×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов закон: Въдичарите ще полагат държавен изпит, за да могат да ловят риба


Нов закон: Въдичарите ще полагат държавен изпит, за да могат да ловят риба
Рибарите ще минават през тест според приетия на първо четене законопроект
22 Май 2018, Вторник, 19:26 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Промяната в закона мина на първо четене без дебат в залата


Любителите-риболовци вече ще трябва да полагат еднократен изпит, преди да започнат да мятат въдиците. Това прие парламентът на първо четене с промени в Закона за рибарството и аквакултурите.

Според сегашните норми, любителски риболов имат право да извършват физическите лица, които притежават билет за това.
Сега депутатите надграждат разпоредбата. Новият текст гласи: „Лицата, които желаят да се сдобият с билет за любителски риболов, полагат еднократно тестови изпит за правоспособност при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието, храните и горите”.


Законопроектът предвижда и редица други промени, свързани с по-строго отношение към бракониерите.
Вносители са депутати от ГЕРБ, сред които и бургаският народен представител Иван Вълков.

В мотивите на новия закон пише: „Създава се задължение за любителите-риболовци за притежаване на общи познания при осъществяване на любителски риболов. Чести са случаите, в които нарушители се позовават на незнание не само на Закона за рибарството и аквакултурите, но и на елементарни изисквания за съхранение и опазване на рибните ресурси и околната среда.”

Депутат от управляващото мнозинство коментира неофициално, че вероятно целта на промяната е някой да спечели от обучението на въдичарите, от разпечатване на книжки за подготовка за новите тестове и т.н.

Бургаският народен представител от „Обединени патриоти” Йордан Апостолов обаче каза пред „Флагман”, че не трябва да се бърза да се пише по въпроса, защото законопроектът е приет само на първо четене. По думите му, в половин Европа се полагат подобни тестове.

Йордан Апостолов обясни, че на второ четене законопроектът щял да се промени. Предложението за редакцията обаче нямало да дойде от него.

Трябва да се отбележи, че на дебата в пленарна зала въпросът не бе засегнат.

В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
Николай
26.05.2018 14:31:44
0
0
Мамицата им
14.
Хер Флик
24.05.2018 21:07:04
0
2
Пак за пари, мамицата ви.
13.
.
23.05.2018 23:04:27
0
4
iara rabotete 4e e palno s mreji i tok po qzovir mandra i vaq gonete brakonerite deto puskat kilometri mreji ne obiknovenite ribari vadi4ari vsqka ve4er kilometri mreji se puskat v qzovir mandra i vaq i okoliqta zatvor za brakonerite
12.
Рибар
23.05.2018 13:13:26
0
10
Значе аз рибаря съм тъп и си копувам билет за риболов, а сега и изпит трябва да мина, защото бракониерите ни си копуват билети дори въдици хвърлят си мрежите не им пука риба за мен няма защото е наплашена не се взимат мерки ,но пък за въдичаря изпит да има .по добре е да се направи училище за бракониери
11.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас
23.05.2018 08:10:33
0
0
Има ли " ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ " в РП-АЙТОС

С Администратилен ръководител и председател МИЛЕНА СТОЙЧЕВА ГЕНЧЕВА (г-жа ЛЪЖА )
10.
Иметоми
23.05.2018 06:28:34
0
11
Те в половин европа се таковат с кучетата си, майките, бащите, децата и еднополниците си, намерили кого да ми дават за пример Ѝ пропадняците от европа. Тези мръсни паразити с какви глупости се занимават в парламента докато държавата ни се срива — пак дребни далаверки, за разстрел са!
Той бракониера като мине теста ще се окаже от бракониерството сигурно — аргументи от и за малоумници!
9.
Арагорн
22.05.2018 22:14:27
0
18
А за закупуване на пръчка ще трябва ли свидетелство за съдимост и психо преглед. Дупетати, да си опичате акъла, да не викате после " Не бях аз, грешка някаква...", ама късно ще е либе за китка.
8.
Въдичар без книжка
22.05.2018 20:12:17
2
33
И от това да ходим за риба ще ни откажат. Само че, въдичарите са повече и от ловците, а месина 0,8 ще издържи и люлеещ се тюфлек - парламентарист. Спрете с глупостите и почнете да мислите за доброто на държавата и развитието и, защото на народа му идва в повече и може да се окаже, че няма да доживеете следващи избори!!!
7.
agent 007
22.05.2018 19:52:13
0
26
Нека да ходят да се обучават промишлените риболовци- откъде на къде любителите ???
Има разлика да мяташ 1-2 въдици от брега съвсем друга е да мяташ мрежи с лодки и кораби !
пример - отиваме с детето за риба- и хващат хлапето с въдица- и какво правим? глобяваме хлапето ,че не е ходило да се обучава ли ?
6.
Ne SA NAQDAHA
22.05.2018 19:11:38
0
16
NE SA NAKRADAHA......4ovek ve4e i za riba ne moje da otide bez da mu NATRAPVATE...lobistkite si Zakoni...VSI4KO SE PRAVI s edinstvenata zel da se sabirat pari PO VSQKAKAV VAZMOJEN NA4IN...i da se krade....Kak moje be.....A ve to biva NAGLOST...ama ste mnogo,ama mnoooo BRUTALNI VE4E???
5.
xxx
22.05.2018 17:56:39
0
4
tiya parlamentarni gledat ot kide da iskarvat pari
4.
Боклуци
22.05.2018 17:48:06
1
14
Това ли е най важното за гласуване
3.
Георги Лозанов
22.05.2018 17:16:00
0
7
Нека на на бракониерите им пратият гранична полиция и жандармерия поне да оголият нациало границата то и така там ниама никои
2.
а така
22.05.2018 17:01:39
0
24
давай туквуне още малко и следващите избори 5 % няма да събереш.
1.
Въдичар без диплома
22.05.2018 16:35:20
3
49
Еййй,ако е верно,наистина сте големи дебили в парламента...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори