×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови извънредни совалки между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти” (снимки)


Нови извънредни совалки между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти” (снимки)
Цветанов, Йордан Цонев и Искрен Веселинов спешно излязоха от парламента след обаждане, вероятно от Бойко Борисов
04 Октомври 2018, Четвъртък, 05:03 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

Този път проблем се оказаха промени в закона за вероизповеданията


ГЕРБ и ДПС започнаха нови преговори. Миналата седмица партията на Доган осигури кворума в парламента, като в замяна на това формацията на Борисов оттегли спорен законопроект за местното самоуправление.
Този път проблем се оказаха промени в закона за вероизповеданията.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов влезе за преговори с колегата си от Мустафа Карадайъ в една от стаите на групата на ДПС в парламента.

След около 5 минути двамата, заедно с Йордан Цонев, направиха изявления пред чакащите ги репортери.
На въпрос дали ще оттеглят закона или ще отложат измененията, Цветанов отговори: „Не, не, просто ще чуем какви са евентуалните забележки, притеснения, но смятам, че от вчерашния дебат, който беше в правна комисия, когато вносителят Йордан Цонев е представил законопроекта, смятам, че е дал някои разяснения, които са успокоили Светия Синод и смятам, че няма никакви проблеми”.



Мустафа Карадайъ коментира от своя страна, че няма проблеми в законопроекта, подписан от председателите на парламентарните групи на ГЕРБ, „БСП за България” и ДПС.

„Но критиките, които ги чуваме от Светия Синод, ние внимателно ще ги изслушаме – те се отнасят повече за другия закон и ние ще се съобразим с основателните критики, които се отправят от вероизповеданията – и от Светия Синод, и от Главното мюфтийство, и от другите вероизповедания”, каза Карадайъ.

Цветанов добави, че ще се свика и работна група, а Йордан Цонев заяви, че за първи път от 30 години в българския парламент има консенсус, че държавата следва да субсидира вероизповеданията и този консенсус трябвало да се използва. 

Материята е много деликатна, защото наред с финансирането трябва да затворим и някои врати за влияние, външно влияние, които засягат националната сигурност. Тези въпроси са много деликатни и трябва да намерим общия език – хем да осигурим финансиране на основните вероизповедания, да не засегнем другите вероизповедания и едновременно с това да стабилизираме нещата около националната сигурност”, каза още Йордан Цонев.

Докато Цонев говореше, Цветан Цветанов получи обаждане по телефона. Веднага след това той тръгна заедно с депутата от ДПС и с Искрен Веселинов от „Обединени патриоти” към изхода на парламента.

Предполага се, че той и колегите му са били извикани от премиера Бойко Борисов за среща с представители на Светия Синод.





В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
ДЕКЛАРАЦИЯ
04.10.2018 18:16:24
0
0
На 4 Октомври 2018 г. (четвъртък) изтича крайният срок, даден от Софийски градски съд на Военно-окръжна прокуратура за изпълнение на указания и внасяне на Обвинителен акт по делото за „Възродителния процес“. Има риск след тази дата, предвид на изтеклата абсолютна давност, делото за „Възродителния процес“ – най-масовото престъпление на Тодор-Живковия режим срещу над 1 млн. турци и мюсюлмани в България, да бъде закрито без присъда.
7.
оффф...
04.10.2018 18:07:55
0
0
Най-тъпото стадо трябва да разбере, че причината ДПС да няма министри е ГЕРБ

Това, че са същите балъци е друг въпрос
6.
Коджа берекетефенди
04.10.2018 17:45:08
0
1
всички се чудят защо аджеба US посланик Рубен се срещна с ДОГАН и Карадаь ,причината правителсвото наСАЩ е СИЛНО ПРИТЕСНЕНО от БЕЗконтролното и безпроблемно навлизане контактуване и обвьрзване на БГмчсилмани с ТУРСКИ радикални ислямски проповедници ислямизираши иналагащи и проповядваши човекоНЕнавистна идеология на КраинияУахибистки ИСЛЯМ идеология на ИДИЛ сред бг мюсилмани,значи трябваше от САЩ да тропнат с крак и да посочат на ДАНС ДАР и ДСченгета от ГЕРБ/ДПС че вьв Бьлгария стават тревожни неща и опасни течения и опасни влияния навлизат от сьседна Турция това е процес които не само вреди на БГ дьржава но застрашава гео стратегическите ИНТЕРСИТЕ на САЩ ,понеже радикализацията на бг мюсилмани ЩЕ настрои НЕгативно масово бьлгарите кьм АНТИамерикански настроения бунтове и искане за оставка на ПП Герб ,а САЩ имат цели изадачи заБьлгария/като полигон база за ВВС удари по новия ВРАГнаСАЩи Израел-ИРАН ,с оглед бьдещите САЩ операции с-у Иран ,САЩ решават да ударят ИСЛЯМската дьга и времено да я прекьснат като накарат подлогите си ГЕРБ/ДПС да изгонят всякакви турски проповедници ислямисти да им спрат влизане вБГто и такива поделения на ИДИЛ като АДЖЬбадьм да си вдигат дисагите и кьм Малаизия и Пакистан
5.
Хаха
04.10.2018 15:27:24
1
4
Най-накрая тъпото стадо трябва да разбере, че ГЕРБ = ДПС !!!
4.
Д-р ВЪХ
04.10.2018 14:20:43
0
4
Патреотите са там, дето е парАта. Има ли далавера импекс, ще се сдушат и с дявола. А в парламента всички са долни руски подлоги, това ги обединява и ги прави по-силни в краденето.
3.
Защо?
04.10.2018 14:02:03
0
4
Ви,са тези партии,да бяхте си останали едно голямо БКП.Ко са мъчите,че сте опозиция тук в Родината на бай Ганьо няма такова понятие,само селски тарикати,които си мислят,че им верваме!!!
2.
бивш симпатизант на нфсб
04.10.2018 13:30:59
1
7
флагман какво става патриотите и с дпс ли са вече дружки? повече парламент патриотите няма да видят
1.
kiro roki
04.10.2018 13:09:53
1
5
Da iba i pedalite ,toq pak turchalqk Karadaq kvo komentira v chujda durjava se namira,da si hodi Turciq pederasa maika mu da iba ciganska
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори