×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историческо: Ето какво обедини вицепремиера Валери Симеонов и кмета на Поморие Иван Алексиев


Историческо: Ето какво обедини вицепремиера Валери Симеонов и кмета на Поморие Иван Алексиев
Иван Алексиев(на снимката вляво) и Валери Симеонов имаха различия по много различни теми,
09 Юни 2018, Събота, 10:02 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Авторът

Никой не забранява шумните заведения, но да бъдат така добри и да обезшумят обектите си съгласно наредбата - да инвестират средства и да не излиза никакъв звук навън, каза Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с представители на туристическия бизнес в Поморие днес в сградата на Общинска администрация.

Симеонов бе посрещнат от кмета на града Иван Алексиев, с когото застанаха един до друг на деловия президиум – исторически момент предвид сериозните различия, които двамата имаха по много различни теми през годините. По отношение на туризма обаче те са на единна позиция.

Кметът на Поморие Иван Алексиев съобщи, че курортът е готов за началото на летния сезон – обособени са достатъчно паркинги, включително за автобуси, курортът е подготвен, за да посрещне туристите си.

Семейният курорт е скъп, а ние сме семеен курорт, подчерта кметът на Поморие Иван Алексиев. ”Това, което правим – да вдигаме нивото на нашия град като туристическа дестинация е правилният път”, каза кметът на Поморие, който е поддръжник на проектозакона за шума на вицепремиера Валери Симеонов.

Кметът на Поморие изрази увереност, че догодина по това време четирилентовият път до Слънчев бряг ще бъде готов, а случи ли се това старият републикански път ще бъде прехвърлен към Общината, а плановете на администрацията са да изгради велоалеи за връзка със Сарафово и Ахелой.

Вицепремиерът от своя страна подчерта, че прави всичко възможно, за да помогне на туристическия бранш. В тази посока са облекчените условия за наемане на чуждестранни работници – работещ инструмент, който бе внедрен през миналата година.

„За 27-28 години не е правено подобно нещо, а ние го приложихме още в началото на нашето управление”, изтъкна Валери Симеонов.

По отношение на друг от проблемите на туризма -  облагането на апартхотелите Симеонов съобщи, че законопроектът вече е внесен и предстои да се разгледа в пленарна зала. Идеята е да се обложат с местни данъци всички подобни комплекси, които към този момент са изцяло в сивия сектор и подбиват цените на хотелите, плащащи си данъците. Това се оказа болна тема за хотелиерите, тъй като те са подавали многократно сигнали, но се оказало, че няма институция, която да осъществи качествен контрол. Заради това и предложението на Симеонов е тези обекти да плащат местен данък към Общината, който ще ги постави в сравнително равнопоставени условия като хотелиерите. "Нашата информация е, че има 500 хил.апартамента по Черноморието, които се отдават в различните платформи. Ще ги извадим на светло!", категоричен бе Симеонов.

Другата цел, която вицепремиерът си е поставил е да се регламентира статутът на преместваемите обекти, които според него са отживелица и трябва да бъдат ограничени, защото сериозният бизнес страда заради тях.

„Шумът поевтинява българския туризъм. В Слънчев бряг много хотелиери плащат неустойки, защото туристите не могат да спят и си прекратяват почивките. Законът за шума не е някаква самоцел, а следствие от солиден анализ”, каза вицепремиерът.

Симеонов уточни, че ще се правят проверки през цялото лято. Още в началото на сезона са предупредени всички собственици на дискотеки, а нарушителите ще бъдат наказвани, предупреди той. 

„Никой на никого не забранява да има шумни заведения и след 24 часа, но трябва да се обезшумят съгласно наредбата. Нека всеки да си направи инвестициите като шумоизолира. Всякакъв звук, който излиза извън тези помещения ще бъде установяват и съставят акт за нарушение. Ние сме от последните държави в ЕС, които въвеждат ограничения. Може да не знаете, но от декември 2017 година 9 от най-емблематичните дискотеки в Ибиза затвориха, защото местните власти отказаха да правят компромиси” , каза пред хотелиерите Валери Симеонов.

Туризмът е основният поминък на Бургаска област и трябва да се грижим за него. Имате пълното съдействие от мен и кабинетът ми, но спазвайте всички правила и закони, защото прошка няма да има. Ще въведем единната система и ще се регистрира всяко спане, няма как да се скрие и лев приход”, предупреди вицепремиерът.

Георги Куцаров, директор на РУП Поморие, предупреди, че полицейското управление ще бъде снабдено с нови дрегери и тестове за проверка на дрогирани шофьори, което се превърнало в новия бич на Поморие – все по-често ставали катастрофи заради друсани водачи. Оттук нататък ще се правят сериозни проверки и няма да има прошка за никого, предупреди Куцаров.

По отношение на сигурността Алексиев съобщи, че е изградена модерна система за видеонаблюдение в целия град – най-висок клас, която ще помогне за разкриването на престъпления.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ, СРЕЩАТА ПРОДЪЛЖАВА!

В категории: Бизнес , Поморие


13
Коментара по темата
13.
усеща кучето
11.06.2018 23:24:18
0
1
некое общинско теренче
12.
Помориец
10.06.2018 10:15:59
1
0
Винкела скоро щте го яхнат проблеми
11.
поморие е нашта клетва
10.06.2018 00:27:44
0
2
Кметът в едно свое интервю във Флагман обяви че ще иска оставката на Валери Симеонов, за това че вицепремиера е подал сигнал в прокуратурата за съмнения за корупция и неяснота при продажбата на терена под Яворовите скали. Днес го виждаме на една маса със него защото „точи зъби” за приходите от предложения от Симеонов нов местен данък с когото ще облага апарт-хотелите. Малко пояснение за предложението на Патриотите. Близо 200 млн. лв. годишно допълнителни приходи за общините предвиждат промени в Закона за местните данъци и такси. Валери Симеонов предлагат да бъде въведен нов местен данък между 0,2 и 0,7% от данъчната оценка за жилищни ваканционни имоти, разположени в „климатичните планински или морски от национално значение“. Конкретния размер зависи от населеното място, в което се намира имота. „ тук поправям Флагман за Поморие данъка е от 0.7% от данъчната оценка на имота.” Налогът ще се дължи и за имоти, които не са регистрирани като туристически обекти по Закона за туризма, а също и за имоти, за които не се плаща наем. От данъка са освободени жилища, които са декларирани като „основни“ от собствениците си. Господата от Сънсет Ризорт и Марина Холидей негодуват, че руснаците дават апартаментите си под наем. Но г-н Симеонов не каза ясно, че едва 5% от руснаците имат повече от един апартамент. А останалите 95% ще регистрират жилището си за основно и ще бъдат освободени от данъка. Тук тези промени ще ударят по джоба българските граждани, които имат или сега ще си купуват второ жилище за почивка. Продажбите по черноморието от няколко години основно се извършва от български граждани. Това ще е доведе до отлив на продажбите на ваканционни имоти. Нима на местните власти не им стига данък от 3.5% при продажба, високата такса смет и данък сгради, та да искат и нов за апартхотелите около 300лв. на апартамент на година. Има много други практики за легализиране на доходите от нощувки г-н Кмете и г-н Симеонов. Все още не е ясно дали законопроектът ще получи подкрепа в парламента. От ГЕРБ коментираха само, че „се работи по текстовете“, а от БСП все още се запознават с предложението. Нужно е по-голямо обществено обсъждане, аз лично съм против този нов данък, както и бизнес и правителство се обявиха в началото на мандата за намаляване на данъчната тежест. Г-да управляващи в Поморие , по-добре се заемете с чистотата, зелените площи, инфраструктурата на града и показване на културното наследство, рекламирайте калолечението и спа дестинацията Поморие, спрете шума и силната музика от плажните и нощни заведения, които отблъскват туристите от Поморие. Създайте условия на бизнеса да работи и печели и той ще си плаща данъци и ще има приходи в хазната, които да харчите разумно за всички жители.
10.
Димитров
09.06.2018 22:42:24
0
4
Акция шум в Поморие няма ли?Няма друг град по черноморието с такива чалги-ресторанти в центъра на града
9.
Aphex
09.06.2018 18:35:13
0
6
Като имате претенция Поморие да е скъп , семеен курорт, вземете го почиствайте и то не само преди Гергьовден! И е крайно време да сложите рампи по плажовете. Мсйките с деца да не се чудят как с количките да стигнат до плажа. За хора в инвалидни колички да не говорим!
8.
ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
09.06.2018 18:06:18
0
1
БРАВО...
7.
Чалгата от центъра 0:00часа
09.06.2018 17:40:21
3
5
Тоя индивид кога последно е карал колело, че ще гради алея до Срафово? С последната алея какво се случи, тиквичке?
6.
ВАЛЕРИ
09.06.2018 17:20:14
2
6
ОТИДИ В ПОМОРИЕ НА ЦЕНТЪРА СЛЕД 23 Ч ДА ЧУЕШ ЦИГАНИЯТА ВОЛУМЕТО НА МАХ
5.
жймгйчгйлгйлгймг
09.06.2018 17:01:25
0
4
А У ВАРНА КОГА ИЛИ ТАМ ТИМ БИЕ ЛОШО , ВЪПРОС КЪМ ШУМЕН КАБЕЛАРОВ , РОДОМ ОТ ВАРНЕНСКИЯ ПУЩИНАК. ...
4.
Лили
09.06.2018 16:22:31
1
5
В СОЗОПОЛ КОГА ЩЕ ИМА ТАКАВА СРЕЩА Г-Н СИМЕОНОВ????
3.
фекалии
09.06.2018 16:22:06
1
1
Според него дори в плажните дискотеки като Какао бийч се забелязва сериозна промяна и те започват да се дисциплинират. ..... И няколко дена преди това (ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ , ЕТО ВИ НОВИНАТА) ! Аве еййй , последно ? Клекна ли к'во стана ? Верно ли герб застанаха срещу теб и казаха , че няма да подкрепят няколко твои лобистки закона , облагодетелстващи предимно теб ? Затова ле клекна ?
2.
Я
09.06.2018 15:17:58
0
3
А кога ще спрат строежите?
1.
Нищо историческо
09.06.2018 15:15:32
0
2
Просто копират формат Симитли
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори