×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР заварди бунтуващи се срещу ВиК в жк "Лазур" в Бургас (ОБНОВЕНА)


МВР заварди бунтуващи се срещу ВиК в жк "Лазур" в Бургас (ОБНОВЕНА)
Хората вардят с телата си багера, ойто ще спре всеки момент питейната им вода
29 Октомври 2018, Понеделник, 13:20 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Общият водомер отговаря ли на норматива и трябва ли да копаят нова шахта за него?

Живущи на ул. „Карлово” в бургаския жк. „Лазур” се оказаха в абсурдна ситуация, защото от ВиК искали да ги оставят без питейна вода. "Ще отрежат водопровода ни, имали такова нареждане от началниците си", твърди нашият читател Цвятко Няголов, който алармира медията ни и ни призова репортерски екип да дойде на мястото.

Драмата се разиграва в момента, около 16 часа, в близост до Руската гимназия. Хората са излезли пред кооперацията и са блокирали багера на водното дружество.

Според ВиК общият водомер на сградата не отговаря на изискванията по Наредба №4 и трябва да бъде преместен в паркинг пространството, където да се прокопае шахта, обяснява Няголов.

„Освен, че ще ни оставят без вода, искат ние да плащаме за този ремонт. Общият водомер отговаря на изискванията на наредба №4, има си специално отделено място. Прокопаването на шахтата в средата на паркинга е абсурд! Оттам минават всекидневно коли, ще се разбие много бързо”, коментират хората.

Пристигна и полицейски екип,  напрежението ескалира.

Флагман.бг се свърза с ВиК-Бургас. Ето какво посочиха от водното дружество:

"Водомерите трябва да бъдат общодостъпни. Случаят е еднакъв при няколко кооперации в този район. Наредбата гласи всички водомерни шахти да бъдат изнесени на удобно място., такива са предписанията. Става въпрос за дупка метър на метър, мести се водомерът и драмата е приключена. Още от лятото хората, които живеят на цялата ул. "Карлово" са предупредени. Ремонтът е за тяхната сметка, защото това е частна собственост. Ако не си направят тези шахти, няма да имат вода", поясниха от пресцентъра на ВиК-Бургас. 



В категории: Бургас


16
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
Гюро
30.10.2018 08:21:36
0
1
Продавам брюкселско зеле на борсата втория фургон у лево
15.
Ториното
30.10.2018 03:40:27
1
2
Купувайте ги още тив коопераций
14.
John Doe
29.10.2018 22:12:01
1
3
НАРЕДБА № 4 от
14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи и Общите условия на ВиК Бургас (които почти на 100% ги повтарят), регламентират правата и задълженията на потребителите и оператора на ВиК услугите. И двете страни е добре първо да ги прочетат, да ги осмислят и да ги спазват. Достатъчно ясно са описани процедурите при спорове между страните, разбира се ако има желание да се спазват. Реплики от рода "защо за едни може , а за други /за мен! / не може" са ясни на всички....
BTW ... откъде полицаите изкараха толкова железни нерви ....
13.
Няголов-Карлово 10 : до коментатор “111”
29.10.2018 20:57:19
1
5
Уважаеми г-н/г-жо,
защо заблуждавате читателите! Нека бъдем честни, не всички кооперации си направиха шахти! Една част имат “някакви връзки” и не си направиха и няма и да си направят, защото никой тях не ги закача! Тези, които си направиха шахти, го направиха защото се поддадоха на тормоза и заплахите на ВиК! Какво значение има кой каква кола има, не всички от кооперацията карат автомобили на такава стойност, в това число и аз самият! Щом някой има по-големи възможности от друг, това означава, че няма право да си търси правата и да се защитава от своеволията на едно мутренско-мафиотско дружество ли?! Даже и на полицията им беше ясно, че ВиК Бургас не зачита каквито и да било закони, а да не говорим, че се опитаха да ни отнемат и едно от основнотите човешки права, а именно правото на достъп до питейна вода, което ни се предоставя от нашата Конституция!
Наистина не мога да Ви разбера, какво искате да внушите на читателите с този Ваш коментар?! Започвам да се замислям, да не би да сте служител (на средно или малко по-високо ниво) във ВиК и се опитвате да изместите фокуса от проблема!
Искрено се надявам да е така, защото в противен случай, това не говори добре за нашето общество .... Лека Ви вечер!
Цвятко Няголов от Карлово 10
12.
вендета
29.10.2018 20:50:40
0
7
Цял Бургас е с водомери в мазетата
но тези от ВиК са се заяли с ул. Карлово.
Пълно беззаконие е да се спира вода без нарушение от страна на потребителите и без да има съдебно решение по спора.
21 век, в Европейска страна да има принудително спиране на вода за десетки си е престъпление
и нарушаване на правовия ред.
11.
крадат ли, крадат
29.10.2018 20:37:31
1
6
ВиК крадат от десетки години с общите водомери от разпределение
на разликите, после втори път от собственика и пак... от разлики...
А сега с дистанционните водомери
които искат ние да си платим ще ни обират още по лесно.
10.
Marinero
29.10.2018 20:06:07
2
5
Управляват ни слугите на монополите, не очаквайте съдействие или поне разбиране от тяхна страна. Права нямате, а само задължение да плащате и да мълчите, а и да викате няма кой да ви чуе.
9.
гражданин
29.10.2018 19:18:22
0
6
Общия водомер е чист държавен рекет ВИК видяха че народа си мълчи и безропотно плаща тази вода от общия водомер .А как я отчитат тази обща вода един господ знае.
8.
Оливър
29.10.2018 18:47:07
0
6
Друг е въпроса,че нямат място тези общи водомери... Какво е това общ водомер и всеки да плаща някакви разлики когато е редовен. Ми да турят и общ елекромер и на входа попсле на блока после на трафопоста и.т.н. Ето ти го един абцолютен рекет.
7.
Сигма тек, Сигматекс или Сигнатек
29.10.2018 18:38:03
0
3
Пълни помири Вик, ивн всички
6.
Дядо Добри
29.10.2018 18:20:07
1
6
Ако това не е изнудване и рекет на монополист, не знам кое ще е! Могат да изискат да им се предостави достъп, но нямат право сами да решават кое и как ще е в частна собственост. Всичко останало е самооправство и престъпно деяние.
И пак да гласувате за тях. Макар, че след аферата костинброд си е ясно едно: Както и да гласувате, изборите са манипулирани. Сега станаха много активни, арестуват наред богати фамилии окрали България, кметици, шефове на агенции. И всичко, само и само да вдигат шум и хората да не мислят как ги ограбват, как загиват 17 души в автобус заради кражбите на тяхна фирма, как Гинка си купува енергодружества.
Събуждай се народе, водомерите в скоро време ще са ви последен дерт!!!
5.
111
29.10.2018 17:59:15
5
4
Останалите кооперации на улицата си направиха шахти за водомера, само тези не могат а карат коли за над 100х.лв.
4.
kiko
29.10.2018 17:30:49
1
7
Идете в Горно Езерово, Комлука- там само водомери има.Бай Мангал е добър платец.
3.
Гласувайте за ГЕП дебили !
29.10.2018 17:28:55
2
8
ВИК ежемесечно се отчитат на крадците от ГЕП и могат да си позволят всичко.
2.
Хахах
29.10.2018 17:21:47
0
6
Аз живея в панелка и общия водомер е в избата.за да се отчете трябва да влезе инкасатора след отключване на вратата :) къде пък е наврян този водомер ,че е без достъп?
1.
Тт
29.10.2018 16:54:21
4
12
Значи ВИК прави ремонт за да им са удобни водомерите,ама хората да им платели ремонта защото било частна собственост..хахаха ей това вече е супер наглост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори