×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа


Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа
Искахме от собственика на имота край плажа безвъзмездно да предостави на общината участък, за да може хората да преминават, каза Лапчев
Ключови думи: Георги Лапчев, Силистар,
03 Септември 2018, Вторник, 00:01 ч.

Моля се собственикът на имота да не направи там свинарник, хората ще бъдат принудени да минават през кочина, каза Лапчев

План за вилно селище до Силистар няма, но вече 10 години хората се бият там, за да стигнат до плажа. Това каза пред камерата на бТВ кметът на Царево инж. Георги Лапчев.
След като водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян го пита дали ще има вилно селище от 22 дка близо до Силистар, градоначалникът отговори, че не може да каже това.
„Две са причините за решението на Общинския съвет. Едната е да се предотвратят евентуални дела към държавата и към общината и другата е да се реши един 10-годишен проблем, свързан с един път, защото хората се бият на него, за да стигнат до плажа. Достъпът е затруднен“, обясни инж. Лапчев.
„Дали ще има строителство, не мога да кажа. Това зависи от институциите. Собственикът е онзи, който трябва да има съгласуване с РИОСВ – Бургас, с поземлените комисии и когато предостави документите, може процедурата да бъде завършена. Общината само дава старт, за да осигури достъп до плажа“, добави той.
„Опитахме с областния управител да прокараме трасе през държавния горски фонд, за да може да заобиколим имота, но РИОСВ и Природен парк „Странджа“ ни отказаха. В реката няма как да преминават колите и затова единственият вариант за достъп до плажа е свързан с частния имот“, уточни Лапчев.
„Спокойно си поговорихме с премиера. Казахме си, че недостатъчно добре е обяснен казусът на обществото“, добави той.
„В Синеморец имаше подобен казус. Твърдеше се, че има природен парк, че се застроява плаж, а накрая се оказа, че той е на 2 км. Имаме решение на Върховния съд, с което е осъдена държавата и общината“, подчерта кметът.
„План за застрояване на тези 22 дка с двуетажни вили няма. Има внесено искане за стартиране на процедура по подробен устройствен план“, добави той.
„Това е урбанизирана територия. Целта ни е да разрешим този 10-годишен проблем. Концесионерът дойде и каза „моля те, нека разрешим този проблем“. Реалността се изкривява, затова няма да работим по този казус. Искахме от собственика безвъзмездно да предостави на общината или на държавата този участък, за да може хората да преминават“, заяви Лапчев.
„Това, което най-много ме притеснява, е че на няколко пъти собственикът е подканян да направи там свинарник. Моля се това да не се случи, защото тогава ще стоим в едно студио и ще обясняваме защо хората са принудени да минават през кочина“, каза още Георги Лапчев.

В категории: Царево


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
Царевец
12.09.2018 06:38:41
0
5
Лапчев,оправи си пропадналия тротоар до кабинката на FM-радио!И там некадърна работа!
14.
*********
11.09.2018 19:42:02
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
*********
08.09.2018 08:17:00
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Fsf
07.09.2018 14:53:38
0
6
Май господата стоящи в сянка зад прожекторите не им харесва слънчевата светлина.
11.
Гошку
07.09.2018 14:32:53
1
6
Далавера, далавера... Всичко е алъж-вериш.Продължавайте да гласувате за Герб , и да няма после ама Миче що стана така.
1. застрояваме всичко
2. печелим
3. цакаме шофьорите заради мръсния въздух
4. печелим
5. овцете ни преизбират
6. повтаряме 1.Всичко е наред разбира се. Чи ко да муй?
10.
мнение
04.09.2018 15:34:40
1
5
Пътя през ДГФ не се решава през РИОСВ и ПП Странджа,а през МОСВ и МЗГ,но за това е необходима здрава експертна намеса от тези две министества !!!!
9.
Царевец
04.09.2018 14:31:31
3
22
Лапчев иди и си погледни алеите от тоалетната на градския плаж в посока "гаргите".Всичко е пропаднало и изкривено,така ли Герб ми правите ремонти и паркове,за няма 2-3 години всичко леш!Така ще стане и центъра,защото една свястна фирма не наехте,свъртянковци бяха всички!
8.
*********
04.09.2018 14:23:24
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
Хммм
04.09.2018 12:00:34
0
9
Кмета да намери откъде да даде достъп на плажуващите , а не да се моли на собственика. Какво правя в имота си е мо работа и никой няма да ми върви през него
6.
къчо
04.09.2018 11:26:07
0
8
Община Царево и община Приморско трябва да преминат към община Созопол. Така по трудно ще се купуват и маниполират изборите от ГРЕП
5.
*********
04.09.2018 11:25:30
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
Смях
04.09.2018 11:02:50
0
6
Кметът на Царево и снимка от Созопол :)
3.
*********
04.09.2018 09:30:36
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
04.09.2018 09:12:18
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
а истината е друга
04.09.2018 09:08:59
1
14
Безвъзмездно да им предоставел?
И защо общината да не си плати?
А колкото дп направа на свинарник,
само плашат гаргите
Никога няма да получи разрешение
да се наорави такъв в близост
до защитена местност
като Силистар
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Правил ли е Доналд Тръмп секс с Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс с Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори