак назначен от КУРнела /респективно от Кремъл/ ....опазил ме господ да се случи !
5.
Bingo
20.11.2018 13:03:29
12
5
Управляващите май се поуплашиха и взеха да натискат слугинажните си медии да бълват статия след статия за това колко малобройни са протестиращите и колко неорганизирани са в исканията си. Ако пък са организирани мрънкат че някой ги е организирал. Пример с аутсорсинг търсенето не минава, щото не всички знаят чужди езици и са компютърно грамотни. Във 200 000 град. да предложиш само един пример за добро заплащане е смешно и срамно. Ясно е че ви е страх да не изтъвете кокала, ама се излагате като журналисти. Макар това название не ви приляга много.
4.
!?!
20.11.2018 13:00:38
6
5
Франция също е президентска република ,вижте какво става там стачки безредици ,с
разликата че там който затапи магистралата яде доста бой от полицията, а не като тук тормоз върху съграждани които не протестират!
3.
Чети
20.11.2018 12:53:47
6
4
До 2. Каквото да е управлението, партии винаги ще има - такова нещо е демокрацията.
2.
уууу
20.11.2018 12:43:30
8
7
Вън всички , да бъде президенска държява , стига с тези партии, едните и другите са същите .
1.
Burgas
20.11.2018 12:43:01
6
3
А така скъпа пиши пиши,че данъка на семейния хамър няма да бъде 7лв. ако правителството падне.
Иван КОЛЕВ Автор
Иван КОЛЕВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Пътна обстановка
Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук
Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Ужилени дами се свързаха с редакцията ни, измамата е огромна
Всичко в категорията
Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън
Ръководството на НФСБ поздрави президента на Украйна Петро Порошенко
Ръководството на НФСБ поздрави президента на Украйна Петро Порошенко Поводът е провеждането на Обединителния събор и създаването на Автокефална Поместна Православна Църква в Украйна
Всичко в категорията
Шофьор блъсна полицай при опит за проверка и избяга
Шофьор блъсна полицай при опит за проверка и избяга Униформеният е с опасност за живота, а властите издирват извършителя
Всичко в категорията
Задържаха мъжа, заподозрян за три нападения с нож срещу жени Свидетел от „4 you”: Божидар подаде ръка, Димитър Желязков посегна да го удари, после имаше изстрели и суматоха Ужас в затвора в Дебелт! Пандизчия опита да се обеси, състоянието му е критично Сигнал за бомба във влака за Бургас вдигна на крак полиция и жандармерия Предколедна изцепка: Бургазлия с Опел седна зад волана без книжка и нафиркан, но сгреши жестоко Извънредно: Откриха мъртъв шефа на КАТ-Казанлък, който изчезна мистериозно! Умишлен палеж в колектор остави без ток 6 квартала Военен изкарва над 5 бона от огромна далавера в интернет, вижте кой е и се пазете Баща чу от стаята на дъщеричката си страшен писък, когато отиде да провери, кръвта му се смрази Бизнесмен преби до смърт елитна проститутка и се престори на заспал до нея Първи снимки (18+) на мъртвия джихадист, окървавил Страсбург!
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Адвокатът му и прокуратурата сключиха споразумение, кримигероят се отърва от решетките
Всичко в категорията
Единодушно: Избраха Асен Радев за шеф на Районен съд-Бургас като „правилен“ и „мислещ човек“ със самообладание Зърнен бос отива на съд за присвояване на стока за 2,5 млн. лева Варненци излизат на шествие заради леката присъда на убиеца на балетиста Мартин Чикалов Апелативният съд остави Баневи в ареста Върховният съд похвали Бургаската съдебна палата за образователните инициативи Александър Ваклин: Иванчева ме рекетираше, изтеклите разговори отразяват случилото се (ВИДЕО) Бомба във Флагман.бг: Съдия Дарина Йорданова оттегли документите си за председател на Районния съд в Бургас Апелативният спецсъд решава дали да остави Баневи за постоянно в ареста Проф. Проданов: Не сравнявайте местата за лишаване от свобода с домашния уют! (ВИДЕО) Прокуратурата обвини Румен Овчаров в тежко престъпление! Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно
„Булгаргаз” поиска запориране на сметките на ТЕЦ  Бургас, Плевен и Враца
„Булгаргаз” поиска запориране на сметките на ТЕЦ Бургас, Плевен и Враца Подаването на газ към въпросните топлофикации няма да бъде спряно въпреки натрупаните задължения, заяви изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов
Всичко в категорията
Задържаха 20-годишен кримигерой, обрал апартамент и откраднал колата на бургазлийка
Задържаха 20-годишен кримигерой, обрал апартамент и откраднал колата на бургазлийка Младежът първо се промъкнал в дома на 24-годишен бургазлия, задигнал му чантичката и компютъра
Всичко в категорията
Нов Коледен подарък за бургазлии - разказът "Изкупление" , насладете му се Родители недоволни: Защо бавят резултатите от Коледното математическо състезание? Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града “Големи автори за малки библиотеки” стигна до София, бургазлии могат да я подкрепят на няколко места в града Концерт-спектакъл „Зимна приказка“ представя зимните обредни празници в Странджа Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество
Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква през януари
Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква през януари Процентът на ваксинираните е смешно нисък, каза той
Всичко в категорията
Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое,  винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми...
Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Най-добрата приятелка на момчето, останало завинаги на 17 г., разплака всички с писмото до него
Всичко в категорията
Актриса, изгубила девствеността си на 12, изкара $9,5 милиона от шегичка за изнасилване
Актриса, изгубила девствеността си на 12, изкара $9,5 милиона от шегичка за изнасилване Шоуменът Майкъл Уетърли се пошегувал, че ще я изнасили и направил коментар, че си я представя в тройка
Всичко в категорията
Астролог: Дръжте емоциите под контрол!
Астролог: Дръжте емоциите под контрол! Необходимо е да се очистим от всичко старо и излишно, съветва Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно
Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
"Берое" стъжни празниците на "Левски"
"Берое" стъжни празниците на "Левски" Това е трета загуба за “сините“ в последните шест мача
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Созопол
Честит рожден ден на бъдещето на бургаската журналистика!
Честит рожден ден на бъдещето на бургаската журналистика! За 5 години те постигнаха много и създадоха цяла редакция от професионалисти
Всичко в категорията
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Адвокатът му и прокуратурата сключиха споразумение, кримигероят се отърва от решетките
Всичко в категорията
Екшън в жк "Меден рудник"! Трима непълнолетни задигнаха Пежо от паркинг Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис
Айтозлии, имате последен шанс да гласувате за любимия си спортист! Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Качето май ще се размине само с условна присъда след ареста си с кокаин Заковаха Данчо Качето с кокаин, грозят го до 8 години затвор Паника сред жителите на Съдиево, спряха да източват язовира им Брутално! Циганин нахлу в дома на дядо в Айтос, удари го с пръчка и заплаши, че ще го убие, ако не му даде 40 лв. Абсурд: Семейство от Айтос живее три месеца без вода, багер им прекъснал водоподаването (ВИДЕО) Айтос ремонтира бюджета си за нови улици и тротоари Мащабни ремонти в Айтос: Сменят водопроводните мрежи преди реконструкцията на важни улици Внимание, айтозлии! Автобусите за и от Бургас с нов маршрут заради ремонтите Айтос вече има си "Голямото сърце", пълнят го с капачки за реанимобил
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
Бомба със закъснител! Опасно свлачище гризе брега край хотел в Равда Приключи традиционният коледен базар в несебърското училище „Артиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018” Двама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и труп Кметът на Несебър подкрепи нова благотворителна инициатива Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Второкласници от Равда участваха в „Големия лов на растения” След проверка в Несебър: ВСС образува дисциплинарка срещу млада прокурорка от Бургас Пенсионерският клуб в Равда добави още една година от създаването си
Панайот Рейзи: Достъпът до скалите край Созопол няма да бъде отрязан
Панайот Рейзи: Достъпът до скалите край Созопол няма да бъде отрязан Тези 50 кв. м., които ги отцепват от техния имот или ще ги дарят на Общината, или ние ще ги купим, каза градоначалникът
Всичко в категорията
Рибари на протест край Созопол заради застрояването на "Германката" Ето какво наказание получи джигитът Паскал, подкарал мотопеда си без регистрационни номера и книжка Министерството на културата с идея да превърне Свети Кирик в остров на изкуствата Биг Брадър в Созопол: Ще ловят престъпниците със супермодерна система за видеонаблюдение Благотворителни коледни базари в Созопол и Черноморец, даряват средствата с кауза Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара Опасна сграда в Созопол се руши, общината чака разрешение да я събори (ВИДЕО)
За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ)
За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) 35-годишната Десислава Стоянова е участвала с коледните си творения на два коледни базара край морето
Всичко в категорията
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева
Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ 64-годишен пияндурник се нафирка до козирката и седна зад волана Приморско влиза в годишните награди за туризъм, ето как да подкрепите общината
Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина
Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина По време на масираната проверка бяха конфискувани трактор, два велосипеда, две резачки, няколко брадви и бяха съставени над 15 акта
Всичко в категорията
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола
В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола Бюстът на Васил Левски ще се издигне в центъра на града с помощта на дарители
Всичко в категорията
Коледната елха в Камено грейна в ослепителна премяна Община Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“ Заблуден мъж от с. Равнец попадна в лапите на Йорданка, измъкнала му 1120 лева Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали Интервю Всички интервюта Валери СИМЕОНОВ пред „Флагман“: Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали
Бях преценил, че и друг от ГЕРБ може да е премиер, но сега виждам, че това не е така, казва лидерът на НФСБ
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Зоофилия, няма нищо лошо, това е просто любов! Това ли е следващото "нормално" нещо Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 16.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Вашата интуиция ще работи на пълни обороти. Опитайте се да не замъглявате усещането си с логични обяснения и съмнения! Ако успеете да се доверите напълно на себе си, ще вземете важно решение и нещата ще потръгнат. Любовта ви носи изненади. Възможно е да чувствате напрежение или несигурност. Това обаче не е причина да се отказвате от реализацията на това, което сте планирали. Търпение ще ви е нужно, но това не означава и да бездействате. Може да намерите нещо, което сте загубили. Любовта ще ви съпътства. Възможни са трудности в общуването и комуникацията. В сутрешните часове може да се окаже, че сте доста изнервени. Смяна на средата пък, може да ви зареди с нови сили и идеи. Хората около вас ще ви помогнат да си вдигнете самочувствието. Любовта ще ви окриля. Настроенията ви са променливи, но хората около вас могат да ви повлияят добре. Любовта ще ви навести по интересен начин. Носете тоалети във виолетов цвят! Това ще ви помогне в стремежа да следвате целите си. Добре е да сте с хематит. Този минерал освобождава от гнева. Отворете си широко очите за възможностите, които съдбата ви предоставя! Голяма е вероятността в този ден да срещнете хора с подобни на вашите разбирания. Ако имате дежа вю за нещо, което вече са преживели, усетили или видели заедно, това е знак за кармична връзка. Заредете се с търпение! Днес бързите действия могат само да ви отдалечат от изпълнението на целта, която сте си поставили. Възможни са разногласия с любимия човек. Избягвайте конфликтите, защото отношенията с близките ви може да се влошат! В живота ви настъпват промени, които обаче са свързани с миналото. Това, което не сте разбирали или не сте постигнали, или не сте поискали, сега можете да го осмислите. Ако не приемете промените доброволно, ще стане доброзорно. Не претоварвате стомаха си! Напрежението в отношенията ви с близките расте без ясна причина. Не се опитвайте да им натрапите своите мисли и чувства! Дайте им право на избор! В този ден забравете за авантюрите, защото всяка грешка се наказва! Ако изневерите, ще ви сложат и на вас рога. Денят е чудесен за тези, които са готови да усвоят нещо ново, да учат или да експериментират. Някои от вас може да си сменят хобито. Ако сега започнете изучаването на чужд език, ще имате успех. Имунната ви система е слаба, избягвайте кашлящите и кихащите хора! Имате план за деня!? Чудесно! Придържайте се към него строго, но ако възникне съмнение, че няма да си изпълните целта, по-добре се откажете и изчакайте момента, в който сте готови за действия. Ако се налага да пазарувате, купувайте само това, което ви е крайно необходимо! Искате да срещнете някого!? Не разчитайте на случайността да ви събере! Обади му (й) се! Не умувайте дали си струва! Просто наберете номера и си признайте, че ви липсва, уредете си среща и се забавлявайте! Денят е добър и за запознанства, и за любов, и за лечение. Има риск монотонният ритъм да оцвети ежедневието ви в сиво, но от вас зависи дали ще скучаете или ще се забавлявате. Ако в стоманобетонната джунгла се чувствате като в клетка, излезете на свобода! Разходка сред природата с приятели ще ви се отрази добре.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип