×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С влак oт Бургас на почивка в Гърция? Вече е възможно


02 Ноември 2018, Петък, 18:10 ч.
Автор: Флагман.БГ

Нова  железопътна мрежа ще обслужва линията  „Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна - Русе“

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас подписаха в „Евксиноград“ съвместна декларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна - Русе“. Документът предвижда създаването на съвместна проектна компания, която да работи по реализация на следващата фаза на проекта. До средата на декември месец ще бъде подготвено и Междуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.

Началото на проекта беше поставено с Меморандум за разбирателство, който беше подписан от министрите на транспорта на България и Гърция в гр. Кавала през септември 2017 г., по време на официално посещение на правителствена делегация от България, ръководена от премиера Борисов. Проектът е от  голямо стратегическо и икономическо значение. Цели развиването на устойчива двойна железопътна ос, електрифициран железопътен коридор с модерна ERTMS система за управление на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища. Изграждането на железопътната линия е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море „Sea2Sea”.

В съвместната декларация, подписана днес, се предвижда също така възможността да бъде разгледано разширяването на обхвата на Меморандума за разбирателство чрез увеличаване на интермодалността на проекта, включително по-нататъшното развитие на шосейната връзка от Александруполис до Бургас.



В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
13
Коментара по темата
13.
do 6 баче Киро.
04.11.2018 16:04:13
0
1
Бачо. И аз като теб тъй си думах, дорде не одих из другите морета.
Ами какво да ти рекна бачо ? Ей сега се връщам от Червеното море, онуй дет е до Синайския полуостров. Думат ората, че има и други красоти, а аз им вяра не хватам. Сега им хванах вяра, защото море, чието дъно виждаш, дори от 16-17 метра, все едно на 4К го гледаш, вече си е приказно видение. Аз си мислех, че шарени рибки да ти плуват и в цветни корали да се завират е само фантазия. Оказа се бачо, че не е. За туЙ бачо и влак ще хвана за Гърция, щото чувам, че ората и за там хортуват хубави неща. Не мой да не им вярвам вече, а и Гръцко нЪл е на една фуста разстояние. Там при фараоните е далеч и малко по-скъпо, така че си е дернек отвсейде, ако трен ни вози до византийско.
12.
Да бе,да
04.11.2018 10:54:14
1
0
Директно в беломорието !?. Това ще наруши вече над вековния /115г./ транспортен поток от/към Пристанища Варна и Бургас.Това ще влоши като цяло балканския мир т.к. Проливите ще се пренебрегват. Черно Море ще стане Руско-Турско вътрешно море а като следствие зависимост от изтока....
11.
Дернев
03.11.2018 13:21:38
4
0
" Развитие на ЖП структурата =упадък на пристанища Варна и Бургас. "
Това дори и досегашните транспотрни стратези, които нанесоха сериозни поразии в транспортните схеми на страната, трудно биха го измислили.
10.
Помагай Тайип!
03.11.2018 10:51:55
2
2
Следваща стъпка. Товарите за България от Далечния Изток вече няма да минават през Босфора и Дарданелите поради все по скъпите такси за проливите,а ще минават през Александрополис.Развитие на ЖП структурата =упадък на пристанища Варна и Бургас. Заключение -поредната антибългаска ,анти разумна икономическа политика .само загуби за България. Дано да не се случи.
9.
връзкат
02.11.2018 23:15:52
0
1
връзката че е успешна аку треновете се движот с 200 км час
8.
Дернев
02.11.2018 22:14:51
2
0
7
Който трябва, го разбира. Койо не може да го разбере, няма значение как е написано.
А като гледам как се развиват нещата, явно съм разбран.
7.
Пламен До №3
02.11.2018 20:43:25
1
1
Дернев, ти каква националност си?
Я първо научи български и после коментирай, че нищо не ти се разбира!
6.
Баче Кико
02.11.2018 18:53:49
1
3
Плажа ми на 5 минути, ще хукна да търся Михаля в Гърция.
5.
говедар
02.11.2018 17:52:49
1
4
С КУРНИЦИТЕ НА БДЖ ЩЕ СТИГНЕМ ЗА МЕСЕЦ ОТ НАЧАЛНАТА ДО КРАЙНА ГАРА И ТО САМО АКО ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО НЕ СТЕ ИЗГОРЯЛИ ВЪВ ВЛАКА.
4.
аз
02.11.2018 17:50:51
3
3
Гърция да върне на България българския град Дедеагач, тогава да се правим на приятели.
3.
Дернев
02.11.2018 16:31:42
1
1
"...железопътната връзка „Солун – Кавала - Александруполис - КАРНОБАТ– Бургас – Варна - ВИДИН- Русе. Така нещата най-после си идватна мястото. Много, много мудно мърдат нещста в БГ. Ние сме причибата тази връзка да се зафвижи чак сега. Лошото е че американците са натиснали и затива е и Русе в схемата. Но да раьпитаме на европейския разум, как ще се използеа този коридор. Стъпим ли на Европа за европейците ще е много печелив ход. Но него ли направим ще запали Европа.
2.
bai kosta
02.11.2018 15:34:08
1
2
Още утре тръгвам.
1.
Интересно
02.11.2018 15:19:02
1
7
Ж.п. линията Бургас -Варна през Карнобат-Провадия ли ще бъде ?
Където за пътуване отива някъде около седмица време!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори