×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Айтос Васил Едрев: От първия си мандат работя за построяването на пречиствателната станция


Кметът на Айтос Васил Едрев: От първия си мандат работя за построяването на пречиствателната станция
Много първи копки сме правели, но толкова труд, както за този проект, не е положен никога, каза Едрев
08 Август 2018, Сряда, 03:05 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Стойността на проекта е близо 19 млн. лв.


От много години чакаме днешния ден. Работата по проекта на Пречиствателната станция започнала през 2009 г., а ние с моя екип работехме и мечтаехме за него от първия ден, в който съм седнал на кметския стол – през 2011 г. Построяването на пречиствателна станция ще доведе до запазването на околната среда и ще осигури по-добри условия на гражданите. Най-накрая ние днес осъществяваме нашата мечта. Това каза градоначалникът на Айтос Васил Едрев при откриването на строителните дейности на най-мащабния проект, изпълняван някога от администрацията. (ВИЖ ТУК)

Символичната първа копка на проекта, който е на стойност 18 929 054 лв., бе направен днес от домакина Васил Едрев, заместник областния управител проф. Севдалина Турманова, както и от представителя на изпълнителя ДЗЗД „КА Айтос“ Божидар Роев.

Безспорно днешният ден е паметен за община Айтос. За да уважат историческия момент, на събитието присъстваха още депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Галя Василева, народният избраник от ДПС Севим Али, шефът на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев, директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите инж. Тонка Атанасова, Асен Соколов от ДЗЗД „Водоканал Айтос 2017“, участващ в изпълнението на проекта, инж. Мариян Маринов – началник на ПБЗН-Айтос, инж. Тодор Тодоров – директор на Държавното горско стопанство в Айтос, председателят на местния парламент Красимир Енчев, общински съветници от всички партии. 



Кметът Васил Едрев изказа своите благодарности на всички институции, които са участвали в реализирането на проекта. Изтъкна обаче и приноса на депутата и председател на Комисията по околна среда и водите към НС Ивелина Василева. Именно договорът за финансирането е подписан, когато Василева бе екоминистър.


Кметът Васил Едрев с официалните гости

„Много първи копки сме правели досега, но толкова труд не е положен никога. Надявам се оттук нататък изпълнителят да построи едно модерно съоръжение в полза на целия град“, добави Васил Едрев.

Той уточни, че Пречиствателната станция обхваща град Айтос, но се работи в насока в проекта да бъдат включени и трите най-големи населени места в общината. 

„Аз имам емоционална връзка с този проект, но основният принос е на кмета на община Айтос Васил Едрев и неговия екип. Тук никога не е имало пречиствателна станция. Затова е толкова важен проектът, не само за общината, но и за региона. Ще бъде изградено модерно съоръжение, което ще осигури пречистването на отпадните води и ще гарантира да не се замърсяват водите на река Айтоска и Черно море“, каза бургаският народен представител Ивелина Василева.


Така ще изглежда пречиствателната станция след реализирането на проекта

Тя изтъкна, че за последните няколко години са изградени шест пречиствателни станции с евросредства в Бургаска област. Предстои реализирането и на тази в Айтос, както и модернизацията на съоръжението в Приморско.



„Подобрява се качеството на живот на хората чрез изграждането на екологични системи и съоръжения. Това е много важно за околната среда, но и за бизнеса. Всеки един инвеститор, когато реши да инвестира в региона, първият въпрос, който задава, е дали има обезпечена ВиК инфраструктура“, добави Василева.


Стартът на строителството

Пречиствателната станция е проектирана да събира и третира замърсяване за 22 044 еквивалентни жители. Строително-монтажните работи ще бъдат извършени за 566  календарни дни. Изпълнителят се ангажира и обеща сроковете да бъдат спазени. След приключването им община Айтос ще има нова, модерна и отговаряща на всички европейски директиви пречиствателна станция.



Общата стойност на проекта е 18 929 054,03 лв, от които 11 992 842,17 лв. са осигурени от Кохезионния фонд на Европейския съюз; 2 104 030,97 лв национално съфинансиране, осигурено от държавния бюджет на Република България; 1 786 963,55 лв.  собствен принос на община Айтос;
- 3 115 217,34 лв. данък добавена стойност.







В категории: Айтос


Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 1
32
Коментара по темата
32.
Айтос
17.08.2018 21:55:20
0
0
Do koga shte pazite peshkata ( nad curkvata kudeto jivee ) znaem che go spirat policaite drogiran i zvuni na shefove na policiqta koito go oturvat do koga ? s toq debeliq parcheto do koga shte karat drogirani i shte prodavat drogi ? do koga ? vzemete se v ruce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31.
........
09.08.2018 13:49:12
3
4
Прав е "карнобатман" - точно така си беше. А вашият Едрев е бивш полицейски началник на карнобатското РПУ от времето на шапкаря-кмет Атанасов. И понеже явно в Айтос си нямате достатъчно кадърни хора, Едрев като бивш комшия си взе за ваш зам.кмет комшийката си Мариана Димова. А по тоя проект се падат по 800-900лв. на жител да ги плати и дано ги вземат от вашите айтоски данъчни постъпления.
30.
карнобатман
09.08.2018 11:41:37
1
4
Кво е строил Стоенчо в Карнобат ? Купи без пари бившия военен стол, благодарение на Атанасов и Марин. След години сглоби една барака, без визия, без паркинг и т.н. Продаваше боклуци на супер високи цени. Като отвориха Пенито и за три дни му умря бизнеса. Гледай си Айтос и недей да бъркаш в чуждата паница.
29.
Пламен до 6
09.08.2018 10:37:21
4
3
Ще ти кажа само,че Колев никъде не е бил под наем.В Карнобат и Слънчев бряг си построи магазините,а останалите помещения бяха купени преди да отвори магазините.
28.
Боби
09.08.2018 10:11:14
0
0
Още един обект за АРКУС
27.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас по смисъла на чл.11
09.08.2018 09:58:07
3
3
До: [email protected]
Относно: 667/16
Дата: 20.07.2018 10:31

Уважаема ,г-жо Главен инспектор на ИВСС
Предполагам,че прокурор Милена Стойчева ГЕНЧЕВА от РП-Айтос ....НАРОЧНО или по-точно УМИШЛЕНО допуска грешки и нередности в хода на педварителната проверка по пр.пр Вх.№ 667/16 от 16.06.2016г по описа на РП-Айтос ....с една единствена крайна цел ,а именно ТЪЩАТА на сержант Янко ТОДОРОВ от РПУ-Айтос към МВР да може да ПОЛЗВА И ВЛАДЕЕ придобитият от Сийка Вълкова Танева НЕЗАКОННО ,чужд наследствен имот ,но придобит с помоща на ОТКРАДНАТА ЛИЧНА КАРТА от РПУ-Айтос ,която е била предоставена за УНИЩОЖЕНИЕ на 15.05.2010г
Също така прокурор Милена Стойчева Генчева ,беше СЕЗИРАНА да установи с пр.667/16 следното цитирам " МОЛЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА УСТАНОВИ КАКВО НАСЛЕДЯВА Г-ЖА ТАНЕВА В с.ЧЕРНА МОГИЛА И ОТ КОГО? КАКВО Е ПРИТЕЖАВАЛ СЪПРУГАТ И ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ ПРЕЗ 2010г В с.ЧЕРНА МОГИЛА И ЗАЩО ОТ СПРАВКА ОТ СЛУЖБАТА ПО ВПИСВАНИЯТА НА ИМЕТО НА ЦВЕТАНКА КОСТАДИНОВА ТОДОРОВА СЕ ВИЖДА ,ЧЕ СИЙКА ВЪЛКОВА ТАНЕВА Е СОБСТВЕНИК НА 1/3 НА ЦЕЛИЯ ИМОТ И ОТ КЪЩАТА В СЕЛО ЧЕРНА МОГИЛА,А ЦВЕТАНКА ТОДОРОВА И ВЕЛИЧКА ТОДОРОВА ИМАТ ПО 1/6 ЗА ВСЯКА. КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА .
СИЙКА ВЪЛКОВА ТАНЕВА НЕ Е НАСЛЕДНИЧКА .....как се прави доброволна делба без удостоверение за търпимост и с влязла съдебна делба за имота?.....моля да ми бъде отговорено как е отразена тази промяна в скицата на имота през 1986г от ОбНС гр.Айтос без да са запознати с решението на съда. От кого Гина АТАНАСОВА купува 51 кв.м. от двора .От заповед на Министерския съвет на скицата се вижда ,че от 14.02.1986г кварталът е вече с №113,а не №121. Защо в разрешителното за строеж с Вх.№9 от 14.05.1986г липсват другите двама съсобственици ,а именно баба ми -Петра Цвяткова Костадинова и дядо ми - Костадин Тодоров Костадинов и ВАЛИДНО ЛИ Е разрешителното за строеж към днешна дата,тоест 30 г. по-къстно. Може ли да бъде документ за собственост при положение,че Тодор Костадинов Тодоров не е имал сключен граждански брак със Сийка Вълкова Танева и тя не е негова наследничка ......Как се строи с разрешително за строеж което е фалшиво и е на името на мъртвец.....ЗАКОННО ЛИ Е ТОВА ? Защо Сийка Вълкова ТАНЕВА твърди ,че е придобила етаж от къщите като СИО, при положение ,че когато строежът се строеше ,Сийка Вълкова Танева имаше сключен граждански брак от 1988г с Таню Танев.....как ставаш собственик на неща на човек който не е бил жив да построи или купи ....и от наследодател на когото Сийка Вълкова Танева не е наследник дори и по заместване......моля прокуратурата да установи валидни ли са тези строителни документи и на кого е била тази /тези две огромни къщи в Айтос и с.Черна могила ,които са били придобити НЕЗАКОННО от тъщата на служителя от МВР Янко Тодоров от РПУ-Айтос
Моля да бъде извършена проверка на лицето Тодор Костадинов Тодоров починал на 30.05.1987г ,какви недвижими имоти е имал вписани в СВ към АВ на РС-Айтос и съответно как и с кого /коя друг/друга ги е придобил до 29.07.2010г и ЗАКОННО ли е придобитото чрез заблуда и измама недвижимо имущество от ОПГ - Сийка Вълкова Танева и децата и.Трябва ли да замълчим и да се прикриват имотните измами с наследствени имоти на Сийка Вълкова Танева само защото зет и е служител от МВР ,сержант Янко Тодоров от РПУ-Айтос -
26.
27
09.08.2018 09:42:17
2
4
И този Кмет не оправда нашите очаквания, да осигури поне по-спокоен живот на гражданите.
Дано поне на третия си мандат след 2019 да оправи пропуските и грешките си от първите два ....ама едва ли....то първо трябва да ги откриеш ,за да може да ги отстраниш
25.
26
09.08.2018 09:31:16
1
3
ще имаме ли нови по-високи данъци ,след реализиране на проекта "на Кмета МЕЧТАТА".....които окончателно да довършат по-бедното айтоско население.....а Кмете
24.
*********
09.08.2018 08:15:01
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
*********
09.08.2018 03:31:01
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
до Нколайчо
09.08.2018 00:10:52
0
4
Ех ,много злоба ,много жлъч има в теб!Нон стоп плюеш -яко избиваш комплекси.
21.
Комбина
09.08.2018 00:03:04
0
3
Aитос и Аитошкия балкан са ферми за СВЕЩЕНИ полтически бургаски 'крави' ,ковачница за управляващи кадри НЕ можи така да са пиши за тях трябва да са хвалят за да има КЕШОВЕ И СКЬПИ РЕКЛАМИ за флег маните
20.
*********
08.08.2018 23:07:49
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
ДЖАНДАР
08.08.2018 22:55:06
4
3
Все с проектите на Врабчев се хвали милиционера. А ти имаш с какво да се хвалиш целият град знае.
18.
Stan
08.08.2018 21:56:46
1
2
Като гледам снимките те вече са направили първата копка. Отново снимките са подвеждащи (фалшиви) и НЕВЕРНИ точно като с автогарата. А за гражданите разликата е че ще им се вдигнат сметките за ВиК услугата. И няма какво да се радваме, просто държавата е в наказателна процедура и се е задействала. Иначе договорът е подписан преди година и половина а сега започват ...... слуайно да са във вихъра си по време на изборите.
17.
Питоня
08.08.2018 21:53:30
2
8
Боже боже, колко мечти и мъка има на този свят боже. Прочетох и се просълзих. Голям Цирк и панаир няма думи. Роди се втория Левски.
16.
до 11
08.08.2018 21:14:35
0
3
Мисля, че ще има жилищна сграда, а на партера ще е магазин на предишните собственици
15.
*********
08.08.2018 21:03:54
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
08.08.2018 19:32:03
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
08.08.2018 19:16:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Ахил
08.08.2018 19:16:29
1
4
Хрантутник до хрантутник и до хрантутника пак хрантутник!
11.
Айтозлийка
08.08.2018 19:14:37
0
2
А кой строи сега до автогарата на мястото на перлата?Какъв магазин ще има там?
10.
*********
08.08.2018 19:13:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Хасан от Алма дере
08.08.2018 17:42:12
1
2
Севимчо и той там
8.
FREE BULGARIA
08.08.2018 17:40:19
4
2
Града тряба да елиминира бедняците и гетата панелки за да може да има вид на град.
Вдигнете всякакви данъци и специално на цигарите и дъвките поне с 50%.
Нека да останат само богатите хора.
Съборете гетата панелки блокове.
Града трябва да започне отначало да се развива със строги правила и визия по натурален начин където богати капиталисти да градят красиво и с площ и зеленина по визията.
Тази “градска мафия” не може да води един красив капитализъм и развитие. Иска се нова ера.
7.
ffffffff
08.08.2018 17:03:13
0
2
Бисер Демирев нотариус а-у нещо?
6.
до 2
08.08.2018 17:00:03
1
9
Стана това, че през времето, което ги бавиха решиха да се изтеглят от БГ. Не бяха най-добрият вариант, но бяха инвеститор. Сами си построиха магазина, а не като Колев който беше под наем в бивши бакалии. Някоя година като хлопнат кепенци и Т Маркет, щото и те не биват и дойде Лидл ще усетиш колко е добре да има конкуренция. А че Билла искаха да строят до Автогарата в Айтос и не ги пуснаха си е самата истина
5.
Кога
08.08.2018 16:54:11
0
7
Ще събориш незаконного циганско гето?
4.
Да питам
08.08.2018 16:49:57
0
5
Това инвестиция ли е за града.Каква ще е разликата за ч.море като айтос имат ...а камено и др. Нямат.Ще се вдигнат ли данъците и таксата на В и К за издръжката на съоръжението.

накрая ще има...... защото снощи правих кекс
3.
Male
08.08.2018 16:47:00
0
8
Само турци и цигани на снимки те
2.
До 1
08.08.2018 16:39:15
8
3
И какво стана с пени в карнобат,отворко,все едни и същи разбирачи-драскачи пишете.
1.
7г в... Айтос, не в Тибет
08.08.2018 16:28:32
1
8
7 години мечтал за тази пречиствателна Едрев. Това е много елементарна мечта и повече от 1-2г не трябват, но той мечтал 7 години. Да не говорим, че можеше още преди 15г можеше да се направи, ако бяхте пуснали Билла в града и да спрете амбициите на Стоян Колев, който като общински съветник пречеше на международните вериги да стъпят в града, за да не му развалят бизнеса.
В Карнобат пък бавиха Пени 3-4г, като не им откриваха партида от EVN... пак по същата причина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори