×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът: Корупцията се разраства като раково образувание, а фокусът е изместен върху Западните Балкани и Русия


Президентът: Корупцията се разраства като раково образувание, а фокусът е изместен  върху Западните Балкани и Русия
Румен Радев откри международната конференция под негов патронаж "Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията"
05 Юни 2018, Вторник, 11:00 ч.
Автор: Антония Чорева, снимки: Авторът

Президентът пак намери начин да нахока действията на властта, този път в борбата с корупцията

„В България много се говори за корупцията, но малко се прави. А напоследък съвсем малко се и говори.
За корупцията няма почивен ден и тя се разраства като раково образувание. А фокусът у нас е изместен върху външната политика - председателството на Съвета на ЕС, Западните Балкани, отношенията с Руската федерация. Време е за реални действия”.


С тези думи президентът Румен Радев откри международната конференция под негов патронаж "Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията". Участници в нея са както председателят на новия орган за борба с корупцията и кокфликта на интереси КПКОНПИ - Пламен Георгиев, и Атанас Темелков, председател на Държавна агенция "Електронно управление", така и редица експерти от Италия, Великобритания, Хърватия и Естония.

"Няма да споря дали корупцията е реално явление или възприятие. Безспорно е ясно, че нанася огромни вреди на обществото. Тя овладява основни лостове на държавното управление в трите вида власти. Краде от нацията, генерира бедност и престъпност. Ерозира държавата, отблъсква инвеститорите, възпрепятства развитието на икономиката", изброи Радев.

Според него "специално в България корупцията се превръща в огромна спирачка за развитие на стратегическите цели – икономически и евроинтеграцията.

"Когато усилията на бизнеса се насочват вместо в иновации, в търсене на подходящия човек в администрацията, който да уреди обществена поръчка, това е убийствено за бъдещето на нашата икономика", каза още Радев.

В края на речта си той посочи, че у нас „едва ли са останали наивници, които да смятат, че европейската интеграция може да стане без решителна промяна и без безкомпромисни резултати в борбата с корупцията”.

Преборването на корупцията става със законодателни инициативи, концентрирани върху наказателно преследване на отговорните лица, превенция и профилактика.

„Ако искаме да сме интегрирани в Европа, трябва да прескочим оградата, да видим какво става в тази ограда, да черпим от добрите практики. Да изследваме тези модели, там където определени държави са постигали успех. Борбата с корупцията става само с добри европейски практики”, каза президентът Румен Радев.

В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
товорищ комрид
05.06.2018 20:18:46
1
2
интересно но голямото НАПИРАНЕ за закупуване на шведските бракми наГРИПЕН и даваните комисиони МИЛИОНИ евра са класически пример за корупция
14.
Да!
05.06.2018 18:20:52
4
4
Повече политици като Радев са нужни на България! Това, че е предложен от БСП, нищо не означава, човекът има качества! Онова врабче плевньо като бе предложен от малоумните гербарджии, да не би да беше подходящ за президент?! Падение! Роденият да лети, не може да пълзи! А в държавата ни...влечуги бол!
13.
Тъпанчев като говорител на Импексова :)
05.06.2018 18:05:31
5
4
Представителят на крадливата БСП, фалирала България неколкократно, ще ми пледира за мерки :) Да почне от своята партия БСП и зъвърши с финансирането на кампанията си! За лобирането за шведите ....мълчи, ама га яде на шведската маса кюфтета му бе добре, сега се притеснява :)
12.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
05.06.2018 17:15:33
2
4
Всъщност, ние сме ли всичко заедно или има разлика между БСП и ДПС, и ГЕРБ с ДПС??? При едните взимате 35 лв за час ,а при другите 3 лв за час? Не мисля,че има разлика ама вие им вярвайте.
11.
пешев
05.06.2018 16:20:37
3
3
ПРЕДСТАВИТЕЛЯТ НА НАЙ КОРУМПИРАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ - БСП ,КАЗАЛ ЧЕ КОРУПЦИЯТА СЕ РАЗРАСТВА.ДАЛИ ОСВЕН РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ ИМА НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН,КОЙТО ДА НЕ СЕ СМЕЕ И ЯДОСВА НА ДУМИТЕ НА ЕДИН КРАДЕЦ,КОЙТО ВИКА= ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.. КОЛКО ПОЛУЧИ ТОЙ ЗА ДА ЛОБИРА ЗА ГРИПЕНИТЕ ,КОЙ ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ,КОЙ ОКРАДЕ НАШИТЕ МАЙКИ,БАЩИ И НАС САМИТЕ А И ДОРИ НАШИТЕ НЕРОДЕНИ ДЕЦА ? КОЙ ИМИТИРА ДЕМОКРАТИЧЕН ПРОЦЕС ЗА ДА ОТКРАДНЕ ЦЕЛИЯТ АКТИВ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ? КОЙ И ДО ДНЕС Е ТАКА ОПЛЕТЕН В СХЕМИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ,ЧЕ И ДА ИСКА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ,ЗАЩОТО СА СЕ ОПЛЕЛИ ,КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА? ОТГОВОРЪТ НА ВСИЧКИТЕ МИ ВЪПРОСИ Е САМО ЕДИН - БИВШИТЕ КОМУНИСТИ,СМЕНИЛИ ИМЕТО СИ НА СОЦИАЛИСТИ - БСП,А НЕДОРАЗУМЕНИЕТО Е ТЕХЕН ОТЯВЛЕН ПРИВЪРЖЕНИК И ПРЕДСТАВИТЕЛ ...........
10.
Мафията ГЕРБ
05.06.2018 16:12:24
4
13
Корупцията при Боко се разраства като раково образувание. Долу партия Геп
9.
Някой
05.06.2018 16:05:18
1
9
Какви добри практики бе, какви примери и държави, като видя в затвора шайка политици от всички партии ей ти ги добрите практики. В България никога няма да има борба с корупцията
8.
Дернев
05.06.2018 15:29:19
5
4
Прав е, око беше жив Н.Добрев, лека му пръст. Но със синът му и Нинова са само голи приказки. Вземи К. Паскалев съветник в президенството, че да звучиш по-убедително.
7.
вече разбрах
05.06.2018 15:25:02
4
6
Флагман е на комунягите!!!
6.
!!!
05.06.2018 14:06:47
7
19
Точен, както винаги! Жалко, че бокооктоподът е пуснал пипала навсякъде, трудно , много трудно е да се преборим! Пример-съседна Румъния, доста висши политици са на "топло"....Тук...няма оправяне! Затова сме на опашката във всички класации!
5.
Льотчика под чехъл
05.06.2018 14:01:49
13
12
Ние с другарката Импексова ще смажем корупцията. Ние сме с чисти ръце,неооетнени от корупция. Хахахассс
4.
Дааа
05.06.2018 13:51:29
3
17
Ама Разбойковците от корупция и мафия се хранят!!! Така че не очаквайте промяна , докато партия ГРОБ е на власт
3.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
05.06.2018 13:33:25
3
6
То е така,но и ти ако си в парламента ще си като нас.
2.
2
05.06.2018 13:32:49
17
10
Абсолютно прав си - пълен тъпак!
1.
моето мнение
05.06.2018 13:23:25
19
13
...е, че този тъпак не си знае мястото.Представяте ли си командира на кораба да каже, че има пробойни ама няма кой да ги запуши....няма кой ли...!?!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори