×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат разкри какви далавери правят НПО-а и как търгуват със смъртта на пътя


Адвокат разкри какви далавери правят НПО-а и как търгуват със смъртта на пътя
Подобна бе и ситуацията с траурните агенции в Бургас, които работят с разни НПО-та и се подиграват с паметта на загиналите
04 Ноември 2018, Неделя, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Асоциациите за защита на пострадалите на пътя се подиграват с болката на хората, а целта им е взимане на по-голяма печалба, категорична е адвокатът



Адвокатът Кремена Крумова разкри една от най-коварните схеми при ПТП-та със смъртен случай. В разказ в профила си специалистът дава пример с личен пример - как за малко неин клиент не е станал жертва на НПО-тата, които вместо да защитават интересите на близките на пострадалите, те гледат как по-лесно да измъкнат повече пари. 

Общо взето в България голяма част от неправителствените организации са създадени именно с тази цел. Особено когато става въпрос за смъртен случай. Тогава близките на жертвите са по-уязвими. НПО-атата се гаврят не само със скръбта им, но и с паметта на загиналия. Пресен пример от Бургас е трагедията с 16-годишния Костадин, който загина, пометен от кола, докато пресича опасното кръстовище на главния път Бургас-Созопол, при с. Атия. Трупът му се оказа в ръцете на частна фирма, без някой от близките му да е позволил това. Схемата излезе наяве, когато траурна агенция се свързва с бащата на загиналото дете Апостол Джардов и предлага своите оферти. Тогава става ясно, че тялото на 16-годишния ученик отдавна е в друга частна агенция и излезе, че едва ли не Костадин си поръчал погребението сам.(ВИЖ ТУК).

Ето какво написа в профила си адвокат Кремена Крумова. Публикуваме разказа й без редакторска намеса:

"Искам да предупредя всички пострадали от ПТП и техните роднини: НИКОГА не подписвайте договор с каквато и да е асоциация за защита на пострадали от ПТП, докато сте в болница! От името на тези асоциации обикновено идват да ви навиват техни посредници, като в повечето случаи тези посредници са работещи в самото болнично заведение, в което е настанен пострадалият. Вашите лични данни, респ. тези на пострадалият изтичат от полиция, болница, погребална служба.

Преди 2,5 г. имах случай как адвокат звъни на телефона на задържан (мой клиент), за да му се самопредложи да го наеме за защитник по делото, като този адвокат нито познаваше лично клиента ми, нито имаше начин да знае, че точно този човек е задържан, защото за това знаеха само хора от семейството, които не биха разпространили новината; нито пък телефона му. От кой, ако не от полицията, е изтекла информация за задържането и воденето на досъдебно производство тогава? Разбира се, въпреки писмената ми молба да се издири кой противозаконно изнася лични данни, полицията нищо не направи!

Много такива рекламни плакати на асоциации за защита на пострадали от ПТП доскоро стояха залепени на вътрешните стени на районните управления на полицията, в болниците, че дори и в съдилищата (ако не се лъжа, в Търговищкия районен съд също има плакат на някоя асоциация), а в някои може би и още да стоят. Познайте защо? Дали тези хора не си плащат? А на кого ли си плащат? И какви суми плащат? Това е незаконно!

Адвокатите от такива асоциации работят с посредници в нарушение на Закон за адвокатурата. Знаете ли защо го правят? Защото при смърт на пътя присъждат около, че дори и по над 100000 лв на наследниците на починалия; при увреждания - според това дали е леко, средно или тежко. Има асоциации, които ще ви взимат до 70% от тези пари! Да, правилно четете - до 70% им стига наглостта! Или казано с други думи, ако съдът присъди на пострадал или на близките му по 100 000 лв, асоциацията, респ. адвокатът) ще прибере до 70 000 лв, а на пострадалият ще остави 30 000 лв.! Честно ли е това? А знаете ли, че много пъти претенцията към застрахователя дори не влиза в съда, защото от тази асоциация договарят извънсъдебно някаква сума, далеч по-ниска от тази, която съдът би присъдил. За кого правят ли? Хем, за да не бъде ощетен твърде много застрахователя, хем за да си получат от асоциацията по-бързо парите. Е, получава ги и пострадалият, ама колко?

Приканвам ви НИКОГА да не се лъжете да сключвате такива договори! Защото парите, които трябва да ги вземете вие, ако сами изберете адвоката си, в случая ще ги вземат от асоциацията и посредникът, който ви е дал така услужливо визитката. 

Ще ми примамят, че ще ви платят лечението, ще платят за импланти, лекарства, патерици или инвалиден стол, че няма нищо да платите на адвокат при подписване на договора, но после всичко това ще ви излезе през носа! Не го правете!

Знайте, че имате не дни, не месеци, а години, за да предявите иска срещу застрахователя! Защо бързате още в болницата да сключвате договор и да подписвате пълномощно? Бързата кучка слепи ги ражда, са казали хората!

Винаги търсете адвокат, а не асоциация!!

Асоциацията ще ви намери по-бързо, разбира се, но това е защото работи с посредници и се рекламира - нещо забранено на адвокатите, които работят честно, спазвайки закона, който регулира професията им.

Направете вашият свободен избор и не позволявайте друг да го направи вместо вас, пробутвайки ви визитка на асоциация! Защото този така услужлив човек ще вземе процент от вашите пари! Не го позволявайте!"

В категории: Животът


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Петър
05.11.2018 07:02:14
0
1
И, как дадена асоциация изнася лични данни, не разбрах?! От написаното разбирам, че лекари и полицаи са в схемата, на които впоследствие най-вероятно им плаща някоя си асоциация, или както всички останали такива, те просто са маши на властта, адвокате!
И, Вие като адвокат защо не завеждате дело, щом вярвате в правотата си?
11.
Trapera
04.11.2018 21:11:47
0
4
Любопитко !
И какво ако има ?!
Да не би да се промени нещо ?!
Само лайна в тая кочина ве - прЕятелю !
При такьв заспал ,,народ" - кво очакваш?!
Тая територия е населяват само мазохисти !
99% сте само - фермата !
Тьркайте картончета !
И дано Натали Трифонова ви обещае топла зима !!!
10.
Любопитен
04.11.2018 20:26:47
0
2
А други адвокати от бургас има ли замесени !?
9.
Trapera
04.11.2018 19:55:16
1
11
Ченге до ченгето , мила моя майнольо...
Най-гадната прослойка в тая територия , станаха ,,бизнесмени" и ,,политици" !
Това от давна не е дьржава !
Жалко за красивото място !
А го населяват 80% - изроди !
Имаше Дьржава !
Сега е само селски кенеф !
С много големи сини мухи !
Цигания на всякьде !
В Бургас Няма Нито една свястна улица !
Всичко е само разруха !
Всеки втори ти иска пари без идея как ще ги вьрне !
Трагедия !
А вие си спите !
Евахти и торта , дето останахте там !!!
8.
*********
04.11.2018 18:46:06
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Dalakmana
04.11.2018 18:43:05
0
3
Kristiqn darji diskoteka dejavu tam si pere parite
6.
*********
04.11.2018 18:29:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Стойно
04.11.2018 18:14:59
0
3
Кристиян е много долно бившо ченгенце. Страшен моралисти с много обременено криминално минало
4.
Киров
04.11.2018 17:56:51
1
3
Аз се казвам Кристиян Киров и не съм измамник просто съм лимонка на Гурищелов
3.
Градев
04.11.2018 17:54:26
1
3
Не е вярно шефа е коректен плаща си навсякъде по веригата и на санотарките даже по 2000 кв за информация при пострадал от катастрофа
2.
Ворик
04.11.2018 17:52:04
0
6
Кристиянчоооо, колко хорица си издоил, оскубал и прецакал с твоята фондацийка, а?
Сега си бизнесмен, честен и чист като сълза, ама не може да се скриеш от къде навъртя кинти
1.
Запознат
04.11.2018 17:40:09
1
6
Sos птп е най подлата и безкруполна асоциация тя е на един изгонен полицай от сектор криминална полиция слънчев бряг
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори