×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско


Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско
Лека-полека вкусът на истинският хляб остава само спомен за по-възрастните, които още го помнят
13 Октомври 2018, Неделя, 00:03 ч.

Причината е повече от куриозна


Преди седмица затвори врати една от последните селски фурни в Бургаския край - тази в село Русокастро. Около 80 са обектите в региона, произвеждащи насъщния, но тези, които предлагат някогашния вкусен истински селски хляб, вече се броят на пръсти, пише Десант.нет

Причината фурната в Русокастро да спре да работи е повече от куриозна. Оказва се, че местните жители предпочитат да купуват заводски хляб от бакалиите в населеното място. По думите на един от тях, селският изсъхвал много бързо, докато купешкият оставал мек и пухкав цяла седмица.

Никой обаче не си дава сметка, че това е така следствие на вложените в него подобрители и консерванти.

Русокастренци не се изкушават дори от конкурентната цена на този, който вадят във фурната на тукашната земеделска кооперация. Той се продава само за 70 стотинки, докато магазинският е по 1,10 лв.

Но пък в хоремаците можеш да го вземеш на вересия и явно това ги изкушава.

"Има и друга причина - в последните години жителите на селото много намаляха " - уточнява председателят на русокастренската кооперация Живко Пенчев.



Следствие на това, и клиентите на фурната станали по-малко.

"За да стигнем равнището на себестойността, трябва да произвеждаме на ден по 800 хляба, а от две години насам вадим едва по 100-120 хляба. И така натрупахме голяма загуба".

Затова и сега, когато им свършило брашното, решили да сложат кръст на това производство. За жалост на ценителите на истинския хляб.

Така лека-полека неговият вкус ще остане само спомен за по-възрастните, които го помнят. А младите поколения, израстнали с пълния с най-различни химически добавки заводски хляб, дори няма да знаят от какво се лишават.

За пореден път нещо истинско става жертва на плодовете на индустриализацията в най-лоште й измерения - влагането на влошаващи здравето ни добавки. Уви!

В категории: Камено


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
ИСТИНАТА !
14.10.2018 19:16:51
0
5
Имам само две въпросчета:
1. На Живко Пенчев как не му излиза сметката да прави хляб във фурната на кооперацията. Кооперацията която не е негова, но му излиза сметката да купува чисто ново Фолксваген Туарегче за лично ползване и да носи часовник за няколко хиляди лева ?!?!?
2. Как точно ви беше много вкусен хляба като знам, че купуваха възможно най-евтиното брашно от мелниците. Тва е все едно да ви направя пържоли от 20 годишно месо от някой резерв ама да са на дървени въглища на барбекю.
15.
зурла
14.10.2018 18:34:25
0
6
жалко
сега ще ядете дунапрен
14.
agent 007
14.10.2018 15:00:05
0
11
1-во лудия трол с 4-5 поста да спре да плюе
2.-ро Истинския хляб са прави само от : брашно (минимум тип 500) , жива мая за хляб ,сол и вода ! Без абсолютно нищо друго !!! Втасва поне 1 час - за да могат дрождите да го надуят !
3-то Така приготвения Хляб има малка трайност - защото е правен от жива закваска и винаги след печенето остават някакво количество живи дрожди ,които след 4-5 ден започват да го втасват пак-мухлява !
4-аз редовно си правя такъв хляб и се изпича в нормална фурна
5-то: "Хляба" по магазините НЕ е хляб а ИМИТАЦИЯ на Хляб
Друг е въпроса ,че хората масово си низмениха вкуса и НЕ могат да правят разлика между фалшивия и истинския Хляб на вкус ,нито между неузрялото и правено с палово масло сирене и кашкавал и истинското сирене и кашкавал
6- Виновни са Комунистите и техните деца сегашните Гепи Мутри начело с Баце - които затриха българското Село !!!!!!!! след .09.09.1944 и до ден днешен са на власт
13.
Д
14.10.2018 14:45:57
10
5
Типична злобарска статия на Флагман.
“Вкуса на хляба си отивал”
А истината е че глупавия соц си отива.
А истинския хляб се завръща.
Има фурни в Бургас.
Русокастео от соц и бюрокрация ще си отиде също. Всеки сее само за да получава пари от Съюза.
Никакво въображение. Никакво геройство.
Никакви големи идеи.
Само татуировки си правят.
Соц аборигени.
Нищо не плащат нито за десетка градина нито з училище а после искат образование.
12.
Коварни комунисти чикиийообрязни
14.10.2018 14:42:08
2
3
Те татуировки имат но никакви бизнес познания.
Соца ви доведе до състояние на говеда.
11.
Х
14.10.2018 14:40:34
6
2
Това са вечните извинения на соца.
Все нещо е виновно, никога не са виновни тези тъпанари че нямат маркетинг стратегия, че вместо да направят една красива френска фурна те се помещават като сирийци.
Искат с трохи да направят бизнес.
Няма да стане!
Мислете! Свободния пазар ви дава сума идеи.
Отидете до Франция да копирате.
Защо спите некадърници!!!
10.
*********
14.10.2018 14:29:59
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
Джордж Майкъл
14.10.2018 13:59:26
8
8
Глупости некадърници такива сте в Флагман.
Бизнеса в Бургас няма никакъв усет за бизнес
никакво образование. Тези във фурната ги мързи да гледат. Спокойно можеха да правят дистрибюция до други места и до хоримага.
Хората не им се работи.
Никой няма идеи.
Това идва от тъпия соц дето на НИЩО не ви учи само да чакате наготово.
Можеше да добавят много повече сандвичи и сладкиши, не само да правят основен хляб.
Не мислите! Тъпанари.
8.
Желязовец
14.10.2018 13:13:33
0
9
Жалко беше наистина много вкусен
7.
Възмутен теляк
14.10.2018 12:57:23
0
16
Държавата загива, България изчезва и тази фурна е отражение на действителността.
6.
До 2
14.10.2018 12:19:31
0
4
Пиши на български, кавал прост...
5.
iliqn
14.10.2018 12:15:24
8
7
аз. предпочитам. хляба на фирма бургас хляб. тои е истински. не се развала. дори и лятото в жегите на мухлясва. и е мек по седмица. това е истинския хляб. има. истинска отрова.
4.
056
14.10.2018 11:26:30
1
14
Не ми го побира ума това... Явно и в селата народът откача.
3.
Иван
14.10.2018 11:25:39
1
15
Предпочитам този хляб от колкото другите боклуци като мухляса и посинява а този хляб е истински.
2.
*********
14.10.2018 11:24:32
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
унуката
14.10.2018 11:04:39
1
18
Този хляб беше много вкусен.
Ако го пуснат в Бс само от него ще купувам.
С цена от 0,70лв няма как да им излезе сметката обаче
Сега да видим кой ще прилапа фурната с прилежащото и място
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори