Предложениe: Ето как стотици паркоместа изведнъж ще се освободят в Бургас!


Предложениe: Ето как стотици паркоместа изведнъж ще се освободят в Бургас!
Общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев искат мащабна кампания за премахване на изоставените автомобили
11 Октомври 2018, Четвъртък
Автор: Георги РУСЧЕВ

Предлага се елегантно и лесно изпълнимо решение
Да се премахнат, ако се налага принудително изоставените автомобили, паркирани в центъра на Бургас и комплексите, които от години затапват паркингите.

Това настояват общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев.
Те са изпратили писмо до местния парламент, с което настояват за писмен отговор на въпроса: „Предвижда ли Община Бургас да предприеме кампания по освобождаване на паркоместа чрез премахване на моторни превозни средства, които не са в движение?“

Още през 2008 г., около година след като България бе приета в ЕС и като част от първия мандат на кмета Димитър Николов, Общината предприе крути мерки по отстраняването на този проблем. Тогава бяха премахнати няколкостотин коли, които гниеха по паркингите дълго време.

„Въпреки системната работа на служителите на администрацията, в града все още се срещат автомобили, които не са в движение. Те допълнително утежняват сложния процес на паркиране в центъра и упоменатите комплекси.  Тези превозни средства създават и пречки за поддържане на чистотата на територията на общината“, пишат в писмото си Живкова и Грудев.

Факт е, че в изпратеното от съветниците писмо има сериозен резон и може да реши сериозен проблем. Броят на изоставените автомобили, които са перманентна част от пейзажа в комплексите на Бургас никак не е малък, а паркоместата, които заемат бракуваните коли, могат да облекчат проблемите с удълженото търсене на свободно място. 

Предвижда се акцията да протече по следния начин – екоинспектори да уведомяват собствениците, чрез поставяне на стикери върху стари автомобили, които очевидно са изоставени и не са плащали местни данъци и такси дълго време. Шофьорите, които все пак откажат да преместят возилата си на площадка за временно съхранение на излезли от употреба МПС-та, да получават акт, а автомобилите – принудително репатрирани.

Администрацията се очаква да даде отговор на питането на Калояна Живкова и Димчо Грудев, като това ще се случи по време на редовната сесия на ОбС-Бургас, насрочена за 30.10.2018 г.


В категории: Бургас


40
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
40.
Niko
14.10.2018 09:55:28
0
0
Пред нашия блок има една кола стои вече 4 години там , ударена отпред, номерата и са свалени, миналата година минаха мъж и жена и сложиха стикер на колата че ще в 15 дневен срок ще бъде вдигната но и досега нищо не се случи, стои си там. БГ дейсвителност!
39.
ekologiq
13.10.2018 18:05:24
0
0
Burgas e nai dobriq grad za jiveene ot ekologi4na gledna to4ka,a seg ashte stane I nai dobri grad za jiveene ot parkirna gledna to4ka ....ti da vidish
38.
vlatan
13.10.2018 09:12:52
0
0
Доста малоумно е да се мисли че, като се "преправят" наново разни магазинчета, фр.салони и други отново нагаражи щяло да се освободи място....та нали пред тях не трябва да има спрени коли за да може да се ползват... а сега има...и какво ще стане просто сега паркиралата кола ще я вкарат в гараж, а реално освободената бройка паркомясто ще е 0
37.
Бай
11.10.2018 19:31:24
1
0
Много автомобили има в тва село. Половината гният пред блока и се разхождат само като е гроздобера. Всеки в семейството с таралясник - Българската мечта!
36.
Гандалф
11.10.2018 16:30:36
1
0
Тролчетата да се прибират да не играе сопата...
35.
ямболия
11.10.2018 16:28:57
1
2
А е гаражите в меден рудник га ша ги изрините и тях уеее...
34.
За мрънкалниците
11.10.2018 15:04:28
5
8
Община Бургас оползотворява топлите есенни дни, изграждайки близо 200 паркоместа. Над 130 автомобила ще поеме новият паркинг по булевард "Мария Луиза". Наоколо има много жилищни сгради, а също така търговски обекти.

Друг паркинг се изгражда в к-с "Славейков", близо до блокове 17, 18 и спирката на бързата автобусна линия. Той ще е с капацитет да поеме около 50 автомобила, които да престояват върху така наречената тревна фуга.

Двата паркинга, заедно с оформянето на входове/изходи към тях и тротоари, се изграждат със собствени средства на Общината. Използването им ще е безплатно. Очаква се да бъдат готови до края на месец октомври или в началото на ноември.

В следващия общински бюджет, както всяка година, ще бъдат предвидени и предложени за одобрение от местния парламент нови локации за строителство на паркинги.
33.
ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ
11.10.2018 15:03:52
4
5
АМИ ПРОСТЕНО ИМ Е ТЕ СА ОТ ГЕРБ, МНОГО БЛИСКО СА ДО БОГОВЕТЕ ТАМ НА ОЛИМП.
ВСЯКА ТЯХНА ПРОЗЯВКА Е УНИКАЛНО ТЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ.
32.
смях в залата
11.10.2018 14:50:50
7
2
стотици паркоместа щели да се освободят.... то всичко е нагъцано...100 трошки ако дигнете в целия град пак ще е нещо. Трябват големи обществени паркинги... тип сгради както е по белия свят. Паркинг в сграда но вместо кооперация да е паркинг. Паркинги под дворове на училища. Забрана за всякакви зъболекарници фризьорници и маникюрджийници и дюнерджийници ако по проект на сградата тва е гараж!!! Второ ограничаване на бусовете дрегели които зареждат всевъзможни стоки в светлата част! Тва е възмутимо. Ул самуил до супермаркет гочев идете и вижде за какво чудо иде реч от сутрин до вечер е задънено с бусове!!! Редно ли е тва !!! Безумие. Свинщина... да си направи гоча буферни складове, там да идват големи камиони с един бус да си префърга по магазини. Ко е тва...100 фирми сяка с бус юрнал се селю качил са дай цял ден ша убикалям ша зарядам с кот ми падне ша задръствам улиците ша прая кот си искам. Селяндури......смотани! Селски бекове....целия град е пълен с таквис.
31.
Златан
11.10.2018 13:54:16
2
0
Да действат!
30.
В Германия
11.10.2018 13:53:34
0
1
Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че в Германия има недостиг на паркоместа. Този факт, може да се каже, се е превърнал в едно клише, което обаче създава трудности на шофьорите на камиони, особено когато предстоят задължителните почивки.
Въпреки положените усилия, много често водачите на тежкотоварните машини не могат да намерят място в разрешените зони и трябва едновременно да внимават да не получат глоба и да намерят място за почивката си, което е много по-неудобно (вкл. паркинги на супермаркети и входове и изходи на т.нар. „autohofs”).

Германската асоциация на мениджъри на мотели по магистралите (VEDA), отбелязва положението на шофьорите и критикува подхода на държавата.

Според анализ на асоциацията в Германия не достигат 31 000 паркоместа. Резултатите се базират на обновени данни за състоянието на паркингите за камиони, осигурени от федералните власти, както и от нощни преброявания на избрани пътни секции извън официалните паркинги.

За да се отговори на настоящите нужди, без да се взима увеличаването на трафика през страната, като се има предвид скоростта на увеличение на местата за паркиране, ще са нужни цели 20 години. Новината става още по-трагична, когато отчетем първия фактор.

Всяка година в Германия паркоместата се увеличават със средно 1500. Този брой падна значително тъй като инвеститорите изразходиха потенциала, позволяващ им по-лесно да преминават през законните процедури за изграждането на паркинги.

Според VEDA (и не само според тях) Германия се нуждае от промяна в стратегията и създаване на autohofs (паркинги с ресторант и мотел) извън магистралите. В противен случай проблемът ще се засили още през следващото десетилетие. Много важно е да се отбележи, че паркингите извън аутобаните ще са много по-евтини.

Проблемът с паркирането в Германия има нужда от бързо разрешаване и заради новите регулации, въведени в страната, които забраняват прекарването на 45-часовата почивка на шофьора в кабината на камиона… регулация, която очевидно не е взела предвид реалността на пътните условия в държавата и възможностите тези регулации да се изпълнят.

Полезно приложение, което може да използвате при търсене на паркомясто в Германия е TransParking.eu. С него се намира не само най-близкото място за паркиране, но се предлага и информация за „удобствата“, които може да се използват на паркинга.
29.
do 29
11.10.2018 13:46:38
3
2
Ami takyv e 4oveko resursa na burgas ,syotvetno takiva sa obshtinskite syvetnici .Az vi kazah izklu4itelno nezdravoslovnata okolna sreda na Burgas ,pre4inena ot edni zavodi ,nakara vsi4ki kadyrni hora da zaminat za Varna,Sofiq I 4ujbina
28.
Помислиизберател
11.10.2018 13:41:30
5
1
Казах ви,че в общинският съвет толкова си могат.Примери бол.....
27.
Ha dano
11.10.2018 13:07:54
3
1
Otidete vyv Vyzrajdane da vidite kolko izostaveni s godini ima koli. Ako gi mahnat, pone 100 mesta novi shte ima i pak e neshto!
26.
me
11.10.2018 13:02:22
10
0
25, аре стига с тия гаражи. В Лазур да се убиеш, не можеш да решиш проблема с два гаража направени на фризьорски салони. Решението е махане на стотиците гниещи таралясници и тотална забрана за домуване на стотиците служебни автомобили и бусове, които наводниха всички паркинги в района. Само на един паркинг до нас съм броил 20 служебни автомобила и буса сутрин. Паркинга е за около 50 автомобила! T.е. над 1/3 са служебни. И 5 изгнили и немърдаци. %тът е уникален.
25.
До 23
11.10.2018 12:57:58
2
3
Човек не можеш ли да си изкажеш мнението без да плюеш или хвалиш определени лица, става адски досадно едно безкрайно политизиране на всяка тема с цел да се урони престижа на този или онзи. Тъпо е. Хората ще си направят изводите сами, не е нужно ти да даваш тон, а ако имаш желание има местни избори може да се изтипосаш там и да даваш мнения и съвети....
24.
Измамници
11.10.2018 12:56:59
10
3
На всички бургазлии е известно, че Грудев от атака, а може и да е преминал към герб, е с дефицит на сиво вещество в главата и мозъка му е объл като съчма, но защо подвежда и младото момиче да открива ,,топлата вода".Въпросът може да се реши кардинално, като се провери колко от гаражите в Бургас са станали незаконно магазини, а и колко от тях имат разрешение за преобразуване.
23.
В Германия
11.10.2018 12:56:08
1
1
Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че в Германия има недостиг на паркоместа. Този факт, може да се каже, се е превърнал в едно клише, което обаче създава трудности на шофьорите на камиони, особено когато предстоят задължителните почивки.
Въпреки положените усилия, много често водачите на тежкотоварните машини не могат да намерят място в разрешените зони и трябва едновременно да внимават да не получат глоба и да намерят място за почивката си, което е много по-неудобно (вкл. паркинги на супермаркети и входове и изходи на т.нар. „autohofs”).

Германската асоциация на мениджъри на мотели по магистралите (VEDA), отбелязва положението на шофьорите и критикува подхода на държавата.

Според анализ на асоциацията в Германия не достигат 31 000 паркоместа. Резултатите се базират на обновени данни за състоянието на паркингите за камиони, осигурени от федералните власти, както и от нощни преброявания на избрани пътни секции извън официалните паркинги.

За да се отговори на настоящите нужди, без да се взима увеличаването на трафика през страната, като се има предвид скоростта на увеличение на местата за паркиране, ще са нужни цели 20 години. Новината става още по-трагична, когато отчетем първия фактор.

Всяка година в Германия паркоместата се увеличават със средно 1500. Този брой падна значително тъй като инвеститорите изразходиха потенциала, позволяващ им по-лесно да преминават през законните процедури за изграждането на паркинги.

Според VEDA (и не само според тях) Германия се нуждае от промяна в стратегията и създаване на autohofs (паркинги с ресторант и мотел) извън магистралите. В противен случай проблемът ще се засили още през следващото десетилетие. Много важно е да се отбележи, че паркингите извън аутобаните ще са много по-евтини.

Проблемът с паркирането в Германия има нужда от бързо разрешаване и заради новите регулации, въведени в страната, които забраняват прекарването на 45-часовата почивка на шофьора в кабината на камиона… регулация, която очевидно не е взела предвид реалността на пътните условия в държавата и възможностите тези регулации да се изпълнят.

Полезно приложение, което може да използвате при търсене на паркомясто в Германия е TransParking.eu. С него се намира не само най-близкото място за паркиране, но се предлага и информация за „удобствата“, които може да се използват на паркинга. Приложението може да изтеглите безплатно тук.
22.
me
11.10.2018 12:53:14
2
0
Че няма да реши проблема, няма, но е крайно време да се направи. Само на 3те паркинга около нас в Лазур има поне 30 зарязани таралясника, които не са мърдали последните 2 години минимум. Хората паркират пред тях и се чудят какво да правят вече.
21.
До Калояна Живкова и Димчо Грудев
11.10.2018 12:34:24
5
3
Задача по математика:

Места за паркиране в Синя зона (Х)
Стикери издадени за Синя зона (У)

Отворете си общинските тетрадки, заместете Х и У.

Отговори:
1) У > Х
2) Х < У
3) математика общинар не храни
20.
Георги
11.10.2018 12:26:25
7
2
Двамата откриха Америка, топлата вода и колелото едновременно. О, какви гении си избираме, дами и господа.
19.
ftichaka
11.10.2018 12:24:23
0
10
Фирмите трябва с предимство да използват обществените паркинги,все пак Ви дават работа !
18.
Трезво мислещ
11.10.2018 12:05:47
5
5
Стига сте подценявали хората като им слагате различни епитети, че са заблуден и че им хвърлят прах в очите, хората не са глупави виждат, че с една такава акция не се решават кардинално проблемите, но все пак това са добри инициативи и не трябва само да ги използваме за пиар или плюене, че само замазват положението.
17.
до 15
11.10.2018 11:57:49
5
4
взимай си и ти бараката и да те няма
16.
пецата
11.10.2018 11:57:33
11
2
тоест това че 50 кв.м офис в нашия блок си спират 10 фирмени автомобила вечерта не е проблем, и че комшията и жена му работят като търговски представители имат по един личен автомобил и се прибират вечерта със служебните и само те заемат 4 места, а проблем е 1 автомобил на бай Иван , мда долни гербаджии
15.
*********
11.10.2018 11:55:55
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
до 12
11.10.2018 11:47:32
1
4
Взимай си бараката и се махай, че хората ходят на работа и трябва да с паркират някъде колите.
13.
Петър
11.10.2018 11:46:50
4
4
Това няма да реши цялостно проблема с паркирането, но все пак е принос в тази посока не може да се отрече. Положително нещо си е!
12.
до 6
11.10.2018 11:41:48
4
2
Сигурен ли си в глупостите, които ти и тея общински глупаци пишете??? Моята кола е спряна от движение ама за 1 година вчера платих 110 лв. данък. Бракувана и спряна от движение са различни неща.
Дори в тоя случай съм ощетен защото не задръствам центъра с моя таралясник като тебе дето и до кенефа ходиш с него и спираш на аварийни пред магазина на забранено.
11.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
11.10.2018 11:40:05
6
3
Как пък никой не се сети да предложе премахване на "синя зона"в комплек
сите?Защо трябва да плащаме за да си паркираме колите по местоживеене?
Преди можеше - сега - не.И парко местата за хора с увреждания да се обозначават не само със символ и знак,но и със съответният номер на автомобилът за да не се намърдват
случайни хора,които не живеят там,но пък имат карта за инвалид и по общият ред да паркират където видят такъв знак.И друго - кога общината ще се сети да обяви,че паркингите зад или пред жилищни блокове са само за живущите там а не общи,за да не се прилага "юмручното право".Чу ли ей ,кметееееее?
10.
Ха сега-ново двайсет
11.10.2018 11:38:07
13
2
Абе Вие майтап ли си правите с нас?
Като премахнете 10-20 автомобила и ще решите въпроса. Нали на всички е ясно, че са нужни нови паркинги и нови паркоместа. Подземни-например под училищните дворове, заедно с реконструкцията им, под паркове и градинки и т.н. Може да се помисли и по обединяване на вътрешните дворове на каретата от жилищни кооперации и т.н и т.н. Това със старите автомобили е пушилка-нищо няма да реши.
9.
Бургазлия
11.10.2018 11:37:52
15
2
Най-големия проблем е че поне 30% от местата са заети от служебни автомобили
8.
Zapoznat
11.10.2018 11:37:44
10
1
Ако колата е изоставена но и се плаща данъка и гражданската можете само да си премахнете мустаците ...
Направете кампания за проучване , на всеки голям паркинг има поне 3 4 буса големи който седят там ... Нямат ли бази или като са час мак работници да си намерят някъде извън пределите на блоковете да спират заемат по 2 3 места ...
7.
Геш
11.10.2018 11:31:48
16
0
На нашия паркинг от около 40 места има поне 20 служебни, от които 3-4 на една и съща фирма. Естествено фирмата е в центъра и на шефа не му се плаща за синя зона и пълни комплексите с 20 годишните си трошки.
6.
Подкрепям
11.10.2018 11:28:06
8
2
Правилно решение! Когато един автомобил е в движение и плаща данъци има право да ползва ОБЩИНСКАТА собственост. А който иска да си държи таралясника - да си осигури за собствена сметка място, където да го паркира.
5.
кирчо
11.10.2018 11:26:56
8
1
Добър ден.... голяма идея им хрумнала. Тя идеята си седи от десетина години,само няма кой да я изпълнява.
4.
До Грудев
11.10.2018 11:26:25
18
3
Мащабната кампания трябва да е срещу служебните коли който домуват пред жилищните сгради по времето на БКП това беше забранено и наредбата сигурно още съществува но никой не я спазва и другото което е кой където живее там трябва да му домува колата а не да се правят на ущипани и да не си плащат за синя зона и да се чудят пред кой друг блок да си спират колите това важи и за квартиранти и за фирми в район на синя зона така че хич недрънкай глупости ще обереш 50 коли в целия град и ефект няма да има и ти го знеш
3.
???????
11.10.2018 11:24:01
8
1
Ами пак надут балон и пиар тъй като си има закон и наредба която си действа и урежда премахването на тези автомобили.
2.
Най-накрая
11.10.2018 11:23:27
10
2
Страшен проблем е това в целия град. Действайте, най-накрая да се хване някой с това.
1.
Марин
11.10.2018 11:13:53
8
3
Определено добро решение.
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук
Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Ужилени дами се свързаха с редакцията ни, измамата е огромна
Всичко в категорията
Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън
Кирил Добрев: Живеем в мутренска държава, всеки, който казва истината за управляващите, е смачкан Предложение! Темата на пясъчните фигури 2019 да е футбол Ето кой е новият председател на комисията по туризъм в ОбС Бургас Дончо Златев, СДС: Трябва да има оставки заради „тайните арести“ и „гражданската конфискация“ Вежди Рашидов: Виждам в ефира едни соросоидни момчета, които ядат, пият и ни занимават с глупости (ВИДЕО) Втори инфаркт покоси Жорж Ганчев, вече почти не говори, едва се движи След случаите с Гинка и Марк Жирардели: БСП очакват Майкъл Фелпс да поеме на концесия българските плажове Цирк в ОбС: Стефан Колев към колегата му Тодор Ангелов: Да излезем навън, ще му покажа какво е ушу Бойко Борисов: Нашите зелени, ако отидат в Австрия, ще ликвидират туризма Ще пламне ли и Унгария? Хиляди на протест срещу президента Орбан Приеха новата план сметка Чистота на Бургас. Много или малко са 23,5 млн.лева?
Пуснаха Петър Биберов-Кюфтето на свобода срещу 3 хил.лева гаранция
Пуснаха Петър Биберов-Кюфтето на свобода срещу 3 хил.лева гаранция Нямало опасност да се укрие или избяга, смятат магистратите от Бургаския окръжен съд

Всичко в категорията
Дават на съд 59-годишния Владимир Колев, който пиян на кирка прегази велосипедист в Приморско Трима от групата на Митьо Очите остават под стража, реши съдът Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Единодушно: Избраха Асен Радев за шеф на Районен съд-Бургас като „правилен“ и „мислещ човек“ със самообладание Зърнен бос отива на съд за присвояване на стока за 2,5 млн. лева Варненци излизат на шествие заради леката присъда на убиеца на балетиста Мартин Чикалов Апелативният съд остави Баневи в ареста Върховният съд похвали Бургаската съдебна палата за образователните инициативи Александър Ваклин: Иванчева ме рекетираше, изтеклите разговори отразяват случилото се (ВИДЕО) Бомба във Флагман.бг: Съдия Дарина Йорданова оттегли документите си за председател на Районния съд в Бургас Апелативният спецсъд решава дали да остави Баневи за постоянно в ареста
Книги с автографи на Антон Дончев и Георги Господинов в кошницата на „Големи автори за малки библиотеки“
Книги с автографи на Антон Дончев и Георги Господинов в кошницата на „Големи автори за малки библиотеки“ „Време разделно“ и „Физика на тъгата“ бяха сред книгите, с които „Големи автори за малки библиотеки“ се включиха народните представители Ивелина Василева и Диана Саватева

Всичко в категорията
Задържаха 20-годишен кримигерой, обрал апартамент и откраднал колата на бургазлийка Нов Коледен подарък за бургазлии - разказът "Изкупление" , насладете му се Родители недоволни: Защо бавят резултатите от Коледното математическо състезание? Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града “Големи автори за малки библиотеки” стигна до София, бургазлии могат да я подкрепят на няколко места в града Концерт-спектакъл „Зимна приказка“ представя зимните обредни празници в Странджа Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града
Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое,  винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми...
Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Най-добрата приятелка на момчето, останало завинаги на 17 г., разплака всички с писмото до него
Всичко в категорията
Астролог: Всичко, което произнесете днес на глас, може да се сбъдне
Астролог: Всичко, което произнесете днес на глас, може да се сбъдне Да не се правят необмислени разходи, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно
Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
До обявяването на 10-те най-добри спортисти на Бургас остават броени дни
До обявяването на 10-те най-добри спортисти на Бургас остават броени дни Официалната церемония по награждаване обещава да е наистина впечатляваща, входът за граждани е свободен
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Коледарчета поздравиха ръководството на ОД на МВР в Бургас за празниците
Коледарчета поздравиха ръководството на ОД на МВР в Бургас за празниците Възпитаници от Центъра за специална образователна подкрепа изпълниха автентични и характерни коледни песни Всичко в категорията
„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ ще продължи да инвестира в развитие на производството и екологията Трагедията е огромна! Изгорялата в дома си бургазлийка – майка на известен ортопед Коледната украса на Бургас "избоде" очите на пловдивчани, градът им бил като призрак (СНИМКИ) Хиляди бургазлии посрещнаха Христо Стоичков, легендата събра целия град в Гранд хотел и СПА Приморец Вижте финалистите в празничния конкурс "Да украсим Бургас" Феновете на Черноморец закриха годината с банкет и започнаха благородна кауза Бургаските мъже не са само батки! Вижте как романтик се обясни в любов чрез билборд в ж.к. „Възраждане“ (СНИМКИ) Гръмнало главното ел.табло на хотел „България“, пожарът е локализиран Страшна паника пред Интерхотел България в Бургас, гъст дим излиза от хотела Големи BG звезди идват на Тройката, за да посрещнат с хиляди бургазлии 2019 година Робот помага за лечението на 5-годишния Божидар от Бургас (ВИДЕО)
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Екшън в жк "Меден рудник"! Трима непълнолетни задигнаха Пежо от паркинг Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му?
Айтозлии, имате последен шанс да гласувате за любимия си спортист! Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Качето май ще се размине само с условна присъда след ареста си с кокаин Заковаха Данчо Качето с кокаин, грозят го до 8 години затвор Паника сред жителите на Съдиево, спряха да източват язовира им Брутално! Циганин нахлу в дома на дядо в Айтос, удари го с пръчка и заплаши, че ще го убие, ако не му даде 40 лв. Абсурд: Семейство от Айтос живее три месеца без вода, багер им прекъснал водоподаването (ВИДЕО) Айтос ремонтира бюджета си за нови улици и тротоари Мащабни ремонти в Айтос: Сменят водопроводните мрежи преди реконструкцията на важни улици Внимание, айтозлии! Автобусите за и от Бургас с нов маршрут заради ремонтите Айтос вече има си "Голямото сърце", пълнят го с капачки за реанимобил
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
Трима от групата на Митьо Очите остават под стража, реши съдът Опасното свлачище в Равда се активизирало след ремонт на улицата, хората са притеснени (ВИДЕО) И Равда се включи в благотворителния базар "Коледа за Сами и приятели" Свидетел от „4 you”: Божидар подаде ръка, Димитър Желязков посегна да го удари, после имаше изстрели и суматоха Бомба със закъснител! Опасно свлачище гризе брега край хотел в Равда Приключи традиционният коледен базар в несебърското училище „Артиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018” Двама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и труп Кметът на Несебър подкрепи нова благотворителна инициатива Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му
Панайот Рейзи: Достъпът до скалите край Созопол няма да бъде отрязан Рибари на протест край Созопол заради застрояването на "Германката" Ето какво наказание получи джигитът Паскал, подкарал мотопеда си без регистрационни номера и книжка Министерството на културата с идея да превърне Свети Кирик в остров на изкуствата Биг Брадър в Созопол: Ще ловят престъпниците със супермодерна система за видеонаблюдение Благотворителни коледни базари в Созопол и Черноморец, даряват средствата с кауза Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО)
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО) Всеки ден тя намира време за морето и така и хрумва идеята да събира клонки, които морето изхвърля
Всичко в категорията
За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево
Детски танцов състав "Приморче" навърши четвъртък век, отбеляза празника с голям концерт (СНИМКИ) Похвално! Полицаи от Приморско хванаха крадец, задигнал телефон от туристка през лятото Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си Овгътленият труп е намерен при повторния оглед на следващия ден

Всичко в категорията
Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина БМВ избухна в пламъци в центъра на Средец Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Вижте коя красавица седна на кметския стол на Иван Жабов за един ден
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на  детска градина в Черни връх
Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в Черни връх В присъствието на кмета на Камено Жельо Вардунски, директорът Славина Тошева, възпитатели, деца и родители бе извършено освещаване на самата сграда

Всичко в категорията
Наглост! Двама цигани задигнаха кола и я разфасоваха за старо желязо В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола Коледната елха в Камено грейна в ослепителна премяна Община Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“ Заблуден мъж от с. Равнец попадна в лапите на Йорданка, измъкнала му 1120 лева Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали Интервю Всички интервюта Валери СИМЕОНОВ пред „Флагман“: Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали
Бях преценил, че и друг от ГЕРБ може да е премиер, но сега виждам, че това не е така, казва лидерът на НФСБ
Глас отвътре Всички Лъчезар ЛИСИЦОВ, Лъчезар ЛИСИЦОВ Държавна вила за Влади Горанов Какви са плановете на Бойко Борисов за финансовия му министър и ще има ли повторение на случая "Дянков" Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 18.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Бъдете с отворени сетива, наблюдавайте и се възползвайте от всяко положение за ваше добро! Ще ви върви и в любовта. Може да вземате важни решения, от които ще зависи бюджетът ви през следващите няколко месеца. Не е желателно обаче да вземате или да давате пари назаем. Бъдете наблюдател и участвайте само в желани от вас инициативи! Предизвикателствата приемайте без притеснения! Доверете се на интуицията си! Денят ще е прекрасен за тези дами, които са посветили живота си на изкуството. Може да постигнат голям успех. Можете да приключите с нещо натоварващо за вас. Идва време на повече радост, която да си доставите, стига да пожелаете. Общуването, контактите и срещите могат да ви донесат предложения, договори, промяна. Семейните да не пренебрегват децата си! Поговорете и ги подкрепете! Предстоят ви важни промени в живота. Очакват ви приятни вълнения. Възможно е да започнете нов бизнес или пък да ви се обяснят в любов. Влюбените може в този ден да предложат брак. Съвместният им живот ще е щастлив. Възможни са болки в гърлото и главоболие. Не надценявайте силите си! Заемете се с изпълнение на тези задачи, които не търпят отлагане! На критиците отговаряйте с уважение! Не пренебрегвайте нито съветите им, нито знаците от съдбата! В ден като този дори и неприятелите може да ви посочат верния път. Може да успеете, ако разчитате само на своите сили и умения. Не давайте напразни обещания и не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да изпълните! Може да ви изненадат с неприлично предложение. Обвързаните да внимават, да не предприемат рисковани действия! Това е ден, в който не трябва да играете роли, а да сте такива каквито сте. Свалете маските и бъдете искрени! Ако се опитате да излъжете или пък се хвалите за нещо, което не сте постигнали сами, ще се изложите. Възможни са финансови проблеми, внимавайте за какво давате пари! Днес сте като императори на смеха, но може да се посветите на нова кауза - да помагате на хора в беда или дори само да накарате околните да се усмихват. Бъдете щедри и любящи! Не очаквайте нищо в замяна! За добрините ще бъдете възнаградени, но не сега. Този ден не е за отстъпление. Отстоявайте позицията си, принципите, убежденията и идеалите си! Бъдете обаче снизходителни към хората, които са осъзнали грешките си и искат да ги поправят! Ако любимият човек се нуждае от близостта ви, не го пренебрегвайте! Някои от дамите днес ще се притесняват за доходите си. Възможно е да се стигне до разправии, но не е във ваш интерес в този ден да се карате с началници, колеги или делови партньори. Опитайте се да изчистите недоразуменията и да хармонизирате отношенията  с вашите близки! Избягвайте споровете с началниците и партньорите си! Не бъдете прекалено строги към децата и взискателни към близките си! Вместо да ги укорявате за недостатъците им, помогнете им да си поправят грешките и да да станат по-добри! Възможни са проблеми с очите. Не се сърдете на колегите си, ако са ви обещали подкрепа, а не могат да си изпълнят обещанието! Ако имат проблеми като вашите, е нормално да нямате големи очаквания към тях. Желателно е да не поемате нови ангажименти. Избягвайте споровете с близките си!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип