×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искането на Нефтохимик за базата в ж.к.”Изгрев” трудно ще мине през ОбС-Бургас


Искането на Нефтохимик за базата в ж.к.”Изгрев” трудно ще мине през ОбС-Бургас
Школата на Нефтохимик от няколко години се пренесе почти изцяло на спортното съоръжение, за което досега са платени над 150 хил.лева наеми
16 Ноември 2018, Петък, 13:16 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

Правната комисия го върна към Дирекция „Общинска собственост”, законът за публично-частно партньорство бил неприложил, твърдят юристите

Нефтохимик много трудно ще вземе под наем спортния комплекс в ж.к.”Изгрев”. Това стана ясно след заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет.

Както писахме шейховете поискаха от администрацията да им отстъпи за безвъзмездно ползване или срещу символичен наем комплекса в ж.к.”Изгрев”. (ВИЖТЕ ТУК)

Преди 20-ина дни бе открито новото футболно игрище в реални размери, инвестиция, се реализира със съдействието на Нефтохимик и спонсори около клуба. От три години цялата футболна школа на Нефтохимик реално се е пренесла на съоръжението. Заради това съществуваше известна логика в искането, което формално бе внесено в администрацията от СНЦ Нефтохимик, сдружението, което управлява школата.

На заседанието на комисията по Спорт председателят Калчо Белов даде категоричната си подкрепа. Според него това е стандартен подход към управлението на спортните съоръжения. Приложим бил новият закон за спорта, който регулира подобно отдаване, защитавайки интереса на общината, изтъкна Белов и припомни, че в Стара Загора има аналогичен случай.

„Клубът се наема за своя сметка да поддържа комплекса и да запази социалната му дейност”, подчерта той и сякаш убеди колегите си от тази комисия да го подкрепят. Сред аргументите на Белов бяха и това, че Нефтохимик е платил близо 150 хил.лева наеми на Общината за последните три години (без просрочените 60 хил.лева,б.а.).

Плановете сега били с приходите от другите дейности в комплекса – отдаването под нам на тенискортовете и футболните игрища, да се покриват заплатите на поддържащия персонал, както и битовите разходи на съоръжението.

На вчерашното заседание на Правната комисия обаче стана ясно, че новият закон за спорта е трудноприложим в тази ситуация, а решението на ОбС Стара Загора било на ръба на закона и не е паднало, защото не било успорено от областния управител.

Според Живко Димитров, директор на дирекция Общинска собственост към Община Бургас, трябва да се търси друг вариант. Основният е свързан с промяна на статута на съоръжението от публична-общинска в частна общинска собственост, за да може да се премине към процедура по отдаване под наем.

Промяната обаче може да се случи много трудно, защото са необходими гласовете на 2/3 от общинските съветници – 35 гласа. А това изглежда почти невъзможна мисия при настоящата конфигурация, тъй като има много противници на тази идея.

Против предложението се обяви и бившият депутат и силен човек в СДС Бургас Костадин Марков, който подчерта, че на същия принцип и Черноморец може да поиска комплекса в ж.к.”Славейков”. Плувните клубове пък може да настояват за басейните, баскетболният Черноморец за зала Бойчо Брънзов, а волейболният Нефтохимик – за Младост.

Предложението няма да попадне в дневния ред за предстоящото заседание. То е изпратено по компетенция до общинска администрация, която трябва да вземе становище и ако прецени да внесе докладна записка в Общинския съвет.

В категории: На терена , Спорт


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
ФАНТА ФЕН
16.11.2018 20:59:27
8
9
До 4
Защото Черноморец е подписал договор до 2020 година да плаща наеми и да прави ремонти на базата на Черноморец .
Същото направи и нефтохимик със ст.Лазур , само че без частта да поддържа стадиона .
Лимонадата като е тарикат и селски бек , да поисика за безвъзмездно ползване ст.Лазур
10.
Бургас
16.11.2018 19:32:36
9
8
Ако ще е на аванта, всички отбори в града трябва да го ползват на същия принцип. В Общината да правят график и по часове да го ползват Черноморец, Бургас спорт, Звездичка, Звезденбург, Морска фауна и ако остане някакъв промеждутък да пуснат малко да поритат и селските нагляри, всички знаем кои са, нали?
9.
Смях
16.11.2018 19:08:31
4
7
Николай Тодоров некадърника поискал ....Ти само искаш,а нещо направил ли си,освен да си пълниш гушата дебела.Ти си за рекорд на Гинес по изпадания.Вместо са се махнеш и да не си подаваш носа на спортно мероприятие.После защо няма спорт.
8.
?
16.11.2018 18:56:32
0
7
А някой знае ли и проверява ли ОТЧЕТИТЕ за дадените субсидии на отборите - ТОВА Е ИНТЕРЕСНА ТЕМА ???
7.
At
16.11.2018 18:31:15
2
7
И аз твърдо -Нье
6.
Крум
16.11.2018 18:30:19
3
7
Да го вземат и пак да го продадат. Нье
5.
Do GAD
16.11.2018 18:22:08
7
6
Кой е тоя Марков бе пъпеш хаха. Всички взеха и цоцаха. Нефтохимик взима еднакви субсидии с рибешкия отбор така че тезата ви куцааа. Сбогом рибкии
4.
До грудовския бургазлия
16.11.2018 18:20:10
6
8
Защо черноморец ползва сам Акации, и ьашо звездичка ползва сама терените. Ще кажете частни ама друг път. Всичко е на общинска земя с общински пари преминали през фирми. Нефтохимик изгради базата като идея, проект и ходене по мъките няма как да мирише на таранка там разберете
3.
ГАД
16.11.2018 18:16:59
6
6
Да си намерят спонсор и да си построят или наемат база.Стига подаръци.Алексиев си направи,Марков го направи,Бургас спорт,Бъдеще всички положиха усилие и имат бази.Само Нафтата общински хрантутници.ЗАКРИВАЙ.
2.
Коце Маца
16.11.2018 16:58:44
6
10
Ч-ц са два. Междудругото и стадиона в Акацийте трябвада се ползва от всички ;)
1.
Бургазлия
16.11.2018 16:29:45
7
8
Защо лъжете,че Нефтохимик е направил базата в Изгрев.каво са инвестирали тези нагли крадци.самонот тази статия си личи какви мошеници работят за клуба.и тази подлога Белчо Лалов :),със всичко се съгласят с щом е за клуба от който получава дивиденти.защо тази база трябва да се ползва от този отбор само.имаме толкова бургаски клубове-черноморец,Св. Никола,звездичка,бъдеще.иначе тия всичко искат.наглост.малко ли им дава кмета.малко ли им прикрива и опрощава.тия са длъжници на сумата партньори и бивши играчи.даже още ги съдят и скоро ще се появят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Мъжът може да получи до 20 години затвор Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява 12 000 от трети страни са спрени на границата с Турция от януари Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Ротираме книги, вместо министри, призова той Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Това е сред най-значимите събития за развитието на община Приморско като туристическа дестинация, каза кметът Иван Гайков Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Почти няма човек от бг-звездите, който да не знае за лечителя и ефективността на неговите методи Българинът предпочита да живее в собствено жилище Българинът предпочита да живее в собствено жилище Собствено жилище обитава най-голяма част от населението на Румъния Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ще станем една туристическа дестинация, която не произвежда нищо и е зависима от всички, обяви водачът на евролистата на ИТН Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Максималният индекс на телесна маса за кандидатите ще е 34,9 По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! Става за 15 минути и си е като за вечеря
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори