×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: 500 хил. апартамента по Черноморието правят дъмпинг на хотелиерския бизнес


Валери Симеонов: 500 хил. апартамента по Черноморието правят дъмпинг на хотелиерския бизнес
Валери Симеонов анонсира на срещата си с представители на туристическия бизнес в Поморие днес, че съвсем скоро законопроектът за апартхотелите ще бъде разискват в НС
09 Юни 2018, Събота, 13:00 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Авторът

Годишната такса за апартхотелите ще влиза, като приход в Общините, заяви вицепремиерът Валери Симеонов

500 хил. апартамента по Черноморието, отдавани през различни платформи под наем, правят дъмпинг на хотелиерския бизнес, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на среща днес с бизнеса в Поморие.(ВИЖТЕ ТУК)

Заел съм се с паралелния бизнес, който се извършва по апартхотелите  - нещо, което всички вас ви ощетява. Законът е вкаран в деловодството на Народното събрание, предстои гледане по комисии. И ако всичко върви нормално до парламентарната ваканция може да бъде приет”, каза вицепремиерът пред хотелиерите.

С приемането му се въвежда местен налог, като постъпленията от него ще отиват в общините, уточни той. 

Всички апартхотели, които до момента настаняват, но не плащат и половин стотинка на държавата ще бъдат обложени с еднократна годишна такса. Това ще е първата стъпка по решаването на проблема”, заяви Симеонов.


Представителите на хотелиерския бизнес, с които се срещна Валери Симеонов днес

Чувствам се задължен  да създам всякакви условия за основния поминък по Черноморието. Туризмът е водещ отрасъл, дай боже тази година да имаме по-голям ръст”, коментира Валери Симеонов.

Присъстващите на срещата бяха предупредени да се подготвят за пълна отчетност през настоящия летен сезон, тъй като предстои въвеждане на единна система за туристическа информация, по която всеки ще е длъжен да регистрира нощувката.

Ще бъдем абсолютно безкомпромисни, бизнесът трябва да излезе на светло! България остана държавата, в която могат да влязат шайка терористи, и да спят някъде и на следващия ден никой не знае къде са пренощували. Това е абсолютно наложащо от гледна точка на сигурността, икономиката и бюджета”, гневен бе вицепремиерът в Поморие.

Туристическият бизнес насочи вниманието на Симеонов към схемите, които се използват от находчиви и предприемчиви чужденци предимно руснаци в менажирането на собствеността им по морето.

Кирил Димитров, собственик на апартаменти в „Марина холидей клуб”, информира Валери Симеонов за следния казус :

При нас всяко лято си има запазен контингент. Там всичко е наред, има си дружество, което плаща спанетата, плаща си данъците. Проблемът идва от самите руснаци, които имат собственост на територията на комплекса. Те притежават 90 апартамента. Имат сайт, чрез който продават почивки в тези апартаменти. Дошлите се представят за роднини, за гости  на собствениците и няма как да ги засечем, за да си платят  туристическата такса, което поставя всички останали плащащи данъци и такси в неравнопоставена ситуация”

Това са схеми, които са ясни и заради които е създаден закона, отговори вицепремиера. 

Ирина Джендова от „Сънсет Ризорт” постави проблема така: „Има т.нар. "гости", които са настанени в апартаменти на собствениците, като не се знае по какъв начин. Кой проверява и кой е контролният орган? Собствениците са публикували апартаментите си чрез платформата booking.com, което е видно и за контролиращите. Миналата година имахме амбицията да се прeборим с проблема, но не успяхме. Кoнтактувахме и с Комисията за защита на потребителите (КЗП), но тъй като сме юридическо лице се оказа, че няма как да се обърнем към тях за подкрепа. Търпим загуби, уронва ни се имиджа, тъй като има много некоректно поведение от хората, които отдават апртаментите си на други лица. Към кого да се обърнем?”

Валери Симеонов конкретизира, че внесеният законопроект е много точен и ще помогне за изсветляването на сектора, или най-малко ще постави бизнеса да работи в равнопоставена среда.

Законът предвижда въвеждането на местна такса за всички, които имат апартаменти в курортите на България, разделени в две групи. „Ние въвеждаме една такса. Съобразена е с категориите национални и куроти, които не са от национално значение. Едно ще плащат в Рибарица, а друго в Поморие. В единия случай е 0,2-0,3 %, а в другия случай е 5-7% от данъчната стойност на апартамента”, обясни проектозакона Валери Симеонов.

Целта му е собствеността да влезе в един общ регистър, като по този начин, ще се обхванат и видят всички собственици, ще стане ясно колко са и къде се намират. Апартаменти, които веднъж са въведени в експлоатация ще плащат годишна такса. Те стават видими и ще бъдат проверявани от съответния орган.

За куроротите по Черноморието е предвидена таксата е от 200 до 400 лв, което зависи от квадратурата и данъчната оценка. „Само си помислете за какви несъбрани такси става въпрос при наличието на 500 хил. апартамента”, акцентира Симеонов.

В категории: Поморие , Политика


48
Коментара по темата
48.
поморие е нашта клетва
02.01.2019 10:42:48
0
1
Честито! Администрацията ни сурвака за новата година с увуличен местен данък сгради от 0.3% на 0.5% от ДО на апартамента т.е. увуличен с поне 100лв. отгоре при пример на данъчна оценка от 50 000лв на апартамент. Времето ще покаже ще доведе ли попълнението на бюджета за по-добра инфраструктура в Общината. Община Поморие е с най-високи местни данъци, по високи и от Бургас и Несебър, от години и има нерешени проблеми с инфраструктурата, не е нужно да изброявам. Честита Нова Година с пожелание за кмета и екипа му в края на годината за нова работа на друго място.
47.
jiko
14.06.2018 15:23:53
0
0
vinkel ti ci za pandiza
46.
Петър
12.06.2018 06:43:18
1
0
Когат ядохте кюфтаците не ривахте?!
Ще плащат такса, за това че имат апартамент?
Не говоря за такси за обслужване! Това ще падне в Съда, и ще се изложим отново!
Има лесно ако не може Държавата да им хване спатиите! Просто им увеличава драстично визите! На тях си пише нужната информация, която му липсва на Валерчо!
Другото е, че за по-малко от 10 години проблема за който се знаеше от самото начало, но всички мълчаха започва да придобива реални резултати! Но, от това няма да загубят нито инвеститори, нито строители, а всички които си дадоха земите да им се построят бетонните чудовища укриващи такси! Нима мислите че, руснака си е закупил жилище за да ви плаща такси? Много заблудени овце има то тази земя!
45.
007
11.06.2018 21:20:46
2
2
Наистина човек може да се озадачи, откъде аджеба тия гладни хрътки и потребители на одеколон "Тройной" ще намерят толкова пари, за да изкупят толкова имот в България. Но, като се вземе предвид и някои други неща, като продажбата на Нефтохим за $172 милиона (Шел даваха няколко милиарда!!!), свинщините около станалата вече банална и морално остараля АЕЦ Белене, и другите по-дребни неща като сквернословията на "цигареният" руски патриарх, азбуката дошла от "македонските земи", упоритостта с която се бранят паметниците на Червената армия - окупатор, натрапеното "побратимяване" с руски градове, толерантността към провокации от рода на "Рокерите на Путин", създаване на паравоенни формирования с камуфлажни униформи и руски знамена на ръкавите, призивите за напускане ЕС и НАТО и пр и пр. свинщини като реабилитация на комунистическите престъпления, нещата придобиват смисъл. Само тия, които си заравят главите в пясъка като щрауси, (уж) не знаят какво става.
44.
Местен
11.06.2018 00:36:18
0
9
Значи живеещите край морето ще бъдат наказани или ДИСКРИМИНИРАНИ по признак местоживеене? Дали европейските закони го позволяват?
43.
созополски селянин
10.06.2018 23:54:19
0
5
Валерката първо да се оправи с великолепната четворка на кОкао биич,дето им е хвърлил мерника.Ако не може да ги бутне,то поне поне да ги накара да си изкарат на светло оборотите.Някой има ли информация какви обороти от вход и консумация декларират тези кръчми?Цените как са вътре,някой знае ли?На мен ми се ходи,ама аз съм просто селско момче и нямам много пари,а едва ли ще ме пуснат без вход,пък и да вляза някак,едва ли ще предлагат хайдушка ракия или бира Бургаско.
Та мисълта ми беше Валерката да не се прави на деветоръкия Шива и да се разкрачва на 100 места,а да си довършва това,дето е започнал,пък после да им бере гайлето на апартхотелите и комплексите.
42.
Апарт
10.06.2018 15:08:53
0
7
Като си говорят за данъци В. Симеонов и управляващите разни “ризорти” - сама ли дума колко пари събират те на година от такси поддръжка и дали ги декларират . На един двустаен таксата е между 400 и 700 евро, а в Сънсет може и да е повече. Като се добавят данъците -180лв на двустаен и другите разходи , няма как да се изкарат повече от 2000- 2500. Има клиенти за хотели има и за апартаменти. Тия които плащат 100лв на вечер за апартамент и се навират вътре 4-5човека , едва ли ще си позволят 300-400лв за хотел
41.
аз
10.06.2018 14:00:33
0
7
Валерка добави 500 000 търговски обекта които се отдават под наем в курортите с цени от 20 000до 200 000лв.И ето ги парите за 2 АЕЦа.ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
40.
собственик
10.06.2018 13:09:40
1
9
До номер 33 - в коя паралелна вселена наема на едностаен е 100 евро !? Имам 5 напълно оборудвани апартамента,ще ти ги дам на теб за по 50 евро на нощувка,а ти ги преотдай за 100 щом мислиш че в Поморие има милионери готови да платят тази цена,мисля че за теб ще си е жива далавера,пък нека аз се набутам :)
39.
glzkgzkgzogzkgzkgzkgzkgzkg
10.06.2018 13:05:25
1
8
ПЛАН МОЙСЕЙ ЗА БЪЛГАРИЯ НА ИЗРАЕЛ, В ПРЯКО ИСПЪЛНЕНИЕ НА МАСОНА ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ....ПЛОВДИВСКИ МАСОН. ....ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МЕСТНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ....И НАСТАНЯВАНЕ ДО 4 ГОДИНИ НА ЧИФУТИ ОТ ИСРАЕЛ. .....И СЪЗДАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НОВ ИЗРАЕЛ НА МЯСТОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН И КРИМ. ..........
38.
Илияна
10.06.2018 12:28:54
4
5
Ако ще да са и от Тамбокту,да си плащат туристическите такси,както ние се регистрираме и плащаме!Не може само да вземаш....трябва и да дадеш!
37.
Иван
10.06.2018 11:36:05
0
0
Само летището в Бургас ще приема шумни самолети
От: Венцислав Генков (212)
17:32 02 Януари 2018
681
Видяно
0
Споделяния
0
Коментари
36.
Т
10.06.2018 11:31:26
10
9
Валери си е мъж на място ,човек който не само говори ,ами и действа доколкото е в правомощията му.На това му се казва МЪЖ!
35.
Димитър
10.06.2018 11:23:39
1
0
https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.monitor.bg/bg/a/view/1549-%25D0%25A1%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25BE-%25D0%25BB%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2589%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BE-%25D0%25B2-%25D0%2591%25D1%2583%25D1%2580%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2581-%25D1%2589%25D0%25B5-%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0-%25D1%2588%25D1%2583%25D0%25BC%25D0%25BD%25D0%25B8-%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B8&ved=2ahUKEwj9_8Ku1cjbAhWkC5oKHSFDCYYQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw0kyWzdSZeL-eCbt0aMiKGO
34.
Наско
10.06.2018 11:04:42
5
9
Тази смешна чичка започна да се самозабравя и ми се струва , че ще думнат много скоро .
33.
мнение
10.06.2018 10:37:41
0
1
Казуса за които се коментира не е само в България а и в други страни. примерно един еднотаен е 100 евро на вечер , ако е за месец може да падне 60 евро , Да , говорим за дота ссолидна сума а ако е на наем може 300- 450 евро. Да , има си работа - обява , посрещане , настаняване . Не може да се винят хората - просто системата създаде това. АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ - един Слънчев бряг е комплекс хотели - защо се строят апартаменти- какъв беше , какво е сега , какво строителство -Влас, от другата страна на пътя и следва големият въпрос -КОЛКО МЕСЕЦА СЕ ПОЛЗВА , КАК ПЛАЖНАТА ИВИЦА ПРИЕМА ТОЛКОВА ХОРА . Едно безумно застрояване.АЗ СЧИТАМ , ЧЕ В ДАДЕН РАЙОН СЛЕДВА ДА ИМА ПРАВИЛА- АКО НЯКОИ отдава под наем - направете сдружение както едно време квартирно бюро или всеки апартамент да плаща туристическа такса.ако отдава под наем декларираш и плащаш данък. Може да се регулира процесът , иска се добро решение .
32.
Досвидания
10.06.2018 10:35:28
7
12
Тоз се е взел за дънкан маклауд. Ходи тероризирай цялото Черноморие с измислени акции и данъци, пък да видим на някой колко ще му изтърпи търпилото
31.
****
10.06.2018 10:06:29
5
15
Айде сега всички "разбирачи" да си купят един апартамент за 70 000 евро, да си платят всички комисионни, държавни и общински такси и да започнат да печелят от инвестицията си.. Да постигнат 5-7% доходност и тогава да говорим отново. Да благодарим на руснаците че те единствени идват в градът ни и остават някакви пари по магазини и заведения. много бързо забравихте каква сиромашия беше до преди 10-тина години!!!
30.
собственик на апартамент
10.06.2018 09:44:30
2
15
Само да ви светна,че хората които отсядат в апартаменти /били на българи или руснаци/ не биха отишли в хотел,което значи че на са им конкуренция. Те идват по двама трима възрастни с още толкова деца и стоят по месец и повече,как си мислите, че биха си позволили хотелски апартамент,да не говорим че изобщо няма такива с кухня понеже искат да си готвят в къщи. Клиентите за хотелите са друг тип и те си искат точно хотел ! Руските собственици са конкуренция само на българските такива,но последните също не плащат данъци,или процента на плащащатите е минимален !
29.
Христо
10.06.2018 09:38:44
4
13
Тези триабва час по скоро да си птидат о да има нови избори
28.
сиМеонов не си велик
10.06.2018 09:34:27
1
11
Това че се разреши да се строят безконтролно хотели които изземват поминъка на месните кой е виновен ,за това сега местните им са виновни че не могат да напълнят хотелите си ........
27.
помориец
10.06.2018 09:30:03
7
17
Тоя луд ли е бе,ще слага данък на апартаментите на ангро ! Имаш втори апартамент на морето-значи си хотелиер и трябва да те обложат...малумна работа ! Пари трябва да им дават на руските собственици,че гостите им носят парите в Поморие,а не да им искат !
26.
truestory
10.06.2018 09:22:37
3
10
браво валерка, кметчетата на гроб ще имат още кво да краднат
25.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
10.06.2018 09:15:35
9
7
ОПРАВИ И ТОЗИ БАТАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.
ЗАЩО БЕ ДЕБИЛИ???????????????
10.06.2018 09:12:04
4
6
ПОСТОЯННО ИЗКРИВЯВАТЕ ТЕМАТА.А ТЯ Е НЯМА БЪЛГАРИ РУСНАЦИ АНЛИЧАНИ И Т.Н. КОИТО ОТДАВА ПОД НАЕМ –ИНКАСИРА ПЕЧАЛБА СЛЕДВА ДА ПЛАЩА ДАНЪК .
23.
До 21
10.06.2018 09:11:30
3
7
Не се плаща данък печалба, нито ДДС, нито туристически такси, нито са категоризирани, нито нищо. Не става един семеен хотел да плаща всичко и да трябва да отговаря на хиляди изисквания, а ти да си изцяло в сивия сектор. Щом си се хванал да въртиш бизнес - изпълнявай законите и си плащай данъците, тогава никой нищо няма да ти каже.
22.
защо бе ФЛАГМАН–МАНИПУЛИРАТЕ?????
10.06.2018 09:00:23
1
5
ЛАЙКОВЕТЕ ГРАЖДАНИ МАМЯТ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ОТЧИТАТ КОРЕКТНО МНЕНИЕТО ВИ//НАГЛАСЯТ СПОРЕД ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС//!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА НЕ Е ЖУРНАЛИСТИКА –БЕЗПРИСТРАСТНА ""СПРАВЕДЛИВА""
21.
до 20
10.06.2018 08:25:12
5
21
Когато си спечелил пари с труд и си платил данъци за това и влагаш парите си за купиш апартамент с цел печалба няма лошо. Така направиха щото Банките не дават никакви лихви и вложените пари в недвижим имот е много по доходно . Кой казва че не се плащат данъци плаща се и то в двоен размер данък смет и сгради за цяла година а в същност имотите се ползват няма и 2 месеца . Сметки всеки може да прави на другия отстрани но трябва нещата да се казват такива каквито са.
20.
www
10.06.2018 07:17:43
12
10
Отдаването на апартаменти под наем си е бизнес начинание с цел печалба. И често печалбите не са никак малки. Разбирам собствениците, че не им се плащат данъци, но никак, ама никак не мога да им съчувствам.
19.
*********
10.06.2018 00:40:24
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
поморие е нашта клетва
10.06.2018 00:18:51
3
5
Като допълнение : Г-да управляващи, по-добре се заемете с чистотата, зелените площи, инфраструктурата на града и показване на културното наследство, рекламирайте калолечението и спа дестинацията Поморие, спрете шума и силната музика от плажните и нощни заведения, които отблъскват туристите от Поморие. Създайте условия на бизнеса да работи и печели и той ще си плаща данъци и ще има приходи в хазната, които да харчите разумно за всички жители.
17.
поморие е нашта клетва
09.06.2018 23:56:36
1
15
Кметът в едно свое интервю във Флагман обяви че ще иска оставката на Валери Симеонов, за това че вицепремиера е подал сигнал в прокуратурата за съмнения за корупция и неяснота при продажбата на терена под Яворовите скали. Днес го виждаме на една маса със него защото „точи зъби” за приходите от предложения от Симеонов нов местен данък с когото ще облага апарт-хотелите. Малко пояснение за предложението на Пагриотите. Близо 200 млн. лв. годишно допълнителни приходи за общините предвиждат промени в Закона за местните данъци и такси. Валери Симеонов предлагат да бъде въведен нов местен данък между 0,2 и 0,7% от данъчната оценка за жилищни ваканционни имоти, разположени в „климатичните планински или морски от национално значение“. Конкретния размер зависи от населеното място, в което се намира имота. „ тук поправям Флагман за Поморие данъка е от 0.7% от данъчната оценка на имота.”
Налогът ще се дължи и за имоти, които не са регистрирани като туристически обекти по Закона за туризма, а също и за имоти, за които не се плаща наем. От данъка са освободени жилища, които са декларирани като „основни“ от собствениците си.
Господата от Сънсет Ризорт и Марина Холидей негодуват, че руснаците дават апратаментите си под наем. Но г-н Симеонов не каза ясно, че едва 5% от руснаците имат повече от един апартамент. А останалите 95% ще регистрират жилището си за основно и ще бъдат освободени от данъка. Тук тези промени ще ударят по джоба българските граждани, които имат или сега ще си купуват второ жилище за почивка. Продажбите по черноморието от няколко години основно се извършва от български граждани. Това ще е доведе до отлив на продажбите на ваканционни имоти. Нима на местните власти не им стига данък от 3.5% при продажба, високата такса смет и данък сгради, та да искат и нов за апартхотелите около 300лв. на апартамент на година. Има много други практики за легализиране на доходите от нощувки г-н Кмете и г-н Симеонов.
Все още не е ясно дали законопроектът ще получи подкрепа в парламента. От ГЕРБ коментираха само, че „се работи по текстовете“, а от БСП все още се запознават с предложението. Нужно е по-голямо обществено обсъждане, аз лично съм против този нов данък, както и бизнес и правителство се обявиха в началото на мандата за намаляване на данъчната тежест.
16.
Едно голямо село
09.06.2018 23:49:02
0
11
За несвършената работа не трябва да виним само Кмета служителите в Общината станаха цяла гвардия за всяка работа има по няколко човека които вземат големи заплати и то от нашите данъци; В града ни липсват градинки цветя не е въпроса само да изрежеш дърветата нужно повече зеленина. Градинки има само в центъра пред избрани заведения. Отиваш в други градове потънало в цвета чисто и приятно. Нашия град две улици централни и не могат да ги оправят . Попската градинка отъпкана грозна на какво прилича това градина ли е????? Въобще сме много далече от Несебър и Созопол после нашия град бил скъп курорт напротив сами се хвалим имаме претенции за нещо. Алеята покрай морето бетона се излющил две години от строежа след две железата ще се показват Трябва да се направи рекламация пред този който е давал бетона. Пари се дават а насрещта грозотия.
15.
Поморин
09.06.2018 23:31:41
0
2
Ааа Кала ти какво правиш там бре, гледай си полицията или може би готвиш политическа кариера.
14.
Ганьо
09.06.2018 23:24:59
5
15
Познавам руснаци които от години си дават апартаментите под наем на руснаци.....имат руски сайтове и там стават резервациите,представят се за роднини после в БЪЛГАРИЯ......реализират печалби ,а за хазната нищо......а продавачите на сладолед и семки ги дебнат за касови бележки като престъпници.
13.
До Илиана
09.06.2018 23:01:58
11
6
Каква "чужда пита" бе, девойко? Ти представа имаш ли, колко са платили руснаците/англичаните/германците за апартаментите си??? "Майчиният помен" си го запази за теб
12.
Васил
09.06.2018 22:53:06
0
6
2 цигански оркестара забиват всяка вечер до 24.00часа в центъра а това не се споменава никаде ,явно си имат зтрава протекция от някой
11.
ахааааа
09.06.2018 22:50:50
1
2
да се събарят още от утре щом не плащат и по тихо курортисти има
10.
Ало Илиана,
09.06.2018 21:48:47
11
46
Ако не са руснаците, да накупят скапаните апартаменти и да въртят оборота на магазини и заведения лятото , вие гладни ще
ходите. Нормалните българи ходят вече на лятна почивка в чужбина. Предимно Гърция
9.
555
09.06.2018 21:44:53
3
26
Не забелязвате ли, колко неща поскъпнаха тази година, данъците, всякакви държавни такси, гражданската отговорност, нотариалните такси. Въжете се затяга, затяга.
8.
85
09.06.2018 21:42:12
4
27
Много приказки, просто искат да одрусат хората с още данъци. Незаконно и пълна простотия. Само лека по-лека се вдигат всякакви данъци и такси, докато не останем без нищо.
7.
гражданин на Поморие
09.06.2018 21:32:49
1
12
Много приказки без решения . Елементарни работи които трябва да се направят преди да започне сезона чакат решения. Състоянието на чистотата около парк Айвазовски всяка година се говори и нищо не направено напротив положението става все по лошо. Иначе влакчето за разходка минава покрай това място за да показва "прелистите и чистотата на града".Главната улица тротоара от където минават ежедневно стотици граждани затворено и трябва да вървиш по платното между колите. Мерки ще се вземат когато стане беля. Двора на малкото училище където играят децата през лятото обрасло с треви сякаш е толкова скъпо и трудно да се изкоси и обезпаразити от кърлежи защото в града има "много места където децата могат да играят свободно" . Строителството да се спре и пространството около тях да се почистят и приведат във вид приятен за гледане. Плажовете непочистени особено където е помпата там отиват повечето Поморийци пълно с камъни иначе заведението и чадърите сложени на пясъка . Кой трябва да ги почисти??? Тези заведения всяка година стават все повече хората нямат къде да легнат в усиления сезон . Седнали да говорят за апартаментите на хората цялата работа е да минат пред туроператори да взимат комисионите сякаш са дали или направили нещо . Всеки ще е съгласен да плаща някаква такса на Общината както и с магазините работят 2 месеца да се определи някакъв патент ще има в
много по голям ефект и вноски в държавния бюджет.
6.
Илиана
09.06.2018 21:31:36
24
23
Да,така е руснаците накупиха жилища и масово ги отдават под наем.Живея в такава сграда.Съсъдите ми са руснаци и при тях няма празно.Още от началото на месец май започватда отдават апартаментите си,докрая на сезона плътно.Бас държа,че една стотинка не плащат на общината.Наистина трябва да се вземат адекватни мерки! Големи арендатори станаха в чуждата за тях държава.Работата е малко„С чужда пита, майчин помен!”
5.
Валериан
09.06.2018 20:55:49
10
26
И така, след като тоя иска да направи регистър да се види кой колко апартамента има, уж за да се облагат с туристическа такса, следващата стъпка ще е, да вдигне данъка на тези които имат от два нагоре.и Хич няма да му дреме на тоя кукумицин студио ли е, апартамент ли е. Далваеркооо, от отдаване под наем на студиа не се става милионер, ама от строене на огради и депутатстване май да!
4.
Пари, мъни, кинти
09.06.2018 20:30:35
1
16
Когато някой ти казва, че не става дума за пари, бъди сигурен/на че точно става фума за пари.
3.
йзгйвмймгймгймгймжймжюмйг
09.06.2018 19:59:08
7
15
ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ГОНИ РУСНАЦИТЕ ЗА ДА НАСТАНИ НА ТЯХНО МЯСТО СЪНАРОДНИЦИ ЧИФУТИ ....ПОЗНАТА СХЕМА НА ИЗРАЕЛ ...ИСПОЛЗВАНА СРЕЩУ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ОТ ИВИЦАТА ГАЗА. ..ХА..ХА ХА. ..ЧИФУТСКИ НОМЕРА. .....
2.
123
09.06.2018 19:47:51
1
25
А, тези които не ги дават под наем- и те ли ще са в кюпа?
1.
123
09.06.2018 19:45:45
1
14
Леле , Сънсет Ризорт с такса поддръжка по 12 € на м2! Годишна такса за апартаментите по Черноморието! Те , стоят празни по 8месеца все пак!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори