×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ)


Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ)
Център за Независим живот с председател Капка Панайотова (на снимката) е начело на протеста на смелите майки
Тема в развитие
Вицепремиерът Симеонов се извини, парламентът отхвърли искане за изслушването му, ДПС настоява за оставка Протестът срещу Симеонов прерасна в цирк. Йоло Денев легна на жълтите павета Каракачанов е против оставката на Симеонов, който пък заяви: Не съм изрод, виждам, че децата са болни Валери Симеонов призова да се отмени контрапротестът в негова подкрепа: Не приемам формата на уличен натиск Има ли надежда за „Обединени патриоти“? „За” и „против” протестите с искане оставката на Валери Симеонов Бизнесът излиза на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов Борисов: Няма да искам оставката на Валери Симеонов. Така са отредили българските избиратели Империята отвръща на удара: вижте за какво още се уговориха бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов Работодателите зад Валери Симеонов. Той: Човек не подава оставка, ако е казал истината Ръководителите на най-големите фирми у нас: Можем да изкараме 20 000 на Ларгото Започна контрапротест на инвалиди и на родители с деца-инвалиди. Вижте как разобличават „смелите майки“ Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ) Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов утре. Възможен е и контрапротест срещу майките НФСБ: Позорно е да се използват деца с увреждания за постигане на комерсиални и политически цели! Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума Нинова и майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов
виж още
скрий
21 Октомври 2018, Понеделник, 01:40 ч.

Милиони са раздадени, за да има публичност, недоволство и размирици

Протестите на майките на деца с увреждания не само са политизирани и подкрепени силно от БСП, но и са щедро спонсорирани от „Отворено общество” на Сорос. Зад голяма част от неправителствените организации на тези майки стои солидно грантово субсидиране сочат документи пубкликувани от сайта ПИК.

Такъв е случаят с Центъра за независим живот с председател Капка Панайотова, която е един от организаторите на протеста на "смелите майки". В голяма част от проектите на тази организация като основен спонсор е отбелязан Институт "Отворено общество" - Ню Йорк. Именно те солидно са финансирали и проекта на Центъра за независим живот за участие в протестите на майките на деца с увреждания. Това са същите майки, които стягат бунт заедно с БСП.
"Отворено общество" - Ню Йорк, които са подопечни на Сорос, не жалят средства за проектите на въпросното НПО. Центърът на Панайотова участва в протеста и изготвянето на исканията на "смелите" майки. Отчетността към организацията на Сорос се прави чрез изяви и отразяване в медиите.

Резултатът не е толкова важен, не са важни и реалните промени. Важно е да има публичност, протести и отразяване в медиите, ставя ясно от отчетите на Центъра, в които липсват реални действия и постигнати законови промени.
През 2016 г. Центърът за независим живот е получил колосалната сума от над 883 хиляди лева за различни проекти, в които се откроява и участие в протеста на майките на деца с увреждания. Такива протести има всяка година, минимум по веднъж, като сега това продължава вече над 3 месеца, независимо, че са приети всички искания и са  отпуснатите 150 милиона лева допълнително. 
Проверка в сайта на Центъра сочи, че те продължават да получават щедро финансиране от "Отворено общество". В началото на 2018 година е преведен и поредният грант - за 30 хиляди лева.
За 2017 година организацията на Сорос е дала на въпросния Център за независим живот над 90 хиляди лева.

Същото НПО участва и в протестите срещу кмета на София Йорданка Фандъкова, организирани в тясна връзка с другите грантаджии на Сорос от Протестна мрежа и Зелените.
По друг проект, отново финансиран от грантове, въпросното НПО е завело хора с увреждания в Норвегия, а след завръщането им е трябвало да представят добрите практики там пред политици. На срещата след връщането им се отзовали кандидат-депутати по онова време - Донка Михайлова и Минчо Коралски от БСП, сините Йордан Нихиризов и Антоанета Цонева, от ДПС - Ангел Кенанов, от "Зелените" Деница Петрова, Андрей Ковачев, Елена Михайлова.

Кандидатите за народни представители се ангажирали да работят за промени в социалните политики и за защита на правата на хората с увреждания. За целта предварително е била изготвена картичка с искания, съсредоточени около основните човешки права, гарантирани според тях само чрез механизма лична помощ. Всеки един от кандидат-депутати поставил своя подпис върху исканията, което всички приели като символичен знак за техните ангажименти. Това е станало през 2010 г.

8 години по-късно същите отново протестират редом до майките на деца с увреждания, зоват за оставка на вицепремиери и правителство.

Именно със субсидии от организацията на Сорос стартират и протестите с черните тениски и логото "Системата ни убива", които се носят вече месеци наред, палатките които се опъват пред Министерски съвет и Народното събрание. Още на 5 май Центърът за независим живот призовава чрез фейсбук да се разпространяват снимките на черните тениски и надписите на тях. Така започва и палатковият лагер пред НС.

Вижте документите:











В категории: Политика


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
*********
23.10.2018 11:52:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
21.
Петър
23.10.2018 06:43:54
0
1
Флагмани, майка ми е инвалид? Според Вас, какви думи трябва да имам за Вас, и г-н Симеонов?
Знаете ли как Държавата помага?
Като трие коментарите ми против нея.
20.
*********
23.10.2018 06:00:11
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Питане
22.10.2018 14:08:23
4
1
Моля Флагман напишете статия адресирана до Бивол. И ги питайте защо не разследват това. А само освояват и искат пари.
18.
k
22.10.2018 12:39:26
8
2
крайно нагли тия безработни,некадърни мамчета,писна ми да ги слушам всеки ден
17.
Pidal
22.10.2018 12:03:46
0
0
(ползва) плюе по
16.
*********
22.10.2018 12:02:08
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
15.
А добър ден!
22.10.2018 11:37:11
0
4
Че когаго е имало в България гражданско общество и будна съвест? Всеки поне по веднъж на ден си го казва на глас,за робската психика,за овчедушието и т.н. Ако имаше и частица борбеност и будна съвест,нямаше държавата да стигне до тук. Нямаше да избягат 2 000 000 души и да продължават да бягат още 50 000 всяка година. Трябва да е малоумен чоек,за да не се досети,че всеки протест е платен и дирижиран. Всеки ден се протестира за нещо,но винаги от шепа хора и дори често пъти запитани пред камерите,някои от тях не знаят за какво протестират. Някой да помни вече Баба Дора? Да сте чули Нинова да я споненава,да е притеснена за нея?
Ако имаше кой да се вдига при всяко безобразие,политиците няма да я карат ”през просото” и да са толкова безочливи. Дори и интригите при патреОтити са си чисто изнудване за власт и пари. А това че Перхидролчо ходил до сараите,отворените го знаят от години,там е най-големият му спонсор.Той винаги заработва като плюе срещу заплащане. Първо искаше да бута Альошата,защото бил паметник на окупатори,после започна да плюе САЩ и Запада,плюеше турците,ромите,комунистите,наричаше ГЕРБ мутро-милиционерска мафия и т.н. И винаги после се прегръща с тези които е плюл,не без келепир разбира се! А Винкела и той за да оцелее,след всичкото плюене помежду им,седнаха и се прегърнаха. Това са хора без грам достойнство,които мислят само за власт и финикийски знаци.
14.
Глупости!
22.10.2018 11:29:09
10
12
Протестите на майките и цяла България са вследствие некадърното и крадливо управление на ГЕРБ, а продажните медии ги бранят, това е истината!
13.
Майки - Соросоиди!Нинова и Манолова също!
22.10.2018 11:26:11
10
6
"Майките" спонсорирани от Сорос! Документи за едни 900 000лв. от "Отворено общество" на Сорос! Нинова също е в кюпа! А сега лайте червени соросоидчета срещу Валери!
12.
Стъкмистиката на Боку.
22.10.2018 11:22:41
2
11
Абе какво поръчково отразяване в медиите ми дрънкате, след като те в болшинството си принадлежат на Делян Пеевски, който е гащите, а дупето е Борисов. Те са дупе и гащи. Всички останали медии са контролирани от Тиквоний и Цвинокио. Гробарите си живеят още с мисълта, че хората им гризкат старите тъпотии. Изхабихте се вече изроди. МАРШ да ви няма!!!
11.
Axaxa
22.10.2018 11:19:47
4
11
И какво като Сорос е дал пари?? Конрад Аденауер е немска фондация спонсорираща Герб - това не е ли конфликт на интереси?? Всеки може да споснорира спокойно, дори Дявола може да спонсорира църквата - ВАЖНОТО Е КОЙ ЗА КАКВО СЕ БОРИ!!! Майките се борят за правата и доброто отношение на политиците към децата им!!! Те не се борят да дойде партия БСП, СДС или друга партия на власт. Те се борят за оставките на алчни и самозабравили се политици и в това няма нищо лошо, ако ще и Осама Бин Ладен да им е спонсора. Личи си , че ОП (обединени патриоти) + Герб = ОПГ
10.
ЗДРАСТИ!
22.10.2018 11:17:12
1
9
На единия документ защо пише печатно 2007 година, после е добавено с химикал 2017?
9.
България с Цензура
22.10.2018 11:09:00
2
13
В сравнение с парите откраднати наши"фирми от Евро фондове, това са пари за семки! Парите от Партийните Субсидии трябва да се раздадат на тези хора, а не на боклуците в Парламента и техните производни по места
8.
гражданин
22.10.2018 11:05:37
6
6
А не бе,какъв идиот трябва да си за да повярваш че всичко това е става ей така от само себе си ! Естествено че се наливат пари и се раздават опорки !
7.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
22.10.2018 10:54:20
1
8
Като се знае,защо не се ликвидират тези организации които в своята същност са антибългарски,клеветниче
ски и цялата им дейносте насочена към умишлено разрушаване на държамността
6.
gradski
22.10.2018 10:54:01
3
9
А 2016 какви WC-та откриваше Валерката...
5.
Тракийски
22.10.2018 10:52:44
1
7
Може ли някой да ми преведе заглавието. Като го пусна за разпознаване в гугъл транслейт ми изписва, че така пишат някой маймуни в България
4.
Значи
22.10.2018 10:52:03
2
9
Мига сте малоумни. Да знаете случайно, коя година сме? Дори ни сте се научили да четете на български, какво остава на английски. Нито годините ви съвпадат, нито периода на грандовете. Бухаха...
3.
*********
22.10.2018 10:49:15
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
И какво
22.10.2018 10:47:01
4
12
Това не оправдава пълната АРОГАНТНОСТ и самозабравеност на лицето видяло се като вицепремиер. Влизайки в този тон и вие сте съпричастни на това поведение!
1.
*********
22.10.2018 10:46:55
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори