×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.БГ! Предстои голяма драма в 14:30 ч. в БСП-Бургас


Първо във Флагман.БГ! Предстои голяма драма в 14:30 ч. в БСП-Бургас
Четиримата общински съветници на БСП днес трябва да изгонят Бенчо Бенчев, Мосинов (правият) е в крайно деликатна ситуация
Тема в развитие
Извънредно! Бенчо Бенчев не издържа на натиска, линейка с включена сирена го откара в болница Атанас Зафиров: Бенчо Бенчев е авторитетен човек, Борисов е гостувал в дома му (ВИДЕО) БСП-Бургас излиза достойно по казуса „Бенчо Бенчев“(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Несрин Узун призна, че е съсед на Очите в стъклена сграда-бижу до морето в Бургас Първо във Флагман.БГ! Предстои голяма драма в 14:30 ч. в БСП-Бургас Кирил Добрев: "Аркус" на Бенчев охранява НОИ, Митницата и Пристанището в Бургас с обществена поръчка, а не нелегално Несрин Узун: Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев (ВИДЕО) Нова експлозия! Ексдепутатът на ДПС Несрин Узун с разтърсващи разкрития за нощта на 3 август Бенчо Бенчев: Борисов и Цветанов никога не са ми гостували и спали у дома! Кой ще влезе в ОбС, ако Бенчо Бенчев се оттегли – десният Радослав Петков или червеният опозиционер Йордан Георгиев БСП-Бургас се отрече за втори път от Бенчо Бенчев, не е внасял дарения в касата на местната структура Рухнах от толкова много омраза у хора, на които най-много съм помагал Адвокатът на Бенчо Бенчев: Нарушават му правата, държат го в ареста като свидетел (ВИДЕО) БСП Бургас се разграничи от Бенчо Бенчев, иска оставката му от ОбС Само във Флагман.бг! Върнаха в Бургас Бенчев, Узун, Йовчо Делчев и Милчо Бомбето. Текат разпити в ОД на МВР Прибраха Бенчо Бенчев у дома: Съсипан и омерзен
виж още
скрий
07 Август 2018, Вторник, 10:05 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Пленумът трябва да гласува декларация за отстраняването на Бенчо Бенчев от групата общински съветници, но това означава заличаването й


В 14:30 ч. в централата на БСП-Бургас на ул. „Фердинандова“ 60 ще започне заседание на Пленума, включващ като членове ръководствата на областната и общинската структура, както и четиримата общински съветници – Евгений Мосинов, Чанко Мирчев, Кирил Петков и Стоян Колев. Най-важните активисти на Столетницата в Бургаска област трябва да гласуват декларацията за отстраняването на Бенчо Бенчев от групата в местния парламент.

Бургаските социалисти са в крайно неловка ситуация. От една страна те трябва да спазят партийната дисциплина, наложена от „Позитано“ 20, и да се разделят с Бенчев, но от друга страна това означава, че оттук нататък няма да имат група в местния парламент, защото той едва ли ще напусне самия ОбС. В неделя Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП прочете пред медиите взето решение за отстраняването на Бенчо Бенчев от групата и категоричен призив към него да напусне Общинския съвет. Ако второто стане, БСП не би имала проблем, тъй като ще влезе следващият в листата и ще се запази целостта на групата. Минималният брой от членове е 5.

Кой ще влезе в ОбС, ако Бенчо Бенчев се оттегли – десният Радослав Петков или червеният опозиционер Йордан Георгиев

„Поставени сме в парадоксална ситуация – да изгоним Бенчо, който макар и от гражданска квота, винаги е бил наш човек и да припознаем някакъв младеж, който преди да прегърне БСП е бил в редиците на дясната ДБГ“, каза човек от областното ръководство на БСП.

Декларацията, която ще гласуват днес, трябва да се внесе в канцеларията на Общинския съвет и това, като политически акт, трябва да се поеме от водача на групата - неуспелият да стане кмет на БСП през 2015 г. Евгений Мосинов.

Не е тайна, че срещу настоящия председател на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков от ГЕРБ е назряло общо недоволство, което е най-силно в редиците на собствената му партия - представляваща мнозинството в местния парламент. До изборите през 2019 г. остават 13 месеца, в които нетърпимостта към Луков ще расте с всеки изминал ден. Има нагласа у 3/4 от съветниците - от всички партии, Луков да бъде отстранен от поста заради неуравновесения му характер и подозрения за облагодетелстване на близки около него хора. В тази ситуация юристът Евгений Мосинов е оглеждан като подходящ да заеме най-високия пост в изпълнителната власт на Общината.

Мосинов знае за тази нагласа много добре, още повече, че в редиците на ГЕРБ няма желаещ, който да седне на главоболния стол на Луков. Отказал е дори и водачът на групата съветници от ГЕРБ Димитър Людиев. 

От неделя се говори, че перфектният юрист Мосинов, който като адвокат води и няколко граждански дела на крупния бизнесмен Бенчо Бенчев, се цели именно в председателския пост, като преди това с охота би седнал в стола на Бенчев, вдясно от Луков. Именно поради тази деликатна ситуация се очаква днес Мосинов да не е съгласен с изваждането на Бенчев от групата, което означава и свалянето му от зам.-председателския стол. Най-малкото, за да не бъде обвиняван в груб кариеризъм спрямо дългогодишния съратник и спонсор на кампанията за местните избори през 2015 г., когато самият Мосинов беше кандидат за кмет. 





В категории: Политика


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
*********
07.08.2018 15:58:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
зрител
07.08.2018 15:07:32
3
4
Добър вечер, уважаеми зрители, спите ли? Бенчо, един приятелски съвет, защото топката е в твоите ръце: Никога ама никога не се предавай! И понеже си умно момче, знам, че няма да напуснеш ОбС-Бургас. Не го прави! Покажи на предателите сега ти какво е да си предател!
4.
Алоооууу, БСП
07.08.2018 15:02:32
3
7
Вземете адекватно решение, а не под натиска на онази свиня от Позитано 20! Вие, местните социлисти, много добре знаете, че без Бенчо сте доникъде. Ако сега го предадете по този начин, някой ден това ще ви се върне тъпкано. И друг Бенчо няма да може да намерите никъде, запомнете го!
3.
agent 007
07.08.2018 14:57:11
1
4
по случая Бенчо:
Всички партии трябва да бъдат ЗАБРАНЕНИ. По същество представляват мафиотско-икономически групировки създадени с една единствена цел да се доберат до власта и лостовете за управление,контрол и разпределение на държавните и частни пари-капитали!
БСП и ГЕРБ правят показно Шоу на гражданите с тази безсмислена борба между двете главни фракции на бившата БКП.
прогнозите сочат че на следващите парламентарни избори БСП и ГЕРБ ще са новата управленска коалиция
със същия стар "премиер"
2.
Пипи Чорапчето
07.08.2018 14:54:59
1
9
Ейй, разгеле лъснаха на яве свинските черва, в които сте се оплели бе, другари, господа и граждани;)) То не че са били кой знае каква тайно, но сега ще трябва решение да се взема - драма, драма, драги зрители!;)
1.
ДПС, ГЕРБ, БСП, птрЕЕЕооотите и Румен Радев
07.08.2018 14:49:08
1
5
От това колко по-голяма може да бъде?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори