×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинският експерт Иван Гюлев: Премахнахме велоалеята край морето, защото създаваше множество конфликти


Общинският експерт Иван Гюлев: Премахнахме велоалеята край морето, защото създаваше множество конфликти
Иван Гюлев подчерта, че ще се направи допитване до гражданите, за да се реши бъдещето на крайбрежната алея
13 Ноември 2018, Вторник, 12:44 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Скандалният участък от Моста до паркинга на солниците ще бъде заличен, но какво ще се появи на негово място?


Общината, а не частно лице, е заличила крайбрежната велоалея. Това каза пред репортери по-рано днес Иван Гюлев – началник на общинския Отдел „Безопасност и организация на движението“. Той уточни, че дейностите по премахването на маркировката са започнали вчера и тепърва ще се уточнява какво ще е бъдещето на предпочитания за колоездачи маршрут – от Гарата до Солниците и Сарафово.

Не е за вярване! Заличават опасната крайбрежна велоалея в Бургас (СНИМКА)

„Засега нямаме яснота какво точно ще правим от тук нататък. Приоритет в момента е да премахнем маркировката, заради която ставаха множество конфликти през последните години. Тя се изстъргва от асфалта със специална техника и към момента е трудно да се каже в какъв срок ще бъде напълно отсранена. Говорим за участъка между паркинга преди Солници и Моста“, каза Иван Гюлев.

На въпрос на Флагман.БГ дали това начинание е знак, че Община Бургас започва масова преработка на всички конфликтни велоалеи в града (визираме тази на ул. „Ген.Гурко“, която заема близо ¾ от тротоара), Гюлев уточни, че за момента става въпрос само за крайбрежната.

Нов парадокс: Велоалея ли е все пак асфалтът на тротоара по бургаската ул. „Ген. Гурко” (СНИМКИ)

„Все още не знаем дали тя ще бъде преместена или премахната напълно. За тази цел сме предвидили допитване, което ще се извърши онлайн. Резултатите от него, както и становищата на експерти ще бъдат внесени в Комисията по безопасност на движението, където ще се реши окончателно съдбата на крайбрежната велоалея. За момента мога да кажа, че имаме няколко предвидени решения за проблема, но на този етап е рано да коментирам, особено преди официалните становища“, категоричен бе Гюлев, който заяви, че умолява всички граждани на Бургас да подават сигнали към Общината за потенциални конфликти по велоаелите на града, за неизправности или коментари за по-добрата експлоатация на вело мрежата в Бургас.

„Алея на здравето“ заменя опасната крайбрежна „велоалея“ – общински съветници търсят какъв да бъде маршрутът

„Най-важно обаче е да има баланс между пешеходци и колоездачи. Ако всички участници в движението внимават – велосипедистите да карат с нормална скорост, а пешеходците да се съобразяват с наличието на ППС-та на пътя, всичко ще бъде наред. При крайбрежната велоалея изглежда обаче това не е възможно в сегашното ѝ състояние и затова вземаме мерки“, коментира още директорът на Отдел „Безопасност и организация на движението“ към Община Бургас.

Така за момента бургазлиите, които са почитатели на двуколесните средства за транспорт се оказват в процес на изчакване. До другото лято обаче със сигурност решение ще е взето и по-всяка вероятност велоалеята край брега отново ще съществува – но може би в по-различен, по-безопасен вариант.

В категории: Бургас


31
Коментара по темата
31.
nik
14.11.2018 20:25:55
2
3
,,Селянинът с колелото " Е това сте вие велосипедисти в морската !! Надпреварвате се кой има по-силен звънец и по-звучна псувня ....
30.
отец иван
14.11.2018 17:30:56
0
0
Морската е за всички.Малко повече -търпимост и уважение. Велоалеите не дават права и/или забрани. Те са само помощници за движението на културни граждани с/без колела.
29.
Количка без акъл
14.11.2018 17:24:42
0
1
От много мислене за пешеходците и техните удобства общинарките ще измислят следните работими варианти.1. Велоалея -тип зиг-заг.
2. Велоалеята слиза на пясъка .караш/буташ/колело срещу заплащане.
3.Заплащане за преминаване по крайбрежната алея- за колела 1 лев.,за пешеходец -0.5 лв. за майка с количка и цигара - 1.50 лв.Така алеята ще бъде празна и няма да има конфликти.
28.
Уилт
14.11.2018 07:33:03
3
1
Тия в общината са луди!
Бургас без велосипедисти!
27.
Velo
14.11.2018 01:41:17
1
4
Намерили тюфлеците за кво да се радват:) Като сте толкоз отворени що не ходите да мрънкате че на ул. Екзарх Йосиф как от клиника Байрон дето всеки ден е пълно с малоумници дето спират там една майка с количка не може да мине? Може ли да ми обяснят мамите на Бургас???

А що не мрънкате да почнат да глобяват собствениците на кучета които ги водят без намордник и дето не чистят след тях? Значи колоездачите са много опасни да не вземе да ви блъснат детето но кученцата дето са забранени породи в европа да ви ги водят без намордник не ви е проблем? Също явно и не ви е проблем детето ви да се зарадва на кафявото миризливо нещо оставено от кученцата м?
26.
Hollywood
14.11.2018 01:29:57
3
7
Аман от малоумни "мамите на Бургас" които всичко им пречи най-вече липсата на занимание и акъл. И дето смятат че всички са длъжни да се занимават с техните деца но не и те самите. Пуснали го там без контрол и си говорят за глупости докато павкат цигари и дима влиза в количката на малкото докато другото прави каквото си иска примерно....
И да повечето който не тичат или не карат колело по тая велоалея са тотални прасета. И ориентацията им е по зле от на излязал от кома! Неорентирани и тлъсти. След колоездачите кой ще ви пречи? Може би тичащите? Мързеливи и дебели хора свикнали от колата 100метра и на магазията или от колата и на лугата мислейки че като се намажат с кал ще им минат болежките натрупане с килограмите и лойта!
25.
Круз контрол
14.11.2018 01:00:13
0
2
Сега ще си карам търкалото, където ми е кеф. Браво на общината. С алея или без, вземам гарата-лидл/изгрев/ за 15 мин и икономисвам 1-2 смс-са.
24.
Браво Гюлев
13.11.2018 22:53:00
6
4
Едно приятно място за разходка в Бургас и колоездачи на всичко отгоре. Да си карат колелцата на други места! Поздравления за разрешаването на този проблем в полза на повечето бургазлии.
23.
Do 22
13.11.2018 22:03:47
4
3
еби си майката педал, от кое село си, я бягай на мегдана педерас мръсен.
22.
ник
13.11.2018 22:00:22
3
3
Защо в средата на ноември бре !! За да можете до май да начертаете линиите на ново ! Много сте прозрачни !! По пешеходните алеи ще бутате колелата !! Алеите са за пешеходци ......Да не говорим че и по Александровска и Богориди е пълно с велосипедисти !!
21.
bgman
13.11.2018 21:48:47
1
3
Идеята на велоалеите е да се намали автомобилното движение. Само в Бургас умните глави ги правят за сметка на пешеходците. Това е новаторство, единственo в света...
20.
до 19
13.11.2018 21:10:46
0
6
Само че тогава нямаше очертани велоалеи,които в днешно време превърнаха велосипедисти и пешеходци във врагове,драги ми Смехурко:)))
19.
До 14
13.11.2018 20:20:21
10
5
Ти сигурно си коренячка бургазлийка, дето събота и неделя си ходи по родните места откъди пода....
Щото ако беше бургазлийка, ще да знаеш, че откакто е направена крайбрежната алея се карат велосипеди... Аз съм на 50 години и от 5 годишен само там съм карал, от дяволското като се спуснем и се връщаме по крайбрежната за да отидем на моста, ама само бургазлия ги знае тея неща.
18.
Тъпотии от община бургас
13.11.2018 20:15:59
3
7
Сега като видя на някоя бургаска майка свободно растящото келешче да кара колело или скейтборд по крайбрежната алея ще й правя забележка да го хване за ръчичка и да бута колелото, защото може да ме нарани като кара. Да й тъпите селяни в общината.
И сега какво ще прави служба велосипеди в общината, като никой няма да иска да наеме велосипед. всички ги взимаха за обиколката по крайбрежната улица.
Сега който купи всички тези велосипеди в общината в затвора! Както и този който е хвърлил сумати боя за една изтрита велоалея. Тея пари са и от мя джоб некадърници!
17.
Бай Ташак
13.11.2018 20:06:44
6
6
Ебати Експерта недодялани некафдърници мишок си беше в КАТ сега велоалеите ще оправя в БГ е така всеки работи това от което неразбира като бус лентите в целия град в цяла Европа няма такива глупости като тук
16.
Бургазлия
13.11.2018 19:58:35
0
5
А ся върнете и парите дето похарчихте за тая глупост
15.
Европеец
13.11.2018 19:52:06
7
6
В цяла Европа велоалеите са по този начин, както край морето, но там не живеят селяни!
14.
бургазлийка-коренячка
13.11.2018 19:30:58
8
12
Много се зарадвах ,като прочетох тази дългоочаквана и коментирана новина....но точно в края на статията ,отново настръхнах..защо ли?Ами защото пак се загатва ,че такава велоалея все пак ще има по брега...Моля господа управляващи ,надявам се да четете коментарите на всички нас ,които сме против велоалеята край брега-нека има но да е успоредна на брега някоя която е по-безлюдна ,а не тази алея централната ,която е любима и на бургазлии и на всички гости на Бургас!!!ПС:И на ул.Гурко задължително трябва да се премахне ,а не да шикалкавите и да умувате още и за тази улица ,то е очевадно ,че тя е много натоварена от пешеходци и велосипедистите не им е там мястото!Вразумете се най-после и внесете яснота и спокойствие на гражданите-пешеходци!!!!!!
13.
Христо
13.11.2018 18:12:21
1
12
Велоалеите се правят далеч от тротоарите--- които са за пешеходци а не както в Бургас--АСВАЛТИРАХА ТРОТОАРИТЕ и направиха Велоалеи----Великите мислители от Отдела по транспорта---Как ги търпи Кмета ???
Има пари за Синя и Жълта боя а за Бяла боя за пешеходните пътеки и пътната паркировка НЯМА !!!!????
12.
Поредната порция
13.11.2018 17:20:48
7
8
Недоразумения ! Премахването и нищо не решава ?! Аман от калинки и некомпетентни !
11.
руски турист
13.11.2018 17:17:49
6
14
Най-накрая от общината да направите нещо правилно ! Браво !
10.
Системата ви УБАВА
13.11.2018 17:10:59
1
7
аи ся пребоядисаите СИНИТЕ ЗОНИ
9.
Fffgf
13.11.2018 17:07:29
1
6
Mn e tqsno hem za velo aleq hem za peshehodci
8.
Г_н
13.11.2018 16:11:27
3
12
Вярно че не беше добре позиционирана алеята,но и ние ако не станем по толерантни един към друг , угода няма да имаме.
7.
1
13.11.2018 16:05:23
1
5
С тези цени на горивата и ГО която хич няма да скочи, скоро ще трябва повече велоалеи да направите, ама то не се знае дали ще сте на работа като гледам как вървят нещата май ще играе мотиката ;)
6.
Археоложка
13.11.2018 16:00:06
1
10
Хвала на експертите по безопасност на движението и ръководителят на проекта... зам. кмет - археолог.
5.
?
13.11.2018 15:59:05
3
14
Ами защо я направихте бе г-н Гюлев, като е недомислица и е много конфликтна. Пардон, лично вие не сте я начертали. Какво работим всъщност.
4.
n
13.11.2018 15:57:16
1
12
имаше конфликти щото са зле всички.всеки кара/върви където му е кеф щото толкова ни е културата
3.
Иван
13.11.2018 15:55:10
7
12
Браво, най накрая.., добра работа...
2.
Бичето
13.11.2018 15:38:22
0
10
Друг като плаща ще има недомислица след недомислица.... Калинки такива
1.
Тракийски
13.11.2018 15:37:10
2
11
Правите глупости с наши пари, а после ги оправяте с наши пари.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори