×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският депутат Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а държавата, която абдикира (ВИДЕО)


Бургаският депутат Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а държавата, която абдикира (ВИДЕО)
През последните 20 години няма никаква държавна политика за развитие на Странджа и планината се циганизира, каза бургаският депутат
23 Юли 2018, Понеделник, 03:10 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Циганизираме планината, няма пътища, няма и поминък, каза депутатът


Проблемът в Странджа не е чумата, а държавата, която абдикира. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на икономическата комисия в парламента Петър Кънев.

„Обезлюдяваме я. Циганизираме планината, няма пътища, няма и поминък“, добави той. Трябва държавна програма, подчерта бургаският депутат. 8 човека на квадратен километър живеят там, уточни той.

Проблемът с чумата не е нито икономически, нито ветеринарен, а геополитически. Странджа е една изоставена планина. Там през последните 20 години няма никаква държавна политика за развитие“, заяви Кънев.

В Странджа има само един поминък – животновъдството и го унищожаваме, добави той.
На въпроса дали се държи отговорно БСП, той отговори, че партията е свършила своята работа.

„Задачата на опозицията не е да хвали и да се радва на успехите или на неуспехите на правителството. Самият факт, че нито ме извикаха, нито ме видяхте на протестите, говори за това дали БСП подстрекава протестиращите. Нинова беше длъжна да отиде. Както Цветанов и Бойко ги виждате навсякъде, така и тя трябва да ходи на протести“, заяви депутатът.

„Там видях едни и същи физиономии. Те са на хора, които са на всички протести. Има една група протестъри, които подкрепяха кабинета на Орешарски, после на Бойко Борисов, а сега и при Кольо Босия“, изтъкна Кънев.

„Не съм нито адвокат, нито приятел на Нинова, но БСП не е подстрекателят. Има си органи и служби, да докажат, защото подстрекаването е заплаха за националната сигурност“, добави той. Според него държавата е абдикирала от този сектор.

„Няма данни колко е държавният сектор в икономиката като брой работещи и брутен вътрешен процент, като част от печалбата. Не трябва да има концесия на плажовете. В Гърция е така. Не виждам защо плажовете в Бургас или в Обзор например да не бъдат дадени на общините без право на преотдаване“, каза още Петър Кънев.


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
9, 10, 12
23.07.2018 16:06:26
0
5
Мислим еднакво по въпроса за Странджа. И на мен ми е мъчно като мина оттам и видя порутените сгради и мръсните цигани. А тази планина крие толкова тайни, мистерии (даже Ванга го е казвала) , има исторически събития, още от турското робство...И ако не друго , поне организиран туризъм може да се развива....както е в Кападокия, например! Но...безхаберието и липса на стратегически планове оставят района на разрухата на времето. Жалко и тъжно!
12.
До 10 от 9
23.07.2018 13:55:37
1
3
Въпреки, че грандиозната по замисъл програма “Странджа-Сакар” е посрещната с голямо удовлетворение от населението, тя бива зле обмислена и още по-зле изпълнена, което води до трудното осъществяване и я обрича на неуспех още от самото зараждане. Макар че първоначално всичко върви по план – освен редовите работници в Странджа-Сакар се заселват и хора от интелигенцията, за кратко обаче, започват да идват и хора от различни райони на страната, практически без никакъв критерий за подбор. Местните започват да гледат накриво пришълците, които се оказват привилегировани спрямо тях. Поради тази причина впоследствие е взето решение и местното младо население да се включи в проекта, като сключи договор с единственото условие да остане да живее и работи там. Въпреки това миграцията на местните към големите окръжни градове започва да се засилва, макар и ограничени с т.нар. жителство. Голяма част от новодошлите се оказват тарикати надушили отдалеч келепира, които след вземането на предвидените средства за заселване и живот по тия места изчезват безследно, а малкото добросъвестни и квалифицирани заселници постепенно се разтопяват и изчезват, най-вече заради лошите условия на живот и работа, които им се предлагат и не на последно място – неприветливото отношение на местните, които гледат на тях като на едни облагодетелствани пришълци.
Малко след падането на Живков, проектът тихомълком бива зарязан. Така поставената цел от правителството, с административна помощ да се засели и възроди икономически районът се проваля безславно. 30 години по-късно, регионът е далеч от представата за република на младостта, а последиците от провала на програмата са видими и до днес. Всеки един от вас, който е минавал през района на Странджа-Сакар през последните години, е забелязал все по-застрашителното му обезлюдяване, чиито мащаби хората, стоящи зад хубавата иначе идея, едва ли са си представяли, че ще достигне. От някогашната правителствена идея обезлюдената Странджа-Сакар да стане Република на младосттhttps://www.flagman.bg/article/163718а днес са останали само панелните блокчета. Производствените цехове, кината и младежките домове са се превърнали единствено в спомени, а единиците останали представители на т.нар. “Комсомолски набор”, вече далеч са надхвърлили младежката си възраст. Нищо младежко няма и в самите градове, а регионът на Странджа-Сакар продължава да бъде един от най-изостаналите и обезлюдени в страната.
Тъжно, но факт…
11.
Петре бе,марш от тука!
23.07.2018 13:15:40
2
1
Как не те е срам да приказваш бе комуне ненаядено! При вас ли имаше държава,при Луканов,Виденов,Станишев,и винаги с Доган. Сган некадърна,Запада Ви избяга със 100год самия Тодор Живков го каза.
Бунаци недни некадърни!
10.
Eeee 9
23.07.2018 12:39:22
0
6
Мислено е по въпроса, приети са решения, имаше и хора, които отидоха да живеят и работят там...След "великите" промени всичко беше изоставено и забравено! А новите "управници" вещо направлявани отвън....забравиха за мислят за държавата, бяха заети с нова мисия - да разрушават и грабят....днес виждаме "резултатите" !!!
9.
Архивите са живи
23.07.2018 11:53:19
0
4
Решението на Политбюро на ЦК на БКП „За ускорено социално-икономическо развитие на селищните системи от 4-ти и 5-ти функционален тип, от граничните райони и в Странджанско-Сакарския край“ е прието на 27 април 1982 година по докладна записка от министър-председателя Гриша Филипов. Присъстват в частност Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев, както и коалиционният им партньор Петър Танчев. Политбюро бие тревога, че районът на Странджа-Сакар се обезлюдява, не са решени остри социални въпроси, 561 селища в този район и по южната и западната граница не са водоснабдени, 200 нямат пътища до центъра на селищната система или изобщо до друго село, 550 нямат пряка телефонна връзка, няма осигурено тв и радио покритие. Затова Гриша Филипов предлага т. нар. 22-ро постановление, за ускорено развитие през осмата петилетка и до 1990 година. В частност документът предвижда изпращането на 4000 хиляди работници и специалисти. Във всеки ОК на ДКМС е назначен секретар, който отговаря за набирането на „комсомолски набор“, като кандидатите трябва да минават проверка за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви. Кампанията е наречена „Република на младостта“.
8.
Rosen
23.07.2018 10:26:03
3
2
Случилото се в Странджа беше поредната комунистическа диверсия Червените от създаването им са специалисти по тези неща
7.
странджански качур
23.07.2018 09:44:05
7
5
Проблемът в Странджа са комунистическите дебили. Там има вече само цигани и комунистически дебили, които си чакат смъртта и копнеят за старите времена. Само като им видиш къщите и дворовете в които отглеждат тия мърши, ще разбереш що за стока са. Като видиш станалата емблема на комунистическия протест баба Дора с разкривеното лице и безумен поглад, може тръпки да те побият. В двора и кал, мизерия, мръсотия - може и от нея да е тръгнала заразата. А и има животни без ушна марка, което автоматично я нарежда сред престъпниците. Но едва ли ще си получи предвиденото по закон наказание, защото ние не сме държава, а разграден двор в който преминава не само чума, но и всеки ненормалник може да те направи на маймуна и после да му се размине...
6.
300
23.07.2018 09:40:50
0
2
ТИ.....не си ли там?
5.
*********
23.07.2018 08:34:05
6
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Оооооо
23.07.2018 08:28:01
5
15
Напълно прав! Не само в Странджа е така, цялата държава е в колабс, на автопилот! А наш боко се занимава със Западните Балкани, така са му поръчали в Брюксел....
3.
f
23.07.2018 08:26:38
13
6
Mrusen komunist prost. Oste ot vremeto na komunizma tazi planina e takava. Goliama rabota stanalo. Kato i doide vremeto togava.
2.
v
23.07.2018 08:17:33
8
5
tup diadka za nisto ne stavash veche.
1.
f
23.07.2018 08:14:22
2
1
Da ama vuv Francia se davat na zavedeniata koito iskat da izpolzvat.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори