×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предложениe: Ето как стотици паркоместа изведнъж ще се освободят в Бургас!


Предложениe: Ето как стотици паркоместа изведнъж ще се освободят в Бургас!
Общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев искат мащабна кампания за премахване на изоставените автомобили
11 Октомври 2018, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Предлага се елегантно и лесно изпълнимо решение



Да се премахнат, ако се налага принудително изоставените автомобили, паркирани в центъра на Бургас и комплексите, които от години затапват паркингите.

Това настояват общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев.
Те са изпратили писмо до местния парламент, с което настояват за писмен отговор на въпроса: „Предвижда ли Община Бургас да предприеме кампания по освобождаване на паркоместа чрез премахване на моторни превозни средства, които не са в движение?“

Още през 2008 г., около година след като България бе приета в ЕС и като част от първия мандат на кмета Димитър Николов, Общината предприе крути мерки по отстраняването на този проблем. Тогава бяха премахнати няколкостотин коли, които гниеха по паркингите дълго време.

„Въпреки системната работа на служителите на администрацията, в града все още се срещат автомобили, които не са в движение. Те допълнително утежняват сложния процес на паркиране в центъра и упоменатите комплекси.  Тези превозни средства създават и пречки за поддържане на чистотата на територията на общината“, пишат в писмото си Живкова и Грудев.

Факт е, че в изпратеното от съветниците писмо има сериозен резон и може да реши сериозен проблем. Броят на изоставените автомобили, които са перманентна част от пейзажа в комплексите на Бургас никак не е малък, а паркоместата, които заемат бракуваните коли, могат да облекчат проблемите с удълженото търсене на свободно място. 

Предвижда се акцията да протече по следния начин – екоинспектори да уведомяват собствениците, чрез поставяне на стикери върху стари автомобили, които очевидно са изоставени и не са плащали местни данъци и такси дълго време. Шофьорите, които все пак откажат да преместят возилата си на площадка за временно съхранение на излезли от употреба МПС-та, да получават акт, а автомобилите – принудително репатрирани.

Администрацията се очаква да даде отговор на питането на Калояна Живкова и Димчо Грудев, като това ще се случи по време на редовната сесия на ОбС-Бургас, насрочена за 30.10.2018 г.


В категории: Бургас


40
Коментара по темата
40.
Niko
14.10.2018 09:55:28
0
1
Пред нашия блок има една кола стои вече 4 години там , ударена отпред, номерата и са свалени, миналата година минаха мъж и жена и сложиха стикер на колата че ще в 15 дневен срок ще бъде вдигната но и досега нищо не се случи, стои си там. БГ дейсвителност!
39.
ekologiq
13.10.2018 18:05:24
0
0
Burgas e nai dobriq grad za jiveene ot ekologi4na gledna to4ka,a seg ashte stane I nai dobri grad za jiveene ot parkirna gledna to4ka ....ti da vidish
38.
vlatan
13.10.2018 09:12:52
0
0
Доста малоумно е да се мисли че, като се "преправят" наново разни магазинчета, фр.салони и други отново нагаражи щяло да се освободи място....та нали пред тях не трябва да има спрени коли за да може да се ползват... а сега има...и какво ще стане просто сега паркиралата кола ще я вкарат в гараж, а реално освободената бройка паркомясто ще е 0
37.
Бай
11.10.2018 19:31:24
0
1
Много автомобили има в тва село. Половината гният пред блока и се разхождат само като е гроздобера. Всеки в семейството с таралясник - Българската мечта!
36.
Гандалф
11.10.2018 16:30:36
0
1
Тролчетата да се прибират да не играе сопата...
35.
ямболия
11.10.2018 16:28:57
2
1
А е гаражите в меден рудник га ша ги изрините и тях уеее...
34.
За мрънкалниците
11.10.2018 15:04:28
8
5
Община Бургас оползотворява топлите есенни дни, изграждайки близо 200 паркоместа. Над 130 автомобила ще поеме новият паркинг по булевард "Мария Луиза". Наоколо има много жилищни сгради, а също така търговски обекти.

Друг паркинг се изгражда в к-с "Славейков", близо до блокове 17, 18 и спирката на бързата автобусна линия. Той ще е с капацитет да поеме около 50 автомобила, които да престояват върху така наречената тревна фуга.

Двата паркинга, заедно с оформянето на входове/изходи към тях и тротоари, се изграждат със собствени средства на Общината. Използването им ще е безплатно. Очаква се да бъдат готови до края на месец октомври или в началото на ноември.

В следващия общински бюджет, както всяка година, ще бъдат предвидени и предложени за одобрение от местния парламент нови локации за строителство на паркинги.
33.
ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ
11.10.2018 15:03:52
6
5
АМИ ПРОСТЕНО ИМ Е ТЕ СА ОТ ГЕРБ, МНОГО БЛИСКО СА ДО БОГОВЕТЕ ТАМ НА ОЛИМП.
ВСЯКА ТЯХНА ПРОЗЯВКА Е УНИКАЛНО ТЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ.
32.
смях в залата
11.10.2018 14:50:50
2
8
стотици паркоместа щели да се освободят.... то всичко е нагъцано...100 трошки ако дигнете в целия град пак ще е нещо. Трябват големи обществени паркинги... тип сгради както е по белия свят. Паркинг в сграда но вместо кооперация да е паркинг. Паркинги под дворове на училища. Забрана за всякакви зъболекарници фризьорници и маникюрджийници и дюнерджийници ако по проект на сградата тва е гараж!!! Второ ограничаване на бусовете дрегели които зареждат всевъзможни стоки в светлата част! Тва е възмутимо. Ул самуил до супермаркет гочев идете и вижде за какво чудо иде реч от сутрин до вечер е задънено с бусове!!! Редно ли е тва !!! Безумие. Свинщина... да си направи гоча буферни складове, там да идват големи камиони с един бус да си префърга по магазини. Ко е тва...100 фирми сяка с бус юрнал се селю качил са дай цял ден ша убикалям ша зарядам с кот ми падне ша задръствам улиците ша прая кот си искам. Селяндури......смотани! Селски бекове....целия град е пълен с таквис.
31.
Златан
11.10.2018 13:54:16
0
2
Да действат!
30.
В Германия
11.10.2018 13:53:34
2
0
Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че в Германия има недостиг на паркоместа. Този факт, може да се каже, се е превърнал в едно клише, което обаче създава трудности на шофьорите на камиони, особено когато предстоят задължителните почивки.
Въпреки положените усилия, много често водачите на тежкотоварните машини не могат да намерят място в разрешените зони и трябва едновременно да внимават да не получат глоба и да намерят място за почивката си, което е много по-неудобно (вкл. паркинги на супермаркети и входове и изходи на т.нар. „autohofs”).

Германската асоциация на мениджъри на мотели по магистралите (VEDA), отбелязва положението на шофьорите и критикува подхода на държавата.

Според анализ на асоциацията в Германия не достигат 31 000 паркоместа. Резултатите се базират на обновени данни за състоянието на паркингите за камиони, осигурени от федералните власти, както и от нощни преброявания на избрани пътни секции извън официалните паркинги.

За да се отговори на настоящите нужди, без да се взима увеличаването на трафика през страната, като се има предвид скоростта на увеличение на местата за паркиране, ще са нужни цели 20 години. Новината става още по-трагична, когато отчетем първия фактор.

Всяка година в Германия паркоместата се увеличават със средно 1500. Този брой падна значително тъй като инвеститорите изразходиха потенциала, позволяващ им по-лесно да преминават през законните процедури за изграждането на паркинги.

Според VEDA (и не само според тях) Германия се нуждае от промяна в стратегията и създаване на autohofs (паркинги с ресторант и мотел) извън магистралите. В противен случай проблемът ще се засили още през следващото десетилетие. Много важно е да се отбележи, че паркингите извън аутобаните ще са много по-евтини.

Проблемът с паркирането в Германия има нужда от бързо разрешаване и заради новите регулации, въведени в страната, които забраняват прекарването на 45-часовата почивка на шофьора в кабината на камиона… регулация, която очевидно не е взела предвид реалността на пътните условия в държавата и възможностите тези регулации да се изпълнят.

Полезно приложение, което може да използвате при търсене на паркомясто в Германия е TransParking.eu. С него се намира не само най-близкото място за паркиране, но се предлага и информация за „удобствата“, които може да се използват на паркинга.
29.
do 29
11.10.2018 13:46:38
2
3
Ami takyv e 4oveko resursa na burgas ,syotvetno takiva sa obshtinskite syvetnici .Az vi kazah izklu4itelno nezdravoslovnata okolna sreda na Burgas ,pre4inena ot edni zavodi ,nakara vsi4ki kadyrni hora da zaminat za Varna,Sofiq I 4ujbina
28.
Помислиизберател
11.10.2018 13:41:30
1
6
Казах ви,че в общинският съвет толкова си могат.Примери бол.....
27.
Ha dano
11.10.2018 13:07:54
1
4
Otidete vyv Vyzrajdane da vidite kolko izostaveni s godini ima koli. Ako gi mahnat, pone 100 mesta novi shte ima i pak e neshto!
26.
me
11.10.2018 13:02:22
0
11
25, аре стига с тия гаражи. В Лазур да се убиеш, не можеш да решиш проблема с два гаража направени на фризьорски салони. Решението е махане на стотиците гниещи таралясници и тотална забрана за домуване на стотиците служебни автомобили и бусове, които наводниха всички паркинги в района. Само на един паркинг до нас съм броил 20 служебни автомобила и буса сутрин. Паркинга е за около 50 автомобила! T.е. над 1/3 са служебни. И 5 изгнили и немърдаци. %тът е уникален.
25.
До 23
11.10.2018 12:57:58
3
2
Човек не можеш ли да си изкажеш мнението без да плюеш или хвалиш определени лица, става адски досадно едно безкрайно политизиране на всяка тема с цел да се урони престижа на този или онзи. Тъпо е. Хората ще си направят изводите сами, не е нужно ти да даваш тон, а ако имаш желание има местни избори може да се изтипосаш там и да даваш мнения и съвети....
24.
Измамници
11.10.2018 12:56:59
3
10
На всички бургазлии е известно, че Грудев от атака, а може и да е преминал към герб, е с дефицит на сиво вещество в главата и мозъка му е объл като съчма, но защо подвежда и младото момиче да открива ,,топлата вода".Въпросът може да се реши кардинално, като се провери колко от гаражите в Бургас са станали незаконно магазини, а и колко от тях имат разрешение за преобразуване.
23.
В Германия
11.10.2018 12:56:08
1
1
Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че в Германия има недостиг на паркоместа. Този факт, може да се каже, се е превърнал в едно клише, което обаче създава трудности на шофьорите на камиони, особено когато предстоят задължителните почивки.
Въпреки положените усилия, много често водачите на тежкотоварните машини не могат да намерят място в разрешените зони и трябва едновременно да внимават да не получат глоба и да намерят място за почивката си, което е много по-неудобно (вкл. паркинги на супермаркети и входове и изходи на т.нар. „autohofs”).

Германската асоциация на мениджъри на мотели по магистралите (VEDA), отбелязва положението на шофьорите и критикува подхода на държавата.

Според анализ на асоциацията в Германия не достигат 31 000 паркоместа. Резултатите се базират на обновени данни за състоянието на паркингите за камиони, осигурени от федералните власти, както и от нощни преброявания на избрани пътни секции извън официалните паркинги.

За да се отговори на настоящите нужди, без да се взима увеличаването на трафика през страната, като се има предвид скоростта на увеличение на местата за паркиране, ще са нужни цели 20 години. Новината става още по-трагична, когато отчетем първия фактор.

Всяка година в Германия паркоместата се увеличават със средно 1500. Този брой падна значително тъй като инвеститорите изразходиха потенциала, позволяващ им по-лесно да преминават през законните процедури за изграждането на паркинги.

Според VEDA (и не само според тях) Германия се нуждае от промяна в стратегията и създаване на autohofs (паркинги с ресторант и мотел) извън магистралите. В противен случай проблемът ще се засили още през следващото десетилетие. Много важно е да се отбележи, че паркингите извън аутобаните ще са много по-евтини.

Проблемът с паркирането в Германия има нужда от бързо разрешаване и заради новите регулации, въведени в страната, които забраняват прекарването на 45-часовата почивка на шофьора в кабината на камиона… регулация, която очевидно не е взела предвид реалността на пътните условия в държавата и възможностите тези регулации да се изпълнят.

Полезно приложение, което може да използвате при търсене на паркомясто в Германия е TransParking.eu. С него се намира не само най-близкото място за паркиране, но се предлага и информация за „удобствата“, които може да се използват на паркинга. Приложението може да изтеглите безплатно тук.
22.
me
11.10.2018 12:53:14
0
2
Че няма да реши проблема, няма, но е крайно време да се направи. Само на 3те паркинга около нас в Лазур има поне 30 зарязани таралясника, които не са мърдали последните 2 години минимум. Хората паркират пред тях и се чудят какво да правят вече.
21.
До Калояна Живкова и Димчо Грудев
11.10.2018 12:34:24
3
5
Задача по математика:

Места за паркиране в Синя зона (Х)
Стикери издадени за Синя зона (У)

Отворете си общинските тетрадки, заместете Х и У.

Отговори:
1) У > Х
2) Х < У
3) математика общинар не храни
20.
Георги
11.10.2018 12:26:25
2
8
Двамата откриха Америка, топлата вода и колелото едновременно. О, какви гении си избираме, дами и господа.
19.
ftichaka
11.10.2018 12:24:23
11
0
Фирмите трябва с предимство да използват обществените паркинги,все пак Ви дават работа !
18.
Трезво мислещ
11.10.2018 12:05:47
5
5
Стига сте подценявали хората като им слагате различни епитети, че са заблуден и че им хвърлят прах в очите, хората не са глупави виждат, че с една такава акция не се решават кардинално проблемите, но все пак това са добри инициативи и не трябва само да ги използваме за пиар или плюене, че само замазват положението.
17.
до 15
11.10.2018 11:57:49
4
5
взимай си и ти бараката и да те няма
16.
пецата
11.10.2018 11:57:33
2
12
тоест това че 50 кв.м офис в нашия блок си спират 10 фирмени автомобила вечерта не е проблем, и че комшията и жена му работят като търговски представители имат по един личен автомобил и се прибират вечерта със служебните и само те заемат 4 места, а проблем е 1 автомобил на бай Иван , мда долни гербаджии
15.
*********
11.10.2018 11:55:55
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
до 12
11.10.2018 11:47:32
4
2
Взимай си бараката и се махай, че хората ходят на работа и трябва да с паркират някъде колите.
13.
Петър
11.10.2018 11:46:50
4
5
Това няма да реши цялостно проблема с паркирането, но все пак е принос в тази посока не може да се отрече. Положително нещо си е!
12.
до 6
11.10.2018 11:41:48
2
4
Сигурен ли си в глупостите, които ти и тея общински глупаци пишете??? Моята кола е спряна от движение ама за 1 година вчера платих 110 лв. данък. Бракувана и спряна от движение са различни неща.
Дори в тоя случай съм ощетен защото не задръствам центъра с моя таралясник като тебе дето и до кенефа ходиш с него и спираш на аварийни пред магазина на забранено.
11.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
11.10.2018 11:40:05
3
7
Как пък никой не се сети да предложе премахване на "синя зона"в комплек
сите?Защо трябва да плащаме за да си паркираме колите по местоживеене?
Преди можеше - сега - не.И парко местата за хора с увреждания да се обозначават не само със символ и знак,но и със съответният номер на автомобилът за да не се намърдват
случайни хора,които не живеят там,но пък имат карта за инвалид и по общият ред да паркират където видят такъв знак.И друго - кога общината ще се сети да обяви,че паркингите зад или пред жилищни блокове са само за живущите там а не общи,за да не се прилага "юмручното право".Чу ли ей ,кметееееее?
10.
Ха сега-ново двайсет
11.10.2018 11:38:07
2
14
Абе Вие майтап ли си правите с нас?
Като премахнете 10-20 автомобила и ще решите въпроса. Нали на всички е ясно, че са нужни нови паркинги и нови паркоместа. Подземни-например под училищните дворове, заедно с реконструкцията им, под паркове и градинки и т.н. Може да се помисли и по обединяване на вътрешните дворове на каретата от жилищни кооперации и т.н и т.н. Това със старите автомобили е пушилка-нищо няма да реши.
9.
Бургазлия
11.10.2018 11:37:52
2
16
Най-големия проблем е че поне 30% от местата са заети от служебни автомобили
8.
Zapoznat
11.10.2018 11:37:44
1
10
Ако колата е изоставена но и се плаща данъка и гражданската можете само да си премахнете мустаците ...
Направете кампания за проучване , на всеки голям паркинг има поне 3 4 буса големи който седят там ... Нямат ли бази или като са час мак работници да си намерят някъде извън пределите на блоковете да спират заемат по 2 3 места ...
7.
Геш
11.10.2018 11:31:48
0
17
На нашия паркинг от около 40 места има поне 20 служебни, от които 3-4 на една и съща фирма. Естествено фирмата е в центъра и на шефа не му се плаща за синя зона и пълни комплексите с 20 годишните си трошки.
6.
Подкрепям
11.10.2018 11:28:06
2
9
Правилно решение! Когато един автомобил е в движение и плаща данъци има право да ползва ОБЩИНСКАТА собственост. А който иска да си държи таралясника - да си осигури за собствена сметка място, където да го паркира.
5.
кирчо
11.10.2018 11:26:56
1
9
Добър ден.... голяма идея им хрумнала. Тя идеята си седи от десетина години,само няма кой да я изпълнява.
4.
До Грудев
11.10.2018 11:26:25
3
19
Мащабната кампания трябва да е срещу служебните коли който домуват пред жилищните сгради по времето на БКП това беше забранено и наредбата сигурно още съществува но никой не я спазва и другото което е кой където живее там трябва да му домува колата а не да се правят на ущипани и да не си плащат за синя зона и да се чудят пред кой друг блок да си спират колите това важи и за квартиранти и за фирми в район на синя зона така че хич недрънкай глупости ще обереш 50 коли в целия град и ефект няма да има и ти го знеш
3.
???????
11.10.2018 11:24:01
1
9
Ами пак надут балон и пиар тъй като си има закон и наредба която си действа и урежда премахването на тези автомобили.
2.
Най-накрая
11.10.2018 11:23:27
2
11
Страшен проблем е това в целия град. Действайте, най-накрая да се хване някой с това.
1.
Марин
11.10.2018 11:13:53
3
9
Определено добро решение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори