×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на АИКБ Добрин Иванов: Подкрепихме Валери Симеонов, защото искаме стабилност (ВИДЕО)


Шефът на АИКБ Добрин Иванов: Подкрепихме Валери Симеонов, защото искаме стабилност (ВИДЕО)
Заплатите могат да бъдат увеличени с повече от 10%, ако бъдат извършени съкращения на служители в държавната администрация, каза Добрин Иванов
Тема в развитие
Вицепремиерът Симеонов се извини, парламентът отхвърли искане за изслушването му, ДПС настоява за оставка Протестът срещу Симеонов прерасна в цирк. Йоло Денев легна на жълтите павета Каракачанов е против оставката на Симеонов, който пък заяви: Не съм изрод, виждам, че децата са болни Валери Симеонов призова да се отмени контрапротестът в негова подкрепа: Не приемам формата на уличен натиск Има ли надежда за „Обединени патриоти“? „За” и „против” протестите с искане оставката на Валери Симеонов Бизнесът излиза на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов Борисов: Няма да искам оставката на Валери Симеонов. Така са отредили българските избиратели Империята отвръща на удара: вижте за какво още се уговориха бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов Работодателите зад Валери Симеонов. Той: Човек не подава оставка, ако е казал истината Ръководителите на най-големите фирми у нас: Можем да изкараме 20 000 на Ларгото Започна контрапротест на инвалиди и на родители с деца-инвалиди. Вижте как разобличават „смелите майки“ Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ) Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов утре. Възможен е и контрапротест срещу майките НФСБ: Позорно е да се използват деца с увреждания за постигане на комерсиални и политически цели! Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума Нинова и майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов
виж още
скрий
25 Октомври 2018, Четвъртък, 05:05 ч.

Политическата криза и новите парламентарни избори водят до забавяне на икономическото развитие, каза той

Подкрепихме вицепремиера Валери Симеонов, защото искаме стабилност в държавата, а не политическа криза и нови парламентарни избори, които биха довели до забавяне на икономическото развитие. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов.

„При предсрочни избори държавата ще спре да работи през следващата година. Три месеца преди вота администрацията спира дейността си. Когато са назначени новите министри в първите три месеца също работят със забавени темпове“, обясни той.
За пореден път се противопоставят едни обществени групи срещу други и това не е правилно, подчерта шефът на АИКБ.
Социологическите проучвания показват, че няма да има промяна при едни предсрочни избори, така че това ще бъде излишно, добави той.

Валери Симеонов трябваше да се извини от самото начало на майките, каза пък Ваня Григорова от КТ „Подкрепа”.
„Обикновено по-големи реформи се правят, когато има хора, които да ги искат и да оказват натиск. Промяната няма да се случи на самите жълти павета, а със съответните промени в законодателството”, добави икономистът Лъчезар Богданов.

„150 милиона лева са дадени допълнително за политики за хората с увреждания. Голяма част от тази сума са за финансовото подпомагане, което заменя интеграционните добавки. Има едни около 18 милиона лева, които остават за личната помощ. Това е крайно недостатъчно. Затова ще се вземат отсега съществуващи програми, за да може да се финансира личната помощ, такава каквато я планира новия проектозакон”, обясни Ваня Григорова.

По думите й управляващите се хвалят с още две неща, едното от които са 40 милиона лева повече за увеличение на енергийните помощи. Тя обясни, че има и едни 7 милиона, които са за „социален пиар”.
„Това е допълнителната социална помощ за деца без един или двама родители. Това е една безкрайно несправедлива мярка, защото алтернативата на това беше детските надбавки да се плащат на всички деца”, допълни тя.

Според Добрин Иванов това, което в този бюджет е добро, е повишаването на приходите и това, че БВП е прогнозиран реалистично. Изрази обаче несъгласие с предвиденото повишение на минималната работна заплата и максималния осигурителен доход. От Асоциацията на индустриалния капитал не са съгласни и с повишаването на заплатите в държавната администрация, както и в сектор „Сигурност”.
„Смятаме, че заплатите в бюджетния сектор могат да бъдат увеличени с много повече от 10%, ако бъдат извършени съответните съкращения и намаления на броя и числеността в държавната администрация”, коментира Иванов.

Никой в студиото обаче не каза няколко много важни неща - голяма част от тези милиони ще се свалят от гърба на бизнеса, т.е. работещата и все още здрава част на българското общество. И ще се дадат наготово на много фиктивно болни, предимно от ромски произход, т.е. болната и паразитна част на обществото. Част от парите наистина ще подпомогнат реално нуждаещи се хора, но друга ще бъде разпиляна в гетата и няма да донесе никаква принадена стойност на държавата.


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
15
Коментара по темата
15.
не е никаква стабилност
25.10.2018 15:08:37
0
5
А 4 национална катастрофа
14.
ени
25.10.2018 14:08:07
1
5
Нищо не искате така наречени бизнесмени освен едно: хората да ви работят без пари.Многохора помним как забогатяхте
13.
Къча
25.10.2018 11:20:59
0
6
За какви увеличения на РЗ от 10% говори тоя, работата отива в тъча.
Горивата и енергията растат, а с нея и всичко останало. За да живееш както преди 1 година трябва увеличение на стандарта поне с 50%
12.
стабилност
25.10.2018 11:18:57
0
7
В кражбите корупцията мизерията нищоправенето и т.н. ръст от 3℅ пълен смях
11.
до 8
25.10.2018 11:08:42
1
4
момчееее няма нужда по-цял ден да клецаш на компютъра и да тролиш,спамиш и прочиее= никой не ви чете скапания форум и скапаните статии= хабиш се напразно .=намери си някое маце да почукаш малко =немери си някаво сериозно занимание =хвани се на работа = създавай блага на обществото= бсп герб дпс кгб =на никой не му пука за вашата мафия =яжте , крадете и пиите и дебелейте - хората си имат проблеми - не ги интерисуват вашите лъжливи статии и манипулации = живей си в твоя политически свят и не се занимавайте с хората кой какво мисли = хората ви научиха вече що за стока сте всички парии ,вестници ,сайтове и пр. ПРЕСТАНЕТЕ да тормозите i манипулирате хората
яжте си мръсните пари
10.
sss
25.10.2018 11:07:52
6
2
Слави е гадно мекотело и не искам той да ни управлява най-добрия вариант засега е Бойко
9.
до 8
25.10.2018 10:57:23
2
5
момчееее май не си си пил хапчетата скоро ?
8.
Факт е
25.10.2018 10:46:14
7
2
Видя се какво направи БСП-Радев за 4 месеца управление! Кражби,уволнения, далавери, комисионни! 2 млн. се подлъгаха по Радев-БСП-КГБ, ама след като видяха къде иска да ни заведе-Евразия, 1.3млн се осъзнаха и за Нинова не гласуваха! Същото е и ако Слави управлява дори 1 месец!
7.
КОМУНИСТ
25.10.2018 10:34:30
2
7
" Забавяне икономическото развитие на СТРАНАТА " ни има защото ви има вас. Когато ви изчистим и направин бизнеса ви държавен, тоест наш, общ тогава ще има и за нас. Забавянето засега ще е ваше, това не касае работниците ви които имате за роби. Сливането на властта с робовладелците се нарича мафия, капитализъм, тероризъм, все едно.
6.
Soros1 do 4
25.10.2018 10:31:10
1
6
Защо не..... На мен това политическо и икономическо положение не ми харесва. Един нормален референдум не ни позволиха...
5.
*********
25.10.2018 10:26:52
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Ss
25.10.2018 10:25:06
4
4
до 3 и какви промени очакваш Слави Трифонов ли?
3.
Soros1
25.10.2018 10:20:00
2
8
"Подкрепихме вицепремиера Валери Симеонов, защото искаме стабилност в държавата, а не политическа криза и нови парламентарни избори, които биха довели до забавяне на икономическото развитие." От 89година не сме спрели да се развиваме икономически. Валерката да си ходи и всички около него,та да спрем малко тази наша завързана икономика. Време е за промени. Никакво чакане.
2.
Бах аз
25.10.2018 10:19:09
1
9
Баси държавата, която спира да функционира пред избори! За каква икономика говори тоз?
1.
xx
25.10.2018 10:07:45
1
8
А аз смятам да подкрепя себе си, като замина за чужбина и оставя индустриалния капитал да подкрепя когото си иска и един ден ще чета как същият капитал реве че няма квалифицирана работна ръка...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори